Προς το περιεχόμενο

Epic Games Store

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
7 hours ago, antbyron said:

Νομίζω ότι η σκέψη του είναι σωστή.

Η σκέψη του είναι σε πολλά επίπεδα λάθος, αλλά και σωστή να ήταν δεν συμβαδίζει με τις πράξεις του. Εκτός κι αν όταν λέει ότι «οι devs θα αποφασίσουν» υπονοεί «οι devs θα αποφασίσουν αν θα τους εξαγοράσουμε».

7 hours ago, antbyron said:

Αν θέλουν να παίξουν ένα παιχνίδι θα το πάρουν από εκεί που είναι διαθέσιμο.  

Δικαιώματα, καταναλωτική συμπεριφορά, μονοπωλιακές τακτικές; Δεν μας λένε τίποτα αυτά δηλαδή ε, πάμε σαν πρόβατα στη σφαγή;

6 hours ago, Mhlogiatros said:

Αυτο που θελω να πω ειναι αν ημουν developer θα πηγαινα σε αυτον που θελει 12 % οχι 30 . Και ιδανικα θα ηθελα και δικο μου client :P Σαν online καταναλωτης θα μου περνουσε ο πονος με μια εκπτωση .

Εάν ήσουν developer και επειδή το προϊόν σου θα είχε το ίδιο κόστος παραγωγής και συντήρησης είτε πούλαγες σε 10 άτομα, είτε σε 10k άτομα, τότε θα ήθελες να πήγαινες εκεί που θα είχε μεγαλύτερη διασπορά το προϊόν σου, ιδανικά σε όλους τους clients ανεξάρτητα από το κέρδος που θα είχες. Εκτός βέβαια κι αν σε εξαγόραζαν, εκεί αλλάζει το πράγμα.

6 hours ago, Tobajara said:

Νόμισα πως ο τίτλος ήταν clickbait. Τελικά όχι μόνο δεν ήταν, λέει ακόμα χειρότερες μπαλαφάρες μέσα.

"[...]consumers already have the best experience they are going to have using those kinds of platforms, so having a better selection of games will be more important for drawing in new customers. Sweeney's logic is that, since digital storefronts have been trying to appeal to consumers through the user experience for so long, there's very little left to improve in that area. Adding a few convenient features or making installation easier is no longer enough to displace customers from their current favorites, especially names as well-entrenched in the gaming industry as Valve and Steam."

Δηλαδή έχουμε φτάσει στο απόγειο της υπηρεσίας προς τον καταναλωτή ο οποίος θα μας ακολουθεί σαν πρόβατο γεμάτος ευγνωμοσύνη. Με την τρέχουσα αστεία κατάσταση από πλευράς interface και παρεχόμενων υπηρεσιών στις διάφορες υπηρεσίες. "Τέλος της ιστορίας" να το πω? "Κανεις δε χρειάζεται πάνω από 640ΚΒ RAM" να το πω? "Η φυσική πλησιάζει στο τέλος της" μέχρι που ήρθε ένας κάποιος Αλβέρτος να το πω? Τα παληκάρια δε βγάζουν νόημα. Πίσσα και πούπουλα.

Εντάξει ο άνθρωπος είναι βλάκας, δεν μου κάνει εντύπωση ότι ένας τέτοιος τύπος διοικεί την εταιρεία που έχει βγάλει το Fortnite.

• Like 1
  • Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αν ήμουν developer καθιερωμένος στον χώρο θα πήγαινα κατ'ευθείαν epic store λόγω του ποσοστού (είναι πολύ μεγάλη η διαφορά), αν ήμουν μικρός θα πήγαινα παντού για να με μάθουν όλοι. Προσωπικά παίζω τα παιχνίδια που μου αρέσουν, δεν με ενδιαφέρει η πλατφόρμα στην οποία βρίσκονται και αδιαφορώ για ότι άλλο εκτός από το chat (αν και το 90% είμαι σε discord όταν παίζω). Δεν βρίσκω καν νόημα να ενοχληθώ αν κάποιος πάει αποκλειστικά σε μια πλατφόρμα, εδώ οι pc gamers αντέξαμε σε αποκλειστικότητες σε PS και XBOX, στο PC θα κολλήσουμε που έχουμε πολύ σημαντικούς και καλούς τίτλους;

