Προς το περιεχόμενο

Epic Games Store

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Οκ, επειδή νομίζω ότι γενικά ή δεν συμβαδίζουν οι απόψεις μας ή μπορεί απλά να μην πιάνετε που είναι το point μου, θα το κλείσω εδώ λέγοντας ότι δεν είμαι fan boy ούτε συμπαθώ ιδιαίτερα την epic, απλά ελπίζω ότι θα βγει κάτι καλό στο μέλλον.

9 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Πρώτα απ'όλα εάν εσύ αγοράζεις από κλειδάδικα, ποια "καλά" περιμένεις να φέρει το Epic Store μακροπρόθεσμα? Πάλι από κλειδάδικα δεν θα αγοράζεις? Εκτός και αν στο Epic σου αρέσει να πληρώνεις το ίδιο καπέλο που δεν θες να πληρώσεις στο Steam. Μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο?

Εάν είχες την επιλογή τώρα, θα αγόραζες το Metro Exodus κανονικά από το Epic Store ή από κλειδάδικο στο Steam?

Το κλειδάδικα το έβαλα μέσα στα τρίτα stores που ψωνίζει ο κόσμος, ναι έχει τύχει να αγοράσω κάποιες φορές αλλά δεν το προτιμώ.

Γενικά με τα drm δεν χαλιέμαι πλέον, σίγουρα θα προτιμούσα steam key αλλά δεν τρελαίνομαι κιόλας.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τα έχω εξηγήσει αναλυτικότατα, τα αποκλειστικά και το χρήμα που ρίχνει με τον κουβά η Epic για να μαζέψει κόσμο δεν είναι βιώσιμο μοντέλο.

Αυτή τη στιγμή μπαίνουν μέσα, γιατί εγγυώνται πωλήσεις στον αέρα (ώρα-περίπτωση Phoenix Point) Ακόμη κι αν αποδειχτεί πως οι τσέπες τους είναι αρκετά βαθιές ώστε να συνεχίσουν να πετάνε χρήματα μπας και μαζέψουν κόσμο για αρκετό καιρό ώστε να καταφέρουν τελικά να μαζέψουν κόσμο, το μόνο που θα συμβεί είναι να ακολουθήσουν και οι άλλοι την ίδια ακριβώς πολιτική.

Που σημαίνει, για εμάς τους καταναλωτές, περισσότερες αποκλειστικότητες, λιγότερες προσφορές, λιγότερες επιλογές από πού θα αγοράσουμε. Ένα σύστημα ολοένα και πιο κλειστό.

Και, προφανώς, το τι θα γίνει με τις DRM-free επιλογές, δεν το συζητάμε, γιατί δεν βολεύει στο δίπολο Steam-Epic.

Το "ελπίζω να βγει κάτι καλό στο μέλλον", λυπάμαι που το γράφω, είναι εξίσου βάσιμο με το άρθρο της ανεκδιήγητης Ο'Κονορ στο RPS που μας έλεγε πως ξέρει ότι η Epic αντλεί πληροφορίες που δεν έχει δικαίωμα και κανείς δεν της επέτρεψε, αλλά ελπίζει πως δεν έχουν κακό σκοπό γιατί... έτσι. Δεν έχω διαβάσει μισό επιχείρημα που να εξηγεί λογικά πού βασίζεται αυτή η ελπίδα. Πότε λειτούργησαν οι αποκλειστικότητες υπέρ του καταναλωτή, πώς ευνοεί τον καταναλωτή να μην έχει επιλογή από πού θα αγοράσει έναν τίτλο, πώς ευνοεί τον καταναλωτή να αναγκάζεται να περιμένει (ή και να μην παίζει ποτέ) έναν τίτλο που έβαλε λεφτά για να υπάρξει, πριν τον αρπάξουν οι βαθιές τσέπες της Epic.

Κι εγώ ελπίζω να κερδίσω το Τζόκερ, αλλά δεν είναι επιχείρημα αυτό.

