Aruil Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 2 minutes ago, stafftw said: 1ον δεν είναι ίδια τιμή τα 10€ κάτω...2ον η προμήθεια είναι διαφορετική έχει ειπωθεί αρκετές φορές ειδικά στα console stores και 3ον αφού όπως λες καθορίζεται απο τους publishers πως θα είναι πιο φθηνό; Αν κατάλαβα καλά θες να στο χαρίσουν να δώσουν τις προμήθειες στους pubs/devs να πληρώσουν το marketing έστω και ελάχιστο που θα κάνουν για να πεις ότι θα το προτιμήσεις; Ποια 10 ευρώ κάτω? Δεν μιλάω για το Metro στο playstation store. Πολλές φορές τα παιχνίδια είναι πιο ακριβά σε κονσόλες. Όταν βγει στο steam βλέπουμε. Λέω για το Far cry στο steam και στο epic που είναι ακριβώς ίδια τιμή. Και όχι δεν κατάλαβες καθόλου καλά. Εσύ πες μου γιατί να το προτιμήσω όταν μου δίνει ακριβώς την ίδια τιμή, δεν μου παρέχει τίποτα επιπλέον και προωθεί και τακτικές που δεν μου αρέσουν ούτε πιστεύω ότι αρμόζουν στο pc gaming? 2
stafftw Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Μόλις τώρα, Aruil είπε Ποια 10 ευρώ κάτω? Δεν μιλάω για το Metro στο playstation store. Πολλές φορές τα παιχνίδια είναι πιο ακριβά σε κονσόλες. Όταν βγει στο steam βλέπουμε. Λέω για το Far cry στο steam και στο epic που είναι ακριβώς ίδια τιμή. Και όχι δεν κατάλαβες καθόλου καλά. Εσύ πες μου γιατί να το προτιμήσω όταν μου δίνει ακριβώς την ίδια τιμή, δεν μου παρέχει τίποτα επιπλέον και προωθεί και τακτικές που δεν μου αρέσουν ούτε πιστεύω ότι αρμόζουν στο pc gaming? Με ποιό τότε να συγκρίνω τις τιμές με το steam αν και εφόσον βγει; Και επίσης στο steam σου είπα ότι έχει game περσινό 60€ ακόμα αλλά από ότι φαίνεται διαβάζεις ότι θες ή επιλέγεις σε ποιά θα απαντήσεις...Επομένως επειδή έχει παραπάνω παροχές(forum achievements και saves...) πρέπει να είναι ακριβότερο στο steam; Να το προτιμήσουμε γιατί θα πάρει μεγαλύτερη προμήθεια ο dev και θα τα ξαναρίξει έστω και ποσοστό στο gaming σε αντίθεση με τη valve που τα ρίχνει μόνο στους moderators του forum γιατί και τα achievements πιστεύω από τις εταιρείες καθορίζονται ...Δίκιο έχεις έτσι σώνεται το game ή ακόμα καλύτερα όπως είπε κάποιος πιο πριν με την πειρατεία σώζεται ας μη βγάλει κανείς που ασχολείται με το gaming ούτε το 10%
Brandtobrand Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, stafftw είπε 1ον δεν είναι ίδια τιμή τα 10€ κάτω...2ον η προμήθεια είναι διαφορετική έχει ειπωθεί αρκετές φορές ειδικά στα console stores και 3ον αφού όπως λες καθορίζεται απο τους publishers πως θα είναι πιο φθηνό; Αν κατάλαβα καλά θες να στο χαρίσουν να δώσουν τις προμήθειες στους pubs/devs να πληρώσουν το marketing έστω και ελάχιστο που θα κάνουν για να πεις ότι θα το προτιμήσεις; Σε ευρώ ίδια ακριβώς