Προς το περιεχόμενο

Epic Games Store

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η κοινότητα και όλος ο κόσμος έχει αποδεχτεί εδώ και χρόνια το steam σαν την κεντρική πλατφόρμα για την κυκλοφορία των παιχνιδιών(ειδικά μιας και είναι υπερπλήρες σαν store), με πιο κλασσικό παράδειγμα τους Indie developers.

Η πλειοψηφία του κόσμου επίσης έχει παραδεχτεί ότι δεν είναι υπέρ των timed exclusives σε pc μεριά.

Ολα τα άλλα είναι οι κλασσικές κουβέντες καφενείου όπως παλιότερα με τα ποσοστά που κρατάει το κάθε store..

Και στο φινάλε κανένα δεν κόφτει αν θα πάει άπατο το EGS ή όχι.

Η συμφορουμίτισα πιο πάνω το ανέφερε για να πει ότι και αυτής σαν store της είναι τέρμα αδιάφορο, και απλά της αρέσει επειδή δίνει δωρεάν παιχνίδια, βέβαια επειδή προφανώς δεν ασχολείται με την gaming σκηνή(γιαυτό δεν στάθηκα στα timed exclusives παρόλο που τα ανέφερα....), νομίζει ότι αν κλείσει το EGS, θα εμφανιστεί άλλο να δίνει και αυτό συνέχεια δωρεάν παιχνίδια.

Αυτή ήταν η αρχική μου ένσταση και όχι η ποιότητα των ίδιων των δωρεαν παιχνιδιών.....

8 ώρες πριν, MariaLog είπε

και να παει απατο, θα εμφανιστει αλλο... οποτε...

7 ώρες πριν, Fulgore είπε

Ε ναι προφανώς, τόσα άλλα υπήρχαν πριν το EGS που έδιναν κάθε εβδομάδα δωρεαν παιχνιδια....

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Fulgore είπε

επειδή προφανώς δεν ασχολείται με την gaming σκηνή

Σιγά τα λάχανα. Οποιος δεν είναι developer/designer/παραγωγός/έμπορος ή reviewer για να έχει μερίδιο στην τεράστια βιομηχανία του gaming, αυτή η φράση "gaming σκηνή" είναι απλώς το guilty pleasure του για να ακουμπάει το μισθό του.

Δηλαδη για να καταλάβεις, εγώ αγοράζω κασέττε και δίσκοι του Σάκη του Ρουβά από τότε που έφτιαχνε μακαρόνια με κιμά. Πουθενά δε με κάνει "insider της ελληνικής ποπ μουσικής σκηνής", ούτε "γκουρού των δίσκωνε", ούτε καν "εκλεκτό πρέσβη της λαικοποπ", όσο κι αν βαυκαλίζομαι με την ιδέα ότι είμαι μέτοχος στη μεζονέτα και μοιράζομαι την ίδια κουζίνα με την Κάτια (τη Ζυγούλη). Ενας ταπεινός καταναλωτής είμαι και τίποτε παραπάνω.

Με δυο λόγια, γελάει το πανελλήνιο τόσα χρόνια με αυτές τις εμμονικές προσεγγίσεις τύπου steam-vs-epic-vs-microsoft-vs-sony-vs-nvidia-vs-ati-vs-.....

• Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, pigeon είπε

Με δυο λόγια, γελάει το πανελλήνιο τόσα χρόνια με αυτές τις εμμονικές προσεγγίσεις τύπου steam-vs-epic-vs-microsoft-vs-sony-vs-nvidia-vs-ati-vs-.....

Έτσι ακριβώς ! 😄

Δημοσ.

Εγώ αναρωτιέμαι το άλλο μιας και το έφερε η κουβέντα.Αν όντως πάει απατο και τελικά το κλείσει το μαγαζάκι τι θα γίνει με όλα αυτά τα παιχνίδια που αγόρασε κάποιος στην πλατφόρμα τους.Και άντε πες οι περισσότεροι "αγοράσαμε" τα τσάμπα, ομως όλοι αυτοί που όντως έριξαν λεφτά τι θα απογινουν και πως θα μπορούν να παίξουν τα παιχνίδια τους υπάρχει προηγούμενο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, pigeon είπε

Σιγά τα λάχανα. Οποιος δεν είναι developer/designer/παραγωγός/έμπορος ή reviewer για να έχει μερίδιο στην τεράστια βιομηχανία του gaming, αυτή η φράση "gaming σκηνή" είναι απλώς το guilty pleasure του για να ακουμπάει το μισθό του.

Που κολλάει αυτό που γράφω εγώ με αυτό που γράφεις εσύ και κάνεις παράθεση το σχόλιο μου?

11 ώρες πριν, MariaLog είπε

και να παει απατο, θα εμφανιστει αλλο... οποτε...

@pigeon γράφει ο/η συμφορουμίτης πιο πίσω ότι αν κλείσει το EGS, θα έρθει άλλο στην θέση του να δίνει και αυτό δωρεάν παιχνίδια κάθε εβδομάδα.

Και απαντάω εγώ ότι μόνο κάποιος ο οποίος δεν ασχολείται καθόλου με την gaming σκηνή, μπορεί να πιστεύει κάτι τέτοιο.

Που κολλάει όλο αυτό με το γενικό σχόλιο που απαντάς εσύ κάνοντας παράθεση το σχόλιο μου??

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Που κολλάει αυτό που γράφω εγώ με αυτό που γράφεις εσύ και κάνεις παράθεση το σχόλιο μου?

Το αν ασχολείται κάποιος με την "gaming σκηνή", αφένος δεν μετριέται ποσοτικά, αφετέρου δεν είναι αντικειμενικό κριτήριο. Αν δεν το χρησιμοποιούσες ως επιχείρημα παιχνιδογνωσίας, δεν θα το παρέθετα. Οπερ έδει δείξαι. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pigeon είπε

Το αν ασχολείται κάποιος με την "gaming σκηνή", αφένος δεν μετριέται ποσοτικά, αφετέρου δεν είναι αντικειμενικό κριτήριο. 

Πριν έρθει το epic games store, είχαμε πολλά άλλα stores να ανταγωνίζονται ανάλογα το steam και να δίνουν δωρεάν παιχνίδια κάθε εβδομάδα,για να γίνονται υποθέσεις του τύπου'' αν κλείσει το EGS θα πάρουν άλλα την θέση του''?.

Απλο λογικό συμπέρασμα λέγεται,καμια σχέση με παιχνιδογνωσία και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο αναφέρεις.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Απλο λογικό συμπέρασμα λέγεται,καμια σχέση με παιχνιδογνωσία και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο αναφέρεις.

Λογικό συμπέρασμα που εξάγεις ως κοινός καταναλωτής ή ως (συμ)μέτοχος στην "gaming σκηνή";

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, icenex είπε

Εγώ αναρωτιέμαι το άλλο μιας και το έφερε η κουβέντα.Αν όντως πάει απατο και τελικά το κλείσει το μαγαζάκι τι θα γίνει με όλα αυτά τα παιχνίδια που αγόρασε κάποιος στην πλατφόρμα τους.Και άντε πες οι περισσότεροι "αγοράσαμε" τα τσάμπα, ομως όλοι αυτοί που όντως έριξαν λεφτά τι θα απογινουν και πως θα μπορούν να παίξουν τα παιχνίδια τους υπάρχει προηγούμενο;

Υποθετω οτι θα μπορεις να κατεβασεις και να παιξεις  οτι drm free παιχνιδια εχεις,  αν εχεις το χωρο στο δισκο σου να τα κατεβασεις ολα. Παντως το ιδιο ισχυει για ολα τα digital purchases , για το steam, για το ps store, το ms store κτλ.

καποια βεβαια εχουν drm free παιχνιδια (GOG κτλ), καποια δεν εχουν.

Νομιζω οτι τοσα χρονια μετα θα επρεπε να ειναι ξεκαθαρο οτι με τα digital purchases δεν αγοραζουμε παιχνιδια, αλλα αδειες χρησης.  Οταν πατας το "συμφωνώ" με καθε αγορα σου, αυτο το πραγμα εχεις αποδεχτει μαζι με ολη τη "gaming community" που μεσα στην επομενη 5ετια θα εχει εξαφανισει εντελως τα retail discs απο την αγορα.

