Προς το περιεχόμενο

Epic Games Store

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Snoob είπε

Ούτε σε... "κατσάδιασα", ούτε τίποτε. Αυτά είναι της φαντασίας σου. Άλλος (κοιτάξου στον καθρέφτη) βγήκε με τουπέ και μας είπε πως οι τιμές που λέω δεν ισχύουν και το κάνω για εντυπωσιασμό και λέω συνειδητά ψέμματα, κι από τότε (κάτι ωρίτσες, δηλαδή) ψάχνει... τι; Ποιος ξέρει. 

Πράγματι αυτό δεν είναι κατσάδιασμα, ειρωνία είναι.

8 ώρες πριν, Snoob είπε

Λογαριασμό δεν σου ζήτησα, όμως, ούτε σε ρώτησα γιατί αφήνεις το Torchlight μια εξαετία στην "αμεση wishlist" σου, ενώ έχει βγει γύρω στις δεκαπέντε φορές στα περίπου 2 ευρώ. Δεν πρόλαβες, εντάξει. Και τις δεκαπέντε φορές; Και τις δεκαπέντε.

Εγραψα κάπου πως το torchlight ήταν σε άμεση λίστα μου; Οχι φυσικά, ο λόγος ειναι οτι το είχα χρόνια πίσω σε drm-free και από το 2018 στο steam. Υπέθεσες πράγματα και συνέχισες, δεν ζήτησες καν συγγνώμη όταν το έμαθες. Το ίδιο εφαρμοσες πολλές φορές σήμερα, θα στα πω στην πορεία.

Στο θέμα μας όμως: Το torchlight λοιπόν έχει βγει στα 2ευρω το Δεκ. του 2015 στο gamersgate για ΜΙΑ ΦΟΡΑ (1 sale). Απο τότε στο steam σποραδικά με 3ε. Ούτε 15 φορές βλέπω ούτε 2ευρα. https://isthereanydeal.com/game/torchlight/history/#/chart:history

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Συνεχίζουμε. Tο Costume Quest είναι το 2ο παιχνίδι. Γι' αυτό έγραψες τα παρακάτω:

9 ώρες πριν, Snoob είπε

σε τιμές κάτω των δέκα ευρώ και κατά περίπτωση ακόμη και πρακτικά δωρεάν (1 λεπτό του ευρώ). 

8 ώρες πριν, Snoob είπε

Νομίζω, λοιπόν, πως εύλογα θα απορούσε κανείς τι σόι "άμεση" wishlist είναι αυτή που περιλαμβάνει παιχνίδια τα οποία κυκλοφορούν επί χρόνια και στο μεταξύ έχουν βγει από πρακτικά δωρεάν μέχρι τιμή καφέ στο χέρι.

Πάλι κι εδώ σε απασχόλησε η 'άμεση wishlist', τι σόι άμεση είναι. Τόσο άμεση που το Costume Quest το έχω ήδη από το 2015. Αλλά εφόσον άλλη μια φορά υπέθεσες το πιο βολικό σενάριο, ότι τάχα περιμένω το δωρεάν του EGS, συνέχισες έτσι. Ουτε εδώ περιμένω συγγνώμη.

Το Costume Quest λοιπόν είχε 0,01ε σε μια φανταστική (κυριολεκτικά) προσφορά του humble κάποτε στο παρελθόν. Αν βρω περισσότερα στοιχεία θα διορθώσω. Προς το παρόν εγώ ο απαισιότατος βρίσκω μόνο τη χαμηλότερη τιμή 0,99 στο steam από πολύ νωρις νοε 2015. Και ναι, δεν είναι ούτε η παιχνιδάρα ούτε η προσφοράρα.

https://isthereanydeal.com/game/costumequest/history/

Επεξ/σία από pigeon
  • Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.

Τι να πω...

Ο άνθρωπος δεν ξέρει να διαβάζει ούτε τα γραφήματα που μόνος του ανεβάζει.

Δεν φταίει αυτός, εγώ φταίω που ασχολούμαι.

Jeez.jpg.215d423f0b8b0df89a85f6690acee3fe.jpg

Πες μου τώρα πάλι για το Costume Quest που "δεν" έχει βγει με ένα λεπτό, θέλω να δω κάτι.

18 λεπτά πριν, pigeon είπε

Πράγματι αυτό δεν είναι κατσάδιασμα, ειρωνία είναι.

Εγραψα κάπου πως το torchlight ήταν σε άμεση λίστα μου; Οχι φυσικά, ο λόγος ειναι οτι το είχα χρόνια πίσω σε drm-free και από το 2018 στο steam. Υπέθεσες πράγματα και συνέχισες, δεν ζήτησες καν συγγνώμη όταν το έμαθες. Το ίδιο εφαρμοσες πολλές φορές σήμερα, θα στα πω στην πορεία.