τιμή έχουν steam - epic. Όμως, δεν γίνεται να σου χρεώνουν την ίδια ακριβώς τιμή ακόμα και αν πρόκειται για το ίδιο ακριβώς φαγητό τα Mc Donalds - self service - πλαστικές συσκευασίες (βλ. Epic) με ένα εστιατόριο που σου παρέχει και το τραπέζι του, τον σερβιτόρο και τα καθαρά σου γυάλινα μαχαιροπίρουνα κα (steam). Ναι στην τελική το ίδιο προϊόν αγοράζεις, την ίδια γεύση έχει, εξίσου θα σε χορτάσει, όμως δεν το απολαμβάνεις το ίδιο, ούτε λες ότι άξιζαν εξίσου και στα δύο καταστήματα τα ίδια 60 ευρώ. Ως προς την τελική τιμή έχουν σημασία και οι λοιπές παροχές - υπηρεσίες πλην του προϊόντος, τα οποία καθορίζονται εν μέρει και από τον ανταγωνισμό. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2019 από Brandtobrand 2
Aruil Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, stafftw said: Με ποιό τότε να συγκρίνω τις τιμές με το steam αν και εφόσον βγει; Και επίσης στο steam σου είπα ότι έχει game περσινό 60€ ακόμα αλλά από ότι φαίνεται διαβάζεις ότι θες ή επιλέγεις σε ποιά θα απαντήσεις...Επομένως επειδή έχει παραπάνω παροχές(forum achievements και saves...) πρέπει να είναι ακριβότερο στο steam; Να το προτιμήσουμε γιατί θα πάρει μεγαλύτερη προμήθεια ο dev και θα τα ξαναρίξει έστω και ποσοστό στο gaming σε αντίθεση με τη valve που τα ρίχνει μόνο στους moderators του forum γιατί και τα achievements πιστεύω από τις εταιρείες καθορίζονται ...Δίκιο έχεις έτσι σώνεται το game ή ακόμα καλύτερα όπως είπε κάποιος πιο πριν με την πειρατεία σώζεται ας μη βγάλει κανείς που ασχολείται με το gaming ούτε το 10% Η ιστορία έχει δείξει ότι τα έξτρα κέρδη πιο πιθανό είναι να πάνε στην τσέπη κάποιου στην ηγεσία παρά σε έξτρα λεφτά για την ανάπτυξη παιχνιδιών. Το να πιστεύεις ότι θα αλλάξει κάτι τώρα επειδή η epic δίνει μεγαλύτερη ποσοστό (και δεν ξέρω καν πόσο θα το κρατήσει) είναι υπερβολικά αισιόδοξο. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2019 από Aruil 1
JohnVani18 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 15 hours ago, firepc said: 30% νταβατζιλικι χρεωνει το steam, 12% το epic Λογικο ειναι οι devs να καλοβλεπουν το 12 και οχι το 30 Τσπ, αυτα και πολλα αλλα πρεπει να αλλαξει το steam Αυτό δεν ισχύει παραμόνο στην περίπτωση που ο dev κάνει self-publish το παιχνίδι, μιλάμε για 1 στα 10 παιχνίδια εδώ που έχουμε φτάσει. Τα Deals τα κλείνουν οι publishers. Η 4A Games το έμαθε τελευταία στιγμή και φάνηκε από τις απαντήσεις που έδιναν στο twitter που έλεγαν ότι η φυσική έκδοση θα έχει Steam κλειδί. Το ίδιο έγινε και με το Borderlands 3 με δήλωση του ίδιου του Pitchford που λέει είναι δική τους απόφαση, απευθυνθείτε σε αυτούς. Το τι κέρδος βλέπουν όντως οι devs (αν βλέπουν) είναι άγνωστο.
stafftw Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 21 λεπτά πριν, Brandtobrand είπε Σε ευρώ ίδια ακριβώς τιμή έχουν steam - epic. Όμως, δεν γίνεται να σου χρεώνουν την ίδια ακριβώς τιμή ακόμα και αν πρόκειται για το ίδιο ακριβώς φαγητό τα Mc Donalds - self service - πλαστικές συσκευασίες (βλ. Epic) με ένα εστιατόριο που σου παρέχει και το τραπέζι του, τον σερβιτόρο και τα καθαρά σου γυάλινα μαχαιροπίρουνα κα (steam). Ναι στην τελική το ίδιο προϊόν αγοράζεις, την ίδια γεύση έχει, εξίσου θα σε χορτάσει, όμως δεν το απολαμβάνεις το ίδιο, ούτε λες ότι άξιζαν εξίσου και στα δύο καταστήματα τα ίδια 60 ευρώ. Ως προς την τελική τιμή έχουν σημασία και οι λοιπές παροχές - υπηρεσίες πλην του προϊόντος, τα οποία καθορίζονται εν μέρει και από τον ανταγωνισμό. Ακριβώς αυτό λέω και εγώ η epic τα έχει όλα εκτός από φόρουμ και achievements...(ξεκάθαρο περιτύλιγμα 0 ουσιαστικότητα), game engine, games!!!!!!, ουσιαστικά πράγματα εσένα σε νοιάζει αν θα φας τα mcdonalds σε πλαστικο η σε χαρτινο κουτάκι ...το προιόν είναι ίδιο και η μια εταιρεία εξελίσει το game ενώ η άλλη απλά είναι το efood που παίρνει προμήθεια για να σου φέρει το ίδιο burger.... 21 λεπτά πριν, Aruil είπε Η ιστορία έχει δείξει ότι τα έξτρα κέρδη πιο πιθανό είναι να πάνε στην τσέπη κάποιου στην ηγεσία παρά σε έξτρα λεφτά για την ανάπτυξη παιχνιδιών. Το να πιστεύεις ότι θα αλλάξει κάτι τώρα επειδή η epic δίνει μεγαλύτερη ποσοστό (και δεν ξέρω καν πόσο θα το κρατήσει) είναι υπερβολικά αισιόδοξο. Ναι αλλά αν υπάρχει μια πιθανότητα αυτή δεν είναι μέσω του steam, και δεν έχω κάτι με τη valve ή το steam απλά είπα εμένα προσωπικά δε μου έχει προσφέρει κάτι ενώ στην epic οφείλονται πάρα πολλά games με τα οποία έχω ασχοληθεί ανά καιρούς και δεν μου προκαλεί τόση δυσπιστία όση σε εσάς... Το 6 months exclusive δεν είναι κάτι τόσο τραγικό αν θες να παίξεις το game με 60€ day one η λίγο αργοτερα από το release που τόσο θα έκανε έτσι και αλλιώς θα το πληρώσεις τόσο...Αν θες λιγότερα θα περιμένεις να πέσει η τιμή του (αν και στο steam με μια πρόχειρη ματιά δε βρήκα και πολλά πρόσφατα παιχνίδια φθηνά) που θα γίνει σε κανένα χρόνο.
Aruil Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 8 minutes ago, stafftw said: Ναι αλλά αν υπάρχει μια πιθανότητα αυτή δεν είναι μέσω του steam, και δεν έχω κάτι με τη valve ή το steam απλά είπα εμένα προσωπικά δε μου έχει προσφέρει κάτι ενώ στην epic οφείλονται πάρα πολλά games με τα οποία έχω ασχοληθεί ανά καιρούς και δεν μου προκαλεί τόση δυσπιστία όση σε εσάς... Το 6 months exclusive δεν είναι κάτι τόσο τραγικό αν θες να παίξεις το game με 60€ day one η λίγο αργοτερα από το release που τόσο θα έκανε έτσι και αλλιώς θα το πληρώσεις τόσο...