Προς το περιεχόμενο

Epic Games Store

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1002699256_bitmap.jpg.6d0bb44472cbd4b01daedbcc267ba667.jpgΜε ενα γρηγορο search στο google βρηκα αυτο δεν ξερω γιατι το περιστερι δεν το βρηκε.Και εγινε ολη αυτη η παρεξηγηση χωρις λογο.

Επισης το bundle διηρκησε 2 βδομαδες συμφωνα με αυτο το λινκ απο 18/09/2012 εως 2/10/2012

https://indiegamebundle.fandom.com/wiki/The_Humble_Indie_Bundle_6

Επεξ/σία από icenex
  • Thanks 1
  • Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler
10 ώρες πριν, icenex είπε

Με ενα γρηγορο search στο google βρηκα αυτο δεν ξερω γιατι το περιστερι δεν το βρηκε.Και εγινε ολη αυτη η παρεξηγηση χωρις λογο.

Μα το είπα κιόλας ηρεμήστε λίγο δεν πρόλαβα να τσεκάρω, θα δούμε. Λες και είναι κάτι που μένει κρυφό. Με παρέσυρε το isthereanydeals που δεν το έχει καταχωρήσει σωστά και ότι κάθησα να απαντώ σε ειρωνείες ενώ έπρεπε να αποχωρήσω από το θέμα. Λάθος μου και ζητώ συγγνώμη.

Η διαφωνία για το torchlight ήταν ο ισχυρισμός ότι βγήκε 15 φορές κάτω από 2ευρω. Δεν ισχύει αυτό . Δεν μπορώ να κάνω κάτι με τα νούμερα. 🤷‍♂️

Τα έχω περάσει όλα στην ολοκληρωμένη λίστα ✌️ Είναι τελικά 5 τίτλοι μαζι το επερχόμενο the bridge, κόστος $0,01 το drmfree και $1 το χαμηλό tier (3 steam keys).

Τα συμπεράσματά μου.

• Σε μια λίστα 76 τίτλων έχουμε μέσο όρο metacritic 80% και Steam κριτικών στο "Very Positive" ή ελαφρώς πιο πάνω. Αυτό στη λογική τη δική μου λέγεται αντικειμενικά καλοί τίτλοι.
  • Αν πάμε αυτή τη στιγμή να αγοράσουμε τη λίστα των 76 τίτλων, θα πληρώσουμε 729€ εκτός steam store, ήτοι 729/76 = 9,60€/game. Αν είμαστε τυφλοί και τα αγοράσουμε στο steam και fullprice, θα πληρώσουμε 1418€ ή 18,65€/game. Αυτό με τη δική μου λογική λέγεται αντικειμενικά ακριβοί τίτλοι, ειδικά όταν έχουμε πήξει στα δωρεάν ρώσικα flip assets των 0,30€.
  • Αν καβαλήσουμε μια χρονομηχανή και ψωνίσουμε στις καλύτερες τιμές της δεκαετίας, έχουμε 321€ - 20,5 τα δωρεάν = 300€ ή 3,94/game. Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, αν συνυπολογίσουμε ότι με τη χρονομηχανή μας πιάνει η εφορία στα τεκμήρια. 😛
  • Μια ρεαλιστική προσέγγιση είναι η στήλη steam sales 2018+ στην οποία έβαλα την χαμηλότερη τιμή από τα sales 2018-2019. Ειναι η τιμή που πιθανότατα θα καταφέρουμε να βρούμε και να αγοράσουμε τον τίτλο, με steam key και ενδεχομένως με την άνεση του steam wallet για όσους έχουν παρκαρισμένα € εκεί. Με αυτή την προσέγγιση θέλουμε 465€ ή 6,10€/game.
  • Μια ακόμα ρεαλιστικότερη προσέγγιση είναι να αφαιρέσουμε ό,τι έχουμε ήδη στη βιβλιοθήκη και να δούμε τι στ'αλήθεια θα ψωνίζαμε -όχι επειδή το δίνουν δώρο! Ας το κοιτάξει ο καθένας με τις ανάγκες του αυτό.

Εγω βγάζω μια σούμα με 30 τίτλους σύνολο 200€ στα τελευταία steam sales. Εφικτός στόχος. ΑΝ μου ορκιστεί κάποιος ότι σίγουρα δεν αγοραστούν στο steam, θα πω γλίτωσα αυτά τα 200€. (Δεν είναι 1000€+ για να χοροπηδάμε, δεν είναι ούτε "ένα σινεμά και ποπκόρν").

και μερικά σχόλια:

• Ακόμη γελάω με τις τιμές fullprice του Steam. 😂
  • Τα 10 games (free + $0,01) σε σύνολο 76 είναι το 13% και όχι ..πλειοψηφία.
  • Τα 5 μέτρια games σε σύνολο 76 είναι το 6,5% και όχι ..πλειοψηφία.
  • Μήπως να προσθέσω χρονολογία έκδοσης στη λίστα; Το ξέχασα.

Upd: Πρόσθεσα τη στήλη Wishlist Rank, η πηγή από το community wishlist του steamgifts, για να υπάρχει μια τάξη σύγκρισης. Είναι γεγονός ότι όλη σχεδόν η λίστα είναι αρκετά χαμηλά στο ranking, πράγμα που σημαίνει ότι αυτά τα games τα έχει πολύς κόσμος ή δεν τα θέλει καθόλου ή τα πήρε από epic και τα έβγαλε από το wishlist. Τρέχα γύρευε... Με μπερδεύουν κάτι καταχωρήσεις όπως αυτή που βρίσκεται στη θέση 141 (!).

Επεξ/σία από pigeon
  • Super Moderators
Δημοσ.

Είναι απλά τα πράγματα:

Τα νούμερα που το ίδιο το EGS δημοσίευσε, δεν είναι καλά, και το θέτω όσο πιο ουδέτερα μπορώ, για να μην παρεξηγηθεί κανείς.

Αν μεν τα δεχτούμε ως έχουν (παρότι δεν νομίζω πως εύκολα θα υποστήριζε ακόμη και ο πλέον ένθερμος φίλος του EGS πως, λ.χ., η πραγματική αξία των χαρισμένων τίτλων είναι 1.455 δολάρια...) οι μέσοι όροι είναι κάκιστοι, τόσο ως προς την ανταπόκριση στα δωρισμένα παιχνίδια, όσο και στα χρήματα που δαπανά κανείς στο EGS (και, αντίθετα με το Steam, λ.χ., για να παίξεις στο EGS πρέπει να αγοράσεις από το EGS, άρα δεν υπάρχουν τζίροι αλλού).

Εναλλακτικά, δεχόμαστε πως οι πραγματικά ενεργοί χρήστες δεν είναι τόσοι, όμως και στο μισό και στο ένα τέταρτο να τους περιορίσουμε, πάλι δεν είναι καλή η ανταπόκριση.

Το ίδιο ισχύει και στα δαπανημένα ποσά κατά μ.ο., αναλογία η οποία γίνεται ακόμη πιο απογοητευτική αν αναλογιστούμε πως, εφόσον θες να παίξεις στο EGS, αναγκαστικά θα αγοράσεις από εκεί.

Ακόμη και στο μισό να περιορίσουμε τους πραγματικούς χρήστες, πάλι τα νούμερα δεν είναι καλά. Κάτω από τα 14 δολάρια μ.ο. σε ένα χρόνο, δηλαδή ούτε 1,2 δολάρια το μήνα και κάτω από 4 δωρεάν παιχνίδια ενεργοποιημένα.

Φυσικά, εφόσον δεχτούμε (όπως προτάσσει η λογική, αλλά αποδεικνύεται και από μηνύματα που έχουν δημοσιευτεί σε αυτό εδώ το νήμα) πως υπάρχουν χρήστες που ενεργοποίησαν τα πάντα ή τα περισσότερα (και πάντως πάνω από τους μ.ο., και για να μην παρεξηγηθώ μπράβο τους, δικαίωμά τους, καλόπαιχτα) τα νούμερα γίνονται ακόμη χειρότερα, αφού στα διαφημιζόμενα 108 εκατομμύρια χρηστών εκτοξεύεται ο αριθμός των παντελώς ανενεργών/αδιάφορων.

Όπως έχω γράψει ήδη, αυτό θεωρώ πως εξηγείται εν μέρει από το γεγονός πως, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι δωρισμένοι τίτλοι κυκλοφορούσαν καιρό ή/και σε πάρα πολύ καλές τιμές. Ως κίνηση είναι μεν εντυπωσιακή (και για κάποιους ευκαιρία να δουν ορισμένα παιχνίδια που δεν είχαν, δεν πρόλαβαν, δεν σκέφτηκαν να αγοράσουν) αλλά η ουσία είναι πολύ λιγότερο εντυπωσιακή.

Γιατί, μπορεί το τμήμα δημοσίων σχέσεων του EGS να μας λέει για 1.455 δολάρια, όμως η κοινή λογική απαντά πως η πραγματική αξία οποιουδήποτε καταναλωτικού αγαθού μετριάζεται από το χρονικό διάστημα στο οποίο βρίσκεται στην κυκλοφορία και τις τιμές στις οποίες έχει προσφερθεί.

Προφανώς δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος. Η απουσία απολύτως στοιχειωδών παροχών, αφενός, και η χονδροειδώς επιθετική πολιτική στο θέμα των αποκλειστικών, αφετέρου, σαφέστατα παίζουν ρόλο. Για ορισμένους, μαλιστα (σε αυτούς τοποθετώ τον εαυτό μου), ρόλο καθοριστικό.

Είναι ασήμαντο να χαρίζει ένα site παιχνίδια; Όχι, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα που έθιξα.

Αυτό που εξηγώ μέρες, και φτάσαμε μετά από ένα διήμερο ερευνών να καταλήξουμε σε αναλυτικό doc που με δικαιώνει απόλυτα (πράγματι η συντριπτική πλειοψηφία έχει βγει κάτω από τα 10 ευρώ, όπως και να το μετρήσει κανείς), είναι πως, ως διαφημιστικό μέσο τα δωρέαν παιχνίδια δεν απέδωσαν και τα νούμερα είναι ή πειραγμένα, ή περιλαμβάνουν παντελώς ανενεργούς χρήστες.

Προφανώς, το EGS έκρινε πως αυτά τα νούμερα δείχνουν κάτι καλό. Γνώμη μου είναι πως, μια ψύχραιμη ανάγνωση, μάλλον το αντίθετο δείχνει.

Υ.Γ. Φοβάμαι πως ματαιοπονώ, όμως θα θυμίσω για μία ακόμη φορά πως το αν είναι "αντικειμενικά καλοί" οι τίτλοι ή όχι, πουθενά δεν το έθιξα, δεν με απασχολεί και δεν έχει σχέση με το επιχείρημά μου

Αν, για κάποιο μεταφυσικό λόγο, θέλει να επιμείνει κανείς σε κάτι που ουδέποτε σχολίασα, θα έλεγα πως εφόσον είναι πράγματι καλοί οι τίτλοι, τότε η ανταπόκριση των χρηστών καθίσταται ακόμη απογοητευτικότερη.

• Like 5
Δημοσ.

Like σε όλο.

Δεν υπάρχει αντίλογος από μένα ως προς την απογοητευτική ζήτηση που επιβεβαιώνεται κι από τα στοιχεία (τους). Η ένστασή μου ήταν ότι τα παιχνίδια είναι καλά ανεξάρτητα με τα χρόνια ζωής τους και την τιμή τους. Απόδειξη ότι κάποιοι "καθυστερημένοι" σαν του λόγου μου δεν έχω τα μισά απ'αυτά, θέλω να πω, δεν υπάρχει λόγος να τα υποτιμάμε γιατί τα νούμερα αποδοχής μιλάνε από μόνα τους. Οσο για τους ενεργούς χρήστες τους, πως να τους δούμε άραγε αφού η πλατφόρμα τους είναι εντελώς γυμνή, ένα χρόνο τώρα κι ούτε ένα υποτυπώδες προφίλ δεν ετοίμασαν.

Οπως είπα στο αρχικό μου μήνυμα, αν κάνουν δωράκια και υπολογίζουν σε μένα κ όσους που ψωνίζουν με τη λογική αυτή, αποκλείεται να κάνουν ποτέ μαγαζί που θα χτυπήσει το steam. Αν συνυπολογίσουμε και την κακή πολιτική προς τους enthusiasts -που δυστυχώς ως τώρα δεν γνωρίζα και αν δεν ψωνιζεις day1 δεν καίγεσαι να μάθεις- τότε ένα θα πω: ζήτω που καήκανε.

• Moderators
Δημοσ.
50 minutes ago, Snoob said:

Είναι ασήμαντο να χαρίζει ένα site παιχνίδια; Όχι, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα που έθιξα.

Όταν έχεις μαγαζί, βγάζεις μια προσφορά για να μπάσεις τον άλλο μέσα. Η προσφορά δηλαδή είναι το ορντέβρ. Άμα το κυρίως πιάτο είναι μάπα, δεν πρόκειται να ξαναπατήσεις στο μαγαζί.

Οπότε ναι, ασήμαντο είναι να χαρίζει ένα σάιτ games, άμα στους υπόλοιπους τομείς είναι της πλάκας.

Btw, δεν υπήρχε κάπου κάποτε ένα roadmap; Τι έγινε, το έφαγε η μαρμάγκα;

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο μετα τα γεγονοτα του λουκετου της Telltales και την νεα Skybound που θα τελειωνε το παιχνιδι με την βοηθεια της Epic δεν θα γινοταν EGS exclusive?

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Ελα ντε τι παιχτηκε και τυχαια το ειδα να πουλιεται το παιχνιδι στο steam και λεω τι φαση.Αλλα δεν το εψαξα περισσοτερο μηπως τελικα θελουν να αρπαξουν χρημα απο ολα τα μαγαζια επειδη ειδαν οτι στο epic δεν φτουρισε οσο περιμεναν?

Δημοσ.
Στις 31/1/2020 στις 12:14 ΠΜ, Linux_ticket είπε

υπαρχει καποιο κολπο για γρηγορο κατεβασμα?

Να βάλεις 50άρα ή 100άρα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφήνω αυτό εδώ:

epic.jpg

Ιστορικό χαμηλό €10,83 και θα δοθεί ακριβώς στα γενέθλια των 2 χρόνων του (μιας και είχαμε την κουβέντα τις προάλλες)

Επεξ/σία από p4n0s86
  • Like 3
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 20/1/2020 στις 11:09 ΠΜ, Malthador είπε

Όταν έχεις μαγαζί, βγάζεις μια προσφορά για να μπάσεις τον άλλο μέσα. Η προσφορά δηλαδή είναι το ορντέβρ. Άμα το κυρίως πιάτο είναι μάπα, δεν πρόκειται να ξαναπατήσεις στο μαγαζί.

Οπότε ναι, ασήμαντο είναι να χαρίζει ένα σάιτ games, άμα στους υπόλοιπους τομείς είναι της πλάκας.

Btw, δεν υπήρχε κάπου κάποτε ένα roadmap; Τι έγινε, το έφαγε η μαρμάγκα;

μα oι τιτλοι που πουλαει δεν ειναι της πλακας. :huh:

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...