Προς το περιεχόμενο

Epic Games Store

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Liakos10 είπε

Εγώ τίποτα δε βρίσκω σωστό, ούτε για τους μεν ούτε για τους δε. Απλά το τόσο κράξιμο που πέφτει μου φαίνεται λάθος γιατί πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα θα ωφεληθώ. Δε θέλω να ξαναλέω τα ίδια που έλεγα 4-5 σελίδες πριν γιατί κουράζει.

Εσυ βλεπεις μονο μελλοντικα εμεις βλεπουμε και το τωρα για αυτο πεφτει κραξιμο.Εκει ειναι η ολη διαφωνια μας περι κραξιματος αν κατσεις να το καλοσκεφτεις.

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσο και αν διαφωνώ με την έννοια του exclusivity στο PC και τους χειρισμούς του Sweeney που πραγματικά δεν βγάζουν νόημα να υπενθυμίσω ότι όλοι αυτοί "τσακώνονται" σε ξένο χωράφι, ναι τα Windows εννοώ, αλλά και των Publisher και πάνω από όλα των developers:

- Βρήκε ή δεν βρήκε την "κότα με το χρυσό αυγό" ο Gaben αντίστοιχα το 2004?

- Σκότωσε ή δεν σκότωσε το Physical μέσο με το Steam?

- Τι προσέφερε στο PC Gaming πέρα από Half Life και L4D? Τα moba? Τα πρώτα DLC? Την Source? To Artifact? Το Half-life 3? Εξελίσσει το Direct-X ή κάτι άλλο προς όφελός της?

- Αντίστροφα εξελίσσει ή όχι η EPIC την Unreal? Μόνο fortnite κυκλοφορεί?

- Προσπάθησε με τα Steam Machines και το "κοινό" του - κοινώς το Steam ως "παραμάγαζο" στο "κανονικό" μαγαζί να γίνει αντίστοιχα ιδιοκτήτης μιας exclusive πλατφόρμας ή όχι? Δεν αποπειράθηκε την κονσολοποίηση του PC?

- Πριν το Steam πως παίζαμε?

Λοιπόν, εγώ έχω την αίσθηση ότι publishers και Developers πάνε να το "τελειώσουν" το Steam και αν όχι,  να παρακαλάτε να πετύχει το Epic Store γιατί αν πέσει αυτό, θα φυτρώσουν 20 epic stores από πίσω. Εδώ είμαστε και θα το δείτε.

Διαφορετικά να πάει και η Microsoft και να ζητήσει και αυτή ένα 30% cut στον κόπο, του κόπου του άλλου..... Αυτό δεν έκανε και η EPIC με το fortnite και το Play Store?

Βρε κάτι "κύκλους" που κάνει η βιομηχανία...

Μεγαλύτερη εφεύρεση από τα desktop shortcuts δεν υπάρχει τελικά

:P 

Επεξ/σία από Sir_Teraflop
  • Like 3
Δημοσ.

Ναι είναι τρομερό να σε βάλει να κατεβάσεις άλλον έναν client και πήρε game exclusive για ΕΝΑΝ ολόκληρο χρόνο απίστευτο είναι πολύ αρνητικά αυτά ενώ ας πούμε τα free games (που είναι απίστευτα ουσιαστικό) και το ποσοστό στους devs(αυτό και αν είναι καίριο) είναι κάποιες θετικές λεπτομέρειες, ειλικρινά και εγώ με τη σειρά μου εύχομαι να βγαίνουν όλα τα games μόνο στο EGS και να τα έχω εκεί όλα μαζεμένα μπας και κλείσει τελείως το steam γιατί τα τελευταία 15 χρόνια που το χρησιμοποιώ με έχει κουράσει απίστευτα.Έχει μαζευτεί όλη η σαβούρα εκει μέσα από games και ενώ έχει κερδίσει τόσα χρήματα η εταιρεία μια επένδυση στο gaming δεν έχει κάνει...Α ξέχασα έβαλε achievements και στο forum συζητάμε για τα games (κάτσε δεν είναι εδώ αυτό το forum;)

Μιλάμε για fanboyσμους ανευ προηγούμενου

• Like 2
Δημοσ.