Αν θες λιγότερα θα περιμένεις να πέσει η τιμή του (αν και στο steam με μια πρόχειρη ματιά δε βρήκα και πολλά πρόσφατα παιχνίδια φθηνά) που θα γίνει σε κανένα χρόνο. Δεν υπάρχει πιθανότητα αυτό λέω. Και όταν μεταφέρθηκαν στο steam οι publishers γλίτωσαν πολλά λεφτά σε σύγκριση με το retail. Είδες να αλλάζει κάτι? Δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω ότι εδώ θα γίνει κάτι διαφορετικό. Δεν έχει νόημα να μιλάμε για το ποια εταιρεία έχει βγάλει τα αγαπημένα παιχνίδια του καθενός, γιατί στο πλαίσιο μιας συζήτησης τόσο προσωπικές απόψεις δεν μπορούν να συνεισφέρουν σε κάποιο ουσιαστικό συμπέρασμα. Κάποιος άλλος μπορεί να έχει την αντίθετη άποψη από εσένα αλλά δεν αλλάζει κάτι. Πράγματι το 6 μήνες exclusive δεν είναι κάτι τραγικό, το θέμα είναι το που θα οδηγήσει αυτό το πράγμα. Τα λεγόμενα της Epic δεν μπορώ να τα πιστέψω γιατί είναι ξεκάθαρα marketing λόγος και φαίνεται κάθε φορά που κάποιος τους απαντάει ότι αυτό που λένε δεν στέκει η έρχεται σε αντίθεση με αυτά που είχαν πει νωρίτερα αποφεύγουν να απαντήσουν (π.χ. είχαν πει ότι αυτό που έγινε με το Metro με την αλλαγή σε κάτι που είχε ήδη μπει στο steam και το άλλαξαν δεν πρόκεται να ξαναγίνει, και όταν ξανάγινε απλά το γύρισε ο Sweeny στο ότι αυτά είναι αποφάσεις του publisher). Αν δουν η εταιρείες ότι αυτό το πράγμα λειτουργεί μπορεί να έχουμε πολύ δυσάρεστη κατάληξη και ήδη φαίνονται τα σημάδια με την Ubisoft να λέει ότι δε θα πουλιούνται keys σε μαγαζιά τύπου Greenmangaming κ.α. παρά μόνο στο uplay και epic. Εμένα αυτό δεν μου δείχνει υγιή πορεία για τη βιομηχανία. 4
Fulgore Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 21 λεπτά πριν, stafftw είπε Ακριβώς αυτό λέω και εγώ η epic τα έχει όλα εκτός από φόρουμ και achievements...(ξεκάθαρο περιτύλιγμα 0 ουσιαστικότητα), game engine, games!!!!!!, ουσιαστικά πράγματα Fps counter εχει το epic store οπως το Steam,για να μην μπλεκουμε με προγραμματα 3ων? Νομιζω οτι ειναι κατι που λιγο πολυ ενδιαφερει τους παντες,κυριως στο αρχικο σεταρισμα με τις ρυθμισεις στο καθε νεο παιχνιδι.
mike299 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 46 λεπτά πριν, stafftw είπε Ακριβώς αυτό λέω και εγώ η epic τα έχει όλα εκτός από φόρουμ και achievements...(ξεκάθαρο περιτύλιγμα 0 ουσιαστικότητα), Πράγματι! Στις 31/3/2019 στις 1:27 ΜΜ, mkp είπε 1 1
stafftw Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 22 λεπτά πριν, Aruil είπε Δεν υπάρχει πιθανότητα αυτό λέω. Και όταν μεταφέρθηκαν στο steam οι publishers γλίτωσαν πολλά λεφτά σε σύγκριση με το retail. Είδες να αλλάζει κάτι? Δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω ότι εδώ θα γίνει κάτι διαφορετικό. Δεν έχει νόημα να μιλάμε για το ποια εταιρεία έχει βγάλει τα αγαπημένα παιχνίδια του καθενός, γιατί στο πλαίσιο μιας συζήτησης τόσο προσωπικές απόψεις δεν μπορούν να συνεισφέρουν σε κάποιο ουσιαστικό συμπέρασμα. Κάποιος άλλος μπορεί να έχει την αντίθετη άποψη από εσένα αλλά δεν αλλάζει κάτι. Πράγματι το 6 μήνες exclusive δεν είναι κάτι τραγικό, το θέμα είναι το που θα οδηγήσει αυτό το πράγμα. Τα λεγόμενα της Epic δεν μπορώ να τα πιστέψω γιατί είναι ξεκάθαρα marketing λόγος και φαίνεται κάθε φορά που κάποιος τους απαντάει ότι αυτό που λένε δεν στέκει η έρχεται σε αντίθεση με αυτά που είχαν πει νωρίτερα αποφεύγουν να απαντήσουν (π.χ. είχαν πει ότι αυτό που έγινε με το Metro με την αλλαγή σε κάτι που είχε ήδη μπει στο steam και το άλλαξαν δεν πρόκεται να ξαναγίνει, και όταν ξανάγινε απλά το γύρισε ο Sweeny στο ότι αυτά είναι αποφάσεις του publisher). Αν δουν η εταιρείες ότι αυτό το πράγμα λειτουργεί μπορεί να έχουμε πολύ δυσάρεστη κατάληξη και ήδη φαίνονται τα σημάδια με την Ubisoft να λέει ότι δε θα πουλιούνται keys σε μαγαζιά τύπου Greenmangaming κ.α. παρά μόνο στο uplay και epic. Εμένα αυτό δεν μου δείχνει υγιή πορεία για τη βιομηχανία. Και όμως indie games προ steam δεν υπήρχαν καν στο χάρτη επομένως άλλαξε πολλά και στις τιμές σίγουρα, απλά πλέον έχουν ανέβει πολυ τα κόστη στο developing και χρειάζονται παραπάνω όπως και να το κάνουμε...Ακόμα και για indies ξεκάθαρα δε με ενδιαφέρει η κερδοφορία της ubi. Δεν είναι ποια εταρεία έχει βγάλει αγαπημένα ...είναι μια εταιρεία που έχει εξελίξει game engine με ότι game έχει υπάρξει και μια που έχει μείνει στάσιμη (μετά από τη Dota αν δεν κάνω λάθος). Δεν ξέρω για ποιό λόγο το έκανε η ubi αυτό ούτε με νοιάζει η κερδοφορία της και όντως είναι περιέργο αλλά φαντάζομαι και αυτα για 6μηνα θα είναι αν και η ίδια η epic όπως είπες έχει κάνει κωλοτούμπες και σε αυτά τα θέματα. 26 λεπτά πριν, Fulgore είπε Fps counter εχει το epic store οπως το Steam,για να μην μπλεκουμε με προγραμματα 3ων? Νομιζω οτι ειναι κατι που λιγο πολυ ενδιαφερει τους παντες,κυριως στο αρχικο σεταρισμα με τις ρυθμισεις στο καθε νεο παιχνιδι. Ναι σε αυτά που έχω παίξει είχε 4 λεπτά πριν, mike299 είπε Πράγματι! Ναι όντως είναι πολύ πίσω σε αυτά απλά λέω πως το 95% από αυτά δεν είναι καν λόγοι (άσε που έχει μερικά που παρατήρησα αλλά δε θα κάτσω να τα ψάξω όλα) αλλά είναι πολύ πιο μαζεμένο από το steam που απλά πετάς μέσα πράγματα ...ξαναλέω έκανα ένα search για witcher και μου έβγαλε ότι να ναι εκει μέσα.Και για τα περισσότερα από αυτά υπάρχουν καλύτερες πηγές για να τα κάνεις στο steam είναι χάλια όπως τα user reviews ....player count screenshot/share... Και επίσης μόνο που κάθομαι και σχολιάζω κάτι τόσο υποκειμενικό δείχνει τι παίζει (έχει σαν επιλογη paid for exclusives και chi com spying ffs) ναι η epic ειναι ο κακός ο λύκος και το steam είναι η γιαγιά ....