Στο θέμα μας όμως: Το torchlight λοιπόν έχει βγει στα 2ευρω το Δεκ. του 2015 στο gamersgate για ΜΙΑ ΦΟΡΑ (1 sale). Απο τότε στο steam σποραδικά με 3ε. Ούτε 15 φορές βλέπω ούτε 2ευρα. https://isthereanydeal.com/game/torchlight/history/#/chart:history

Συνεχίζουμε. Tο Costume Quest είναι το 2ο παιχνίδι. Γι' αυτό έγραψες τα παρακάτω:

Πάλι κι εδώ σε απασχόλησε η 'άμεση wishlist', τι σόι άμεση είναι. Τόσο άμεση που το Costume Quest το έχω ήδη από το 2015. Αλλά εφόσον άλλη μια φορά υπέθεσες το πιο βολικό σενάριο, ότι τάχα περιμένω το δωρεάν του EGS, συνέχισες έτσι. Ουτε εδώ περιμένω συγγνώμη.

Το Costume Quest λοιπόν είχε 0,01ε σε μια φανταστική (κυριολεκτικά) προσφορά του humble κάποτε στο παρελθόν. Αν βρω περισσότερα στοιχεία θα διορθώσω. Προς το παρόν βρίσκω μόνο τη χαμηλότερη τιμή 0,99 στο steam από πολύ νωρις νοε 2015. Και ναι, δεν είναι ούτε η παιχνιδάρα ούτε η προσφοράρα.

https://isthereanydeal.com/game/costumequest/history/

Τι να διορθώσεις...

Ολόκληρο screenshot σου έχω βάλει και συνεχίζεις να εκτίθεσαι.

Τη δική σου διόρθωση περίμενα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θες εξήγησέ μου, το γράφημα που έβαλες τι δείχνει;
Και ποιά απ'αυτά που γράφω εδώ δεν ισχύουν;

Αναφορά σε κείμενο

Το torchlight λοιπόν έχει βγει στα 2ευρω το Δεκ. του 2015 στο gamersgate για ΜΙΑ ΦΟΡΑ (1 sale). Απο τότε στο steam σποραδικά με 3ε. Ούτε 15 φορές βλέπω ούτε 2ευρα. https://isthereanydeal.com/game/torchlight/history/#/chart:history

Θελεις να σου γράψω με τη σειρά τις χαμηλότερες τιμές ; Θελεις να κόψω και τις φλέβες μου ;
Δεν θα βγουν 15 τα ρημάδια ούτε οι προσφορές ούτε τα 2ευρα, όσο και να χτυπιόμαστε στα πληκτρολόγια.

38 λεπτά πριν, Snoob είπε

Ολόκληρο screenshot σου έχω βάλει και συνεχίζεις να εκτίθεσαι.

Το κάνω ζουμ και δεν βρίσκω ούτε 5 όχι 15, τι να κάνω άλλο;
Θέλω να εκτεθώ κι άλλο αλλά δεν με αφήνει το γράφημα. 😅

Edit1:
Ελα έβαλα όλες τις χαμηλές τιμές πάνω, τι διαολο διαφορετικό γράφημα βλεπουμε;
https://i.imgur.com/HR68rLG.jpg

Edit2:
Να ξέρεις είναι λάθος αυτό του GOG το 1,89€ που σημαδεύεις, είναι οι 48 ωρες που ήταν free.

Επεξ/σία από pigeon
  • Super Moderators
Δημοσ.

Προφανώς.

Δεν πειράζει. Έχω βάλει screenshots και από τιμή κάτω των δύο ευρώ πριν από αυτή που φαντασιώνεσαι πως είναι η μία και μοναδική φορά που έπεσε κάτω από τα δύο ευρώ, και σύνδεσμο από Bundle στο δολάριο, και screenshot από ποιο ακριβώς bundle πρόσφερε DRM free το Costume Quest με 1 λεπτό και για το δυσθεώρητο ποσό του 1 δολαρίου σου έδινε και κλειδί για Steam και άλλα δύο παιχνίδια, κάτι χρόνια πριν μας προκύψουν οι χουβαρντάδες του EGS.

Εν πάση περιπτώσει, συντονιστής είμαι, όχι οφθαλμίατρος, δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο.

Για να καταλάβει ο άνθρωπος, πρέπει α) να μπορεί και β) να θέλει.

Καλή συνέχεια.

• Confused 1
Δημοσ.

Το θέατρο του παραλόγου, κυριολεκτικά.

1. Εγώ -->

1 ώρα πριν, pigeon είπε

2. Εσύ -->

1 ώρα πριν, Snoob είπε

Τι να πω...  Ο άνθρωπος δεν ξέρει να διαβάζει ούτε τα γραφήματα που μόνος του ανεβάζει. Δεν φταίει αυτός, εγώ φταίω που ασχολούμαι.

Jeez.jpg.215d423f0b8b0df89a85f6690acee3fe.jpg

3. Εγώ -->

53 λεπτά πριν, pigeon είπε

Αν θες εξήγησέ μου, το γράφημα που έβαλες τι δείχνει; Και ποιά απ'αυτά που γράφω εδώ δεν ισχύουν;

Ελα έβαλα όλες τις χαμηλές τιμές πάνω, τι διαολο διαφορετικό γράφημα βλεπουμε;
https://i.imgur.com/HR68rLG.jpg

Να ξέρεις είναι λάθος αυτό του GOG το 1,89€ που σημαδεύεις, είναι οι 48 ωρες που ήταν free.

4. Εσύ -->

31 λεπτά πριν, Snoob είπε

Δεν πειράζει. Έχω βάλει screenshots και από τιμή κάτω των δύο ευρώ πριν από αυτή που φαντασιώνεσαι πως είναι η μία και μοναδική φορά που έπεσε κάτω από τα δύο ευρώ,

Μου κάνεις φάρσα, έτσι; 😲😲

Ανοιξε καλέ μου άνθρωπε το γράφημα στο (3) και πες μου, βλέπεις 15 προσφορές και μάλιστα 2ευρες; Και έκανες λάθος στο σημάδεμα είναι το free 48h του GOG. Είπαμε εντάξει σκόνες, σίτεμα, passive aggresive και τα λοιπα τα καταπίνω δε τρέχει τίποτε. Αλλά το να μη παραδέχεται το καταφανέστατο λάθος και μη ζητάς ποτέ συγγνώμη για τίποτε, εεεε δεν ξέρω πως λέγεται. Ισως να χρειάζεται ..οφθαλμίατρος να μας πει. ¯\_(ツ)_/¯

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/1/2020 στις 7:32 ΠΜ, Snoob είπε

Εγώ έκανα ένα γενικό σχόλιο και μίλησα για τη συνολική εικόνα.

Ούτε γνωρίζω, ούτε με απασχολούν, ούτε έχουν την παραμικρή σχέση με το επιχείρημά μου τα οικονομικά συγκεκριμένων μελών. Μπορεί κάποιος να μην έχει, μπορεί κάποιος να μη θέλει να δώσει, ακόμη και να έχει, για τον άλφα ή βήτα λόγο (κρίνει το κόστος ούτως ή άλλως υπερβολικό, έχει απέραντο backlog, οτιδήποτε).

Ούτε, προφανώς, ζήτησα από τον οποιονδήποτε να μου "απολογηθεί" (να μου "δώσει λογαριασμό") γιατί πληρώνει όσα πληρώνει. Επομένως, δεν ξέρω γιατί ορισμένοι το γράφουν αυτό, σαν να απαντά σε οτιδήποτε έγραψα.

Τα νούμερα, όμως, είναι ξεκάθαρα, και πέρα από κάτι "λογαριασμούς" που περήφανα δεν δίνονται (προσπερνώντας βολικά το ότι δεν έχουν ζητηθεί), αν πράγματι έχει τόσους "χρήστες" το EGS, ο τζίρος που κάνει βάσει χρηστών είναι αποκαρδιωτικός.

Βασισμένος σε αυτό, το συνολικό στοιχείο, και όχι στις ειδικές περιπτώσεις που ούτε ξέρω, ούτε με απασχολεί αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και, το βασικότερο, επαναλαμβάνω, καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με αυτό που γράφω, είναι ξεκάθαρο πως η δωρεά τόσων παιχνιδιών δεν έχει δημιουργήσει βάση πελατών.

Οπότε, μπορεί κάποιος πράγματι να ανακάλυψε 5 χρόνια μετά ένα παιχνίδι και μπορεί να άλλαξαν τα γούστα του και, γενικά, ό,τι θέλει μπορεί να πει ο καθένας, αλλά γεγονός παραμένει πως όλα αυτά τα χαρισμένα δεν δημιούργησαν βάση ανθρώπων που να αφήνει χρήματα στο EGS, τουλάχιστον ανάλογα με τους διαφημιζόμενους αριθμούς χρηστών.

Επιχειρώντας, λοιπόν, να ερμηνεύσω το γιατί συμβαίνει αυτό (και στον απόηχο φαιδρών "ειδήσεων" που δημοσιεύτηκαν σε ελληνικά και ξένα site όπου αναπαράγονται άκριτα τα νούμερα που δίνει το EGS, λ.χ. η "αξία" των χαρισμένων) κάθισα και συγκέντρωσα κάποια στοιχεία.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι χαρισμένοι τίτλοι από το EGS έχουν κυκλοφορήσει, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και χρόνια νωρίτερα, σε τιμές κάτω των δέκα ευρώ και κατά περίπτωση ακόμη και πρακτικά δωρεάν (1 λεπτό του ευρώ).  Εδώ οφείλω να επισημάνω πως ο έλεγχος που πραγματοποίησα δεν περιλαμβάνει τα διάφορα εκπτωτικά κουπόνια ή περιπτώσεις όπως το Chrono.gg (όπου με ένα απλό κλικ καθημερινά ή όποτε ευκαιρεί ο καθένας μαζεύει "νομίσματα" με τα οποία μπορεί να πάρει εντελώς δωρεάν κατά καιρούς παιχνίδια όπως το Attack of the Earthlings, Post Human War, Frost, Galactic Civilizations IIΙ, Convoy, Overfall κτλ.) ή χάρισμα τίτλων (χαρισμένων σε ορισμένες περιτπώσεις και από το EGS, όπως το FTL) με την αγορά νεότερων τίτλων (εν προκειμένω του Into the Breach).