• Like 3
Δημοσ.
11 ώρες πριν, icenex είπε

Σε αντίθεση με το GOG, που το πιο πιθανό σενάριο είναι να δώσει το κατάστημα μια περίοδο χάριτος ώστε να κατεβάσεις τα παιχνίδια (μόνο να φανταστώ μπορώ το χαμό), σε οποιοδήποτε άλλο κατάστημα απλά προσεύχεσαι να αγοραστεί η βιβλιοθήκη από άλλη υπηρεσία ΚΑΙ να δοθεί πρόσβαση στους παλιούς χρήστες. Το επόμενο βήμα της αγοράς είναι μια κίνηση προς το συνδρομητικό μοντέλο τύπου Netflix ή GeForceNow, όπου θα πληρώνεις ένα Χ ποσό το μήνα και θα έχεις πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο της πλατφόρμας. Εκεί βέβαια περιορίζεσαι από την τιτλοθήκη - παίζεις μόνο ό,τι υπάρχει - και δεν υπάρχει σκέψη μετακίνησης.

Κανένα από τα δύο δε μου αρέσει προσωπικά, για αυτό και το έχω γυρίσει στο GOG.

12 ώρες πριν, pigeon είπε

Συμφωνώ γενικά, απλά το να επιλέγει κάποιος να μη χρησιμοποιήσει ένα κατάστημα επειδή διαφωνεί με την πολιτική του, τη στάση του προς τον καταναλωτή ή το εμπορικό μοντέλο/ δοσοληψίες/ μετόχους δεν είναι κακό. Κακό είναι το κόλλημα. Προσωπικά έριξα μαύρο στο ESG από την ιστορία με την Tencent σα μεγαλομέτοχο και την ύπαρξη spyware, που σαν καταναλωτή και με ενδιαφέρει και με επηρρεάζει στη χρήση της υπηρεσίας. Αυτό έχει να κάνει με το παρεχόμενο προϊόν αυτό καθεαυτό, όχι με το αν το Στειμ δηκαί μου τα σπάη (!!11!!!ELEVEN).

Σε off-topic, τα τελευταία χρόνια έχει ξεσπάσει μια πολύ μεγάλη συζήτηση σε εταιρικό επίπεδο γύρω από το λεγόμενο ESG (Environmental Social Governance) και σε δεύτερο βαθμό το CSR (Corporate Social Responsibility). Πέρα από το τι σημαίνουν και το τι καλύπτουν (στο οποίο υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικοί ορισμοί) ένα από τα κεντρικά σημεία είναι η χρήση επενδυτικών κριτηρίων από την εταιρία και τον οποιονδήποτε επενδυτή που ξεφεύγουν από το στενό εδραιωμένο πλαίσιο της κερδοφορίας και αφορούν τον αντίκτυπο της εταιρία στις τοπικές κοινότητες και την ευρύτερη κοινωνία, τις αξίες που αυτή πρεσβεύει, την προστασία του περιβάλλοντος, την καταπολέμηση των κοινωνικών διαιρέσεων κλπ. Είναι σε κάποιο βαθμό μια εξέλιξη της τάσης του ethical investing που είχε ξεκινήσει το 2000 περίπου και από οικονομικής/ οικονομίστικης άποψης καταλήγει στην εταιρική αποτίμηση των εξωτερικοτήτων μιας επιχείρησης (αν είσαι φιλικός προς το περιβάλλον εγώ σαν επενδυτής το αξιολογώ θετικά γιατί οφελούμαι οπότε επενδύω σε σένα οπότε η μετοχή σου ανεβαίνει θεωρητικά) και τη χρήση ενός επιπλέον σετ προτιμήσεων στη "μεγιστοποίηση της ατομικής ευημερίας".

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πως οι μισοί πλασάρουν αυτή την ιδέα σαν κάτι που θα αλλάξει την κοινωνία και οι άλλοι μισοί σα μεγάλο πλυντήριο χρήματος και συνειδήσεων (πχ με τον πόλεμο στην Ουκρανία οι εταιρίες κατασκευής όπλικών συστημάτων άρχισαν να κατατάσσονται από κάποιους σαν ESG), ενώ και το αν υπάρχει όντως συγκεκριμένο μετρήσιμο όφελος από τη χρήση τέτοιων παραμέτρων στην αξιολόγηση και ανάληψη επενδύσεων (σε εταιρικό επίπεδο ή χαρτοφυλακίου) είναι αμφισβητήσιμο.

• Like 3
Δημοσ.

Το steam ομως το οικονομικο μοντελο που ακολουθει ειναι βιωσιμο και δυσκολα θα το δουμε να βαραει διαλυση, στην αλλη πλευρα ομως η epic δειχνει να καιει λεφτα και να μην εχει το αποτελεσμα που θελει εκεινη να εχει ή τουλαχιστον ετσι δειχνει στα δικα μας ματια. Ο χρονος θα δειξει αν τελικα βλεπουν καλα τα ματακια μας.

Πιο πολυ ρωτησα τι θα απογινουν τα παιχνιδια που εχει αγορασει καποιος γιατι οντως δεν υπαρχει προηγουμενο,τουλαχιστον σε μεγαλο store.

Προσωπικα ακομη και στο steam κραταω backup των install στα περισσοτερα παιχνιδια πιο πολυ για να κερδισω χρονο απο το κατεβασμα.

Αν οντως μπορεις να χρησιμοποιεις την εφαρμογη offline Οπως γινεται και στο steam και να μπορεις με τα install να κανεις κανονικα και με τον νομο εγκατασταση του εκαστοτε παιχνιδιου τοτε δεν υπαρχει θεμα και διαλυση να βαρεσει το store αρκει βεβαια να ισχυουν τα παραπανω ή κατι παρεμφερες.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Fulgore είπε

Η κοινότητα και όλος ο κόσμος έχει αποδεχτεί εδώ και χρόνια το steam σαν την κεντρική πλατφόρμα για την κυκλοφορία των παιχνιδιών(ειδικά μιας και είναι υπερπλήρες σαν store), με πιο κλασσικό παράδειγμα τους Indie developers.

Θυμάσαι πως εδραιώθηκε το steam στα pc ? Με κακό store, κακές πολιτικές και με shove it down your throat τακτικές μέχρι να το αποδεχτεί αναγκαστικά η πλειοψηφία. Οπότε στον δρόμο που έστρωσε το "καλό" steam πριν από 20 χρόνια κινούνται και τα άλλα μαγαζάκια.

Τώρα για το ότι ο κόσμος έχει συναισθηματικές αντιδράσεις ως προς ψηφιακά μαγαζιά είναι αστείο τουλάχιστον  

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Tobajara είπε

Συμφωνώ γενικά, απλά το να επιλέγει κάποιος να μη χρησιμοποιήσει ένα κατάστημα επειδή διαφωνεί με την πολιτική του, τη στάση του προς τον καταναλωτή ή το εμπορικό μοντέλο/ δοσοληψίες/ μετόχους δεν είναι κακό. Κακό είναι το κόλλημα.

Εγω θα πω, καλό είναι και το κόλλημα γιατί ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι. Οταν το σχεδόν πεθαμένο r/fuckepic να ξαναζεί δόξες του 2019 εξαιτίας των δυο δωρεάν παιχνιδιών (borderlands 3 , bioshock), όταν συγκεκριμένοι χρήστες ακολουθούν την ίδια ακριβώς ρητορική χωρίς την ελάχιστη αυτονόητη εξέλιξη στο λόγο τους, τότε καταλαβαίνεις ότι όλο αυτό είναι οπαδικός φανατισμός που -δυστυχώς- καπελώνει τις ατασθαλίες της tencent.

Για την εξαιρετικά ώριμη ανάλυση που κάνεις στις επόμενες δύο παραγράφους --> 💙💙

18 ώρες πριν, Fulgore είπε

Αρχισε πάλι το θέατρο του παραλόγου. Καλο βράδυ...

Δεν φείδεσαι προσβλητικών χαρακτηρισμών, αλλά με αδικείς. Θα ήταν προτιμότερη μια θαρραλέα απάντηση, δηλαδή αν δηλώνεις καταναλωτής όπως όλοι μας ή κάτι περισσότερο, γεγονός που θα έδινε στην πρόβλεψή σου (και στους κατά καιρούς αφορισμούς σου) μια ιδιαίτερη αξία. Καλό βράδυ και σε σένα.  

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, GjokerR είπε

Τώρα για το ότι ο κόσμος έχει συναισθηματικές αντιδράσεις ως προς ψηφιακά μαγαζιά είναι αστείο τουλάχιστον  

Εχεις απόλυτο δίκιο.

Μάθημα για το μέλλον, τσιμπάμε μόνο το δωρεάν παιχνίδι κάθε εβδομάδα, λέμε 10ευχαριστώ στο EGS για να τσιμπήσουμε και likes και όλα καλά, όπως δηλαδή κάνουν και όλοι οι υπόλοιποι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...