Ο ντόρος που γίνεται για το EGS είναι αδικαιολόγητος. Απλά οι Pc gamers (συμπεριλαμβανομένου και εμού) ως γνωστών κλαψουρίζουν επί μονίμου βάσεως και αυτή την εποχή κλαψουρίζουν το EGS και οι αποκλειστικότητες. Προσωπικά δεν με χαλάει και το διασκεδάζω. Ελπίζω σήμερα το Borderlands 3 να το ανακοινώσουν EGS exclusive για να γελάσουμε και άλλο.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Sir_Teraflop είπε

- Τι προσέφερε στο PC Gaming πέρα από Half Life και L4D? Τα moba? Τα πρώτα DLC? Την Source? To Artifact? Το Half-life 3? Εξελίσσει το Direct-X ή κάτι άλλο προς όφελός της?

Συμφωνώ με το πνεύμα και προσωπικά τα χρήματά μου τα δίνω στο GOG πλέον, εκτός από τις λίγες περιπτώσεις που ενδιαφέρομαι για μεγάλο όνομα, αλλά το Steam έχει και την πιο εδραιωμένη online υπηρεσία (συν τεχνική υποστήριξη για patches κλπ). Έχω κατακρίνει πολλές φορές τις πρακτικές του, δεν το συμπαθώ, δε μου αρέσει το ότι τα υλικά αντίτυπα είναι άνευ ουσίας, αλλά καλώς ή κακώς στο multiplayer το Steam πρόσφερε πάρα πολλά.

Απορώ επίσης πώς δεν αναφέρεται η Tencent και η συλλογή δεδομένων στην κριτική του Epic Store και τα όσα έχουν βγει στη φόρα. Προσωπικά με ενδιαφέρει πολύ το ζήτημα και είναι βασικός λόγος να μην ασχοληθώ καθόλου με το κατάστημα.

Επεξ/σία από Tobajara
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Tobajara είπε

Απορώ επίσης πώς δεν αναφέρεται η Tencent και η συλλογή δεδομένων στην κριτική του Epic Store και τα όσα έχουν βγει στη φόρα. Προσωπικά με ενδιαφέρει πολύ το ζήτημα και είναι βασικός λόγος να μην ασχοληθώ καθόλου με το κατάστημα.

Και στην Riot Games έχει μετοχές αλλά δεν είδα να ασχολείται κανείς. ;)

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 minutes ago, Sir_Teraflop said:

Θα εστιάσω σε αυτό το ερώτημα για να απαντήσω συνολικά σε όλα. Επειδή μπορεί να ήσουν μικρός τότε και να μην τα θυμάσαι καλά, θα σου κάνω ένα εμπειρικό μάθημα ιστορίας για το πως παίζαμε πριν το Steam: πηγαίναμε στο random τεχνικάδικο της γειτονιάς μας και παίρναμε πειρατικό όποιον τίτλο θέλαμε για ένα τάληρο.

Πριν το Steam το PC gaming είχε καταρρεύσει, τα studios έκλειναν το ένα μετά το άλλο μιας και έκαναν πενιχρές πωλήσεις τα PC games, αφού η πειρατεία είχε φτάσει ταβάνι. Το Steam μας έμαθε να αγοράζουμε games και με αυτό τον τρόπο καταφέρνεις σήμερα να παίζεις σοβαρά ΑΑΑ games στο πισί σου. Αν δεν υπήρχε Steam τώρα δεν θα υπήρχαν games για να τσιμπάει αποκλειστικότητες η Epic.

Δεν αναφέρω άλλα ριζοσπαστικά πράγματα που χρεώνονται το Steam και η Valve (και χρεώνονται πάρα πολλά: in-home-streaming, H/W για να γίνει φιλικό στο σαλόνι το pc gaming, community, εκπτώσεις και πολλά ακόμα). Μόνο και μόνο που σε έμαθε να τα σκας για να παίζεις pc games, είναι αρκετό σαν fact για να είναι τουλάχιστον ντροπιαστική η σύγκριση μεταξύ Steam και EGS.

PS: Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι ο χοντρούλης είναι κάτι περισσότερο από καπιταλιστής της σειράς ο οποίος ενδιαφέρεται για κάτι περισσότερο από τα κέρδη του. Επίσης, δεν αγιοποιώ την Valve, έχει κάνει απίστευτες πίπες κατά τη διάρκεια της ζωής του Steam. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι όμως.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 12
  • Confused 1
Δημοσ.
36 minutes ago, Sir_Teraflop said:

Όσο και αν διαφωνώ με την έννοια του exclusivity στο PC και τους χειρισμούς του Sweeney που πραγματικά δεν βγάζουν νόημα να υπενθυμίσω ότι όλοι αυτοί "τσακώνονται" σε ξένο χωράφι, ναι τα Windows εννοώ, αλλά και των Publisher και πάνω από όλα των developers:

- Βρήκε ή δεν βρήκε την "κότα με το χρυσό αυγό" ο Gaben αντίστοιχα το 2004?

- Σκότωσε ή δεν σκότωσε το Physical μέσο με το Steam?

- Αντίστροφα εξελίσσει ή όχι η EPIC την Unreal? Μόνο fortnite κυκλοφορεί?

- Προσπάθησε με τα Steam Machines και το "κοινό" του - κοινώς το Steam ως "παραμάγαζο" στο "κανονικό" μαγαζί να γίνει αντίστοιχα ιδιοκτήτης μιας exclusive πλατφόρμας ή όχι? Δεν αποπειράθηκε την κονσολοποίηση του PC?

Λοιπόν, εγώ έχω την αίσθηση ότι publishers και Developers πάνε να το "τελειώσουν" το Steam και αν όχι,  να παρακαλάτε να πετύχει το Epic Store γιατί αν πέσει αυτό, θα φυτρώσουν 20 epic stores από πίσω. Εδώ είμαστε και θα το δείτε.

Διαφορετικά να πάει και η Microsoft και να ζητήσει και αυτή ένα 30% cut στον κόπο, του κόπου του άλλου..... Αυτό δεν έκανε και η EPIC με το fortnite και το Play Store?

Βρε κάτι "κύκλους" που κάνει η βιομηχανία...

Hide contents

Μεγαλύτερη εφεύρεση από τα desktop shortcuts δεν υπάρχει τελικά

:P 

- Τη βρήκε αλλά ποιος είναι ο σκοπός της ερώτησης ακριβώς?

- Το physical μέσο δεν το σκότωσε αποκλειστικά το steam. Για την ακρίβεια για πολύ καιρό αφού κυκλοφόρησε το steam δεν είχε και τόσο κόσμο. Το physical μέσο το σκότωσε το γεγονός ότι για μία δεκαετία ζήσαμε τη πιο ξηρή εποχή του pc gaming και φυσιολογικότατα τα retail μαγαζιά δεν ψηνόντουσαν και τόσο να χαλάσουν χώρο στα ράφια για pc games όταν το αγοραστικό κοινό γινόταν όλο και μικρότερο. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι το digital έσωσε το pc gaming.

- Half Life, L4D, Portal, Dota, CounterStrike, Team Fortress, Source Engine, open source library για positional audio, steamplay, open source gaming OS. Φαντάζομαι και άλλα, αλλά αυτά μου έρχονται στα πρόχειρα στο μυαλό. Τα πρώτα dlc δεν ήταν της Valve.

- Όχι δεν είναι μόνο το fortnite, αλλά και πάλι ποιος είανι ο σκοπός της ερώτησης?

- Τα steam machines δεν ήταν exclusive πλατφόρμα, δεν πλήρωσε κανέναν να βγάλει παιχνίδια μόνο για steam machines (πράγμα και πρακτικά αδύνατον καθώς ήταν pc's κατά βάση και δεν τα κατασκεύαζε καν η ίδια). Ο σκοπός των steam machines ήταν να μπορείς ποιο εύκολα να κάνεις gaming στο σαλόνι με pc. Η κονσολοποίηση του pc δεν έχει να κάνει με το μέγεθος του κουτιού ή με το σε ποιο μέρος του σπιτιού παίζεις.

- Πριν το steam παίζαμε όπως παίζαμε, τι σημασία έχει?

Πότε θα καταλάβετε ότι τα περισσότερα μαγαζιά παίρνουν 30% από τα έσοδα. Και η microsoft στο store της το ίδιο κάνει. Και τα retail μαγαζιά παίρνουν (και παραπάνω από 30% βασικά).

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Malthador είπε

Θα εστιάσω σε αυτό το ερώτημα για να απαντήσω συνολικά σε όλα. Επειδή μπορεί να ήσουν μικρός τότε και να μην τα θυμάσαι καλά, θα σου κάνω ένα εμπειρικό μάθημα ιστορίας για το πως παίζαμε πριν το Steam: πηγαίναμε στο random τεχνικάδικο της γειτονιάς μας και παίρναμε πειρατικό όποιον τίτλο θέλαμε για ένα τάληρο.

Μικρούλης και PC-1512 δεν γίνεται. To Steam "πολέμησε" αν θες την πειρατεία του Digital Download και όχι του "τεχνικάδικου" που λες. Όταν πραγματικά ήμουν μικρός απλά δεν καταλάβαινα τι ήταν πειρατεία καν. 

Πριν το Steam το PC gaming είχε καταρρεύσει, τα studios έκλειναν το ένα μετά το άλλο μιας και έκαναν πενιχρές πωλήσεις τα PC games, αφού η πειρατεία είχε φτάσει ταβάνι. Το Steam μας έμαθε να αγοράζουμε games και με αυτό τον τρόπο καταφέρνεις σήμερα να παίζεις σοβαρά ΑΑΑ games στο πισί σου. Αν δεν υπήρχε Steam τώρα δεν θα υπήρχαν games για να τσιμπάει αποκλειστικότητες η Epic.

Που στην Ελλάδα και σε εποχές DOS? Μια χαρά αγοράζαμε όλοι Diablo συλλεκτικές και WoW και πιο πριν Dark Age of Camelot (το αναφέρω λόγω ημερομηνία κυκλοφορίας του) - χρειαζόμασταν όντως το Steam να σώσει το PC Gaming?

Δεν αναφέρω άλλα ριζοσπαστικά πράγματα που χρεώνονται το Steam και η Valve (και χρεώνονται πάρα πολλά: in-home-streaming, H/W για να γίνει φιλικό στο σαλόνι το pc gaming, community, εκπτώσεις και πολλά ακόμα). Μόνο και μόνο που σε έμαθε να τα σκας για να παίζεις pc games, είναι αρκετό σαν fact για να είναι τουλάχιστον ντροπιαστική η σύγκριση μεταξύ Steam και EGS.

Τα "ριζοσπαστικά" ήρθαν με τον χρόνο. Μήπως εσύ ήσουν μικρός τότε και δεν θυμάσαι πως ήταν το Steam?

PS: Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι ο χοντρούλης είναι κάτι περισσότερο από καπιταλιστής της σειράς ο οποίος ενδιαφέρεται για κάτι περισσότερο από τα κέρδη του. Επίσης, δεν αγιοποιώ την Valve, έχει κάνει απίστευτες πίπες κατά τη διάρκεια της ζωής του Steam. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι όμως.

Πρώην υπάλληλος της MS που με ένα Game - έφερε καθολικά το Digital στα PC και εκ τότε παρασιτεί και κράζει εις βάρος της πλατφόρμας που του πληρώνει τα σάντουιτς και ενίοτε κάνει και επιθέσεις (βλ. Steam Machines). 

Τα ίδια και ο Τιμ. 

Συγχαρητήρια πες του.

5 λεπτά πριν, Aruil είπε

- Τη βρήκε αλλά ποιος είναι ο σκοπός της ερώτησης ακριβώς?

Το ίδιο κάνει και ο Tim :D Deja-vu?

5 λεπτά πριν, Aruil είπε

- Το physical μέσο δεν το σκότωσε αποκλειστικά το steam. Για την ακρίβεια για πολύ καιρό αφού κυκλοφόρησε το steam δεν είχε και τόσο κόσμο. Το physical μέσο το σκότωσε το γεγονός ότι για μία δεκαετία ζήσαμε τη πιο ξηρή εποχή του pc gaming και φυσιολογικότατα τα retail μαγαζιά δεν ψηνόντουσαν και τόσο να χαλάσουν χώρο στα ράφια για pc games όταν το αγοραστικό κοινό γινόταν όλο και μικρότερο. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι το digital έσωσε το pc gaming.

Πλέον ζεις την ανθηρή εποχή του Star Citizen και του νεκρού Adventure/Strategy Gaming που μεγάλωσε γενιές και γενιές δυνατών PC Gamer.  Οκ.

5 λεπτά πριν, Aruil είπε

- Half Life, L4D, Portal, Dota, CounterStrike, Team Fortress, Source Engine, open source library για positional audio, steamplay, open source gaming OS. Φαντάζομαι και άλλα, αλλά αυτά μου έρχονται στα πρόχειρα στο μυαλό. Τα πρώτα dlc δεν ήταν της Valve.

Horse Armor says Hi! Σίγουρα όχι made by Steam αλλά made possible by Steam.

5 λεπτά πριν, Aruil είπε

- Όχι δεν είναι μόνο το fortnite, αλλά και πάλι ποιος είανι ο σκοπός της ερώτησης?

Ότι ο άλλος είναι ενεργός developer και ο άλλος έστησα το μαγαζί και ρουφάω 30%?

5 λεπτά πριν, Aruil είπε

- Τα steam machines δεν ήταν exclusive πλατφόρμα, δεν πλήρωσε κανέναν να βγάλει παιχνίδια μόνο για steam machines (πράγμα και πρακτικά αδύνατον καθώς ήταν pc's κατά βάση και δεν τα κατασκεύαζε καν η ίδια). Ο σκοπός των steam machines ήταν να μπορείς ποιο εύκολα να κάνεις gaming στο σαλόνι με pc. Η κονσολοποίηση του pc δεν έχει να κάνει με το μέγεθος του κουτιού ή με το σε ποιο μέρος του σπιτιού παίζεις.

Το Steam OS τι ήταν φίλε μου?

5 λεπτά πριν, Aruil είπε

- Πριν το steam παίζαμε όπως παίζαμε, τι σημασία έχει?

Ε το ίδιο θα παίζεις και τώρα.

5 λεπτά πριν, Aruil είπε

Πότε θα καταλάβετε ότι τα περισσότερα μαγαζιά παίρνουν 30% από τα έσοδα. Και η microsoft στο store της το ίδιο κάνει. Και τα retail μαγαζιά παίρνουν (και παραπάνω από 30% βασικά).

H Microsoft στο xbox που προφανώς εννοείς, έχει στήσει ολόκληρη υποδομή και δίκτυο πέραν του Storefront (XBL) εσένα αν σου χαλάσει το PC στην Valve θα το στείλεις?

Εν τέλει δεν έχω σκοπό να μετατραπεί το νήμα σε Steam vs EGS, αλλά να καταδείξω ότι κανείς δεν αθώος ούτε ο άλλος πιο ένοχος. Μην αγνοείτε ατάκες του στυλ ότι αν το Metro Exodus δεν πουλήσει στα PC δεν θα έρθει ξανά σε PC, επειδή κοιτάτε την βόλεψη σας κάποιοι για κάποια πλασματική "ψηφιακή" βιβλιοθήκη .

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 minutes ago, Sir_Teraflop said:

Το ίδιο κάνει και ο Tim :D Deja-vu?

Πλέον ζεις την ανθηρή εποχή του Star Citizen και του νεκρού Adventure/Strategy Gaming που μεγάλωσε γενιές και γενιές δυνατών PC Gamer.  Οκ.

Horse Armor says Hi! Σίγουρα όχι made by Steam αλλά made possible by Steam.

Ότι ο άλλος είναι ενεργός developer και ο άλλος έστησα το μαγαζί και ρουφάω 30%?

Το Steam OS τι ήταν φίλε μου?

Ε το ίδιο θα παίζεις και τώρα.

H Microsoft στο xbox που προφανώς εννοείς, έχει στήσει ολόκληρη υποδομή και δίκτυο πέραν του Storefront (XBL) εσένα αν σου χαλάσει το PC στην Valve θα το στείλεις?

Εν τέλει δεν έχω σκοπό να μετατραπεί το νήμα σε Steam vs EGS, αλλά να καταδείξω ότι κανείς δεν αθώος ούτε ο άλλος πιο ένοχος. Μην αγνοείτε ατάκες του στυλ ότι αν το Metro Exodus δεν πουλήσει στα PC δεν θα έρθει ξανά σε PC, επειδή κοιτάτε την βόλεψη σας κάποιοι για κάποια πλασματική "ψηφιακή" βιβλιοθήκη .

Και καλά κάνει. Τι σημαίνει αυτό? Ότι δεν μπορώ να τον κράζω για τις τακτικές του επείδη και κάποιος άλλος κάποτε έβγαλε λεφτά με τελείως διαφορετικές τακτίκες? Πραγματικά ποια είναι η λογική ροή εδώ?

Το Adventure/Strategy gaming πέθανε λόγω του steam? Όχι ας πούμε επειδή το κοινό του είναι πολύ περιορισμένο και ένα τυχαίο μεγάλο κραχ στο pc gaming που έγινε πριν βγει το steam? Η επειδή το starcraft σκότωσε οποιοδήποτε άλλο strategy λόγω δημοτικότητας?

Το Horse Armor δεν ήταν το πρώτο dlc, απλά έχει γίνει meme για να κοροιδεύουμε την Bethesda και το πόσο γελοίο ήταν το συγκεκριμένο. Επίσης βγήκε στο release του παιχνιδιού για το XBox360.

Άρα όποιος έχει ένα μαγαζί είναι παράσιτο ε? Δε θα απαντήσω καν σε αυτό.

Το steam OS είναι λειτουργικό. Τι σχέση έχει αυτό με exclusives?

Υπάρχει και windows store, ξέρεις. Και αυτό κρατάει ποσοστό επί των πωλήσεων. Και αν μου χαλάσει το pc και το στείλω στη microsoft, μάντεψε τι θα μου πουν. Το τι παίρνει σαν ποσοστό επί των πωλήσεων δεν έχει καμία σχέση με την επισκευή χαλασμένων xbox. Το ένα είναι μαγαζί το άλλο είναι εγγύηση που την έχεις πληρώσει σαν μέρος της αρχικής τιμής της κονσόλας.

Επεξ/σία από Aruil
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Aruil είπε

Και καλά κάνει. Τι σημαίνει αυτό? Ότι δεν μπορώ να τον κράζω για τις τακτικές του επείδη και κάποιος άλλος κάποτε έβγαλε λεφτά με τελείως διαφορετικές τακτίκες? Πραγματικά ποια είναι η λογική ροή εδώ?

Κάθε άλλο. Να κράζεις όμως και τους δύο το ίδιο.

9 λεπτά πριν, Aruil είπε

Το Adventure/Strategy gaming πέθανε λόγω του steam? Όχι ας πούμε επειδή το κοινό του είναι πολύ περιορισμένο και ένα τυχαίο μεγάλο κραχ στο pc gaming που έγινε πριν βγει το steam? Η επειδή το starcraft σκότωσε οποιοδήποτε άλλο strategy λόγω δημοτικότητας?

Δεν ξέρω αναρωτήσου το ίδιο για τα επόμενα παιχνίδια της Valve. Ξέρεις αυτά τα Copy - Paste και τα lootboxes τους.

9 λεπτά πριν, Aruil είπε

Το Horse Armor δεν ήταν το πρώτο dlc, απλά έχει γίνει meme για να κοροιδεύουμε την Bethesda και το πόσο γελοίο ήταν το συγκεκριμένο. Επίσης βγήκε στο release του παιχνιδιού για το XBox360.

Άρα όποιος έχει ένα μαγαζί είναι παράσιτο ε? Δε θα απαντήσω καν σε αυτό.

Όχι αλλά δεν σε βλέπω να καυτηριάζεις την αντίστοιχη ρητορική του Gaben για τα Windows και την MS - όπως και του Sweeney φυσικά. Ούνα φάτσα ούνα ράτσα που λέμε.

Η μόνη διαφορά τους βέβαια είναι η Unreal...

9 λεπτά πριν, Aruil είπε

Το steam OS είναι λειτουργικό. Τι σχέση έχει αυτό με exclusives?

Το όνομα! 🎃 ....

9 λεπτά πριν, Aruil είπε

Υπάρχει και windows store, ξέρεις. Και αυτό κρατάει ποσοστό επί των πωλήσεων. Και αν μου χαλάσει το pc και το στείλω στη microsoft, μάντεψε τι θα μου πουν. Το τι παίρνει σαν ποσοστό επί των πωλήσεων δεν έχει καμία σχέση με την επισκευή χαλασμένων xbox. Το ένα είναι μαγαζί το άλλο είναι εγγύηση που την έχεις πληρώσει σαν μέρος της αρχικής τιμής της κονσόλας.

Καλά κάνει. Ολόκληρο λειτουργικό έχει φτιάξει από εποχής DOS και αν εσύ έχεις Steam σήμερα για να κράζεις το store in store στην MS οφείλεται.

Φανμποϊσμός και στα PC- μάλιστα.

Καινούργιο αυτό (/not).

• Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Sir_Teraflop said:

Μικρούλης και PC-1512 δεν γίνεται. To Steam "πολέμησε" αν θες την πειρατεία του Digital Download και όχι του "τεχνικάδικου" που λες. Όταν πραγματικά ήμουν μικρός απλά δεν καταλάβαινα τι ήταν πειρατεία καν. 

Που στην Ελλάδα και σε εποχές DOS? Μια χαρά αγοράζαμε όλοι Diablo συλλεκτικές και WoW και πιο πριν Dark Age of Camelot (το αναφέρω λόγω ημερομηνία κυκλοφορίας του) - χρειαζόμασταν όντως το Steam να σώσει το PC Gaming?

Το Steam σκότωσε την πειρατεία εν γένει και στο σύνολό της, και ναι, έσωσε το pc gaming κατ' επέκταση. Τελεία.

Δεν πήρε μία μέρα για να γίνει, πήρε χρόνια και το ευνόησαν και οι συνθήκες μέσα σε όλα τα άλλα. Δεν ξέρω ποιοί είσαστε οι «όλοι» που αγοράζατε συλλεκτικές Diablo, στον κύκλο μου πάντως που αποτελείτο από nerdουλες που λιώναμε στα πισί games (ΜοΗΑΑ φάση σε lanάδικο κλπ), όλοι πειρατικά αγοράζαμε. Και μιλάμε για επαρχία φάση ε, στα αστικά κέντρα θα γινόταν ακόμα περισσότερο της Πόπης φαντάζομαι.

Τα "ριζοσπαστικά" ήρθαν με τον χρόνο. Μήπως εσύ ήσουν μικρός τότε και δεν θυμάσαι πως ήταν το Steam?

Ναι, και; Το ότι δεν έγιναν όλα day one δεν σημαίνει ότι η συνεισφορά του Steam δεν είναι αυτή που είναι στους περί ου τομείς. Να σου πω και το άλλο: όταν το EGS κάνει τα μισά ριζοσπαστικά από αυτά που έκανε το Steam, θα πω μπράβο τους (αν δεν μου τα έχει κάνει πεπόνια με τις anti-consumer συμπεριφορές ως τότε).

Για την ώρα γιατί να πω μπράβο; Επειδή κάναν launch ένα store εν έτει 2019 στην κατάσταση που ήταν το Steam 15 χρόνια πριν; Ή επειδή αγοράζουν exclusives επειδή μπορούν;

Πρώην υπάλληλος της MS που με ένα Game - έφερε καθολικά το Digital στα PC και εκ τότε παρασιτεί και κράζει εις βάρος της πλατφόρμας που του πληρώνει τα σάντουιτς και ενίοτε κάνει και επιθέσεις (βλ. Steam Machines). 

Τα ίδια και ο Τιμ. 

Συγχαρητήρια πες του.

Δεν με ενοχλεί πως βγάζει και τι κάνει τα λεφτά του ο καθένας, αρκεί να μη θίγομαι. Επίσης, δεν έχω καμιά συμπάθια στον χοντρούλη, τους πάντες κράζω όποτε βλέπω να κάνουν βλακείες. Και την Valve έχω κράξει κατά καιρούς και το GoG. Δεν κάνω διακρίσεις.

-----------------------------------

Άσχετο σχετικό, αλλά δείχνει μια ψιλοτάση, ενώ η Epic εξαγοράζει ότι μπορεί, η Blizzard διαθέτει κάτι παλιαντζουρίες 20ετίας στο GoG

Αυτό ως παρατήρηση στο «ο dev θα πάει εκεί που θα του παίρνουν λιγότερα» κλπ χαζά.

• Like 1
Δημοσ.
43 minutes ago, Sir_Teraflop said:

Κάθε άλλο. Να κράζεις όμως και τους δύο το ίδιο.

Δεν ξέρω αναρωτήσου το ίδιο για τα επόμενα παιχνίδια της Valve. Ξέρεις αυτά τα Copy - Paste και τα lootboxes τους.

Όχι αλλά δεν σε βλέπω να καυτηριάζεις την αντίστοιχη ρητορική του Gaben για τα Windows και την MS - όπως και του Sweeney φυσικά. Ούνα φάτσα ούνα ράτσα που λέμε.

Η μόνη διαφορά τους βέβαια είναι η Unreal...

Το όνομα! 🎃 ....

Καλά κάνει. Ολόκληρο λειτουργικό έχει φτιάξει από εποχής DOS και αν εσύ έχεις Steam σήμερα για να κράζεις το store in store στην MS οφείλεται.

Φανμποϊσμός και στα PC- μάλιστα.

Καινούργιο αυτό (/not).

Πρώτον που ξέρεις αν και πότε κράζω το steam. Και δεύτερον, δεν είναι προυπόθεση το ένα για το άλλο.

Σε τι ακριβώς απαντάς? Εγώ σου είπα ότι το pc gaming είχε πρόβλημα πριν από το steam και ότι τα adventure games πέθαναν λόγω εταιρειών που έκλεισαν πριν το steam και εσύ μου λες για Lootboxes.

Δηλαδή θέλεις να καυτηριάσω τη ρητορική του Gaben προς τη Microsoft για ποιο λόγο? Είναι απαραίτητη προυπόθεση να υποστηρίζω τη Microsoft για να κατακρίνω την Epic?

Ναι γιατί είπα ότι η Epic δεν έβγαλε την Unreal?

Τι σχέση έχει το όνομα με exclusivities?

Επειδή η microsoft έφτιαξε το DOS και τα windows οφείλεται για την ύπαρξη του steam? Το dos ήταν εμπνευσμένο από το unix το οποίο το έφτιαξε ο Dennis Ritchie, άρα το Quake 3 ξέρω γω οφείλεται στον Ritchie. Μου ακούγεται λογικό.

Που τον είδες ακριβώς τον φανμποϊσμό? Εγώ εδώ βλέπω μόνον έναν από τους δυο μας να υποστηρίζει φανατικά δύο εταιρείες (Epic, Microsoft). Εγώ δεν υποστήριξα κάποια, κατέκρινα μια για τις κινήσεις της.

Δημοσ.

@Malthador Εμένα μην μου τα λες. Εγώ έθεσα κάποιους προβληματισμούς προς συζήτηση. Προσωπικά είμαι εντελώς εναντίον του exclusivity κτλ. και είμαι υπέρ της καλύτερης πλατφόρμας+υπηρεσίες. Επειδή το έθιξες (τα περί ηλικίας), τα μονοπώλια "κάποτε" ήταν περιορισμένα ως επί το πλείστον στο hardware. Ναι υπήρχαν συμφωνίες και τότε άλλα όχι κάτι το τραγικό όπως σήμερα - πόσο μάλλον διαίρεση εντός της διαίρεσης στην ίδια πλατφόρμα.

Πλέον δεν τα αντέχω, ειδικά όταν δεν προσφέρουν "τίποτα" επί της ουσίας. Όπως και στις κονσόλες....... έτσι? ;)

• Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, Sir_Teraflop said:

Πλέον δεν τα αντέχω, ειδικά όταν δεν προσφέρουν "τίποτα" επί της ουσίας. Όπως και στις κονσόλες....... έτσι? ;)

Δεν ξέρω τι εννοείς με αυτό. Ότι δεν θα έπρεπε οι κονσόλες να έχουν exclusives; Αυτό εννοείς;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...