Στάθηκα, δηλαδή, στο κατά πόσο είναι πράγματι ακριβά τα παιχνίδια που έχει χαρίσει το EGS γιατί νομίζω πως ένας λόγος που εξηγεί το γιατί η τακτική αυτή δεν μεταφράζεται σε πελάτες έχει να κάνει με την παλαιότητα και το πραγματικό κόστος απόκτησης αυτών των παιχνιδιών.

Όταν, λοιπόν, στο διάστημα Δεκέμβριος '18 - Δεκέμβριος '19, από τους 63 τίτλους οι 55 έχουν κυκλοφορήσει κάτω από τα δέκα ευρώ, νομίζω δύσκολα θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει σοβαρά ότι είναι ακριβοί τίτλοι.

Πιθανολογώ ότι κάποιοι δεν είχαν ούτε αυτά ή δεν ήθελαν να δώσουν ούτε αυτά τα χρήματα, ακόμη και το ένα λεπτό του ευρώ. Όμως εγώ δεν στάθηκα σε ειδικές περιπτώσεις, μίλησα συνολικά.

Συνολικά, λοιπόν, η εκτίμησή μου (η οποία θα έλεγα πως επιβεβαιώνεται από τα ελάχιστα χρήματα που έχουν διαθέσει ανά άτομο αυτοί οι υποτιθέμενοι 108 εκατομμύρια "χρήστες") είναι πως, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αυτοί που παίρνουν τα τζάμπα, τα έχουν και κάθονται και δεν είναι ενεργοί, πραγματικοί πελάτες.

Το επιχείρημά μου, λοιπόν, είναι πως με αρκετά παλιά παιχνίδια ή/και παιχνίδια που για τη συντριπτική πλειοψηφία βρίσκονται σε απολύτως προσιτές τιμές (ακόμη και κάτω από 5 ευρώ, που ορισμένοι θέτουν ως ανώτατο όριο των αγορών τους) ακόμη και χρόνια πριν τα προσφέρει το EGS, κόσμο δεν μαζεύεις.

Τουλάχιστον, όχι κόσμο που θα προχωρήσει πέρα από τη συλλογή των τζάμπα, ώστε να ακουμπήσει λεφτά στο εγχείρημα.

Ούτε είπα σε κανέναν πόσο να αγοράζει, ούτε του ζήτησα κανενός είδους λογαριασμό, ούτε τίποτε. Εγώ έγραψα με στοιχεία πόσο πραγματικά στοιχίζουν τα παιχνίδια αυτά και πιστεύω πως δεν είναι πραγματικά ακριβά, κι αυτός είναι ένας (και σίγουρα όχι ο μόνος -για μένα, προσωπικά, σίγουρα όχι ο βασικός) λόγος που αυτές οι προσφορές δεν μεταφράζονται σε πελάτες.

Πιο απλά δεν μπορώ να το εξηγήσω. Καλή σας συνέχεια.

Πωπω χαμός πάλι, τώρα κατάφερα να τα διαβάσω. Αρχικά να σε ευχαριστήσω για τον κόπο που έκανες να εξηγήσεις λίγο περισσότερο το πρώτο post για τις τιμές. Πλέον συμφωνώ σχεδόν σε όλα. Εγώ βέβαια έχω αγοράσει day1 το Metro και πρόσφατα αγόρασα και The Division 2 και Assassin's με τα κουπόνια. Αυτό είναι το δείγμα που έχω, οπότε θα μπορούσα να πω ότι όσα ισχυρίζονται είναι αλήθεια, αλλά 1 άτομο δεν είναι καν υπολογίσιμο μαθηματικά, οπότε δέχομαι τη δική σου άποψη.

Στις 18/1/2020 στις 10:01 ΠΜ, Snoob είπε

O μόνος που πούλησε φτηνό εντυπωσιασμό εδώ μέσα είσαι εσύ, και ο άλλος χρήστης που έσπευσε να αναμασήσει την προσβλητική μπούρδα πως δήθεν εγώ ή ο όποιος άλλος σας ζητήσαμε λογαριασμό γιατί αγοράζετε όσο αγοράζετε. Φτηνός εντυπωσιασμός, δυναμίτισμα της συζήτησης και απαράδεκτες κατηγορίες προς μέλη που πουθενά δεν αναφέρθηκαν σε εσάς (προσωπικά, όταν το έγραψα, εσύ δεν συμμετείχες καν στη συζήτηση, ούτε καν σε εκείνα που διαγράφηκαν για πραγματικές προσωπικές επιθέσεις, και όχι αυτές που σκαρώνεις με το μυαλό σου).

23 ώρες πριν, Snoob είπε

Κι αν δεν θες η άποψή σου να ταυτίζεται με τους "λογαριασμούς" (και ότι το "δεν ήξερα πως είχαμε την υποχρέωση να κόβουμε από το φαγητό για να μη μας κακολογήσουν", γιατί, ποιος ξέρει, αυτή η φράση σε κάποιο παράλληλο σύμπαν να μην ισοδυναμεί πως "δεν ήξερα πως είχαμε την υποχρέωση να δώσουμε λογαριασμό", προσπάθησε να μην επικροτείς με θετικές ψήφους εμπρηστικά μηνύματα που γράφουν ανοιχτά αυτό που -νομίζεις ότι- γράφεις συγκαλυμμένα.

Πάμε τώρα σ' αυτό. Το post μου ήταν το παρακάτω:

Spoiler

Στις 17/1/2020 στις 9:08 ΜΜ, p4n0s86 είπε

Από που προκύπτει η βεβαιότητα ότι τα games βρίσκονται στη wishlist από τότε που κυκλοφόρησαν; Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να ανακαλύψει τώρα ένα παιχνίδι που κυκλοφόρησε πριν 3 χρόνια και να το θέλει; Ή να άλλαξαν τα γούστα του σ' αυτό το διάστημα και να έδωσε τώρα σημασία; Ή για δεκάδες άλλους λόγους, για τους οποίους δεν είναι και υποχρεωμένος να μας δώσει λογαριασμό;

Δηλαδή για να καταλάβω αυτό που έγραψα δυναμιτίζει το κλίμα και επιτίθεται σε σένα ή άλλο μέλος?!!! Γιατί??! Δεν αναφέρθηκα σε κανέναν ονομαστικά και είπα "να ΜΑΣ δώσει λογαριασμό" ο καθένας. Επειδή θα μου πεις ότι εσύ ήσουν OP του θέματος άρα εσένα εννοούσα, ok σου ζητώ συγνώμη λοιπόν αν και ειλικρινά δεν είχα πρόθεση να υπονοήσω τίποτα και το αφήνω στην κρίση των υπολοίπων αν όντως ήταν κάτι μεμπτό.

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι όμως; Βάση της ίδιας λογικής, όταν εσείς γράφετε τις απόψεις σας με τον ίδιο "γενικό τρόπο" και λέτε ότι "εγώ δεν είμαι πίθηκος* να τσιμπήσω από τζάμπα παιχνίδια που μου σερβίρουν, για μένα μετράνε οι ηθικές αξίες", πες μου σε παρακαλώ τι χαρακτηρισμό αποδίδεις έμμεσα σε άτομα σαν εμένα που έχουν αγοράσει από EGS? Γιατί το βλέπετε μόνο απ' τη δική σας σκοπιά και δεν σκέφτεστε ότι κι εσείς μπορεί να προσβάλλετε τον άλλον.

*που λέει ο λόγος, μην πιαστείτε από λέξεις

Επειδή πάντως δεν θέλω να ανοίξω νέα αντιπαράθεση μαζί σου, όπως είπα αν κάτι ενόχλησε ζητώ συγνώμη και σαν τελευταία χάρη θα ήθελα αν μπορείς να μη βλέπεις προκατειλημμένα τα posts μου, γιατί πλέον έχω φτάσει στο σημείο να διστάζω να γράψω οτιδήποτε σ' αυτό το θέμα, επειδή καραδοκείς και όπως φάνηκε και σ' αυτή την περίπτωση πάλι βρήκες κάτι.

Επεξ/σία από p4n0s86
  • Super Moderators
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, p4n0s86 είπε

[...]

Επειδή πάντως δεν θέλω να ανοίξω νέα αντιπαράθεση μαζί σου, όπως είπα αν κάτι ενόχλησε ζητώ συγνώμη και σαν τελευταία χάρη θα ήθελα αν μπορείς να μη βλέπεις προκατειλημμένα τα posts μου, γιατί πλέον έχω φτάσει στο σημείο να διστάζω να γράψω οτιδήποτε σ' αυτό το θέμα, επειδή καραδοκείς και όπως φάνηκε και σ' αυτή την περίπτωση πάλι βρήκες κάτι.

Εγώ "καραδοκώ";

Καλά, ό,τι να' ναι, όμως. Είχα πάρα πολύ καιρό να γράψω στο νήμα. Και μετά από τα σημερινά, δεν με βλέπω και να ξαναγράφω, γιατί πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο, άλλα να γράφω, άλλα να σχολιάζει ο καθένας εδώ.

Πολύ απλά, ο λόγος που έγραψα είναι ότι βγήκαν από το ίδιο το EGS κάποια στοιχεία, τα οποία εγώ όπως τα διαβάζω είναι απογοητευτικά. (τα εξήγησα αναλυτικά τι και πως, αναλογία χρηστών/δαπανημένων ποσών κτλ.) Δηλαδή, αν αυτά τα στοιχεία βγήκαν για διαφήμιση... ειλικρινά δεν ξέρω πώς το σκέφτηκαν. Αποδεικνύεται με απλές πράξεις πως ο κόσμος που κομπάζουν πως έχουν εκεί ξοδεύει ελάχιστα και ασχολείται ελάχιστα με τα δωρεάν παιχνίδια. 

Από εκεί και πέρα, επειδή πάρα πολύ συχνά ακούγεται το "πω ρε φίλε, το αφεντικό τρελάθηκε και χαρίζει", με αφορμή ένα σχόλιο μέλους πως δίνει "καλά και ακριβά", προσπέρασα τελείως το καλά (εξήγησα, περί ορέξεως...) και στάθηκα στο "ακριβά".

Έψαξα αναλυτικά τιμές και είπα κάποια πράγματα.

Ούτε λογαριασμό ζήτησα από κανέναν τι ξοδεύει και γιατί δεν αγοράζει, ούτε τίποτε.

Είπα, όμως, πως γνώμη μου είναι ότι αν θες πραγματικά ένα παιχνίδι (ειδικά για αυτά που κυκλοφορούσαν χρόνια πριν τα θυμηθεί τo EGS) είχαν παρουσιαστεί πάμπολλες χρυσές ευκαιρίες να τα αποκτήσει κανείς. Σε τιμές αστείες, σε ορισμένες περιπτώσεις.

Κι επίσης είπα πως, ιδωμένες ψύχραιμα, αυτές οι προσφορές δεν είναι τελικά και τόσο εξαιρετικές, κι αυτό κατά τη γνώμη μου εξηγεί και το γιατί 108 εκατομμύρια χρήστες έκαναν redeem μόλις 200+ (ας πούμε 210) εκατομμύρια δωρεάν παιχνίδια, δηλαδή ούτε δύο ο καθένας. Και, κατά προέκταση (σε συνδυασμό με το client και την απουσία στοιχειωδών παροχών) γιατί αυτά τα 108 εκατομμύρια χρήστες ξόδεψαν κατά μ.ο. μόλις 6,7 δολάρια στο site.

Κάθισα συγκέντρωσα στοιχεία, και κατέληξα να παρακολουθώ έναν τραγέλαφο, να προσπαθεί ο άλλος να αποδείξει πως κάνω λάθος γιατί δεν βγήκε στα 2 ευρώ το Torchlight αλλά στα 2,09 και αν βγήκε μία ή δύο φορές κάτω από τα 2 ευρώ (το GG.deals λέει δύο, και όχι το 2013 που δόθηκε δωρεάν).

Τι να πω, κακώς ασχολούμαι, αφού είναι μαθηματικά βέβαιο τι θα συμβεί.

Υ.Γ. Τι να κάνουμε, προσωπικά, ό,τι και να χαρίσουν οι κύριοι, την αήθια με την υφαρπαγή ήδη πλήρως χρηματοδοτημένων τίτλων δεν πρόκειται να τη συγχωρέσω. Άλλοι δεν νοιάζονται: να παίξουν το παιχνίδι και τέλος, αυτό είναι το θέμα. Εγώ δεν λειτουργώ έτσι. Δεν θα απολογηθώ για αυτό. Αν κάποιος θεωρεί πως προσβάλλεται επειδή δεν θα τρέξω πίσω από τα χαρισμένα, πρόβλημά του, εγώ δεν το γράφω για να προσβάλλω κανένα, εξηγώ πώς σκέφτομαι εγώ.

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Snoob είπε

Εγώ "καραδοκώ";

Καλά, ό,τι να' ναι, όμως. Είχα πάρα πολύ καιρό να γράψω στο νήμα. Και μετά από τα σημερινά, δεν με βλέπω και να ξαναγράφω, γιατί πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο, άλλα να γράφω, άλλα να σχολιάζει ο καθένας εδώ.

Πολύ απλά, ο λόγος που έγραψα είναι ότι βγήκαν από το ίδιο το EGS κάποια στοιχεία, τα οποία εγώ όπως τα διαβάζω είναι απογοητευτικά. (τα εξήγησα αναλυτικά τι και πως, αναλογία χρηστών/δαπανημένων ποσών κτλ.) Δηλαδή, αν αυτά τα στοιχεία βγήκαν για διαφήμιση... ειλικρινά δεν ξέρω πώς το σκέφτηκαν. Αποδεικνύεται με απλές πράξεις πως ο κόσμος που κομπάζουν πως έχουν εκεί ξοδεύει ελάχιστα και ασχολείται ελάχιστα με τα δωρεάν παιχνίδια. 

