Προς το περιεχόμενο

Epic Games Store

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.
33 minutes ago, Psycho_Warhead said:

Εντάξει, φαίνεται αμερόληπτος ο τύπος στο bashing που ρίχνει. Είμαι σίγουρος.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 30% είναι το φιξαρισμένο ποσοστό σε όλα τα digital stores.

Δημοσ.

Τα όσα γράφει πάντως από οργανωτικής/ διοικητικής πλευράς, καθώς και εταιρικής κουλτούρας, έχουν βάση. Το αν και σε τι βαθμό ισχύουν δε μπορώ να το ξέρω αλλά αντίστοιχες δομές είχαν παρόμοια αποτελέσματα σε άλλες εταιρίες. Δε μου φαίνονται αβάσιμα.

Άλλο επίσης το ότι το Steam "είναι χάλια" και άλλο το "η Epic θα μας σώσει". Πρώτον, όπως σωστά ειπώθηκε παλιότερα, ο πραγματικός ανταγωνισμός στις τιμές προήλθε από 3rd party stores και νόμιμα, σοβαρά κλειδάδικα και bundles. Οι τιμές στις πλατφόρμες είναι συγκρίσιμες, με εξαίρεση τις φορές που ένα κατάστημα βάζει έκπτωση για περιορισμένο διάστημα σε τίτλο. Δεύτερον, εκτός από το μονοπώλιο και τον πλήρη ανταγωνισμό υπάρχουν και τα ολιγοπώλια και τα καρτέλ. Η κατάσταση στις πλατφόρμες περισσότερο καρτέλ θυμίζει παρά ενεργό ανταγωνισμό. Τρίτον, η διαφοροποίηση προϊόντων λόγω τριβών στην αγορά (κόστη, περιορισμοί κλπ) περιορίζει τον ανταγωνισμό και δημιουργεί τοπικά μόνοπώλια.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 minutes ago, Tobajara said:

Τα όσα γράφει πάντως από οργανωτικής/ διοικητικής πλευράς, καθώς και εταιρικής κουλτούρας, έχουν βάση. Το αν και σε τι βαθμό ισχύουν δε μπορώ να το ξέρω αλλά αντίστοιχες δομές είχαν παρόμοια αποτελέσματα σε άλλες εταιρίες. Δε μου φαίνονται αβάσιμα.

Άλλο επίσης το ότι το Steam "είναι χάλια" και άλλο το "η Epic θα μας σώσει". Πρώτον, όπως σωστά ειπώθηκε παλιότερα, ο πραγματικός ανταγωνισμός στις τιμές προήλθε από 3rd party stores και νόμιμα, σοβαρά κλειδάδικα και bundles. Οι τιμές στις πλατφόρμες είναι συγκρίσιμες, με εξαίρεση τις φορές που ένα κατάστημα βάζει έκπτωση για περιορισμένο διάστημα σε τίτλο. Δεύτερον, εκτός από το μονοπώλιο και τον πλήρη ανταγωνισμό υπάρχουν και τα ολιγοπώλια και τα καρτέλ. Η κατάσταση στις πλατφόρμες περισσότερο καρτέλ θυμίζει παρά ενεργό ανταγωνισμό. Τρίτον, η διαφοροποίηση προϊόντων λόγω τριβών στην αγορά (κόστη, περιορισμοί κλπ) περιορίζει τον ανταγωνισμό και δημιουργεί τοπικά μόνοπώλια.

Επί της ουσίας όμως: όλα μα όλα τα digital stores -πλην του EGS- χρεώνουν 30%. Το Steam χρεώνει το ίδιο ενώ έχει υπηρεσίες που οι άλλοι δεν μπορούν να ξεκινήσουν να ονειρεύονται. Οπότε τι συζητάμε τώρα; Αν κολύμπησαν στο χρήμα με το 30%; Καλά έκαναν στην τελική και μαγκιά τους (όπως μαγκιά της Epic αν κολύμπησε στο χρήμα με το Fortnite), δεν μας αφορά. Επίσης, δεν προκύπτει κανένας «θάνατος του πισί gaming» όταν ολόκληρη η indie σκηνή ξεκίνησε από το Steam ουσιαστικά. Και τέλος, ο τύπος έχει γερό βιογραφικό, του το δίνω αυτό, αλλά at the end of the day δεν έχει και καμία βαρύτητα η άποψή του. Το ότι ξέρει να γράφει games δεν σημαίνει ότι ξέρει να τα πουλάει κιόλας. Πόσω μάλλον όταν φαίνεται ότι δεν έφυγε και με τις καλύτερες των περιστάσεων από την Valve.

Είναι ελεεινή η πρακτική της Epic, πέραν των exclusive deals, χρησιμοποιεί ότι βρίσκει μπροστά της προκειμένου να σταθεί το EGS στα πόδια του. Μου θυμίζει τη φάση με το δημοψήφισμα εδώ (μην ληφθεί ως πολιτικό το σχόλιο, απλά point κάνω): όταν όλος ο πάτος σου λέει να ψηφίσεις ΟΧΙ, ε είναι αρκετός λόγος για να ψηφίσεις ΝΑΙ. Οι τακτικές αυτές της Epic φωνάζουν στα αυτιά μου «μείνε μακριά».

2 hours ago, icenex said:

Κακα τα ψεμματα οι τυποι αν ηθελαν μπορουσαν να βγαλουν κλωνο του steam εστω με τα στοιχειωδη και βασικα features αλλα οχι θελησαν να παιξουν μπαλιτσα αλλιως δεν ειναι τυχαιο οτι o ceo ειπε οτι οι developers θα αποφασισουν ποιοι θα νικησουν στον πολεμο μεταξυ store.Στοχος τους ηταν να κερδισουν αυτους και οχι τον τελικο καταναλωτη και πλεον κανει μπαμ απο χιλιομετρα που μας εχουν γραμμενους.Τα δωρεαν παιχνιδια ειναι το περιτυλιγμα για τα σκατα που μας προσφερουν αυτο βλεπω για την ωρα.

Το έγραψα και πριν, μάλλον πανικοβλήθηκαν και στον πανικό τους επάνω κυκλοφόρησαν το EGS χωρίς καμία προετοιμασία. Προσπάθησαν να μαζέψουν το decline του Fortnite και για αυτό έβγαλαν κακήν κακώς το EGS. Για να φτιάξουν έναν client με το 1/4 των υπηρεσιών του Steam θα χρειάζονταν για πλάκα ένα εξάμηνο. Οπότε προτίμησαν να κυκλοφορήσουν βιαστικά την πλατφόρμα τους και για να την καθιερώσουν προτιμούν να αγοράζουν έτοιμα games, μιας και η βελτίωση του client θα τους πάρει χρόνο.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Snoob είπε

Δυστυχώς, η νηφάλια και τεκμηριωμένη παράθεση σωρείας προβλημάτων με τον client, για κάποιους είναι είτε "δικαιολογία", γιατί κατά βάθος είμαστε fanboys του Steam, είτε "ψυχαναγκασμός" από τον οποίο πρέπει να απαλλαγούμε ώστε να χαρούμε ελεύθερα τον client που υποκλέπτει πληροφορίες από άλλους λογαριασμούς μας και δεν έχει ούτε email verification.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πόσο έχει πιάσει (με τη βοήθεια των "δημοσιογράφων") αφενός το αφήγημα του νέου παίκτη που ήρθε να σπάσει το μονοπώλιο (μέσα από ακόμη χειρότερες μονοπωλιακές πρακτικές) αφετέρου η ευκολία με την οποία εγκαθιστά ο κόσμος ό,τι να 'ναι στα μηχανήματά του, ενώ βοά το σύμπαν για το τι συμβαίνει.

Εν έτει 2019 αυτά, και υποτίθεται από άτομα που ξέρουν από υπολογιστές και είναι στοχειωδώς υποψιασμένα.

Το πρόβλημα είναι ότι εν έτη 2019 το thread αυτό περιγράφει κατά κανόνα τους προβληματισμούς πάνω στο θέμα ποιος publicer συμφώνησε με την epic και σε πολύ δευτερεύον χρόνο γίνεται η συζήτηση για τις αδυναμίες και επικινδυνότητες που ενέχει ο client επειδή είναι rushed 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, GjokerR είπε

Το πρόβλημα είναι ότι εν έτη 2019 το thread αυτό περιγράφει κατά κανόνα τους προβληματισμούς πάνω στο θέμα ποιος publicer συμφώνησε με την epic και σε πολύ δευτερεύον χρόνο γίνεται η συζήτηση για τις αδυναμίες και επικινδυνότητες που ενέχει ο client επειδή είναι rushed 

Μα οπως ειδες οι περισσοτεροι νοιαζονται απλα να παιξουν ενα παιχνιδι, και τρεχουν να προλαβουν τα δωρεαν δολωματα, ασφαλεια και ιδιωτηκοτητα ειναι προφανες οτι ειναι αγνωστες εννοιες για αυτους, Δε τους κατηγορων οταν απο μικρα παιδια και εφηβοι εχουν μαθει να μοιραζουν καθε δευτερολεπτο της ζωης τους με τους "φιλους" <-(ROLF) στα διαφορα κοινωνικα μεσα μαζικης δικτυωσης, το να μοιραστουν τα παντα με μια ακομα υπηρεσια δεν αλλαζει τιποτα. Εχουν εκπαιδευτει μια χαρα να σκυβουν το κεφαλι σα προβατα αρκει να εχει σανο στο πατωμα.

Για την ιστορια τμου απαντησαν

Epic Games Player Support - Ted K.  
April 08, 2019, 16:09 +0300 | Conversation ID: #11039248  
Hello again Panoc,

Thank you so much for returning to us!

My name is Ted and I will be following up on your case.

Before anything else, I would kindly wish to thank you for letting us know about this issue and caring enough to bring this to our attention.

In light of this, please be kindly advised that if someone has used your email address account without your permission, you can choose between the following options on how you would wish of us to proceed further with the current situation:

1) You can request of us to remove your email address from our systems.

OR

2) You can request of us that we block your email address, so it won't possibly be used to create an Epic Games account in the future.

I would be really grateful to you if you please respond to me to with the option you would prefer and then, we would be more than happy to help you further with the situation at hand to the best of our abilities.

Thank you so much for all of your patience and kind cooperation, in advance, Panoc

I will be looking forward to hearing back from you!

Kind Regards,

Φυσικα ζητησα διαγραφη και μπλοκαρισμα του λογαριασμου

η απαντηση μου

Thanks for your quick reply, since scammers have already used my email address i believe that deleteing and blocking it would be a better choice.

I will create a new account with another email address once tha issue with verification is sorted.

I believe that you understand that security and personal data protection should be number one priority especially on a new service with all the

lights on it and that without doupt would be first target for scammers.

Again thanks for your quick reply, panoc.

Παρατηρηση,

" Before anything else, I would kindly wish to thank you for letting us know about this issue and caring enough to bring this to our attention. " -> Mας κοροδιευουν, εχει βουηξει το reddit, το μισο internet και αυτοι δε το ξερουν ?

Επεξ/σία από panoc
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Malthador είπε

Μα την παναγία, είχα το ίδιο πρόβλημα. Από πέρυσι έχουν που μου στέλνουν mails του τύπου «protect your account» κλπ και νόμιζα ότι ήταν απάτη or smth.

Μόλις βγαίνει το Fortnite στο NSw πάω να φτιάξω account και μου πετάει μήνυμα ότι το e-mail υπάρχει ήδη. Παραξενεύτηκα τότε, σκέφτηκα ότι θα είχα κάνει account και δεν θα το θυμόμουν, αλλά τώρα όλα κολλάνε μεταξύ τους. 😕

Tα ιδια . Σε παλιο λογαριασμο απο την εποχη UT πριν 1,5 χρονο ειχαν μπει 5 φορες σε ενα μηνα ψαχνοντας για valuables αλλα δε βρηκαν τιποτα αφου δεν ασχολουμαι με fortnite αλλα εμπαιναν εβγαιναν μια χαρα ...

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.

Για να καταλαβαιτε ποσο για το μπιπ ειναι, οταν μπηκα και αλλαξα το password ουτε τοτε μου ζητησε verification !!! παρα ηρθε μονο ενα email

epic2.PNG.870bac1069536996a01157c29284ae58.PNG

!!!
Με λιγα λογια δεν εχει καν verification οτι μπηκες απο αλλο συστημα/ip/location/κλπ οπως εχει πχ το steam.
Δηλαδη, εαν με καποιον τροπο καποιος αποκτησει προσβαση στο λογαριασμο σου, μπορει να σου αλλαξει κωδικο, να κανει οτι γουσταρει, νa τον χρεωσει με κλεμμενες καρτες και εσυ να το παρεις πρεφα οταν με το καλο δεις το email αυτο και πλεον θα ειναι αργα !

• Confused 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, GjokerR είπε

Δεν ξέρω τι έχεις διαβάσει και γράφεις αυτή την παρατήρηση, εγώ αυτό που ξέρω είναι πως κι εγώ και αρκετοί άλλοι χρήστες έχουμε επισημάνει κατ' επανάληψη πως ο client είναι προβληματικός (το αναφέρω σε κάθε μου μήνυμα, προσωπικά) και διαβάζω είτε πως το προβάλλουμε σαν "δικαιολογία" γιατί μας αρέσει το Steam που έχουμε μετοχές και ζουλεύουμε την Επικάρα, είτε, καλή ώρα, πως δεν το προβάλλουμε αρκετά.

Αλλά, δεν πειράζει, δίνουν δωρεάν πεγνίδυα!11!!!!1

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν πιστεύω ότι αντίστοιχα έχει κάποιος μετοχές στην Epic εδώ ή ότι μισεί το Steam και τελικά δεν βλέπει ότι ο client της είναι αν όχι ελλειμματικός -  επικίνδυνος όντως, με όσα αναφέρονται παραπάνω, προφανώς.

Είναι ξεκάθαρα από την σκοπιά του καταναλωτή, anti-consumer 110% αυτήν την στιγμή από όποια πλευρά και αν τον πιάσεις και πιστεύω ότι αυτό το αναγνωρίζει ακόμα και μεγαλύτερος hater του Steam, αν υπάρχει - που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.

Τα περί gollop και λοιπά δεν τα σχολιάζω - είναι κατάπτυστη η συμπεριφορά του γιατί έκανε ένα deal με το κοινό και όχι την EPIC και έκανε κωλοτούμπα με EPIC Proportions - όμως δεν φταίει το Epic Store για αυτό.... Χρησιμοποιεί τα όπλα που του δίνει η ελεύθερη αγορά και όσο αν συμφωνεί ή όχι κανείς με αυτό - έτσι είναι δυστυχώς ή ευτυχώς (βλ. consoles) και πραγματικά δεν βλέπω άλλη επιλογή, δραστικού τύπου, όταν clients σαν το GoG ή και το Discord έχουν αποτύχει.

Από εκεί και πέρα, όπως είχα αναφέρει ο ίδιος και άλλα παιδιά σε σχόλια τους, εδώ είναι ξεκάθαρα πόλεμος στο Steam, από τους Developers/Publishers με αιχμή του δόρατος τον Sweeney - ο οποίος δεν ξέρω τι feedback είχε στην GDC για παράδειγμα, αλλά είτε παίζει τον ρόλο του "χρήσιμου ηλίθιου" ή θα αποδειχθεί χρήσιμος πραγματικά, η φάση μου θυμίζει την Microsoft με το Xbox One που οι Publishers ήταν στην πραγματικότητα ο "δάκτυλος" από πίσω για το digital/always online, έφαγε ήττα αλλά στο τέλος πάλι εκεί καταλήξαμε. Σκεφτείτε την κατάληξη ανάλογα πως θα πάει στο τέλος όπως και με το ίδιο το Steam δηλαδή κάποτε που το πολεμούσαμε ως consumers.

Όπως και να έχει από consumer standpoint το Steam υπερτερεί προφανώς. 

Από publisher/developer standpoint τα πράγματα είναι ομοίως ξεκάθαρα:

To EPIC STORE δίνει: - 12% cut και μια σύγχρονη Unreal 4 free license. (- πειρατεία)

Το Steam δίνει: - 30% cut και Source 20ετίας. ( - πειρατεία)

Τα πράγματα είναι τόσο απλά για την άλλη κατηγορία "πελατών" της Valve.

Το κομμάτι της πειρατείας το αναφέρω απλά και μόνο για να υπενθυμίσω τι έγινε με το γνωστό FU στους PC GAMERS όταν την έκανε από το PC Gaming και πήγε στις κονσόλες και βγήκαν exclusives που γράψανε ιστορία (Gears of War) - και δεν ήταν ο μόνος... και από την Crytek τα ίδια λεγόντουσαν άλλο αν έμειναν εκεί. 

Αυτό που με προβληματίζει όμως περισσότερο είναι ότι ναι, η Valve έσωσε το PC Gaming από την πειρατεία με τα Services, ανέβασε την indy σκηνή αλλά και την έριξε στον πάτο με το bloated store και τα Greenlight, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Nintendo (βοηθάει και το form factor βέβαια) αλλά με το AAA Gaming τι έκανε ο Gaben και το 30% cut του? Είναι ή δεν είναι το PC δευτεράντζα στον συγκεκριμένο τομέα? Είναι ειρωνικά η πλατφόρμα που φτιάχνονται τα games αλλά καταλήγει αποδέκτης ports ή όχι? Τι έκανε η Valve για το pc gaming τελικά πέραν από αποτυχημένες προσπάθειες να καταλάβει τον χώρο με Steam Machines, να  αντιστέκεται στην πρόοδο του UWP με το x86.exe και εν τέλει από το να χρηματοδοτεί ακόμα και σήμερα τέτοιες προσπάθειες με τα Proton, VR κτλ... 

Για πιο ποσοστό του PC Gaming μιλάμε εν τέλει - αυτό του Steam Stats που έχει όντως την δυνατότητα να τρέξει ένα σύγχρονο AAA τίτλο?

Αυτά τα γράφω γιατί στο μεσοδιάστημα του Fortnite και ακόμα παραπίσω, η EPIC έχει κάνει παράρτημα EPIC JAPAN, ο Sweeney ΗΤΑΝ στην GDC, η Unreal έδειξε tech demos σαν και αυτό : 

και ο Gaben κάνει Stealth launch άλλο ένα VR headset.

Ταυτόχρονα η "κακιά" Tencent αγοράζει μια game platform στο Hong Kong ή την έφτιαξε δεν ξέρω ακριβώς, την κάνει wordwide (χαρά στους φίλους των Launcher! :P ), το Octopath Traveler της SE γίνεται rated στο HK, και στο τέλος αν δούμε κανένα τέτοιο:

D3pOuQ7WAAEL_i5.jpg

θα πρέπει να ψέξουμε την EPIC που σκοτώνει το PC Gaming με το exclusivity ή που θα το σώσει μιας και 99% (λέω εγώ τώρα) των Japanese Devs χρησιμοποιούν πλέον UE4 και θα κάνει ότι δεν έκανε το Steam, μια δεκαετία τουλάχιστον (Monster Hunter World π.χ.) ή να περιμένουμε το Star Citizen να μας σώσει όλους?  

Τα πράγματα είναι σύνθετα και αυτό που ψάχνω να καταλάβω είναι ο ρόλος της MS στην πραγματικότητα ως Publisher, εκδίδοντας το Halo στο Steam, ενώ αν το κυκλοφορούσε στο EGS θα έβαζε άλλο ένα καρφί στο προδιαγεγραμμένο, όπως φαίνεται,  "φέρετρο" του Steam.

Sorry για το WoT :mrgreen:

Επεξ/σία από Sir_Teraflop
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Sir_Teraflop είπε

θα πρέπει να ψέξουμε την EPIC που σκοτώνει το PC Gaming με το exclusivity ή που θα το σώσει μιας και 99% (λέω εγώ τώρα) των Japanese Devs χρησιμοποιούν πλέον UE4 και θα κάνει ότι δεν έκανε το Steam, μια δεκαετία τουλάχιστον (Monster Hunter World π.χ.) ή να περιμένουμε το Star Citizen να μας σώσει όλους?

To ΜΗW είναι MT framework όχι UE και τα υπόλοιπα της capcom (RE2,DMC5) είναι RE engine.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, ilos είπε

To ΜΗW είναι MT framework όχι UE και τα υπόλοιπα της capcom (RE2,DMC5) είναι RE engine.

Το ανέφερα γενικά, ως προς τι έκανε το Steam με τους JP και η Engine είναι sugar on top. Για παράδειγμα το Detroit BH.

Επεξ/σία από Sir_Teraflop
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και αλλο εκτος steam,μαλλον η epic τους δινει λεφτα να μην το βγαζουν στο steam γιατι θα βγει κανονικα στο windows store που αποτι ξερω και αυτο 30% ποσοστο παιρνει

https://twitter.com/OuterWorlds/status/1108423193138618369

Επεξ/σία από aekoupoli
Δημοσ.
3 ώρες πριν, aekoupoli είπε

και αλλο εκτος steam,μαλλον η epic τους δινει λεφτα να μην το βγαζουν στο steam γιατι θα βγει κανονικα στο windows store που αποτι ξερω και αυτο 30% ποσοστο παιρνει

https://twitter.com/OuterWorlds/status/1108423193138618369

η obsidian πλεον ανηκει στην microsoft

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...