• Like 4
Δημοσ.
22 hours ago, naruto14 said:

Τα system requirements που ζητάει 1080 στα recommended δεν θα τα σχολιάζει κανείς; 😝

Και νομιζα ημουν καλυμενος τουλαχιστον για αλλα 2-3 χρονια :P

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Snoob είπε

Τα έχω εξηγήσει αναλυτικότατα, τα αποκλειστικά και το χρήμα που ρίχνει με τον κουβά η Epic για να μαζέψει κόσμο δεν είναι βιώσιμο μοντέλο.

Αυτή τη στιγμή μπαίνουν μέσα, γιατί εγγυώνται πωλήσεις στον αέρα (ώρα-περίπτωση Phoenix Point) Ακόμη κι αν αποδειχτεί πως οι τσέπες τους είναι αρκετά βαθιές ώστε να συνεχίσουν να πετάνε χρήματα μπας και μαζέψουν κόσμο για αρκετό καιρό ώστε να καταφέρουν τελικά να μαζέψουν κόσμο, το μόνο που θα συμβεί είναι να ακολουθήσουν και οι άλλοι την ίδια ακριβώς πολιτική.

Που σημαίνει, για εμάς τους καταναλωτές, περισσότερες αποκλειστικότητες, λιγότερες προσφορές, λιγότερες επιλογές από πού θα αγοράσουμε. Ένα σύστημα ολοένα και πιο κλειστό.

Και, προφανώς, το τι θα γίνει με τις DRM-free επιλογές, δεν το συζητάμε, γιατί δεν βολεύει στο δίπολο Steam-Epic.

Το "ελπίζω να βγει κάτι καλό στο μέλλον", λυπάμαι που το γράφω, είναι εξίσου βάσιμο με το άρθρο της ανεκδιήγητης Ο'Κονορ στο RPS που μας έλεγε πως ξέρει ότι η Epic αντλεί πληροφορίες που δεν έχει δικαίωμα και κανείς δεν της επέτρεψε, αλλά ελπίζει πως δεν έχουν κακό σκοπό γιατί... έτσι. Δεν έχω διαβάσει μισό επιχείρημα που να εξηγεί λογικά πού βασίζεται αυτή η ελπίδα. Πότε λειτούργησαν οι αποκλειστικότητες υπέρ του καταναλωτή, πώς ευνοεί τον καταναλωτή να μην έχει επιλογή από πού θα αγοράσει έναν τίτλο, πώς ευνοεί τον καταναλωτή να αναγκάζεται να περιμένει (ή και να μην παίζει ποτέ) έναν τίτλο που έβαλε λεφτά για να υπάρξει, πριν τον αρπάξουν οι βαθιές τσέπες της Epic.

Κι εγώ ελπίζω να κερδίσω το Τζόκερ, αλλά δεν είναι επιχείρημα αυτό.

1. Αν η Epic καταφέρει να γίνει ένα δεύτερο Steam θα έρθει και ο ανταγωνισμός τιμών και προσφορών από τις δύο εταιρίες.

2. Αν το steam κάποια στιγμή δει τις πωλήσεις του πεσμένες και ένα μεγάλο μέρος του κόσμου να μην κάνει login φαντάζομαι θα χτυπήσει με καλύτερες τιμές/προσφορές.

3. Μετά από όλα αυτά τα exclusives, που ξες μπορεί η valve να κάνει την κίνηση της με ένα half life 3 (η κάθε valve για κάθε half life 3) που μπορεί να σημαίνει καλύτερα games στο μέλλον. Ορίστε, η EA μέσω της Respawn έκανε το μπαμ με το Apex. Exclusive μεν αλλά έκανε παίχτες που δεν γουστάρουν BR, να ασχοληθούν και να κολλήσουν μαζί του. Η valve από την άλλη έφαγε φάπα με το BR του Cs:go.

Τώρα μπορεί να μην υπάρχει όφελος στον καταναλωτή, αλλά όταν καταφέρει πραγματικά να μπει δεύτερος στο παιχνίδι θα είναι αλλιώς τα πράγματα.

Από κει και πέρα αν του χρόνου, ας πούμε, η epic ξεμείνει από φράγκα και απλά κάνει πίσω και αποδειχθεί αυτό που λες ότι δεν είναι βιώσιμο μοντέλο, τότε όλα αυτά θα έχουν γίνει τσάμπα και φυσικά θα έχω πέσει έξω.

Και ναι, εννοείται ότι η Epic ότι κάνει το κάνει για να βγει κερδισμένη αυτή και έχει χεσμένους τους καταναλωτές, όπως όλη η βιομηχανία άλλωστε.

• Thanks 1
Δημοσ.

To deal που εκλεισε για να φερει τα ps4 exclusives ειναι κατι αλλο και μπραβο της.

Η αρπαγη τιτλων ομως απο το steam και η κρατηση της αποκληστικοτητας τους, ειναι κατι αλλο. Η πρακτικη αυτη δεν ειναι φιλικη προς τον κοσμο

• Super Moderators
Δημοσ.

Θα το εξηγήσω όσο πιο σύντομα μπορώ:

Αφήνοντας κατά μέρος τις κάθε άλλο παρά φιλικές προς τον καταναλωτή πρακτικές (υφαρπαγή τίτλων ήδη χρηματοδοτημένων, αποκλειστικότητες, έλεγχος πρόσβασης σε κλειδιά για το ΕS και διάφορα άλλα), τρεις απλές παρατηρήσεις (τα έχω γράψει ήδη, μια τελευταία φορά απλά λόγω της παράθεσης στο μήνυμά μου):

1. Ποτέ και πουθενά δεν λειτούργησαν οι αποκλειστικότητες και τα μονοπώλια υπέρ του καταναλωτή. Δεν υπάρχει πίεση για καλύτερη τιμή, δεν υπάρχει πρόσβαση σε πολλαπλά σημεία αγοράς, δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος πρόσβασης σε έναν τίτλο: μία πηγή, μία τιμή και σε όποιον αρέσει.

2. Δοκιμάζει πραγματικά τα όρια της αισιοδοξίας το να πιστεύει κανείς πως μια εταιρία που ακολουθεί πρακτικές σε βάρος του χρήστη τώρα που κοιτάζει να πιαστεί, εδραιωμένη πλέον θα το ρίξει στις προσφορές και θα κάνει ανοίγματα γιατί... έτσι.

3. Ακόμη και αν πιάσει το σύστημα με τις αποκλειστικότητες (πρόβλεψή μου, σύντομα θα δούμε επεκτάσεις πέραν του έτους, μόλις αποδειχτεί φόλα η ετήσια αποκλειστικότητα), το μόνο που θα συμβεί είναι να επιχειρήσουν και οι άλλοι να πορευτούν με αποκλειστικότητες. Και επιστρέφουμε στο σημείο 1.

Υ.Γ. Πέρασα πάλι από το site του ES. Τα φόρουμ, πού είναι;

• Like 3
Δημοσ.

Στα αντιστοιχα θεματα του Steam :P

Το ειχαμε αναφερει απο περυσι αυτο οταν ειχε ανακοινωθει/κυκλοφορησει το Ashen,που επειδη δεν υπηρχε επιλογη για forum βοηθειας στο Epic Store,ο κοσμος εμπαινε στην σελιδα του steam και ρωτουσε.

https://steamcommunity.com/app/649950/discussions/

Δημοσ.
Στις 22/3/2019 στις 1:51 ΠΜ, chek2fire είπε

σε ένα χρόνο και αυτό όταν σπάσει το εμπαγκο και στην μισή τιμή έτσι για να τους σπάσουμε τον τσαμπουκά με τις ανοησίες τους

Τώρα να ρωτήσω εγώ ***/να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου. Σε παιχνίδια Phoenix Point (που είναι και το πιο τραβηγμένο γεγονός σε αυτή την μόδα) νορμαλ παραπονιέται ο snoob και όσοι το είχαν κάνει μπακ, σε παιχνίδια όπως το μέτρο νορμαλ να παραπονιέται ο κόσμος ειδικά με το φιάσκο με τα preorders άντε και σε παιχνίδια όπως το outer worlds που αλλού το περιμέναμε νορμαν να παραπονιέται ο κόσμος. Στης quantic τα παιχνίδια πιο είναι το επιχείρημα ότι σπάμε τσαμπουκα κτλ ? 

Σα δεν ντρέπονται εκεί στην έπικ λέω εγώ που θα βάλουν στο μαγαζί τους παιχνίδια που έχουν γίνει publish από την Sony 

Δημοσ.
Στις 22/3/2019 στις 6:16 ΜΜ, GjokerR είπε

Τώρα να ρωτήσω εγώ ***/να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου. Σε παιχνίδια Phoenix Point (που είναι και το πιο τραβηγμένο γεγονός σε αυτή την μόδα) νορμαλ παραπονιέται ο snoob και όσοι το είχαν κάνει μπακ, σε παιχνίδια όπως το μέτρο νορμαλ να παραπονιέται ο κόσμος ειδικά με το φιάσκο με τα preorders άντε και σε παιχνίδια όπως το outer worlds που αλλού το περιμέναμε νορμαν να παραπονιέται ο κόσμος. Στης quantic τα παιχνίδια πιο είναι το επιχείρημα? 
Σα δεν ντρέπονται εκεί στην έπικ λέω εγώ που θα βάλουν στο μαγαζί τους παιχνίδια που έχουν γίνει publish από την Sony 

Buddy...money! Πίστεψε με όλοι μάλλον το ίδιο θα κάναμε άσε που ακούγεται ότι δεν έχει να κάνει η Epic αλλα η εταιρία που αγόρασε την QD. ;)

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, xavier είπε

δινει και τσαμπα παιχνιδακια το epic store καθε 2 εβδομαδες, αλλα δεν το λετε...

Aμα διάβαζες προηγούμενες σελίδες θα έβλεπες ότι αναφέρονται τα games που δίνονται δωρεάν. Θες να πεις κάτι διαφορετικό αλλα τουλάχιστον do the research πριν ;)

20 ώρες πριν, Despotas είπε

Επόμενο δωρεάν παιχνίδι από 4-18/4 είναι το The Witness.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το βελτίωσα λίγο το μήνυμα, ειρωνικά το είπα το τελευταίο. Το ότι κινέζικη εταιρία που έχει σχετιστεί λίγο με την δυτική αγορά πέραν localisation την blizzard πήρε μειοψηφικό πακέτο πιθανότατα δεν έφερε από μόνο του παιχνίδια της quantic στο pc απ την άλλη πιθανότατα σχετίζεται με την τελική συμφωνία με την epic.
Η απορία προς τον chek2fire είναι γιατί μας φταίει η έπικ και για το γεγονός ότι έκανε συμφωνία να έρθουν τα παιχνίδια αυτά και σε pc.

Επεξ/σία από GjokerR
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, GjokerR είπε

Η απορία προς τον chek2fire είναι γιατί μας φταίει η έπικ και για το γεγονός ότι έκανε συμφωνία να έρθουν τα παιχνίδια αυτά και σε pc.

Γιατι τα παιχνιδια αυτα θα ερχονταν ουτως ή αλλως στο Pc,γιαυτο και η συμφωνια για το Epic Store ειναι για 1χρονο και μετα θα βγουν και σε αλλα store.

Και γιατι φυσικα ο κοσμος(οπως και ο Chek2fire)δεν θελει το Epic Store,με αποτελεσμα να φαει 1χρονο delay για να παιξει το παιχνιδι σε καποιο αλλο store οταν βγει αργοτερα,οτι δηλαδη και με το Metro.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...