Fulgore Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 12 λεπτά πριν, stafftw είπε ξαναλέω έκανα ένα search για witcher και μου έβγαλε ότι να ναι εκει μέσα. Μπορεις να αναφερεις απο περιεργεια ποσα συνολικα παιχνιδια εχει η βιβλιοθηκη του Steam και ποσα του Epic Store? Το αν το steam θελει σε καποια πραγματα βελτιωση/δουλεια,εχει αναφερθει στα αλλα σχετικα με αυτο θεματα.Το παρον θεμα αφορα το ιδιο το Epic Store και τι θα κανει για να γινει πιο ανταγωνιστικο,γιατι ως τωρα αυτο που καθομαστε και γραφουμε οτι στο μελλον θα γινει καλυτερο και οτι το steam πριν 100χρονια ηταν στην θεση του,που απο μονο του δεν λεει και πολλα. 4
stafftw Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Μόλις τώρα, Fulgore είπε Μπορεις να αναφερεις απο περιεργεια ποσα συνολικα παιχνιδια εχει η βιβλιοθηκη του Steam και ποσα του Epic Store? Το αν το steam θελει σε καποια πραγματα βελτιωση/δουλεια,εχει αναφερθει στα αλλα σχετικα με αυτο θεματα.Το παρον θεμα αφορα το ιδιο το Epic Store και τι θα κανει για να γινει πιο ανταγωνιστικο,γιατι ως τωρα αυτο που καθομαστε και γραφουμε οτι στο μελλον θα γινει καλυτερο και οτι το steam πριν 100χρονια ηταν στην θεση του,που απο μονο του δεν λεει και πολλα. Μα είπα έχει πολλή μεγαλύτερη βιβλιοθήκη και καλό είναι να υπάρχουν και τα 2,όντως για το egs μιλάμε σίγουρα πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστικό και να βελτιωθεί απλά το να πιάσει στα πάντα εκτός του βάθους της βιβλιοθήκης πιστεύω είναι απλό, αν κάποιος ευχαριστιέται που έχει groups??? ενώ το άλλο δεν έχει τότε θα ικανοποιηθεί εύκολα αν είναι αντικειμενικός...Αυτό που λέω και κρίνω όμως είναι και τις εταιρείες που κρύβονται πίσω από τα stores γιατί κατηγορείται (δικαίως για τα περισσότερα) η epic ενώ ουσιαστική προσφορά στο χώρο για αυτούς που πονάνε το gaming έχει πολύ μεγαλύτερη.
Aruil Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 14 minutes ago, stafftw said: Και όμως indie games προ steam δεν υπήρχαν καν στο χάρτη επομένως άλλαξε πολλά και στις τιμές σίγουρα, απλά πλέον έχουν ανέβει πολυ τα κόστη στο developing και χρειάζονται παραπάνω όπως και να το κάνουμε...Ακόμα και για indies ξεκάθαρα δε με ενδιαφέρει η κερδοφορία της ubi. Δεν είναι ποια εταρεία έχει βγάλει αγαπημένα ...είναι μια εταιρεία που έχει εξελίξει game engine με ότι game έχει υπάρξει και μια που έχει μείνει στάσιμη (μετά από τη Dota αν δεν κάνω λάθος). Δεν ξέρω για ποιό λόγο το έκανε η ubi αυτό ούτε με νοιάζει η κερδοφορία της και όντως είναι περιέργο αλλά φαντάζομαι και αυτα για 6μηνα θα είναι αν και η ίδια η epic όπως είπες έχει κάνει κωλοτούμπες και σε αυτά τα θέματα. Τα indie δεν πολυακουγόντουσαν πριν το steam και αυτό είναι κάτι που το steam προσέφερε στη βιομηχανία. Έδωσε πλατφόρμα, προώθηση και ίσους όρους σε developers που δεν είχαν κάποιο μεγάλο όνομα από πίσω τους. Στις τιμές δεν άλλαξε κάτι, γιατί να αλλάξει? Τα κόστη το development μπορεί να έχουν ανέβει αλλά έχει αυξηθεί και πάρα πολύ το αγοραστικό κοινό. Δεν νομίζω ότι ο παγκόσμιος τζίρος των βιντεοπαιχνιδιών είναι ίδιος σε σύγκριση με πριν 20 χρόνια. Και καλά έχει κάνει και έχει βγάλει μια από τις καλύτερες μηχανές που υπάρχουν. Δεν φέρνω καμία αντίρρηση σε αυτό, αλλά εδώ συζητάμε για το store όχι για το τι έχει κάνει πριν και πέρα από αυτό. Όταν σχολιάζω την τελευταία Star wars ταινία, τη σχολιάζω για την αξία της ως έχει, δε λέω ναι αλλά η Disney έχει βγάλει και το Lion King. Τι πρέπει να κάνω δηλαδή να αγοράσω από το store της για να την ευχαριστήσω για την (επί πληρωμεί) engine που αναπτύσσει? Αν είναι έτσι γιατί δεν αγοράζουμε όλοι από το Windows Store για να ευχαριστήσουμε τη microsoft για το directx, visual studio (code/build tools κτλπ) και άλλα? Δεν έχει νόημα να συγκρίνεις τις προσφορές των εταιρειών γιατί δεν είναι μετρήσιμες. Όπως είπες και πριν, τα indies πριν το steam δεν υπήρχαν στον χάρτη. Δεν είναι αυτό κομάτι της προσφοράς της εταιρείας? Ή η συνεισφορά στην έρευνα για VR? Και άλλα διάφορα πράγματα... 3
stafftw Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 4 λεπτά πριν, Aruil είπε Τα indie δεν πολυακουγόντουσαν πριν το steam και αυτό είναι κάτι που το steam προσέφερε στη βιομηχανία. Έδωσε πλατφόρμα, προώθηση και ίσους όρους σε developers που δεν είχαν κάποιο μεγάλο όνομα από πίσω τους. Στις τιμές δεν άλλαξε κάτι, γιατί να αλλάξει? Τα κόστη το development μπορεί να έχουν ανέβει αλλά έχει αυξηθεί και πάρα πολύ το αγοραστικό κοινό. Δεν νομίζω ότι ο παγκόσμιος τζίρος των βιντεοπαιχνιδιών είναι ίδιος σε σύγκριση με πριν 20 χρόνια. Και καλά έχει κάνει και έχει βγάλει μια από τις καλύτερες μηχανές που υπάρχουν. Δεν φέρνω καμία αντίρρηση σε αυτό, αλλά εδώ συζητάμε για το store όχι για το τι έχει κάνει πριν και πέρα από αυτό. Όταν σχολιάζω την τελευταία Star wars ταινία, τη σχολιάζω για την αξία της ως έχει, δε λέω ναι αλλά η Disney έχει βγάλει και το Lion King. Τι πρέπει να κάνω δηλαδή να αγοράσω από το store της για να την ευχαριστήσω για την (επί πληρωμεί) engine που αναπτύσσει? Αν είναι έτσι γιατί δεν αγοράζουμε όλοι από το Windows Store για να ευχαριστήσουμε τη microsoft για το directx, visual studio (code/build tools κτλπ) και άλλα? Δεν έχει νόημα να συγκρίνεις τις προσφορές των εταιρειών γιατί δεν είναι μετρήσιμες. Όπως είπες και πριν, τα indies πριν το steam δεν υπήρχαν στον χάρτη. Δεν είναι αυτό κομάτι της προσφοράς της εταιρείας? Ή η συνεισφορά στην έρευνα για VR? Και άλλα διάφορα πράγματα... Για τα indies έπρεπε ο developer να το κάνει και publish (έπαυε να είναι indie) για να μπορείς να τα αγοράσεις προ steam. Είναι off topic όπως είπα δεν έχω κάτι με το steam και τη valve, όπως δε θα έπρεπε κάποιος να έχει πρόβλημα με την epic και τις προσπάθειες που κάνει ή να κράζει τα λάθη της. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό μερικών που λένε ήθελα να το παίξω το game και έχω λιώσει και τα παλιά αλλά δε θα το αγοράσω επειδή βγήκε εκει.
Aruil Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 8 minutes ago, stafftw said: Για τα indies έπρεπε ο developer να το κάνει και publish (έπαυε να είναι indie) για να μπορείς να τα αγοράσεις προ steam. Είναι off topic όπως είπα δεν έχω κάτι με το steam και τη valve, όπως δε θα έπρεπε κάποιος να έχει πρόβλημα με την epic και τις προσπάθειες που κάνει ή να κράζει τα λάθη της. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό μερικών που λένε ήθελα να το παίξω το game και έχω λιώσει και τα παλιά αλλά δε θα το αγοράσω επειδή βγήκε εκει. Όχι αναγκαστικά. Μπορούσε απλά αν το πουλάει από το site του, αλλά όπως καταλαβαίνεις δεν ήταν και τόσο επικερδές σπορ. Αυτό ακριβώς προσπαθώ να πω, όταν δω μια εταιρεία να κάνει κάτι που θεωρώ κατακριτέο θα την κράξω ανεξαρτήτως του τι καλό μπορεί αν είχε κάνει στο παρελθόν. Και έτσι πρέπει να κάνουν όλοι ιδανικά γιατί αν μια εταιρεία δεν "τιμωρηθεί" για τα λάθη της δε θα τα θεωρήσει καν λάθη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα