firepc Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Μόλις τώρα, rofl είπε δεν καλοβλεπει μονο το 12% καλοβλεπει και τα λεφτακια που της δινει η epic για να το κανει αυτο. αλλιως το πιο συμφερον θα ηταν να το βγαλει και στους 2 client. σιγουρα ειναι και αυτο
aypnia Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, firepc είπε 30% νταβατζιλικι χρεωνει το steam, 12% το epic Λογικο ειναι οι devs να καλοβλεπουν το 12 και οχι το 30 Τσπ, αυτα και πολλα αλλα πρεπει να αλλαξει το steam Δεν συμφωνούν για exclusives λόγω του 30%. Συμφωνούν γιατί η Epic πληρώνει χρήμα για exclusives. Αυτό το 30% έχει αλλάξει πριν καν ξεκινήσει το EGS. Σταδιακά πέφτει ανάλογα με τις πωλήσεις σε 25%, σε 20% κλπ https://www.neowin.net/news/valve-introduces-new-revenue-share-tiers-for-steam-promising-bigger-cuts-for-studios/ Ο πραγματικός λόγος πίσω από τα exclusives είναι το ότι το EGS πληρώνει για να μπαίνουν παιχνίδια μόνο στο store της ενώ το Steam δεν πληρώνει. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2019 από aypnia 1
chek2fire Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 για μένα πάντως ένα game δεν έχει βγει στο steam απλά δεν έχει βγει για pc 2
xavier Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 4 ώρες πριν, chek2fire είπε για μένα πάντως ένα game δεν έχει βγει στο steam απλά δεν έχει βγει για pc γιατι?
newlynx Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Γιατί πρέπει να μείνει μόνο ένας σαν τον Highlander. 1
panther_512 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) O Gabe είχε πεί κάτι πάρα πολύ σοφό το 2011: Η πειρατεία υποδηλώνει πρόβλημα στις υπάρχουσες υπηρεσίες. Με την εδραίωση του Steam, τις προσφορές στα παιχνίδια και τα κλειδιά παιχνιδιών, το PC gaming έγινε πραγματικά προσιτό σε όλους όσους είχαν ένα PC ικανό να παίξει παιχνίδια. Και με τους υπόλοιπους clients που βγήκαν, επειδή λίγο πολύ ακολουθήθηκε η ίδια φιλοσοφία, τα πράγματα διατήρησαν τον παραπάνω ρυθμό. Το PC gaming έγινε τόσο φτηνό (όσον αφορά το software) που η πειρατεία απλά δεν είχε νόημα, τουλάχιστον όσον αφορά το κόστος αγοράς των παιχνιδιών. Είναι αδύνατο να περάσεις την κουλτούρα των client exclusives στο PC. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δώσεις νέα ώθηση στην πειρατεία. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2019 από panther_512 4
stafftw Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Το έχω γράψει και πιο πίσω αλλά ας το ξαναγράψω γιατί έχω τρομερή απορία, δηλαδή σας ενοχλούν οι 6 μήνες exclusivity που έχει ,επειδή πρέπει να κατέβει και άλλος client που είναι δικαιολογία 5 χρονου ή επειδή υποθέτετε ότι θα έχει υψηλή τιμή για 6 μήνες (λες και διαφορετικά 3Α games δεν κρατάνε την τιμή για 6 μήνες από την κυκλοφορία τους); Ξεκάθαρα day one games αγοράζουν όσοι γουστάρουν το παιχνίδι και θέλουν να το παίξουν και εγώ ας πούμε το θεωρώ χαζό να αγοράσεις ενα single player day one στα 60€ (και παραπάνω έτσι που έχουμε φτάσει) επειδή σε 6 μήνες -1 χρόνο θα έχει τα μισά (καλά εγώ συγκεκριμένα αγόρασα το Fallout 4 πχ πέρσι όταν βρήκα προσφορά στα 15€) αλλά δε βγαίνω να προσκαλέσω όλους να μην αγοράσουν επειδή ΕΓΩ δε θέλω να το πληρώσω τόσο και αν ΟΛΟΙ δεν το πλήρωναν τόσο τότε η εταιρεία θα αναγκαζόταν να ρίξει τις τιμες και θα το έπαιζα και εγώ day one... Είναι προτιμήσεις αυτά ,εγώ έχω όλους τους client στο pc μου και παίρνω τα πάντα από αυτα που μου προσφέρουν (καλά προφανώς είμαι τελείως casual πλέον) και δεν έχω δει καμία διαφορά ειλικρινά και τα επιχειρήματα που βλέπω εδω μέσα είναι του τύπου κακια epic ευχαριστούμε steam...Εταιρείες είναι αν είναι δυνατόν, μακάρι να υπάρχει ανταγωνισμός και να επωφεληθούμε εμείς (αν και σπάνια γίνεται συνήθως τα βρίσκουν μεταξύ τους ...όπως φαντάζομαι ήδη έχει γίνει), δε γίνεται να κατηγορείται μια εταιρεία που επενδύει για να πάρει μερίδιο αγοράς με επιχειρήματα που δεν έχουν και κάμια βάση, η epic κάνει ουσιαστικές κινήσεις γιατί ασχολείται με game engine, δίνει free games κάνει και προσφορές (και στο fortnite δίνει ιδιαίτερη προσοχή αλλά ξέρω είναι για παιδιά...όχι ότι παίζει ο μισός πλανήτης) αλλά μας πείραξαν τα cloud saves και τα achievements;;;Που είναι και στα μελλοντικά σχέδια... 1
Brandtobrand Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, stafftw είπε Το έχω γράψει και πιο πίσω αλλά ας το ξαναγράψω γιατί έχω τρομερή απορία, δηλαδή σας ενοχλούν οι 6 μήνες exclusivity που έχει ,επειδή πρέπει να κατέβει και άλλος client που είναι δικαιολογία 5 χρονου ή επειδή υποθέτετε ότι θα έχει υψηλή τιμή για 6 μήνες (λες και διαφορετικά 3Α games δεν κρατάνε την τιμή για 6 μήνες από την κυκλοφορία τους); Ξεκάθαρα day one games αγοράζουν όσοι γουστάρουν το παιχνίδι και θέλουν να το παίξουν και εγώ ας πούμε το θεωρώ χαζό να αγοράσεις ενα single player day one στα 60€ (και παραπάνω έτσι που έχουμε φτάσει) επειδή σε 6 μήνες -1 χρόνο θα έχει τα μισά (καλά εγώ συγκεκριμένα αγόρασα το Fallout 4 πχ πέρσι όταν βρήκα προσφορά στα 15€) αλλά δε βγαίνω να προσκαλέσω όλους να μην αγοράσουν επειδή ΕΓΩ δε θέλω να το πληρώσω τόσο και αν ΟΛΟΙ δεν το πλήρωναν τόσο τότε η εταιρεία θα αναγκαζόταν να ρίξει τις τιμες και θα το έπαιζα και εγώ day one... Είναι προτιμήσεις αυτά ,εγώ έχω όλους τους client στο pc μου και παίρνω τα πάντα από αυτα που μου προσφέρουν (καλά προφανώς είμαι τελείως casual πλέον) και δεν έχω δει καμία διαφορά ειλικρινά και τα επιχειρήματα που βλέπω εδω μέσα είναι του τύπου κακια epic ευχαριστούμε steam...Εταιρείες είναι αν είναι δυνατόν, μακάρι να υπάρχει ανταγωνισμός και να επωφεληθούμε εμείς (αν και σπάνια γίνεται συνήθως τα βρίσκουν μεταξύ τους ...όπως φαντάζομαι ήδη έχει γίνει), δε γίνεται να κατηγορείται μια εταιρεία που επενδύει για να πάρει μερίδιο αγοράς με επιχειρήματα που δεν έχουν και κάμια βάση, η epic κάνει ουσιαστικές κινήσεις γιατί ασχολείται με game engine, δίνει free games κάνει και προσφορές (και στο fortnite δίνει ιδιαίτερη προσοχή αλλά ξέρω είναι για παιδιά...όχι ότι παίζει ο μισός πλανήτης) αλλά μας πείραξαν τα cloud saves και τα achievements;;;Που είναι και στα μελλοντικά σχέδια... Με ενοχλεί που είναι ένας client σκέτος χωρίς καμία υπηρεσία και ζητάει τα ίδια χρήματα με τους λοιπούς. Και ναι το 2019 απαιτώ και τα cloud μου, και τα achievements μου, και τα forums μου, και την σωστή παρουσίαση ενός game και υποστήριξη κκκ Προτιμώ steam, όμως δεν έχω κανένα πρόβλημα να παίξω/αγοράσω ένα game στο uplay, origin ή gog, που προσφέρουν ένα ελάχιστο επίπεδο παροχών. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2019 από Brandtobrand 3
stafftw Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 4 λεπτά πριν, Brandtobrand είπε Με ενοχλεί που είναι ένας client σκέτος χωρίς καμία υπηρεσία και ζητάει τα ίδια χρήματα με τους λοιπούς. Και ναι το 2019 απαιτώ και τα cloud μου, και τα achievements μου, και τα forums μου, και την σωστή παρουσίαση ενός game και υποστήριξη κκκ Προτιμώ steam, όμως δεν έχω κανένα πρόβλημα να παίξω/αγοράσω ένα game στο uplay, origin ή gog, που προσφέρουν ένα ελάχιστο επίπεδο παροχών. Ξαναλέω είναι μια εταιρεία που έχει παροχές, forum από ότι καταλαβαίνεις υπάρχουν και από τους ίδιους τους devs για τα μεγάλα games, καλά για τα achievements εγώ προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου και απορώ γιατί το θεωρείτε ουσιαστικό...παρουσίαση; Μάλλον όντως δεν έχεις μπεί καν στον client της epic επειδή έχει μικρή βιβλιοθήκη ασχολείται με όλα σε αντίθεση με το steam που κάνεις search witcher πχ GOTY φάση και σου βγάζει χίλιες δύο αηδίες. Ενώ η epic παίρνει τα λεφτά μας και τα ρίχνει πίσω (το fortnite εχεί updates καλά η κακά 2 φορές την εβδομάδα με νέα modes κτλ) και επενδύει και σε devs που είναι ουσιαστικά η βιομηχανία γιατί είναι και αυτή ουσιαστικά dev η valve τι κάνει; Ούτε να την ανταγωνιστεί δεν προσπαθεί, βρήκε την κότα με τα χρυσά αυγά, μετά από 15 χρόνια έχει υπηρεσιές οριακά ουσιαστικές που χρήζουν βελτίωσης όπως προείπαν και άλλοι πιο πίσω.Συμφωνώ ότι δε συγκρίνονται σε βιβλιοθήκη (πως να γίνει αυτό άμεσα;)απλά θεωρώ πως η Epic θα βοηθήσει περισσότερο αν μεγαλώσει και αυτής το Game Store 1
Brandtobrand Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, stafftw είπε Ξαναλέω είναι μια εταιρεία που έχει παροχές, forum από ότι καταλαβαίνεις υπάρχουν και από τους ίδιους τους devs για τα μεγάλα games, καλά για τα achievements εγώ προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου και απορώ γιατί το θεωρείτε ουσιαστικό...παρουσίαση; Μάλλον όντως δεν έχεις μπεί καν στον client της epic επειδή έχει μικρή βιβλιοθήκη ασχολείται με όλα σε αντίθεση με το steam που κάνεις search witcher πχ GOTY φάση και σου βγάζει χίλιες δύο αηδίες. Ενώ η epic παίρνει τα λεφτά μας και τα ρίχνει πίσω (το fortnite εχεί updates καλά η κακά 2 φορές την εβδομάδα με νέα modes κτλ) και επενδύει και σε devs που είναι ουσιαστικά η βιομηχανία γιατί είναι και αυτή ουσιαστικά dev η valve τι κάνει; Ούτε να την ανταγωνιστεί δεν προσπαθεί, βρήκε την κότα με τα χρυσά αυγά, μετά από 15 χρόνια έχει υπηρεσιές οριακά ουσιαστικές που χρήζουν βελτίωσης όπως προείπαν και άλλοι πιο πίσω.Συμφωνώ ότι δε συγκρίνονται σε βιβλιοθήκη (πως να γίνει αυτό άμεσα;)απλά θεωρώ πως η Epic θα βοηθήσει περισσότερο αν μεγαλώσει και αυτής το Game Store https://www.epicgames.com/store/en-US/product/metro-exodus/home Να χαρώ παρουσίαση, δύο φωτογραφίες, ένα σκέτο βίντεο, 3 ξερά λόγια από το οπισθόφυλλο του dvd και requirements. Το γεγονός δε, ότι ζητάει 59,99 ευρώ ασχολίαστο. Ευτυχώς να λέμε βασικά που ζητάει και τόσο, μονοπώλιο είναι θα μπορούσε να το χρεώσει και 200 ευρώ.
stafftw Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 25 λεπτά πριν, Brandtobrand είπε https://www.epicgames.com/store/en-US/product/metro-exodus/home Να χαρώ παρουσίαση, δύο φωτογραφίες, ένα σκέτο βίντεο, 3 ξερά λόγια από το οπισθόφυλλο του dvd και requirements. Το γεγονός δε, ότι ζητάει 59,99 ευρώ ασχολίαστο. Ευτυχώς να λέμε βασικά που ζητάει και τόσο, μονοπώλιο είναι θα μπορούσε να το χρεώσει και 200 ευρώ. Στον client έχω δει και βίντεο και πολλά άλλα αλλά και πάλι λες και το steam έχει διαφορετικά, τέλος πάντων Όσο για την τιμη https://store.playstation.com/en-gr/product/EP4062-CUSA11407_00-METROEXODUS00000 69.99€ βλέπω και 59,99 usd σε xbox store στα digital δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα https://store.steampowered.com/app/371660/Far_Cry_Primal/ https://www.epicgames.com/store/en-US/product/far-cry-primal/home Τυχαίο παράδειγμα ίδια τιμή, σίγουρα μπορεί να διαφέρουν και σε μερικά λίγο. Εντωμεταξύ οι τιμές μπορεί να προσδιορίζονται και απο devs/pubs δεν μπορεί far cry 5 στο steam να έχει ακόμα 60€ είναι αυτό που έλεγα σε προηγούμενο μύνημα έτσι και αλλιώς τα 3Α games δεν έχουν πτώση τιμής ούτε στο steam όχι για 6 μήνες για 1+ χρόνο τι να πω...
newlynx Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Και πριν 15 χρόνια που βγήκε το Steam αντιδράσεις έβλεπες (αν και διαφορετικού τύπου) Πάνε τα κουτιά και γιατί δίνω ίδια τιμή Θα κλείσουνε μαγαζιά και κρίμα για τους retailers Γιατί με παρακολουθούν και πρέπει με το ζόρι να είμαι online (αναφορές σε αντίχριστους) Γιατί να μην εγκαθιστώ μόνος μου το παιχνίδι από CD/DVD Περιμένω τη μέρα που θα δω exclusive στο steam και τις κιβυσθίσεις που θα ακολουθήσουν.... 2
stafftw Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 9 λεπτά πριν, newlynx είπε Και πριν 15 χρόνια που βγήκε το Steam αντιδράσεις έβλεπες (αν και διαφορετικού τύπου) Πάνε τα κουτιά και γιατί δίνω ίδια τιμή Θα κλείσουνε μαγαζιά και κρίμα για τους retailers Γιατί με παρακολουθούν και πρέπει με το ζόρι να είμαι online (αναφορές σε αντίχριστους) Γιατί να μην εγκαθιστώ μόνος μου το παιχνίδι από CD/DVD Περιμένω τη μέρα που θα δω exclusive στο steam και τις κιβυσθίσεις που θα ακολουθήσουν.... Καλά τόσο καιρό exclusive είχε το 90% της αγοράς.
Aruil Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 28 minutes ago, stafftw said: Στον client έχω δει και βίντεο και πολλά άλλα αλλά και πάλι λες και το steam έχει διαφορετικά, τέλος πάντων Όσο για την τιμη https://store.playstation.com/en-gr/product/EP4062-CUSA11407_00-METROEXODUS00000 69.99€ βλέπω και 59,99 usd σε xbox store στα digital δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα https://store.steampowered.com/app/371660/Far_Cry_Primal/ https://www.epicgames.com/store/en-US/product/far-cry-primal/home Τυχαίο παράδειγμα ίδια τιμή, σίγουρα μπορεί να διαφέρουν και σε μερικά λίγο. Εντωμεταξύ οι τιμές μπορεί να προσδιορίζονται και απο devs/pubs δεν μπορεί far cry 5 στο steam να έχει ακόμα 60€ είναι αυτό που έλεγα σε προηγούμενο μύνημα έτσι και αλλιώς τα 3Α games δεν έχουν πτώση τιμής ούτε στο steam όχι για 6 μήνες για 1+ χρόνο τι να πω... Ακριβώς, ίδια τιμή... Αυτό είναι το όλο επιχείρημα. Που είναι ο ανταγωνισμός ή η μικρότερη προμήθεια που θα ρίξουν τις τιμές? Εννοείται ότι οι τιμές ορίζονται από τους publishers, αυτό λέμε τόσες σελίδες. Και ο publisher δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να ρίξει την τιμή όταν ξέρει ότι μπορείς να το πάρεις μόνο από ένα μαγαζί. Εδώ δεν την έριχνε τόσο καιρό που μπορούσες να το πάρεις από πολλά, τώρα θα τη ρίξει? 20 minutes ago, newlynx said: Και πριν 15 χρόνια που βγήκε το Steam αντιδράσεις έβλεπες (αν και διαφορετικού τύπου) Πάνε τα κουτιά και γιατί δίνω ίδια τιμή Θα κλείσουνε μαγαζιά και κρίμα για τους retailers Γιατί με παρακολουθούν και πρέπει με το ζόρι να είμαι online (αναφορές σε αντίχριστους) Γιατί να μην εγκαθιστώ μόνος μου το παιχνίδι από CD/DVD Περιμένω τη μέρα που θα δω exclusive στο steam και τις κιβυσθίσεις που θα ακολουθήσουν.... Δεν σε καταλαβαίνω καθόλου σε αυτό το μήνυμα. Από τη μία λες ότι ο κόσμος παραπονιόταν για το steam και από την άλλη ότι δε θα παραπονιέται για το steam και θα κάνει κωλοτούμπα. Και ακόμα και αν έρθουν exclusives στο steam, μάντεψε ποιος οδήγησε την αγορά προς τα εκεί. 2
stafftw Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 3 λεπτά πριν, Aruil είπε Ακριβώς, ίδια τιμή... Αυτό είναι το όλο επιχείρημα. Που είναι ο ανταγωνισμός ή η μικρότερη προμήθεια που θα ρίξουν τις τιμές? Εννοείται ότι οι τιμές ορίζονται από τους publishers, αυτό λέμε τόσες σελίδες. Και ο publisher δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να ρίξει την τιμή όταν ξέρει ότι μπορείς να το πάρεις μόνο από ένα μαγαζί. Εδώ δεν την έριχνε τόσο καιρό που μπορούσες να το πάρεις από πολλά, τώρα θα τη ρίξει? Δεν σε καταλαβαίνω καθόλου σε αυτό το μήνυμα. Από τη μία λες ότι ο κόσμος παραπονιόταν για το steam και από την άλλη ότι δε θα παραπονιέται για το steam και θα κάνει κωλοτούμπα. Και ακόμα και αν έρθουν exclusives στο steam, μάντεψε ποιος οδήγησε την αγορά προς τα εκεί. 1ον δεν είναι ίδια τιμή τα 10€ κάτω...2ον η προμήθεια είναι διαφορετική έχει ειπωθεί αρκετές φορές ειδικά στα console stores και 3ον αφού όπως λες καθορίζεται απο τους publishers πως θα είναι πιο φθηνό; Αν κατάλαβα καλά θες να στο χαρίσουν να δώσουν τις προμήθειες στους pubs/devs να πληρώσουν το marketing έστω και ελάχιστο που θα κάνουν για να πεις ότι θα το προτιμήσεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα