Προς το περιεχόμενο

Epic Games Store

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
11 hours ago, Sir_Teraflop said:

Απάντησα παραπάνω στην ίδια ερώτηση.

Αν θες την άποψη μου πάντως, η Valve θα περιμένει χωρίς να κάνει τίποτα  Αν της κάτσει η μπίλια της Epic, θα κινηθεί φυσικά, δραστικά, ρίχνοντας το ποσοστό της ιδανικά να είναι happy όλοι -το να συρθεί σε exlusivity wars (όχι ότι χρειάζεται λόγω του μεγέθους της στην αγορά) θα είναι ότι χειρότερο.

Αν όχι θα πάρει πίσω τους Publishers ταπεινωμένους και με το "ηθικό πλεονέκτημα" άθικτο.

Δεν υπάρχει καλό outcome από αυτό που ξεκίνησε να κάνει η Epic. Πλέον άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Τα ενδεχόμενα είναι τα εξής:

1) Της Epic της βγαίνει αυτό που κάνει και ο κόσμος αγοράζει τα exclusives στην πλατφόρμα της -> ο κόσμος έχει ψηφίσει με τα λεφτά του το σύστημα που τον ικανοποιεί και η Valve, το GoG και όποιος άλλος ακολουθεί την τακτική των exclusives. Το fragmentation πάει σε άλλο λέβελ μετά.

2) Της Epic δεν της βγαίνει, οι pubs γυρίζουν πίσω στην Valve ταπεινωμένοι, γλείφουν εκεί που έφτυναν και τότε θα κατανοήσουμε όλοι μαζί παρέα τι σημαίνει αγνός αμερικανικός ιμπεριαλισμός (το έχουμε ξαναδεί το έργο με την MS και τη Sony).

12 hours ago, Sir_Teraflop said:

Εδώ υποθέτω ότι παίζει ρόλο το fortnite launcher (EGS), 250 εκ. λογαριασμοί και ας μην είναι όλοι PC είναι τεράστιο κοινό.

250m λογαριασμοί ενός free-to-play game είναι τόσο σοβαρή παράμετρος; Για έναν indie να το καταλάβω αλλά για ολόκληρη Take2 το βρίσκω λίγο αφελές. Οκ, μπορεί να κάνω και λάθος, δεν είμαι στέλεχος σε εταιρεία του χώρου, έξω από το χορό τραγουδάω.

2 hours ago, KilliK said:

κανει ενα καλο point o Jim, οτι η Epic ειναι αναγκαιο κακο και οτι η επιθετικη της στρατηγικη ειναι ο μονος τροπος για να ανταγωνιστει ενα μεγαθηριο οπως η Vavle.

Ανοησίες όπως το συνηθίζει λέει. Μόλις η Valve ξεκινήσει να αγοράζει exclusives με τη σειρά της, να μας πει τότε αν θα έχει την ίδια άποψη.

• Like 1
  • Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/4/2019 στις 2:21 ΠΜ, Sir_Teraflop είπε

Οι indie έχουν ήδη μετακομίσει Nintendo όχι μόνο για το form factor απλά (εκεί που απέτυχε το GPD WIN κτλ για παράδειγμα) αλλά και επειδή και εκεί είναι "uncurated" που λέμε το Store δεν είναι όμως τόσο bloated όπως το Steam. Έτσι εξηγούνται τα διάφορα success stories στο σύστημα της Nintendo από διαφόρους indie developers. Η απουσία πειρατείας φυσικά είναι bonus.

αυτό που το είδες γιατρέ μου ; Συνήθως ότι βγαίνει σε οποιαδήποτε κονσόλα έχει βγεί κατα κανόνα και στο steam...τουλάχιστον εγώ εκεί μπαίνω για να δω reviews. Επίσης δεν θεωρώ ότι απέτυχε το GPD win, συγκρίνεις τώρα το switch με ένα mini pc που μπορεί πρακτικά να παίξει ότι παιχνίδι έχει βγεί απο την αρχή του gaming , συν κάποιους latest triple A τίτλους σχετικά αξιοπρεπώς. Νομίζω το GPD win είναι το απόλυτο solution για indy games και όχι μόνο και ένα "κλειστό" σύστημα μιας nintendo ή μιας sony κλπ δεν πρόκειται να το ξεπεράσουν. Το μόνο φυσικά αρνητικό είναι η τιμή του.

(αναφέρομαι στο gpd win2 καθώς το 1 αξίζει μόνο για indies αν και πολύ πιο οικονομικό)

Επεξ/σία από shadowlike
Δημοσ.

δεν ειναι συγκρισιμη η αποκλειστικοτητα στους ψηφιακους διανομεις της PC πλατφορμας, με αυτη των κονσολων.

διοτι η αποκλειστικοτητα στους PC τιτλους, τουλαχιστον μεχρι τωρα, ειναι μονο χρονικη. οι τιτλοι θα γινουν εντελει διαθεσιμοι και στον ανταγωνισμο.

και δεν χρειαζεται κανεις να δωσει $300+ σε μηχανημα, για να εχει προσβαση στους αποκλειστικους τιτλους. μονο εναν δωρεαν client κατεβαζει και αυτο ηταν.

αν υπαρξει ενα προβλημα στο μελλον, θα ειναι με την χρηση ενιαιου λογαριασμου για τα online games σε ολες τις PC πλατφορμες ψηφιακης διανομης. οτι συνεβει δηλαδη με το Fortinite και τo Playstation.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ο τύπος είναι και ψεύτης, εκτός από βλάκας. Το Steam μπλοκάρει τα troll-ο-reviews, αλλά δεν πειράζει ας πάμε στην πλατφόρμα που δεν έχει καθόλου reviews!

δεν ειναι συγκρισιμη η αποκλειστικοτητα στους ψηφιακους διανομεις της PC πλατφορμας, με αυτη των κονσολων.

διοτι η αποκλειστικοτητα στους PC τιτλους, τουλαχιστον μεχρι τωρα, ειναι μονο χρονικη. οι τιτλοι θα γινουν εντελει διαθεσιμοι και στον ανταγωνισμο.

και δεν χρειαζεται κανεις να δωσει $300+ σε μηχανημα, για να εχει προσβαση στους αποκλειστικους τιτλους. μονο εναν δωρεαν client κατεβαζει και αυτο ηταν.

αν υπαρξει ενα προβλημα στο μελλον, θα ειναι με την χρηση ενιαιου λογαριασμου για τα online games σε ολες τις PC πλατφορμες ψηφιακης διανομης. οτι συνεβει δηλαδη με το Fortinite και τo Playstation.

Last time I checked, Starctaft 2 μπορούσα να παίξω μόνο στο Bnet και Mass Effect 3 μόνο στο Origin. Άρα μια χαρά έχουμε exclusives και στο PC και προφανώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό. Όπως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα 1st και 2nd-party exclusives των κονσολών, έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα και με τα αντίστοιχα exclusives στα PC's. Τα 3rd-party exclusives (είτε είναι timed, είτε όχι) είναι ένας καρκίνος από μόνος του όμως, είτε μιλάμε για κονσόλες, είτε για πισί. Και είναι καρκίνος γιατί είναι εντελώς αχρείαστα και μόνο βλάπτουν τον end user.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Last time I checked, Starctaft 2 μπορούσα να παίξω μόνο στο Bnet και Mass Effect 3 μόνο στο Origin. Άρα μια χαρά έχουμε exclusives και στο PC και προφανώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό. Όπως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα 1st και 2nd-party exclusives των κονσολών, έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα και με τα αντίστοιχα exclusives στα PC's. Τα 3rd-party exclusives (είτε είναι timed, είτε όχι) είναι ένας καρκίνος από μόνος του όμως, είτε μιλάμε για κονσόλες, είτε για πισί. Και είναι καρκίνος γιατί είναι εντελώς αχρείαστα και μόνο βλάπτουν τον end user.

Κάτσε ρε Malthador, εντάξει το Epic Store είναι καρκίνος έτσι όπως είναι τώρα, ο Τίμης όντως τα βρόντηξε κάποια στιγμή και πέταξε κ@δάχτυλο στο PC Gaming, ότι είστε όλοι πειρατές και ότι οι κονσόλες είναι το μέλλον (καλά δεν το είπε αυτός ακριβώς αλλά του πιστώνεται) και άλλα πολλά. Μην βλέπεις τον καθένα ως ανταγωνιστή στην συζήτηση - και εγώ π.χ. τα 200 πόσα παιχνίδια μου στο Steam τα έχω. Αλλά αυτό με το exlusivity δεν το χωνεύω ειδικά όταν αυτό αρκείται στο να είναι απλά ένα launcher ακόμα, με (πρόσεξε) timed exclusivity.

Η διαφορά μας είναι ότι όπως και το Steam έτσι και το EGS και αυτό στην γωνία τους έχω για να τα "χώσω". Σε τελική πόσα είναι τα παιχνίδια που ακόμα και σε physical να τα πάρεις θέλουν εγκατάσταση μέσω Steam. Τα ξέχασες? Ποιο ήταν το Age of Empires/Mythology, δεν θυμάμαι- χρόνια τώρα,  έπαιρνες την συλλεκτική και Multiplayer μόνο μέσω της έκδοσης από το Steam έπαιζες.

Τι να πληρώσει το Steam δηλαδή. Το ίδιο το μέγεθός του είναι που πληρώνει για exclusivity. Απλά ο ένας το κάνει φανερά - ο άλλος απλά κάθεται και μαζεύει. Δηλαδή δεν υπάρχουν παιχνίδια που είναι μόνο Steam Enabled?

Να έβλεπα το GoG ή το itch.io να είχε πετύχει να πω εντάξει. Τώρα εδώ τι να υπερασπιστείς το ανήθικο του Epic Store ή το DRM του Steam?

Δεν ξέρω και εγώ αναρωτιέμαι.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Sir_Teraflop said:

Κάτσε ρε Malthador, εντάξει το Epic Store είναι καρκίνος έτσι όπως είναι τώρα, ο Τίμης όντως τα βρόντηξε κάποια στιγμή και πέταξε κ@δάχτυλο στο PC Gaming, ότι είστε όλοι πειρατές και ότι οι κονσόλες είναι το μέλλον (καλά δεν το είπε αυτός ακριβώς αλλά του πιστώνεται) και άλλα πολλά. Μην βλέπεις τον καθένα ως ανταγωνιστή στην συζήτηση - και εγώ π.χ. τα 200 πόσα παιχνίδια μου στο Steam τα έχω. Αλλά αυτό με το exlusivity δεν το χωνεύω ειδικά όταν αυτό αρκείται στο να είναι απλά ένα launcher ακόμα, με (πρόσεξε) timed exclusivity.

Δεν βλέπω κανέναν ως ανταγωνιστή, απλά δεν μπορώ να διαβάζω ανακρίβειες. Θα πρέπει να μου πεις ποιός είναι ο Τίμης αν θες να σου απαντήσω πιο αναλυτικά σε αυτό.

Η διαφορά μας είναι ότι όπως και το Steam έτσι και το EGS και αυτό στην γωνία τους έχω για να τα "χώσω". Σε τελική πόσα είναι τα παιχνίδια που ακόμα και σε physical να τα πάρεις θέλουν εγκατάσταση μέσω Steam. Τα ξέχασες? Ποιο ήταν το Age of Empires/Mythology, δεν θυμάμαι- χρόνια τώρα,  έπαιρνες την συλλεκτική και Multiplayer μόνο μέσω της έκδοσης από το Steam έπαιζες.

Τι να πληρώσει το Steam δηλαδή. Το ίδιο το μέγεθός του είναι που πληρώνει για exclusivity. Απλά ο ένας το κάνει φανερά - ο άλλος απλά κάθεται και μαζεύει. Δηλαδή δεν υπάρχουν παιχνίδια που είναι μόνο Steam Enabled?

Έχω πάρα πολλά χρόνια να ασχοληθώ με physical σε πισί για να είμαι ειλικρινής και κάπου έχασα το σημείο όπου το Steam έγινε απαραίτητο για τα physical games. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό, αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η Valve τους εξαγόραζε, νομίζω ότι το έκαναν από μόνοι τους οι pubs ως security measure με το DRM κλπ, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Πάντως, υπάρχουν και physical games που απαιτούν Origin, Uplay ή Bnet, δεν είναι μόνο το Steam που πρωτοτυπεί πλέον.

Να έβλεπα το GoG ή το itch.io να είχε πετύχει να πω εντάξει. Τώρα εδώ τι να υπερασπιστείς το ανήθικο του Epic Store ή το DRM του Steam?

Υπάρχουν άπειρα DRM-free games στο Steam, είναι στο χέρι του κάθε pub πως θέλει να διαχειριστεί το προϊόν του. Δεν έχει σχέση η μία τακτική με την άλλη, ούτως ή άλλως το EGS είναι και το ίδιο DRM.

Επεξ/σία από Malthador
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Malthador είπε

Δεν βλέπω κανέναν ως ανταγωνιστή, απλά δεν μπορώ να διαβάζω ανακρίβειες. Θα πρέπει να μου πεις ποιός είναι ο Τίμης αν θες να σου απαντήσω πιο αναλυτικά σε αυτό.

Ο "επικός" Tim Sweeney :D 

Αναφορά σε κείμενο

Έχω πάρα πολλά χρόνια να ασχοληθώ με physical σε πισί για να είμαι ειλικρινής και κάπου έχασα το σημείο όπου το Steam έγινε απαραίτητο για τα physical games.

Σωστά - η Valve τα σκότωσε σε συνεργασία με αυτούς. Κουτάκι με Steam Code - από υπηρεσία που ξεκίνησε δήθεν για να φέρνει updates και mods τότε για τα παιχνίδια της υποτίθεται - όπως υποτίθεται ότι γλυτώσαμε από τα Starforce και λοιπά rootkits αλλά το Denuvo καλά βαστάει...

Αναφορά σε κείμενο

Υπάρχουν άπειρα DRM-free games στο Steam, είναι στο χέρι του κάθε pub πως θέλει να διαχειριστεί το προϊόν του. Δεν έχει σχέση η μία τακτική με την άλλη, ούτως ή άλλως το EGS είναι και το ίδιο DRM.

Δεν διαφωνώ με αυτό - αλλά δεν είναι δα το Steam και GoG... Αυτό λέω - και οι επαναστάτες Gamers Publishers ή μάλλον Gamers publishers (?) δεν βλέπω να το τιμούν....

Άρα....?

Edit: Τώρα είδα το link σου για το Disgaea - πως είναι DRM FREE? Δεν πρέπει να ανοίξεις το Steam? Τρέχει από shortcut απευθείας στο desktop?

Επεξ/σία από Sir_Teraflop
  • Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Sir_Teraflop said:

Edit: Τώρα είδα το link σου για το Disgaea - πως είναι DRM FREE? Δεν πρέπει να ανοίξεις το Steam? Τρέχει από shortcut απευθείας στο desktop?

Λάθος λινκ, εδώ το σωστό, το διόρθωσα και στο προηγούμενο ποστ.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, KilliK είπε

τα tweets του βλακα να βαζουμε ολοκληρα btw για να κατανοουμε ποσο  βλακας ειναι:P εφαγε καλουτσικο backlash ^^

qfXeHOQ.jpg&key=f4da8066a2c8796c3a364d17

2 ώρες πριν, Sir_Teraflop είπε

το steam εχει ενα σωρο drm free παιχνιδια που δεν ειναι απαραιτητο να ανοιξεις client. ειναι επιλογη του dev/pub αν θα βαλει drm η οχι.

Αλλα σε γενικες γραμμες μεταξυ αλλων ενας απο τους βασικους του λογους υπαρξης ειναι το drm .

αλλα δινει καμποσα features που γλυκαινουν το χαπι. και οπως εγραψα νωριτερα εδω και αρκετα χρονια προτιμω το steam ακομα και απο το drm-free του gog λογω των ευκολιων. και ακομα και το gog αναγκαστηκε να δωσει client, γιατι σε ανθρωπους με μεγαλες συλογες ειναι απλα απαραιτητο, και δεν μπορουν να κανουν maintain update και install εκατονταδες παιχνιδια ευκολα χωρις client.

ποιο λογο εχω να προτιμησω ενα barebone drm εναντι του πειρατικου ωστοσο?

εκτος φυσικα αν καποιου δεν του το επιτρεπει η ηθικη του. σεβαστο.

και φυσικα δεν μπορω να πω οτι μεχρι τωρα ο epic client ειναι τοσο εμπιστος οσο το steam με αυτα που διαβαζω. ασφαλεια κατωτερη και κακοβουλα πηγαν να υποκλεψουν δεδομενα που δεν τους αφορουν. και βεβαια μεχρι να πιασει τουλαχιστον μπολικα παιχνιδια και ουσιωδη features, ο client του πιο πολυ φασαρια παρα ευκολια ειναι να τον εχεις για 2-3 παιχνιδια.

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Ο τύπος είναι και ψεύτης, εκτός από βλάκας. Το Steam μπλοκάρει τα troll-ο-reviews, αλλά δεν πειράζει ας πάμε στην πλατφόρμα που δεν έχει καθόλου reviews!

απο ποτε; τον περασμενο μηνα η Valve ανακοινωσε επισημα οτι θα αρχισει να μπλοκαρει το reviewbombing. που σημαινει οτι προηγουμενως δεν εκανε τιποτα γιαυτο. το reviewbombing του BL2 το σταματησανε μετα το tweet του Pitchforκ. η πλακα ειναι οτι επαναφερουν το review curation απο εξουσιοδοτημενους παικτες, ενω το ειχαν καταργησει το 2013 λογω απαιτησης των indie devs. εξου και η χαβουζα παιχνιδιων που μπηκε μετα στο καταστημα. και ολα αυτα τα κανει επειδη πλεον αρχισε να απειλειται το μονοπώλιο της.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν σταματησε τιποτα ενα φιλτρο ειναι. και πολυ καλα εκανε γιατι θα ηταν λογοκρισια.

μεγαλα παιδια ειμαστε αν ειναι αδικα τα review μπορουμε να διαβασουμε και να βγαλουμε τα συμπερασματα μας

Επεξ/σία από rofl
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Malthador είπε

ακυρη η συγκριση. τα παιχνιδια που αναφερεις ειναι first party παραγωγες, δηλαδη φτιαχτηκανε και διανεμονται απο τις ιδιες εταιρειες μεσα απο τα δικα τους ψηφιακα καταστηματα. ειναι σαν να λεμε γιατι τα GOW και SM της Sony δεν βγαινουν και στις αλλες πλατφορμες. οι Epic και Valve ειναι ψηφιακοι retailers, πουλανε 3rd party παραγωγες πρωτιστως. η διοφορα ειναι οτι ο ενας πλεον θα πουλανε το δημοφιλες εμπορευμα του πιο νωρις απο τον αλλο. 😁

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, KilliK είπε

ακυρη η συγκριση. τα παιχνιδια που αναφερεις ειναι first party παραγωγες, δηλαδη φτιαχτηκανε και διανεμονται απο τις ιδιες εταιρειες μεσα απο τα δικα τους ψηφιακα καταστηματα

Ναι ε?Για πες μου τοτε για ποιο λογο τα προηγουμενα Call Of Duty ηταν ολα στο Steam και το Black Ops 4 στο Battle net?

To Destiny 2 και αυτο της Blizzard σαν first party παραγωγη ειναι ή της Activision ? :)

Για τα περι παιχνιδιων της ΕΑ. Mass Effect 1 και 2 οπως και Dead Space 1 και 2  για ποιο λογο τοτε υπαρχουν κανονικα στο steam ?

Medal Of Honor και Burnout Paradise οπως και Dragon Age Origins?

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Ναι ε?Για πες μου τοτε για ποιο λογο τα προηγουμενα Call Of Duty ηταν ολα στο Steam και το Black Ops 4 στο Battle net?

To Destiny 2 και αυτο της Blizzard σαν first party παραγωγη ειναι ή της Activision ? :)

Για τα περι παιχνιδιων της ΕΑ. Mass Effect 1 και 2 οπως και Dead Space 1 και 2  για ποιο λογο τοτε υπαρχουν κανονικα στο steam ?

Medal Of Honor και Burnout Paradise οπως και Dragon Age Origins?

https://www.activisionblizzard.com/

και για την EA τα παιχνιδια που αναφερεις ολα πριν το origin. το origin πλασαριστηκε με το crysis 2.

η εκπληξη ειναι οτι για καποιο λογο εβγαλαν το crysis 2 στο steam πριν λιγα χρονια. δυστυχως δεν το συνεχισαν.

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.

Αναφορά σε κείμενο

Δεν διαφωνώ με αυτό - αλλά δεν είναι δα το Steam και GoG... Αυτό λέω - και οι επαναστάτες Gamers Publishers ή μάλλον Gamers publishers (?) δεν βλέπω να το τιμούν....

α γεια σου. αυτη ειναι και η ολη ουσια. το αναφερει και ο Sterling στο βιντεο του. αν οι παικτες κοπτονταν τοσο πολυ για τα δικαιωματα τους ως καταναλωτες , το GOG θα επρεπε να ειναι η πρωτη πλατφορμα ψηφιακης διανομης στον κοσμο. η πραγματικοτητα ομως ειναι αλλη.

το Steam/Valve με το περασμα των χρονων και την κυριαρχια του στην αγορα, απεκτησε μια σκληροπυρηνικη gaming κοινοτητα φανατικων που εχουν αγιοποιησει την εταιρεια και θεοποιησει τον ιδρυτη της. εδω θυμαμαι τα ξενα περιοδικα που ριχνανε τονους αφιερωματων για τον "ανθρωπο που υπεγραψε τις επιταγες για να παιξουμε το HL"

επειδη oμως αυτο το αναποσπαστο κομματι της PC gaming κουλτουρα "απειλειται" ξαφνικα ολοι αυτο που πινανε νερο στο ονομα του Gaben και της εταιρειας του, εχουν βρει εναν εχθρο να πολεμησουν για χαρη του. δηλαδη τοσα χρονια μαζευει δεδομενα το Steam, τωρα που το κανει και το  Epic τους επιασε η φαγουρα; και βγαινει ο αλλος με τεχνικα τεκμηρια για να αποδειξει το "κακο" της Epic. η δεν θα μπορουν να ευχαριστηθουν τα solo games τους επειδη δεν εχει ..voice chat ; εινα δυνατον τωρα;

αυτη η κλαψα της κοινοτητας δεν εχει να κανει με τα καταναλωτικα μας δικαιωματα, για την ελευθερια επιλογης και τα αρνητικα της αποκλειστκοτητας. απλως η Epic τους χαλαει το status quo και δνε το γουσταρουν. αυτη ειναι η αληθεια.

• Like 3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...