Από εκεί και πέρα, επειδή πάρα πολύ συχνά ακούγεται το "πω ρε φίλε, το αφεντικό τρελάθηκε και χαρίζει", με αφορμή ένα σχόλιο μέλους πως δίνει "καλά και ακριβά", προσπέρασα τελείως το καλά (εξήγησα, περί ορέξεως...) και στάθηκα στο "ακριβά".

Έψαξα αναλυτικά τιμές και είπα κάποια πράγματα.

Ούτε λογαριασμό ζήτησα από κανέναν τι ξοδεύει και γιατί δεν αγοράζει, ούτε τίποτε.

Είπα, όμως, πως γνώμη μου είναι ότι αν θες πραγματικά ένα παιχνίδι (ειδικά για αυτά που κυκλοφορούσαν χρόνια πριν τα θυμηθεί τo EGS) είχαν παρουσιαστεί πάμπολλες χρυσές ευκαιρίες να τα αποκτήσει κανείς.

Κι επίσης είπα πως, ιδωμένες ψύχραιμα, αυτές οι προσφορές δεν είναι τελικά και τόσο εξαιρετικές, κι αυτό κατά τη γνώμη μου εξηγεί και το γιατί 108 εκατομμύρια χρήστες έκαναν redeem μόλις 200+ (ας πούμε 210) εκατομμύρια δωρεάν παιχνίδια, δηλαδή ούτε δύο ο καθένας. Και, κατά προέκταση (σε συνδυασμό με το client και την απουσία στοιχειωδών παροχών) γιατί αυτά τα 108 εκατομμύρια χρήστες ξόδεψαν κατά μ.ο. μόλις 6,7 δολάρια στο site.

Κάθισα συγκέντρωσα στοιχεία, και κατέληξα να παρακολουθώ έναν τραγέλαφο, να προσπαθεί ο άλλος να αποδείξει πως κάνω λάθος γιατί δεν βγήκε στα 2 ευρώ το Torchlight αλλά στα 2,09 και αν βγήκε μία ή δύο φορές κάτω από τα 2 ευρώ (το GG.deals λέει δύο, και όχι το 2013 που δόθηκε δωρεάν).

Τι να πω, κακώς ασχολούμαι, αφού είναι μαθηματικά βέβαιο τι θα συμβεί.

Υ.Γ. Τι να κάνουμε, προσωπικά, ό,τι και να χαρίσουν οι κύριοι, την αήθια με την υφαρπαγή ήδη πλήρως χρηματοδοτημένων τίτλων δεν πρόκειται να τη συγχωρέσω. Άλλοι δεν νοιάζονται: να παίξουν το παιχνίδι και τέλος, αυτό είναι το θέμα. Εγώ δεν λειτουργώ έτσι. Δεν θα απολογηθώ για αυτό. Αν κάποιος θεωρεί πως προσβάλλεται επειδή δεν θα τρέξω πίσω από τα χαρισμένα, πρόβλημά του, εγώ δεν το γράφω για να προσβάλλω κανένα, εξηγώ πώς σκέφτομαι εγώ.

Μα σου είπα ότι κατάλαβα τι εννοείς και μάλιστα σε ευχαριστώ για τον κόπο που έκανες να συγκεντρώσεις τα στοιχεία. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα στη διάθεση μου αυτή την οπτική, ήμουν κι εγώ της εντύπωσης ότι "το αφεντικό τρελάθηκε και χαρίζει", τώρα το βλέπω κάπως αλλιώς. Από εκεί και πέρα ξαναλέω ότι ελπίζω κάποια στιγμή να σταματήσεις να παίρνεις στραβά ότι γράφω, δεν έχω πρόθεση ούτε να υπονοήσω τίποτα, ούτε να την πω σε κανέναν. Τζάμπα σκάμε, ας κάνουμε την κουβέντα μας χαλαρά, ο καθένας με τις απόψεις του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λυπηρό όμως, Snoob, να συνεχίζεις τα ίδια ψέματα αντί να ζητήσεις συγγνώμη ή να αποσύρεις τα ψεύδη: Για το torchlight έχω παραθέσει όλο το διάλογο, τις εντελώς άστοχες ειρωνίες σου για τις 15 φορές προσφορές που δεν πρόλαβα (ενω είχα το παιχνίδι). Δεκαπέντε προσφορές είπες, κάτω των 2ε είπες, τελικά είναι δυο κάτω των 2ε και ένα 48ωρο δωρεαν το 2013, κι όλα αυτά μέσα σε 6μιση χρόνια. Που να πιάσω τα υπόλοιπα τα περίπλοκα, δεν υπάρχει σωτηρία όταν αντιμετωπίζω τέτοια ισχυρογνωμοσύνη σε απτά στοιχεία (γράφημα).

Γενικότερα,
απ'ότι διαπιστώνω το αρχικό σχόλιό μου σε/σας έκανε trigger παλιά σας συζήτηση. Δεν ήταν καθόλου ο σκοπός μου αυτός, ούτε παρακολουθούσα το νήμα για να ξέρω τι σας triggαρει. Η πλάκα είναι πως δεν είμαι καθόλου υπέμαχος ή φίλος του egs, γιαυτό παρ'οτι πήρα στο egs κάποια δωρεάν παιχνίδια που τα ήθελα, δεν τα ξεκίνησα, περιμένοντας τις εκπτώσεις του steam. Εξαίρεση αυτά τα 3-4 που ξεκίνησα γιατί δεν θα τα αγοράσω έτσι κι αλλιώς. Επομένως αν μιλούσατε λίγο περισσότερο σαν άνθρωποι και λιγότερο σαν αντιπίθικοι που δεν τσιμπάνε παιχνίδια, ίσως να τα βρίσκαμε στην πορεία. Αν και πιστεύω ότι έχετε πολλά απωθημένα (δικαίως? ίσως) με το μαγαζί αυτό για να δεχτείτε την άλλη άποψη ή οποιοδήποτε μη-αρνητικό σχόλιο.

Τελος,
δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνω σε θέμα ΔΗΘΕΝ φιλικο προς κάποιο site/μαγαζί/συσκευή/κατάσταση και αποδεικνύεται γρήγορα οτι το θέμα έχει εντελώς διαφορετικό λόγο ύπαρξης (honeypot για να βγουν απωθημένα). Γιατί το κάνετε αυτό και σε μας που ακροπατούμε για να μη σας κακοκαρδίσουμε και σε σας που συντονίζετε ένα τραγέλαφο;

Επεξ/σία από pigeon
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν αξίζει καν τον κόπο να απαντήσω στις παραπάνω ασυναρτησίες.

Έχει πιαστεί το άτομο από το "15 φορές" και κοιτάζει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Συζητάμε ακόμη για παιχνίδι δεκαετίας, ήδη δοσμένο δωρεάν κάπου έξι χρόνια πριν μας θυμηθεί το EGS, έχει βγει τουλάχιστον δύο φορές κάτω από τα 2 ευρώ (μπορεί και παραπάνω, αλλά κάποια στιγμή καταντά γελοίο να εξηγείς αυταπόδεικτα πράγματα και να μετράς αν είναι σπασμένη η προσφορά του Γενάρη του '16 σε δύο φορές ή μία, λες και αλλάζει σε κάτι η ουσία), σε bundle στο 1 δολάριο, σε τιμές λίγο πάνω από τα δύο ευρώ (αλλά δεν είναι κάτω!!!1!!!, είναι 2,09, σκάνδαλο, απόκαλιπς νάου ναούμ') και καταντάμε να μετράμε αν ήταν 15 φορές ή όχι σε προσφορα. Γιατί αν ήταν δέκα, "πω πω ψεύδος, να αποσυρθεί"

Ο άνθρωπος που χρειάστηκε πέντε μηνύματα να μας πει πως το "άμεση wishlist" δεν είναι ακριβώς άμεση και κάτι άλλο εννοούσε, και το "όσα έδωσε το EGS τα είχα στην άμεση wishlist" δεν ήταν όλα, αλλά 3-4, με τα οποία ασχολήθηκε επιδερμικά (αλλά τον έθιξε η ψηφιακή σκόνη, φοβερή ύβρις!) παραδίδει όψιμα μαθήματα ακριβολογίας.

Μοστραρισμένο screenshot με το συγκεκρικένο bundle όπου το Costume Quest έχει 0,01 σε DRM-free, ή αλλιώς 1 δολάριο μαζί με άλλα δύο, προσπερνιέται γιατί "15 φορές".

Κακώς ασχολήθηκα. 

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν έκατσα να δω τι γίνεται με τα δωρεάν και τις τιμές τους, και έφτιαξα αυτό εδώ. Εχει κάτι notes επάνω αλλά δεν βγήκαν στο html. Θα το πιάσω να το τελειώσω αργότερα, πόνεσαν τα μάτια μου. Την τελευταία στήλη αγνοήστε τη, είναι δικά μου. 🥴

Upd: Έτοιμο, συμπεράσματα έχω γράψει στην επόμενη σελίδα.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vRlJMICgpUJ8fGcmCqvow7PhGkUgoMpz_UGn3NfIxP0qq8-085ihAM6S05e07DaAiyRtv12roUXAA3B/pubhtml?gid=0&single=true

Επεξ/σία από pigeon
updated link.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...