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ευτυχώς καθιερωμένοι developers, με μεγάλο και πιστό κοινό(*), δεν φαίνεται, για την ώρα τουλάχιστον, να σιγοντάρουν τις αποκλειστικότητες. Προχτές, λ.χ., σε ένα stream του Stellaris (η έκδοση για κονσόλες, πολύ καλοφτιαγμένη, άριστος χειρισμός αλλά δυστυχώς ασύμβατη με την έκδοση για PC), η Paradox επιβεβαίωσε για μία ακόμη  φορά πως δεν πρόκειται να πάει σε αυτή τη λογική (η συζήτηση αφορούσε, προφανώς, το Bloodlines 2) και πιστεύει πως είναι συμφέρον για την ίδια και τον καταναλωτή να υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες για το πού θα παίξεις τους τίτλους της και από πού θα τους προμηθευτείς.

Κι αυτό είναι το λογικό (πέραν του ότι η Paradox έχει δικό της store), αφού απευθύνεσαι σε μεγαλύτερο κοινό, άρα και με μικρότερο ποσοστό πουλάς περισσότερα κομμάτια, και βγάζεις από εκεί το κέρδος -συν του ότι αποφεύγεις τελείως τις εντάσεις και την αρνητική δημοσιότητα. Και 99% να τους δώσει η EGS, αν ο άλλος πουλάει 1000 units εκεί και 2000 στις υπόλοιπες πλατφόρμες με 70%, από πού βγάζει τα περισσότερα;

Είναι πασιφανές πως δεν συμφέρει τον καταναλωτή να μην υπάρχουν επιλογές για το πού θα αγοράσει και θα παίξει το παιχνίδι της επιλογής του. Λ.χ., ο "μπαμπούλας" του Steam, εδώ και καιρό ως κατάστημα υστερεί σε σχέση με τις απίθανες προσφορές που βγαίνουν σε διάφορα bundles ή εκπτώσεις σε μεγάλα και σοβαρά digital stores (Humble, Fanatical κτλ.) Οι μεγάλες προσφορές από εκεί προέρχονται, όχι από το "ένα κατάστημα, μία πηγή αγοράς" που οραματίζεται η EGS.

Προσπερνώ τελείως τις βλακείες που υποστηρίζει ο Σουίνεϊ στον παραπάνω σύνδεσμο, είναι τόσο εκτός τόπου και χρόνου ώστε δεν αντέχουν σε κριτική: οι πελάτες του αυτή τη στιγμή προσπαθούν να βρουν λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο EGS στα forum ανταγωνιστικής πλατφόρμας, αυτό νομίζω τα λέει όλα ως προς το "user experience" που έχει "τερματίσει".

Σίγουρα κάτι έχει τερματίσει ο Σουίνεϊ, αλλά δεν είναι αυτό που νομίζει...

(*) Πιστό είναι το κοινό γιατί δεν κάνουν ομορφιές όπως η SG του Γκόλοπ...

• Like 7
  • Moderators
Δημοσ.
46 minutes ago, newlynx said:

Αν ήμουν developer καθιερωμένος στον χώρο θα πήγαινα κατ'ευθείαν epic store λόγω του ποσοστού (είναι πολύ μεγάλη η διαφορά), αν ήμουν μικρός θα πήγαινα παντού για να με μάθουν όλοι. Προσωπικά παίζω τα παιχνίδια που μου αρέσουν, δεν με ενδιαφέρει η πλατφόρμα στην οποία βρίσκονται και αδιαφορώ για ότι άλλο εκτός από το chat (αν και το 90% είμαι σε discord όταν παίζω). Δεν βρίσκω καν νόημα να ενοχληθώ αν κάποιος πάει αποκλειστικά σε μια πλατφόρμα, εδώ οι pc gamers αντέξαμε σε αποκλειστικότητες σε PS και XBOX, στο PC θα κολλήσουμε που έχουμε πολύ σημαντικούς και καλούς τίτλους;

Μήλα με πορτοκάλια.

Είναι ένα πράγμα να πας σε ένα studio και να του πεις «πάρε 20m και φτιάξε μου ένα game έτσι, αλλιώς κι αλλιώτικο που το θέλω για την πλατφόρμα μου» και ένα εντελώς διαφορετικό να πας και να πεις «ωραίο αυτό το game που έχεις φτιάξει και το έχεις στηρίξει στην πλάτη του μαλάκα, πάρε 20m και φέρτο στην πλατφόρμα μου αποκλειστικά». Δεν γκρίνιαξε κανείς που Starcraft 2 παίζεις αποκλειστικά στο battlenet ή Mass Effect αποκλειστικά στο Origin.

Είναι εντελώς δικαιολογημένο να βγαίνει Halo αποκλειστικά στο X1, αλλά να πληρώνει η MS για time-exclusivity στο Tomb Raider είναι τουλάχιστον αισχρό.

Και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αν έβγαινε η Valve και αγόραζε αποκλειστικότητες για το Steam (κάτι που θα ήταν επίσης αισχρό κατά την άποψή μου), όλοι αυτοί που είναι υπέρ του «υγειούς» ανταγωνισμού θα έκραζαν τώρα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν εχεις λιγο μυαλο σαν developer ή οποιος τελος παντων αποφασιζει που θα διαθεσει το παιχνιδι του δεν θα επρεπε να εχει περιορισμους σε πλατφορμες.Εχει δικιο ο σνομπ τι να λεει αν πουλησει 1000 κομματια με κερδος 88% αν στη αλλη πλατφορμα πουλησει πολλαπλασια κομματια με κερδος 70%. Ενα καλο παραδειγμα θα ητανε το metro exodus αν δεν ειχε αποκλειστικοτητα να δουμε τι πωλησεις θα ειχε κανει στο epic store εναντι του steam.Ακομη και με 1 χρονο διαφορα πιστευω πολυς κοσμος το περιμενει εκει.Ο μονος λογος που πιστευω οτι το εν λογω παιχνιδι θα εχει περισσοτερες πωλησεις στο epic store εναντι του steam μετα απο ευλογο διαστημα (αν εχει) θα ειναι επειδη υπαρχει ενα μεγαλο μερος των καταναλωτων που δεν τον νοιαζουν ολα αυτα κ εχει αγνοια και απλα ηταν ανυπομονος να παιξει το παιχνιδι που τον ενδιαφερει.Βαλε μεσα και τους στα@@διστες που αδιαφορουν αν για καθε παιχνιδι εκει εξω υπαρχει και ενας client.

Το μονο που θα καταφερει το παραπανω ειδος developer ειναι να κανει αρπαχτη κοινως τα λεφτα που τσεπωσε απο την αποκλειστικοτητα + οτι πωλησεις με καλυτερο ποσοστο με αποτελεσμα κακη δημοσιοτητα που μπορει να του γυρισει μπουμεραγκ στο μελλον.Παρα παρεδειγμα την phoenix point ποιος θα τους στηριξει πλεον αν κατσει η στραβη στο μελλον και δεν εχουν φραγκα να φτιαξουν αλλο παιχνιδι αμφιβαλω αν θα το ξανακανει το gaming community μετα την τοση αρνητικη συμπεριφορα-δημοσιοτητα που πηρε το θεμα.

Επεξ/σία από icenex
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Malthador είπε

«ωραίο αυτό το game που έχεις φτιάξει και το έχεις στηρίξει στην πλάτη του μαλάκα, πάρε 20m και φέρτο στην πλατφόρμα μου αποκλειστικά»

O developer είπε το ναι οπότε είναι και δική του η ευθύνη. 

20 λεπτά πριν, Malthador είπε

αλλά να πληρώνει η MS για time-exclusivity στο Tomb Raider είναι τουλάχιστον αισχρό.

Υπάρχει ελεύθερη αγορά, ο καθένας αποφασίζει τι θα κάνει με το προϊόν του. 
Πάντα πολλοί ξεχνούν ότι μιλάμε για (ψηφιακή) διασκέδαση, δεν είναι κάτι με το οποίο δεν μπορούμε να ζήσουμε ή αποκτούμε ψυχολογικά γιατί θα παίξουμε ένα παιχνίδι σε 1-2 χρόνια. Κατακριτέο θα ήταν να μου επιβάλουν από που θα αγοράσω το καθημερινό ψωμί και όχι να επιλέξω πλατφόρμα για PC gaming, υπάρχει υπερανάλυση για κάτι που δεν καθορίζει τη ζωή μας. 

• Like 1
Δημοσ.
7 minutes ago, newlynx said:

Πάντα πολλοί ξεχνούν ότι μιλάμε για (ψηφιακή) διασκέδαση, δεν είναι κάτι με το οποίο δεν μπορούμε να ζήσουμε ή αποκτούμε ψυχολογικά γιατί θα παίξουμε ένα παιχνίδι σε 1-2 χρόνια. Κατακριτέο θα ήταν να μου επιβάλουν από που θα αγοράσω το καθημερινό ψωμί και όχι να επιλέξω πλατφόρμα για PC gaming, υπάρχει υπερανάλυση για κάτι που δεν καθορίζει τη ζωή μας. 

Άρα αυτός που πληρώνει δεν έχει ποτέ ευθύνη για την πράξη, παρά μόνο αυτός που δέχεται τα λεφτά?

Φυσικά και υπάρχει ελεύθερη αγορά και να κάνουν ότι θέλουν. Υπάρχει και ελεύθερη άποψη όμως και μπορούμε να κατακρίνουμε τις αποφάσεις τους. Και η valve στην ελεύθερη αγορά βασίζεται, δεν βλέπω κανέναν να διστάζει να την κράζει. Τώρα για το αν είναι άξιο συζήτησης να μιλάμε για κάτι gaming related σε gaming sub-forum, δε θα το σχολιάσω.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Aruil είπε

Άρα αυτός που πληρώνει δεν έχει ποτέ ευθύνη για την πράξη, παρά μόνο αυτός που δέχεται τα λεφτά?

Υπάρχει ο συμπλεκτικός σύνδεσμος "και" στην πρότασή μου.

10 λεπτά πριν, Aruil είπε

Τώρα για το αν είναι άξιο συζήτησης να μιλάμε για κάτι gaming related σε gaming sub-forum, δε θα το σχολιάσω.

Μίλησα για υπεράλυση του θέματος και όχι για τη συζήτηση.

Δημοσ.
15 minutes ago, newlynx said:

Υπάρχει ο συμπλεκτικός σύνδεσμος "και" στην πρότασή μου.

Ναι αλλά δεν καταλαβαίνω το σχόλιο, έχεις δει να υπάρχει έλλειψη κραξίματος προς τους publishers?

Δεν υπάρχει υπερανάλυση του θέματος. Όσο οι άνθρωποι διαφωνούν, υπάρχει συζήτηση. Δεν καταλαβαίνω που κολλάει η έννοια της υπερανάλυσης. Το να λες υπερανάλυση σε μια συζήτηση, είναι σα να λες πολύ το συζητάμε δεν έχει νόημα, δεχτείτε την άποψη μου που είναι η σωστή να προχωράμε σε πιο σημαντικά θέματα. Εσύ λες ότι δεν είναι κατακριτέο, επειδή δεν είναι σημαντικό όπως π.χ. το φαγητό. Οι υπόλοιποι προφανώς αφού συζητάνε διαφωνούν με αυτή την άποψη. Οπότε επαναλαμβάνω, τι νόημα έχει αυτό?

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
36 minutes ago, newlynx said:

Ναι, είναι και δική του ευθύνη. Δεν είπα ποτέ ότι δεν είναι και δική του ευθύνη.

37 minutes ago, newlynx said:

Φυσικά, αποφασίζει τι θα κάνει με το προϊόν του και κρίνεται γι' αυτό. Άμα σε στηρίξει ο μαλάκας με crowdfunding ή με προ-παραγγελίες ή με όποιο άλλο τρόπο και μετά του πεις στα μούτρα «ξέρεις ήσουν λίγο μαλάκας τελικά που με στήριξες, deal with it» δεν είναι και η επαγγελματικότερη συμπεριφορά. Μία δύο τρεις, υπάρχει η πιθανότητα στο τέλος να ξυπνήσει, να σε γειώσει και να τρέχεις και να μην φτάνεις.

47 minutes ago, newlynx said:

Εκτός από ελεύθερη αγορά, εδώ στην Ευρώπη έχουμε και ένα κόλλημα με τις μονοπωλιακές τακτικές καλώς ή κακώς. Οι οποίες συνήθως δεν αφορούν βασικές ανάγκες. Θέλω να πω και χωρίς Google ζεις, αλλά το πρόστιμό της το έφαγε και άλλαξε μυαλά.

Ίσως αν φάει και ένα πρόστιμο η Epic αργά η γρήγορα να βάλει μυαλό, ποιός ξέρει. Δεν είναι μόνο οι βασικές ανάγκες στις οποίες πρέπει να συμπεριφέρεται κάποιος σοβαρά και επαγγελμαστικά, υπάρχουν και δευτερεύουσες.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραια λογικη...Σωστα τι ασχολουμαστε με αναλυσεις επι των αναλυσεων για μια ηλεκτρονικη διασκεδαση στο κατω κατω της γραφης για την ανθρωποτητα το μονο σημαντικο πραγμα που υπαρχει εδω και χιλιαδες χρονια ειναι το φαγητο το γ@μησι και το χεσιμο Με τη ιδια λογικη ας πεταξουμε χρονια εξελιξης στον καδο που μας εφτασε στο επιπεδο να εχουμε την πολυτελεια να μιλαμε για πραγματα μηδενικης σημασιας και ας γυρισουμε στις σπηλιες κ να αναβουμε φωτιες με τσακμακοπετρες.Και ολα αυτα με γνωμονα οτι υπαρχουν σημαντικοτερα πραγματα...χαιρω πολυ...

Επεξ/σία από icenex
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
30 minutes ago, newlynx said:

Αν σε ενοχλούν οι υπεραναλύσεις, τότε είσαι στη λάθος μεριά του internet.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Malthador είπε

Αν σε ενοχλούν οι υπεραναλύσεις, τότε είσαι στη λάθος μεριά του internet.

Λέω να μείνω καθώς λατρεύω τις επαναστάσεις του ψηφιακού καναπέ και τα λάβαρα που τις συνοδεύουν, δείχνουν ότι υπάρχει ελπίδα στον PC gaming μεσαίωνα που ζούμε. 

• Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, newlynx said:

Λέω να μείνω καθώς λατρεύω τις επαναστάσεις του ψηφιακού καναπέ και τα λάβαρα που τις συνοδεύουν, δείχνουν ότι υπάρχει ελπίδα στον PC gaming μεσαίωνα που ζούμε. 

Αν περίμενες να ζωστούμε εκρηκτικά και να πάμε στα κεντρικά της Epic για να σκάσουμε, λυπάμαι, δεν θα βρεις τόση αυτοθυσία εδώ μέσα.

Κατά τ' άλλα η συγκεκριμένη επανάσταση γίνεται πολύ πιο εύκολα: απλά δεν στηρίζουμε με το πορτοφόλι μας ότι δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Θα εκπλαγείς από το πόσο αποτελεσματικό είναι κάτι τέτοιο.

• Like 3
Δημοσ.

Πάντως 17 σελίδες για ένα θέμα που δεν χρήζει καν ανάλυσης πόσο μάλλον της υπεραναλυσης που διαβάζω εδώ δεν το περίμενα. First world problems.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...