tidus666 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 5 ώρες πριν, Snoob είπε Είναι θλιβερό να δικαιολογείται η αλητεία του Γκόλοπ. Αυτό κι εγώ δεν μπορώ να το χωνέψω με τίποτα. Πραγματικά με ξεπερνάει τελείως. Έχω διαβάσει σε διάφορα discords απόψεις πάνω σε αυτό που πραγματικά δεν πίστευα στα μάτια μου. Το αγαπημένο μου ήταν ένας που ρώτησα (που είχε αρχίζει να με εκνεύριζε με αυτά που έγραφε) σε κάποιον σέρβερ αν θεωρεί ανήθικη την στάση του Γκόλοπ και μου απάντησε: "Maybe you should started by defining what you think ethics mean. That’s usually quite subjective"
Greygore Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 1 hour ago, stafftw said: εσύ έχεις περισσότερους λόγους για το STEAM ειδικά γιατί έχεις αφιερώσει και χρόνο και χρήμα(μεταξύ μας ότι και να κάνει η epic εσένα δεν μπορεί να σε κερδίσει) Μα βρε συ, δεν λέω αυτό - ίσα-ίσα έβαλα όλο εκείνο το κομμάτι με τα υπόλοιπα clients/systems για να εξηγήσω πως δεν χρειάζεται να "κερδίσει" κανένα η Epic απο άλλα storefronts, η αγορά είναι αρκετά μεγάλη για να έχεις 5-10-20 clients ταυτόχρονα εφ'όσον αυτά προσφέρουν κάτι πιο ουσιαστικό (και ακόμη καλύτερα sustainable) απο τα timed exclusives τα οποία ακόμα και με το funding της Tencent και τα έσοδα του Fortnite κάποτε θα στερέψει. Δηλαδή για παράδειγμα χρησιμοποιώ ταυτόχρονα το GOG (έχει φοβερά extras που μου θυμίζουν τις παλιές καλές εποχές των "feelies") και το uPlay (μου αρέσει η όλη φάση με τα Club Challenge και ότι σου δίνει/έδινε και κάποια μικρά discounts στο store με αυτά) και όλα τα υπόλοιπα ακριβώς επειδή γενικά σε ένα client χωρίς αυτά έχεις απλά ένα glorified DRM platform (με εξαίρεση του GOG, φυσικά). Αν το EGS σε κάποια φάση σε βάθος χρόνου παραμείνει και εδραιωθεί (και να περάσει κανένας χρόνος or more χωρίς security issues ) τότε σίγουρα θα ξανακοιτάξω προς τα εκεί αλλά δεν θεωρώ πως το 3rd party exclusivity απο μόνο του μπορεί να "κρατήσει" audience. 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Μόλις τώρα, tidus666 είπε Αυτό κι εγώ δεν μπορώ να το χωνέψω με τίποτα. Πραγματικά με ξεπερνάει τελείως. Έχω διαβάσει σε διάφορα discords απόψεις πάνω σε αυτό που πραγματικά δεν πίστευα στα μάτια μου. Το αγαπημένο μου ήταν ένας που ρώτησα (που είχε αρχίζει να με εκνεύριζε με αυτά που έγραφε) σε κάποιον σέρβερ αν θεωρεί ανήθικη την στάση του Γκόλοπ και μου απάντησε: "Maybe you should started by defining what you think ethics mean. That’s usually quite subjective" Stockholm Syndrome πες του φιλοσόφου της δεκάρας. Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως αυτή η ιστορία δεν θα ξεχαστεί. Αν ο Γκόλοπ φαντασιώνεται πως σε 1-2 χρονάκια δεν θα θυμάται κανείς τίποτε, να περάσει από τον Σέιφερ και τον Στίβενσον, να τους ρωτήσει. Η δική μου πρόβλεψη είναι πως και σε αυτά που τάζει τώρα για να περιορίσει τη ζημιά, θα υπαναχωρήσει. Δεν θα τα δώσει δωρεάν ή δεν θα "προλάβει" να βγάλει τα DLC στο χρόνο του exclusivity. Μιλάμε, οι άνθρωποι είναι τόσο βλάκες που νομίζουν πως κρύβονται αλλάζοντας εκ των υστέρων αυτά που γράφονταν, λες και δεν υπάρχουν cached σελίδες ή όταν έσκασε η αλητεία δεν ξέραμε να κρατήσουμε screenshots. Αν δεν ήταν αισχρή η προσπάθειά τους να κρυφτούν πίσω από το δαχτυλάκι τους, θα ήταν για άπειρο γέλιο. Δεύτερη πρόβλεψη, τα exclusives θα επεκταθούν χρονικά μόλις διαπιστώσουν πως με τον ένα χρόνο δεν κάνουν τίποτε. Εδώ είμαστε, και μακάρι να βγω ψεύτης. 3
icenex Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Stafftw δεν θες να καταλαβεις ρε φιλε μου τι το κουραζεις...Δηλαδη το θεωρεις δικαιο για αυτον που στηριξε με τα χρηματα του ενα παιχνιδι(και το περιμενε στο steam ή gog μην αναφερω linux που δεν εχει υποστηριξη) που αλλιως δεν θα υπηρχε να περιμενει 1 χρονο για να το παιξει στο client της αρεσκιας του??Και οπως καταλαβαινεις για καποιους απο εμας δεν ειναι μονο απλα ενας ακομη client που απλα τον κανεις install και τελειωσε.Για σενα μπορει να ισχυει αυτο, δεν σημαινει οτι ισχυει και για τον υπολοιπο κοσμο και αυτο δεν λες με τιποτα να το καταλαβεις και ξαναφερνεις συνεχεια τα ιδια επιχειρηματα. Θα σου πω εγω τι προσπαθησε να κανει το epic store ετσι οπως το βλεπω απο την δικη μου μερια με βαση τις πραξεις της. Θελησε να αρπαξει ολο το μεριδιο της αγορας με τις αποκλειστικοτητες εν μια νυκτι γιατι πατησε πανω στην κ@υλα ορισμενων που θα αγοραζαν το αγαπημενο τους παιχνιδι εστω και ετσι απο το να περιμενουν 1 χρονο(παρε παραδειγμα το metro που πουλησε αρκετα καλα παραυτα) και ολα αυτα με υποδιεστερο client αντι να διαθεσει αυτα τα λεφτα ειτε για να φτιαξει το client της ειτε απλα να καταφερει να φερει το παιχνιδι στο store της σε σαφως χαμηλοτερη τιμη απο τα υπολοιπα store ωστε να προσελκυσει κοσμο. Αλλα οχι δεν θελησει να παιξει ετσι μπαλιτσα θελησει να παρει ολο το μεριδιο αγορας πληρωνοντας για δικαιωματα αποκλειστικοτητας.Για μενα εκει ηταν το λαθος της επρεπε να παιξει μπαλιτσα τραβωντας τον κοσμο με τις τιμες της για αρχη και σουλουπωνοντας αρκετα το client τοτε εκει κανεις δεν θα μιλαγε και θα τραβαγε το μεριδιο της αγορας που δεν τους νοιαζει σε πιο client θα εχουν το παιχνιδι της αρκει να το παρουν σε καλη τιμη. Φαντασου να εσκασε το metro στα 39.99 στο δικο τους μαγαζι και 59.99 στο ατμο.Λες να μην τραβαγε κοσμο και μονο απο την τιμη?Σιγουρα θα τραβαγε κοσμο σαν και του λογου σου και για να μην παρεξηγηθω εννοω οτι δεν σε νοιαζει σε πιο client θα παιξεις ενα παιχνιδι. Απο τις πραξεις της και μονο καταλαβαινεις οτι κυνηγαει να γινει βεζυρης στη θεση του βεζυρη και οχι απλα να προσφερει ανταγωνισμο και ολα αυτα σε βαρος τους καταναλωτη προσφεροντας χειροτερες υπηρεσιες με την προυποθεση οτι σε 5-10 χρονια θα φτασει το steam.Αν ειναι ετσι τουλαχιστον να εχει την τσιπα να μου βαλει τα παιχνιδια σε σαφως καλυτερες τιμες και οχι να μου ζηταει οτι ζηταει και το steam.Μην μου βαλεις τιμες οτι το metro επαιξε 10 δολαρια πιο κατω απο το steam γιατι αυτο επαιξε μονο αμερικα σε εμας εδω τους μουλους αν σου πω τι επαιξε θα με πεις προστυχο. Αυτα απο εμενα φιλικα. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2019 από icenex 3
panoc Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Snoob είπε "Eίναι λεπτομέρεια" η αλητεία του Γκόλοπ. Οκ, εντάξει, σεβαστές οι απόψεις, αλλά εδώ μιλάμε για πλήρες διαζύγιο με την πραγματικότητα. Ο τύπος μάζεψε λεφτά από 10.000+ ανθρώπους στο FIG και ποιος ξέρει πόσους από τις προπωλήσεις στο site του, και ελάχιστους μήνες πριν την κυκλοφορία πάει και κλειδώνει το παιχνίδι αποκλειστικά πίσω από έναν client το λιγότερο ύποπτο, με μηδενικά features και όραμα να αγοράζουμε μονάχα από το μαγαζί τους. Πούλησε όσους στήριξαν το Linux, πούλησε όσους στήριξαν τη DRM-free έκδοση, "για το καλό της εταιρίας του", διαβάζω. Είπε κανείς πως μας πούλησε για να σχωρεθούν τα πεθαμένα του; Το πρόβλημα είναι ότι μας πούλησε. Ανερυθρίαστα. Το έκανε στα μουλωχτά, ενώ αυτός προσέγγισε την Epic (μόνοι τους αποκαλύφτηκαν οι γελοίοι, γιατί κατέβηκαν τελείως απροετοίμαστοι στο ΑΜΑ, τα έχω ξαναγράψει αναλυτικά, αλλά για να καταλάβει κάποιος πρέπει πρώτα να διαθέσει λίγο χρόνο να διαβάσει τι γράφουμε εδώ πέρα...) και μετά έλεγαν ψέματα πως τάχα μου δεν μπορούσαν να μας ενημερώσουν γιατί τους δέσμευε το NDA. Εντωμεταξύ, πάλι μόνος του (στο ίδιο ΑΜΑ) ομολογούσε πως είχε πόρους για να ολοκληρώσει το παιχνίδι. Άρα, δεν το έκανε καν για να σώσει το project, ώστε να αναφωνήσει "Αμάρτησα για το παιδί μου", το έκανε για να εξασφαλιστεί ο ίδιος. Στα παλιά του τα παπούτσια όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που τον στήριξαν όταν δεν έβρισκε πουθενά αλλού υποστήριξη. Και πήγε και το έδωσε αποκλειστικά στο EGS, ο αγνός κι αμόλυντος υπέρμαχος του crowdfunding (για χρόνια θα μνημονεύεται η ζημιά που έκαναν κάτι τύποι σαν το Γκόλοπ). Κι επειδή αναγκαζόμαστε να γράφουμε ακόμη και τα αυτονόητα, με την αποκλειστικότητα δεν θα είχα κανένα θέμα (όπως δεν έχω με όποιον πάει και θάβεται με τις αποκλειστικότητες και οραματίζεται όλο και πιο κλειστά πλαίσια, πρόβλημά του, κι αυτός μπροστά του θα τα βρει) αν το έκανε εξαρχής με τα λεφτά του ή τα λεφτά των προαγωγών παραγωγών του. Μασούρι να τα κάνει, να τα χώσει εκεί που δεν φέγγει ο ήλιος, όπως λένε και οι Αγγλοσάξωνες, αδιάφορο μου είναι. Αυτό που έκανε, όμως, ήταν άλλο. Ήταν αγνή, παρθένα απάτη. Συνειδητή, προσχεδιασμένη απάτη. Και πιο εξοργιστικό από την απάτη είναι να παρουσιάζεται ο απατεώνας από ορισμένους σαν αδικημένος. Οπότε, όσο και να μου αρέσει ένα παιχνίδι, όσο κι αν με εκνευρίζει πως δεν μπορώ να πάρω καν πίσω τα χρήματα που έδωσα χωρίς να χαρίσω ένα μέρος στον αχαρακτήριστο, γιατί με αναγκάζει να τα ζητήσω από κάτι απίθανους που την προμήθεια τη χρεώνουν σε εμένα (κατά τα άλλα "full refund no questions asked" και λοιπές μαρκετίστικες γελοιότητες, που δυστυχώς αναπαράγονται άκριτα ακόμη και από κατά τεκμήριο σοβαρούς ανθρώπους), εγώ αυτές τις πρακτικές δεν τις επικροτώ. Θα αισθανόμουν αφόρητα γελοίος αν δεχόμουν να ξεπουληθώ για ένα, δύο ή δέκα παιχνίδια. Έχουν περάσει πια τα χρόνια, για να συγκινούμαι από χάντρες. Έδωσα τα λεφτά μου, όσα είχα, και διέθεσα το χρόνο μου, όσο μπορούσα, για να βοηθήσω να υπάρξει ένα παιχνίδι. Το στήριξα έμπρακτα, το διαφήμισα, προσέφερα ιδέες, συμμετείχα στις συζητήσεις, έδειξα κατανόηση στις καθυστερήσεις. Και όταν αυτό το παιχνίδι φτιάχτηκε, με τα λεφτά και με τη στήριξή μου, εμένα και χιλιάδων άλλων ανθρώπων, κι είναι σχεδόν έτοιμο, πήγε ο αχαρακτήριστος και το κλείδωσε στο snoopware της Epic, που, εντάξει, αντλεί πληροφορίες που δεν της έδωσε κανείς δικαίωμα να αντλήσει, αλλά δεν θα τις χρησιμοποιήσει, πιστέψτε την. Και πριν μπει το 2020 μπορεί και να έχει φτιάξει φόρουμ. Ίσως. Ποτέ δεν ξέρεις. Αυτό είναι το πρόβλημα, αυτή την αλητεία αρνούμαι να επικροτήσω. Κι ας μου αρέσει το παιχνίδι. Ή, πιο σωστά, ακριβώς επειδή μου αρέσει το παιχνίδι. Γιατί, ουσιαστικά, δεν στηρίζεις το χώρο που αγαπάς, επικροτώντας αυτές τις πρακτικές. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να τους δείχνεις πως μπορούν να κάνουν όλο και μεγαλύτερες χοντράδες. Κι όλα αυτά, όσο τα καταπίνουμε με αντάλλαγμα μερικά "δωρεάν" παιχνίδια, θα τα βρίσκουμε ολοένα και χειρότερα μπροστά μας. Αυτά. Κι αν τα έχω ξαναγράψει, να με συγχωρείτε. Καλή συνέχεια. 54 λεπτά πριν, Snoob είπε Stockholm Syndrome πες του φιλοσόφου της δεκάρας. Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως αυτή η ιστορία δεν θα ξεχαστεί. Αν ο Γκόλοπ φαντασιώνεται πως σε 1-2 χρονάκια δεν θα θυμάται κανείς τίποτε, να περάσει από τον Σέιφερ και τον Στίβενσον, να τους ρωτήσει. Η δική μου πρόβλεψη είναι πως και σε αυτά που τάζει τώρα για να περιορίσει τη ζημιά, θα υπαναχωρήσει. Δεν θα τα δώσει δωρεάν ή δεν θα "προλάβει" να βγάλει τα DLC στο χρόνο του exclusivity. Μιλάμε, οι άνθρωποι είναι τόσο βλάκες που νομίζουν πως κρύβονται αλλάζοντας εκ των υστέρων αυτά που γράφονταν, λες και δεν υπάρχουν cached σελίδες ή όταν έσκασε η αλητεία δεν ξέραμε να κρατήσουμε screenshots. Αν δεν ήταν αισχρή η προσπάθειά τους να κρυφτούν πίσω από το δαχτυλάκι τους, θα ήταν για άπειρο γέλιο. Δεύτερη πρόβλεψη, τα exclusives θα επεκταθούν χρονικά μόλις διαπιστώσουν πως με τον ένα χρόνο δεν κάνουν τίποτε. Εδώ είμαστε, και μακάρι να βγω ψεύτης. dsadas Μπορω να βαλω μονο ενα like στα ποστ αλλα μπορω να πω πολλα respect σε καθε λεξη που εχεις γραψει. Οσο για την επεκταση των exclusive, οπως εχω γραψει ηδη αυτο ειναι δεδομενο, στανταρακι. Δυστυχως ομως οσο υπαρχουν "ωχαδελφιστες" οπως ο Stafftw δε μπορουμε να κανουμε τιποτα, και επειδη η πλειοψηφια ειναι τετοιοι τη κατσαμε, και οταν και οι ιδιοι παρουν πρεφα οτι η βαρκα μπαζει νερα θα ειναι αργα. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2019 από panoc 2
icenex Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Μα ο λογος που βρισκουν και τα κανουν αυτα οι εταιρειες ειναι το συγκεκριμενο ειδος καταναλωτων που ειναι στα @@ τους.Και η πλακα ειναι οτι δεν ειναι και μικρο το ποσοστο αυτων των καταναλωτων που δεν ξερουν τι συμβαινει στο παρασκηνιο.Παραυτα βλεπεις εταιρειες οπως η epic να θελει να αρπαξει περα απο αυτο το μεριδιο καταναλωτων και τους σκεπτομενους με εκβιαστικους τροπους.Θες να παιξεις το αγαπημενο σου παιχνιδι τωρα και οχι σε 1 χρονο θα το παρεις απο το δικο μου store τι σημασια εχει αν σε κατασκοπευω αν η πιστωτικη σου καρτα πεσει σε τριτους επειδη εχω ασφαλεια μηδεν και η λιστα συνεχιζεται μην τα γραψω ολα γιατι θα γινει ακομη μεγαλυτερο σεντονι.Και μεσα σε ολα αυτα εχεις αυτην την μεριδα καταναλωτων να υπερασπιζονται τετοιες εταιρειες.Btw εμεις δεν υπερασπιζομαστε το steam απλα το προτιμουμε λογω οτι εχει περισσοτερα features εκει ειναι η διαφορα μας ενω αυτοι νομιζουν οτι ειμαστε φανμποις.Σιγουρα υπαρχουν κ αυτοι αλλα οι περισσοτεροι εδω μεσα μιλαμε με επιχειρηματα που για τον καθενα ειναι ξεχωριστα.Αλλος γουσταρει να εχει μια βιβλιοθηκη και οχι για καθε παιχνιδι κ απο ενα client. Οταν μερικοι εδω μεσα καταλαβουν οτι ολα τα δαχτυλα του χεριου δεν ειναι ιδια ισως τοτε παμε μπροστα. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2019 από icenex 2
Moderators Malthador Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Moderators Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Snoob said: Δεύτερη πρόβλεψη, τα exclusives θα επεκταθούν χρονικά μόλις διαπιστώσουν πως με τον ένα χρόνο δεν κάνουν τίποτε. Το θεωρώ απίθανο. Θα υπάρξει μαύρισμα, οπότε δεν πρόκειται να κάνουν πωλήσεις όσα games κυκλοφορούν σε αυτή τη μορφή. Από τη στιγμή που δεν θα γίνονται πωλήσεις σημαίνει ότι η Epic θα πρέπει να τα ξανασκάσει για να επεκταθούν χρονικά και να μην κυκλοφορήσουν και αλλού. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα εδώ. Η Epic αναγκάστηκε να κυκλοφορήσει το EGS κακήν κακώς (αποδεικνύεται εύκολα αυτό, από το βρεφικό στάδιο που βρίσκεται η πλατφόρμα) και το έκανε γιατί τα έσοδά της από το Fortnite παρουσίασαν τεράστιο decline και επομένως χρειαζόταν διαφορετική εισροή χρημάτων. Αν τα games δεν πουλάνε στην πλατφόρμα της, δεν θα έχει έσοδα για να επεκτείνει τα exclusives. Υπάρχει πάντα βέβαια η πιθανότητα να γυρίσει τη χρέωση από το 12% στο 30% όπως οι άπληστοι νταβάδες. Εκεί είναι που θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος. 1 hour ago, icenex said: Μα ο λογος που βρισκουν και τα κανουν αυτα οι εταιρειες ειναι το συγκεκριμενο ειδος καταναλωτων που ειναι στα @@ τους. Είναι λίγοι αυτοί, βγάζεις εύκολα συμπέρασμα από εδώ μέσα. Δύο-τρία άτομα το βρίσκουν οκ και άλλοι δέκα-δώδεκα ρίχνουμε μαύρο. Κάπως έτσι είναι σε όλα τα ξένα communities τα ποσοστά, οπότε δεν πρόκειται να πουλήσουν τα exclusives. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2019 από Malthador 1
Bigi444444 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 4 ώρες πριν, xavier είπε Ε μα αυτος ακριβως ειναι ο λογος που επικ κανει αυτα που κανει... Ακομα και να ειχε η επικ, ολες τις παροχες που εχει το steam, ποιος θα ασχολιοταν με τον epic store, αν δεν ειχε τα exclusives και τα τζαμπε παιχνιδια? Η κριτικη για το launcher της επικ ειναι να χαμε να λεγαμε...αυτοι που κραζουν, απλα χρησιμοποιουν τις ελλειψεις του client ως προσχημα, ενω το προβλημα τους ειναι οτι ο client δε λεγεται steam...γιατι οπως υπαρχουν sony, xbox, nintendo fanboys ετσι γινεται και με το steam...Δε λενε, αμα δε φτιαξει η επικ το store της δεν αγοραζω, λενε αμα δε βγει το παιχνιδι στο steam, δεν αγοραζω... οτι εκανε η valve με το halflife προσπαθει να εκμεταλλευτει η επικ με το fortnite...Η valve 15 χρονια μονοπωλειο ηταν στη digital pc market, τι λογο θα ειχε για να πληρωσει για exclusives με μεριδιο κοντα στο 80% της αγορας.... Εσύ δηλαδή νομίζεις ότι προτιμούν το steam ετσι απλά;Επειδή το λένε steam;Επειδή έχει αθηναϊκές πινακίδες;Επίτρεψέ μου να διαφωνώ. Εμένα πάλι μου κάνει εντύπωση που ο μόνος λόγος υπέρ του store της epic από τους υπέρμαχούς του είναι το μικρότερο dev fee.Ξαφνικά μας πήρε ο πόνος για το ποσοστό που θα πάρει ο dev.Πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια ψηφιακής διανομής. Λες και είναι κάτι που μας αφορά ουσιαστικά κιόλας (καλά, αφήνοντας στην άκρη ότι το 15% παραπάνω, εάν έχεις 70% λιγότερες πωλήσεις δεν ισοφαρίζεται, αλλά τέλος πάντων). Προσωπικά δεν έχω βάλει κανένα στοίχημα υπέρ του χοντρού, ούτε έχω κανένα ιδιαίτερο συμφέρον να επικρατήσει το παιδί του. Αναγκαστικά χρησιμοποιώ όλους τους clients, αν και με κουράζει αυτό το fragmentation και προσπαθώ να τα παίρνω όλα για steam. Όχι επειδή το λένε steam, απλά επειδή το θεωρώ με διαφορά το πιο ολοκληρωμένο. Και επίσης θεωρώ ότι η valve είναι πιο καθαρή στις δουλειές της. Την πάω πιο πολύ σαν φιλοσοφία, πώς να το πω. Ανάλογα τον κώδικα ηθικής του καθενός, που λέει και στο παραπάνω post ο ξένος από το discord. Την epic την γούσταρα πολύ σαν εταιρεία, αλλά ομολογώ ότι το κομμάτι του pr και του σεβασμού προς τον καταναλωτή δεν το έχει στο επίπεδο της valve. Από εποχής Bleszinski κιόλας.Υφάκι πολύ. 1
icenex Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 20 λεπτά πριν, Malthador είπε Το θεωρώ απίθανο. Θα υπάρξει μαύρισμα, οπότε δεν πρόκειται να κάνουν πωλήσεις όσα games κυκλοφορούν σε αυτή τη μορφή. Από τη στιγμή που δεν θα γίνονται πωλήσεις σημαίνει ότι η Epic θα πρέπει να τα ξανασκάσει για να επεκταθούν χρονικά και να μην κυκλοφορήσουν και αλλού. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα εδώ. Η Epic αναγκάστηκε να κυκλοφορήσει το EGS κακήν κακώς (αποδεικνύεται εύκολα αυτό, από το βρεφικό στάδιο που βρίσκεται η πλατφόρμα) και το έκανε γιατί τα έσοδά της από το Fortnite παρουσίασαν τεράστιο decline και επομένως χρειαζόταν διαφορετική εισροή χρημάτων. Αν τα games δεν πουλάνε στην πλατφόρμα της, δεν θα έχει έσοδα για να επεκτείνει τα exclusives. Υπάρχει πάντα βέβαια η πιθανότητα να γυρίσει τη χρέωση από το 12% στο 30% όπως οι άπληστοι νταβάδες. Εκεί είναι που θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος. Είναι λίγοι αυτοί, βγάζεις εύκολα συμπέρασμα από εδώ μέσα. Δύο-τρία άτομα το βρίσκουν οκ και άλλοι δέκα-δώδεκα ρίχνουμε μαύρο. Κάπως έτσι είναι σε όλα τα ξένα communities τα ποσοστά, οπότε δεν πρόκειται να πουλήσουν τα exclusives. Και ομως ειναι μεγαλο το ποσοστο απλα ειναι κοσμος που δεν ασχολειται με φορουμ κτλ...Ειναι ολοι αυτοι που απεχουν απο το συγκεκριμενο αθλημα να παρακολουθουν τα τεκτενομενα η απλα δεν τους νοιαζει και θα παρουν το παιχνιδι απο οπου ναναι Στο οτι το ποσοστο αυτων που παρακολουθουν τι γινεται δεν συμφωνουν και ριχνουν μαυρο σιγουρα ειναι μεγαλυτερο αλλα αυτο δεν ειναι ολο το κομματι της πιττας και αυτο φανηκε απο τις πωλησεις του metro.Και εδω θα ειμαστε οταν βγει στο steam να δεις τι πωλησεις θα κανει.Δεν ξερω σε τι αριθμο βρισκεται τωρα στο epic αλλα αν κανει παρομοιες πωλησεις και στον ατμο τοτε θα μιλαμε για την μιση πιττα.
Tobajara Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, Malthador είπε Είναι λίγοι αυτοί, βγάζεις εύκολα συμπέρασμα από εδώ μέσα. Δύο-τρία άτομα το βρίσκουν οκ και άλλοι δέκα-δώδεκα ρίχνουμε μαύρο. Κάπως έτσι είναι σε όλα τα ξένα communities τα ποσοστά, οπότε δεν πρόκειται να πουλήσουν τα exclusives. Δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος. Μπορούμε να δούμε το Metro Exodus και το πόσοι το αγόρασαν και το έπαιξαν, μετά το κράξιμο που έπεσε στην Epic.
chek2fire Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 32 λεπτά πριν, Tobajara είπε Δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος. Μπορούμε να δούμε το Metro Exodus και το πόσοι το αγόρασαν και το έπαιξαν, μετά το κράξιμο που έπεσε στην Epic. αν ήταν τόσο σίγουροι για τα sale τους τότε δεν θα τα έβαζαν exclusive τα game τους εκεί για μόνο ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ξέρουν ότι γυρνώντας την πλάτη τους στην μεγαλύτερη pc gaming αγορά απλά χάνουν και έσοδα. Κακά τα ψέματα είναι και πολύ κόσμος που αν ένα game δεν είναι στο steam απλά δεν είναι στο pc
KilliK Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) The fury over the Epic Games Store, explained - Polygon Επεξ/σία 6 Απριλίου 2019 από KilliK
Super Moderators Snoob Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 10 ώρες πριν, KilliK είπε The fury over the Epic Games Store, explained - Polygon Απογοητευτικό το άρθρο του Polygon. Δεν "εξηγεί" (explains) τίποτε, παραθέτει (describes) κάποια πράγματα, κι αυτά ούτε καν ολοκληρωμένα. Μισές αλήθειες, μηδέν άποψη. Ή αλλιώς, πώς να φτιάξεις ένα βαρύγδουπο τίτλο να μαζέψεις κλικς χωρίς να γράψεις τίποτε το ουσιαστικό. Βέβαια, καμία εντύπωση δεν μου προκαλεί αυτό, επαγγελματίες δημοσιογράφοι είναι, και δεν πρόκειται να τα σπάσουν με έναν "παίκτη" που ρίχνει αφειδώς χρήμα στην αγορά. Την ίδια απογοητευτική τακτική είδαμε και από όλο το συγκρότημα της IGN, μεταξύ των οποίων και το κάποτε σπουδαίο RPS, που έχει καταντήσει γραφείο τύπου της Epic. Εν πάση περιπτώσει, ορισμένες από τις τεχνηέντως μισές αλήθειες που γράφει το Polygon χρήζουν απάντησης, αν μη τι άλλο για να δούμε πώς η "δημοσιογραφία" παίζει ενεργό ρόλο σε όλο αυτό το πράγμα που συμβαίνει: Kαι ο Τσάρλι Χολ τοποθετεί το πρόβλημα στη βάση "Epic vs. Steam". Και λέει ότι οι τιμές είναι ίδιες. Δεν ξέρω για εσάς, προσωπικά όμως δεν μπορώ να ονομάσω δημοσιογράφο κάποιον που αποφεύγει τελείως να αναφέρει το απλούστο: οι τιμές για το Steam είναι συστηματικά και συνεχώς χαμηλότερες γιατί έχουμε πρόσβαση σε κλειδιά από περισσότερες πηγές. Αυτός είναι ανταγωνισμός, μεταξύ των προμηθευτών. Όχι τα μονοπώλια που οραματίζονται οι θιασώτες του "μία πλατφόρμα, μία πηγή αγοράς". Όταν παραθέτει τις "διαφορές" μεταξύ Epic και Steam, είτε δεν μπορεί, είτε δεν θέλει να αντιληφθεί πως, πέρα από τα δεδομένα πλεονεκτήματα του Steam (τα οποία περιγράφει με τη λέξη facts, τεχνηέντως υπαινισσόμενος πως όλα τα παραπάνω για τα "αθώα λάθη" της Epic είναι απλές "θεωρίες") δεν αναφέρει πουθενά το γεγονός ότι εκεί έχουμε ανταγωνισμό μεταξύ προμηθευτών. Όχι, αυτό δεν είναι πλεονέκτημα μιας πλατφόρμας που ΔΕΝ ευαγγελίζεται το "ΜΙΑ πλατφόρμα, ΜΙΑ πηγή αγοράς". Έπεσε από τον ουρανό αυτό. Κατά τα άλλα, ο έγκριτος κύριος Χολ μας κάνει μάθημα για το πώς λειτουργεί ο καπιταλισμός. Προφανώς κουβέντα μέσα για το τι σημαίνει για τον καταναλωτή να μην έχει επιλογή από πού θα αγοράζει. Κουβέντα για τις υφαρπαγές ήδη χρηματοδοτημένων τίτλων. Κατά τα λοιπά υποτίθεται πως "εξηγεί" προς τι η "οργή" για το EGS. Μιλάμε για εμπεριστατωμένη εξήγηση, όχι αστεία. Επιμένει και αυτός στη μονοδιάστατη ανάγνωση Epic vs Steam. H oποία, όπως έχω ξαναγράψει, αφήνει εντελώς έξω το DRM-free κομμάτι, αφήνει έξω το Linux, δεν σχολιάζει καθόλου τι είδους "ανταγωνισμός" είναι αυτός που λιγοστεύει τις επιλογές. Ακόμη και μέσα σε αυτή τη μονοδιάστατη ανάγνωση, δεν παραθέτει καν βασικά πράγματα, όπως τις πολλαπλές επιλογές που έχουμε ήδη για το πώς θα αποκτήσεις πρόσβαση στα παιχνίδια που είναι διαθέσιμα στο Steam. Όταν λέει πως "οι τιμές είναι ίδιες" (στα καταστήματα της Epic και του Steam), παρακάμπτει τελείως πως, αυτή τη στιγμή, ήδη, έχουμε απολύτως νόμιμες και εγγυημένες πηγές με ΠΟΛΥ καλύτερες τιμές για το Steam. (Προφανώς δεν τον απασχολεί τι θα κάνουν όσοι ΔΕΝ θέλουν DRM, ας κόψουν το σβέρκο τους, έχουμε να πουλήσουμε την παραμύθα του ιππότη που έρχεται να τα βάλει με το δράκο). Αντί για νερόβραστες θεωρίες πως "αυτό που βλέπουμε είναι ανταγωνισμός, ο ανταγωνισμός λειτουργεί υπέρ του καταναλωτή, άρα κάποια στιγμή θα λειτουργήσει και εδώ υπέρ του καταναλωτή" (στη "λογική" του αμίμητου "ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι") θα έπρεπε να σχολιάζει το ότι βλέπουμε την εμφάνιση ενός μοντέλου το οποίο, εφόσον εδραιωθεί (κι αν δεχτούμε τα νούμερα που παραθέτει για το πόσο καλά πουλάνε όσοι πηγαίνουν στο EGS και τι φοβερές πωλήσεις που κάνει η Epic με το πίου-πίου της, υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα να εδραιωθεί) μας οδηγεί σε λιγότερες επιλογές, περισσότερα μονοπώλια. Όπως έχω ξαναγράψει, εφόσον πράγματι οι τσέπες των Κινέζων (ναι, ναι, ξέρω, δεν είναι οι Κινέζοι, αλλά εφόσον μας μιλάει ο κύριος Χολ για καπιταλισμό και μας εξηγεί τσάτρα-πάτρα πώς λειτουργεί ο καπιταλισμός, κάποιος να πει του έγκριτου δημοσιογράφου πως στον καπιταλισμό κουμάντο κάνουν οι μεγαλομέτοχοι, δεν μπορεί να μας γράφει γελοιότητες και μισές θεωρίες για το πώς λειτουργεί ο καπιταλισμός και να προσπερνά τα θεμελιώδη του καπιταλισμού) είναι τόσο βαθιές, το μοντέλο θα πιάσει. Και θα διευρυνθεί. Κι αν δεν πιάσει σε πρώτη φάση, θα το επεκτείνουν, κι από ένα χρόνο αποκλειστικά θα πάμε στα δύο ή στο μόνιμο. Σε πρώτη φάση, δεν χρειάζεται καν να πάμε σε επέκταση: ο "ένας χρόνος" αποκλειστικότητας μετρά από την κυκλοφορία. Τίποτε δεν εμποδίζει ηθικότατα άτομα όπως ο κύριος Γκόλοπ, ας πούμε, να βγάλουν τα παιχνίδια έτοιμα σε early access, να τα κρατήσουν εκεί ένα εξάμηνο και μετά να έχουμε την επίσημη κυκλοφορία (για να μετρήσει ο ένας χρόνος). Ας μου εξηγήσει ο Χολ και όποιος παραθέτει τις απόψεις του Χολ, πώς, ακριβώς, λειτουργεί αυτό υπέρ του καταναλωτή. Μάλλον ζητάω πολλά. Αν είχε διάθεση να ασχοληθεί με ουσιαστικά πράγματα, δεν θα δημοσίευε αυτό το μπουγαδόνερο. 13
Mhlogiatros Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Τα λεγα δε τα λεγα Money talks https://www.dsogaming.com/news/rumour-red-dead-redemption-2-pc-may-be-revealed-on-april-22nd-as-an-epic-games-store-exclusive/ Επεξ/σία 6 Απριλίου 2019 από Mhlogiatros
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα