pigeon Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) @Snoob Ευχαριστούμε για την ωραία δουλειά που έκανες να μαζέψεις τις τιμές και τις προσφορές. Θα τα μελετήσω αργότερα. Τώρα μονο σ'αυτά που με αφορούν άμεσα θα απαντήσω, να μην υπάρχουν παρανοήσεις: * "καλά και ακριβά παιχνίδια". Σε σύγκριση με τα τόσα indies σκουπίδια που μαζέψαμε από indiegala, διαγωνισμούς δεξιά και αριστερα, gleam κτλ. δεν γίνεται ούτε λόγος. Επιπλέον, συνηθίσαμε να κάνουμε μια πρώτη σύγκριση με το steam. Τα δωρεάν παιχνίδια που έδωσε το EGS έχουν καλές ή παρα πολύ καλές κριτικές, είναι wishlisted από πολλούς χρήστες και η χαμηλότερη τιμή τους στο steam δεν είναι ευκαταφρόνητη. * "άμεση wishlist". Χρησιμοποιώ τη wishlist του steam ως bookmarking περισσότερο μπαίνουν διάφορα εκει για μελλοντικό έλεγχο σε κριτικές κτλ. Γι'αυτό έχω μια μικρή λίστα 10-15 "σίγουρων" τίτλων που διασταυρώνω στα sales και ανάλογα με τα οικονομικά μου, θα αγοράσω 1-2 από τους τίτλους αυτούς. Τόσα έχω, τόσα δίνω, αν είχα περισσότερα θα αγόραζα περισσότερα. Τουλάχιστον το EGS πληρώνει κανονικά τους devs για τα παιχνίδια που δίνει δωρεάν, αυτό είναι τίμιο. Για την ψηφιακή σκόνη και τις άχρηστες συλλογές δεν ξέρω πως να απαντήσω, θα το γράψω όσο ευγενικά γίνεται: Δεν ήξερα ότι είμαστε υποχρεωμένοι να κόβουμε από το φαγητό να αγοράζουμε ό,τι παιχνίδια βγαίνουν (στην τιμή που βολεύεται ο dev αλλά όχι η τσέπη μου), ούτε να αφήσουμε τα απρόβλεπτα της ζωής που τρέχει χωρις να μας ρωτήσει και να ασχολούμαστε με τα παιχνίδια, μη τυχόν μας κακολογήσουν. Τύψεις πάντως για παιχνίδια, ταινίες, βιβλία και λοιπά media δεν έχω, είμαι ελεύθερος. 10 λεπτά πριν, Malthador είπε Μην σε ταράξω, θα μπορούσες να το δοκιμάσεις για δύο ώρες και να πάρεις refund μετά. Δε δουλεύει αυτό, είμαι τέρμα ξεχασιάρης. Σήμερα το αγοράζω, σε ενα μήνα το ξεκινάω. 😌 Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2020 από pigeon 1
NickTG Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 9 minutes ago, Malthador said: Δέκα παράγραφοι πετσόκομμα για να πάρεις πληρωμένη απάντηση του τύπου "να πας να γίνεις CFO του EGS να κάνεις καριέρα" ή κάτι τέτοιο. Ούτε καν. Εγώ θα είμαι ευχαριστημένος αν απλά κάνει την πρόσθεση και μου δώσει τα λεφτά στο χέρι αφού είναι τόσο λίγα.
Fulgore Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 4 ώρες πριν, pigeon είπε Υπό αυτή την έννοια, κάτι πελάτες σαν κι εμένα με max budget 5e / game μας έχει χεσ...ους, ποντάρει ότι σε βάθος χρόνου όλο κ κάτι θα μαζέψει κι από τα ισχνά πορτοφόλια. Εχεις(σαν πελατης παντα)την μικροτερη αγοραστικη δυναμη της αγορας μιας και εισαι μεταξυ του δωρεαν και των εως 5ευρω. Ποιο Store περιμενεις να σε λαβει σοβαρα,και γιατι να το κανει κιολας?
pigeon Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, Fulgore είπε Εχεις(σαν πελατης παντα)την μικροτερη αγοραστικη δυναμη της αγορας μιας και εισαι μεταξυ του δωρεαν και των εως 5ευρω. Ποιο Store περιμενεις να σε λαβει σοβαρα,και γιατι να το κανει κιολας? Ναι το έγραψα μας έχει χεσ...ους. Δεν έχω κανένα παράπονο, μια χαρά βολευόμαστε με τα δωρεάν και τα κουπόνια του EGS, τα δωρεάν και τα $1 bundles του humble, τα $2-$3 bundles του fanatical και τις προσφορές με -80% και -90% του Steam. Πάντως μέχρι σήμερα κανείς τους δεν αρνήθηκε τα 5ε max που τους δίνω. Μια χαρά βλέπω να μαζεύουν και τα 0,01ε από εκατομμύρια χρήστες. 😋
Fulgore Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 52 λεπτά πριν, pigeon είπε Ναι το έγραψα μας έχει χεσ...ους. Δεν έχω κανένα παράπονο, μια χαρά βολευόμαστε με τα δωρεάν και τα κουπόνια του EGS, τα δωρεάν και τα $1 bundles του humble, τα $2-$3 bundles του fanatical και τις προσφορές με -80% και -90% του Steam. Πάντως μέχρι σήμερα κανείς τους δεν αρνήθηκε τα 5ε max που τους δίνω. Μια χαρά βλέπω να μαζεύουν και τα 0,01ε από εκατομμύρια χρήστες. 😋 Το ''μια χαρα βολευομαστε''ειναι παρα πολυ σχετικο. Πιστεψε με αλλα ελαχιστοι ειναι αυτοι που εχουν την υπομονη(ειδικα αν ασχολουνται με το gaming)να περιμενουν 6 και 7χρονια για να παιξουν παιχνιδια απλα και μονο επειδη εχουν τοσο χαμηλο χρηματικο οριο. Και ειναι και λογικο γιατι σου λεει ο αλλος,μπορει να εχω σταματησει να ασχολουμαι τοτε. Καλως ή κακως εδω και ποσα χρονια ετσι λειτουργει η βιομηχανια στο hobby μας που λεγεται gaming. Το οτι ειδαμε πχ παιχνιδια συγχρονα τυπου Division 2 στα 5ευρω,ειναι αυτο που λεμε μια φορα στα 50χρονια να γινει γενικα κατι τετοιο.
pigeon Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, Fulgore είπε Πιστεψε με αλλα ελαχιστοι ειναι αυτοι που εχουν την υπομονη(ειδικα αν ασχολουνται με το gaming)να περιμενουν 6 και 7χρονια για να παιξουν παιχνιδια απλα και μονο επειδη εχουν τοσο χαμηλο χρηματικο οριο. Λογικό αυτό που γράφεις, αλλά δεν βλέπω άλλη λύση. Αν δεν έχεις χρήματα να διαθέσεις είτε θα περιμένεις κάποιο διάστημα είτε θα πας σε παλιές καλές μεθόδους του "θείου". Δεν νομιζω πάντως να είναι "ελάχιστοι" όσοι δίνουν max 2-5-10ε/game και να περιμένουν να πέσουν οι τιμές. Γι'αυτό ζητιούνται τόσο και τα δωρεάν, γι'αυτό δουλεύουν τόσο τα sales σε όλα τα μαγαζιά, γι'αυτό πουλάει το humble σαν ζεστό ψωμί. Σου λέει ο άλλος γλίτωσα 5-10ε από το δωρεάν/κοψοχρονιά, ας τα βάλω να πάρω το ακριβότερο που δεν θα το ακουμπούσα. Πιθανολογώ πως αυτή είναι η λογική του EGS για τα δωρεάν games, ασχέτως βέβαια αν θα σε πιάνει πελάτη τελικά , εξαιτίας άλλων παραγόντων που ανέφεραν πολλοί.
Moderators Malthador Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 6 hours ago, NickTG said: Ούτε καν. Εγώ θα είμαι ευχαριστημένος αν απλά κάνει την πρόσθεση και μου δώσει τα λεφτά στο χέρι αφού είναι τόσο λίγα. Μα δεν είναι το οικονομικό το πρόβλημα, είναι η "μιζέρια". Ότι έχει κόσμος πέντε χρόνια ένα game του 5ευρου στην wishlist του και μόλις το βάζει το EGS βλέπει την αποκάλυψη του Ιωάννη. Βλακειες. 1
Fulgore Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Καλα τα δωρεαν παιχνιδια ζητιουνται γιατι ειναι δωρεαν. Τα περισσοτερα οπως ανεφερε και ο Snoop πιο πισω καταντανε απλα να πιανουν χωρο στην βιβλιοθηκη του καθενος(οπως και αντιστοιχα δωρεαν παιχνιδια απο indiegala κλπ) ή για να φαινεται πλουσιο το account που πουλανε μερικοι σε ebay κλπ. Ασε που αν το πας με αυτη την νοοτροπια/λογικη''δεν αγοραζω παιχνιδια κατω απο 10ευρω γιατι μπορει καποια στιγμη να δωθουν δωρεαν'',φτανεις σε σημειο να μην αγορασεις και τιποτα(κατω απο 10ευρω παντα). Αλλη κατηγορια παντως τα 10ευρω και αλλη τα 5που αναφερθηκαν πιο πισω. 9 λεπτά πριν, Malthador είπε Μα δεν είναι το οικονομικό το πρόβλημα, είναι η "μιζέρια". Ότι έχει κόσμος πέντε χρόνια ένα game του 5ευρου στην wishlist του και μόλις το βάζει το EGS βλέπει την αποκάλυψη του Ιωάννη. Βλακειες. Ποια 5χρονια.To Darksiders 1 και 2 που εδωσαν τωρα και μερικοι κανανε τουμπες, ειναι παιχνιδια του 2010 και 2012 αντιστοιχα(και οι remastered εκδοσεις αυτων εχουν δωθει δωρεαν οταν βγηκαν στους κατοχους τους). Το Torchlight 1 παιχνιδι του 2009 και παει λεγοντας. 1
p4n0s86 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Από που προκύπτει η βεβαιότητα ότι τα games βρίσκονται στη wishlist από τότε που κυκλοφόρησαν; Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να ανακαλύψει τώρα ένα παιχνίδι που κυκλοφόρησε πριν 3 χρόνια και να το θέλει; Ή να άλλαξαν τα γούστα του σ' αυτό το διάστημα και να έδωσε τώρα σημασία; Ή για δεκάδες άλλους λόγους, για τους οποίους δεν είναι και υποχρεωμένος να μας δώσει λογαριασμό; 1
mike299 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, pigeon είπε Δεν νομιζω πάντως να είναι "ελάχιστοι" όσοι δίνουν max 2-5-10ε/game και να περιμένουν να πέσουν οι τιμές. Τέτοιες τιμές περιμένω και εγώ. Είναι πολύ εύκολο να τις βρεις εφόσον έχεις μεγάλο backlog. Προσωπικά εγώ που παίζω RPG και strategy, τίτλοι που απαιτούν δεκάδες ή και εκατοντάδες ώρες, μπορεί να χρειαστώ 2-3 μήνες για να τελειώσω ένα παιχνίδι. Και εχω καμία 15ρια στην σειρά. Γιατί να πληρώσω 40-50ε για κάτι που θα ακουμπήσω μετά από χρόνια? Να είναι καλά τα isthereanydeal και gg.deals. Βάζω alert τα 10ε ή τα 5ε και όταν πέσουν σε αυτά τα επίπεδα, τα αγοράζω. 1
pigeon Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) @Malthador 😕 Spoiler 13 ώρες πριν, Malthador είπε Μα δεν είναι το οικονομικό το πρόβλημα, είναι η "μιζέρια". Ότι έχει κόσμος πέντε χρόνια ένα game του 5ευρου στην wishlist του και μόλις το βάζει το EGS βλέπει την αποκάλυψη του Ιωάννη. Βλακειες. Αναίτιο flaming. Μιζέρια φίλε μου είναι να κάνεις κριτική στη ζωή και το πορτοφόλι κάποιου που δεν γνωρίζεις. Δεν ζήτησα από κανέναν να με χρηματοδοτήσει για να έχεις το παραμικρό δικαίωμα να γράφεις τέτοια σχόλια. Λυπάμαι. 13 ώρες πριν, Fulgore είπε Ασε που αν το πας με αυτη την νοοτροπια/λογικη''δεν αγοραζω παιχνιδια κατω απο 10ευρω γιατι μπορει καποια στιγμη να δωθουν δωρεαν'',φτανεις σε σημειο να μην αγορασεις και τιποτα(κατω απο 10ευρω παντα). Ποια 5χρονια.To Darksiders 1 και 2 που εδωσαν τωρα και μερικοι κανανε τουμπες, ειναι παιχνιδια του 2010 και 2012 αντιστοιχα(και οι remastered εκδοσεις αυτων εχουν δωθει δωρεαν οταν βγηκαν στους κατοχους τους). Το Torchlight 1 παιχνιδι του 2009 και παει λεγοντας. Αυτό στα quotes δεν είναι δικό μου σχόλιο. Εστω μια λίστα με 20 παιχνίδια από 2ε ως 12ε έκαστο και έστω έρχεται ουρανοκατέβατο δώρο ένας τίτλος των 10ε, τι κάνεις; Το αφαιρείς από τη λίστα και με την ψυχολογία ότι "κέρδισες", ίσως ξοδέψεις τα "κερδισμένα" στο παρακάτω της λίστας σου που μπορεί να είναι κ λιγο ακριβότερο από το budget σου. Απλο είναι νομίζω, έτσι ακριβώς δουλεύει το συστημα των προσφορών και των εκπτώσεων παγκοσμίως, ποντάρει στην ψυχολογία του στιγμιαία ενθουσιασμένου και επομένως στιγμιαία απερίσκετου πελάτη. Τα Darksiders είχαν στο steam 2,99ε και ποιος δεν τα πήρε τότε. Το Torchlight δεν το πρόλαβα στη φτηνή τιμή του, το βρήκα σε bundle του humble αργότερα ή σε steam sale δεν θυμαμαι. Αρκετοί τίτλοι πάντως από τη δωρεάν λίστα του EGS δεν βγήκαν ποτέ σε τιμή-σκότωμα αλλα θα ψάξω καλύτερα τη λίστα του Snoob. Για τη λογική της "ψηφιακής σκόνης" φυσικά διαφωνώ οριζόντια και κάθετα, αλλά είναι μια μεγάλη συζήτηση. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2020 από pigeon 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Εγώ έκανα ένα γενικό σχόλιο και μίλησα για τη συνολική εικόνα. Ούτε γνωρίζω, ούτε με απασχολούν, ούτε έχουν την παραμικρή σχέση με το επιχείρημά μου τα οικονομικά συγκεκριμένων μελών. Μπορεί κάποιος να μην έχει, μπορεί κάποιος να μη θέλει να δώσει, ακόμη και να έχει, για τον άλφα ή βήτα λόγο (κρίνει το κόστος ούτως ή άλλως υπερβολικό, έχει απέραντο backlog, οτιδήποτε). Ούτε, προφανώς, ζήτησα από τον οποιονδήποτε να μου "απολογηθεί" (να μου "δώσει λογαριασμό") γιατί πληρώνει όσα πληρώνει. Επομένως, δεν ξέρω γιατί ορισμένοι το γράφουν αυτό, σαν να απαντά σε οτιδήποτε έγραψα. Τα νούμερα, όμως, είναι ξεκάθαρα, και πέρα από κάτι "λογαριασμούς" που περήφανα δεν δίνονται (προσπερνώντας βολικά το ότι δεν έχουν ζητηθεί), αν πράγματι έχει τόσους "χρήστες" το EGS, ο τζίρος που κάνει βάσει χρηστών είναι αποκαρδιωτικός. Βασισμένος σε αυτό, το συνολικό στοιχείο, και όχι στις ειδικές περιπτώσεις που ούτε ξέρω, ούτε με απασχολεί αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και, το βασικότερο, επαναλαμβάνω, καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με αυτό που γράφω, είναι ξεκάθαρο πως η δωρεά τόσων παιχνιδιών δεν έχει δημιουργήσει βάση πελατών. Οπότε, μπορεί κάποιος πράγματι να ανακάλυψε 5 χρόνια μετά ένα παιχνίδι και μπορεί να άλλαξαν τα γούστα του και, γενικά, ό,τι θέλει μπορεί να πει ο καθένας, αλλά γεγονός παραμένει πως όλα αυτά τα χαρισμένα δεν δημιούργησαν βάση ανθρώπων που να αφήνει χρήματα στο EGS, τουλάχιστον ανάλογα με τους διαφημιζόμενους αριθμούς χρηστών. Επιχειρώντας, λοιπόν, να ερμηνεύσω το γιατί συμβαίνει αυτό (και στον απόηχο φαιδρών "ειδήσεων" που δημοσιεύτηκαν σε ελληνικά και ξένα site όπου αναπαράγονται άκριτα τα νούμερα που δίνει το EGS, λ.χ. η "αξία" των χαρισμένων) κάθισα και συγκέντρωσα κάποια στοιχεία. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι χαρισμένοι τίτλοι από το EGS έχουν κυκλοφορήσει, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και χρόνια νωρίτερα, σε τιμές κάτω των δέκα ευρώ και κατά περίπτωση ακόμη και πρακτικά δωρεάν (1 λεπτό του ευρώ). Εδώ οφείλω να επισημάνω πως ο έλεγχος που πραγματοποίησα δεν περιλαμβάνει τα διάφορα εκπτωτικά κουπόνια ή περιπτώσεις όπως το Chrono.gg (όπου με ένα απλό κλικ καθημερινά ή όποτε ευκαιρεί ο καθένας μαζεύει "νομίσματα" με τα οποία μπορεί να πάρει εντελώς δωρεάν κατά καιρούς παιχνίδια όπως το Attack of the Earthlings, Post Human War, Frost, Galactic Civilizations IIΙ, Convoy, Overfall κτλ.) ή χάρισμα τίτλων (χαρισμένων σε ορισμένες περιτπώσεις και από το EGS, όπως το FTL) με την αγορά νεότερων τίτλων (εν προκειμένω του Into the Breach). Στάθηκα, δηλαδή, στο κατά πόσο είναι πράγματι ακριβά τα παιχνίδια που έχει χαρίσει το EGS γιατί νομίζω πως ένας λόγος που εξηγεί το γιατί η τακτική αυτή δεν μεταφράζεται σε πελάτες έχει να κάνει με την παλαιότητα και το πραγματικό κόστος απόκτησης αυτών των παιχνιδιών. Όταν, λοιπόν, στο διάστημα Δεκέμβριος '18 - Δεκέμβριος '19, από τους 63 τίτλους οι 55 έχουν κυκλοφορήσει κάτω από τα δέκα ευρώ, νομίζω δύσκολα θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει σοβαρά ότι είναι ακριβοί τίτλοι. Πιθανολογώ ότι κάποιοι δεν είχαν ούτε αυτά ή δεν ήθελαν να δώσουν ούτε αυτά τα χρήματα, ακόμη και το ένα λεπτό του ευρώ. Όμως εγώ δεν στάθηκα σε ειδικές περιπτώσεις, μίλησα συνολικά. Συνολικά, λοιπόν, η εκτίμησή μου (η οποία θα έλεγα πως επιβεβαιώνεται από τα ελάχιστα χρήματα που έχουν διαθέσει ανά άτομο αυτοί οι υποτιθέμενοι 108 εκατομμύρια "χρήστες") είναι πως, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αυτοί που παίρνουν τα τζάμπα, τα έχουν και κάθονται και δεν είναι ενεργοί, πραγματικοί πελάτες. Το επιχείρημά μου, λοιπόν, είναι πως με αρκετά παλιά παιχνίδια ή/και παιχνίδια που για τη συντριπτική πλειοψηφία βρίσκονται σε απολύτως προσιτές τιμές (ακόμη και κάτω από 5 ευρώ, που ορισμένοι θέτουν ως ανώτατο όριο των αγορών τους) ακόμη και χρόνια πριν τα προσφέρει το EGS, κόσμο δεν μαζεύεις. Τουλάχιστον, όχι κόσμο που θα προχωρήσει πέρα από τη συλλογή των τζάμπα, ώστε να ακουμπήσει λεφτά στο εγχείρημα. Ούτε είπα σε κανέναν πόσο να αγοράζει, ούτε του ζήτησα κανενός είδους λογαριασμό, ούτε τίποτε. Εγώ έγραψα με στοιχεία πόσο πραγματικά στοιχίζουν τα παιχνίδια αυτά και πιστεύω πως δεν είναι πραγματικά ακριβά, κι αυτός είναι ένας (και σίγουρα όχι ο μόνος -για μένα, προσωπικά, σίγουρα όχι ο βασικός) λόγος που αυτές οι προσφορές δεν μεταφράζονται σε πελάτες. Πιο απλά δεν μπορώ να το εξηγήσω. Καλή σας συνέχεια. 1
pigeon Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Παραλληλο σύμπαν η φάση. 😄 20 ώρες πριν, Snoob είπε Οι "προσφορές", δεν είναι και τόσο προσφορές. Δεν ξέρω τι εννοεί ο καθένας όταν λέει πως έχει ένα παιχνίδι στην "άμεση wishlist" του και πόσο καιρό είναι διατεθειμένος να τα αφήσει εκεί να σιτέψουν, 19 ώρες πριν, pigeon είπε * "άμεση wishlist". Χρησιμοποιώ τη wishlist του steam ως bookmarking περισσότερο μπαίνουν διάφορα εκει για μελλοντικό έλεγχο σε κριτικές κτλ. Γι'αυτό έχω μια μικρή λίστα 10-15 "σίγουρων" τίτλων που διασταυρώνω στα sales και ανάλογα με τα οικονομικά μου, θα αγοράσω 1-2 από τους τίτλους αυτούς. Τόσα έχω, τόσα δίνω, αν είχα περισσότερα θα αγόραζα περισσότερα. 19 λεπτά πριν, Snoob είπε Ούτε, προφανώς, ζήτησα από τον οποιονδήποτε να μου "απολογηθεί" (να μου "δώσει λογαριασμό") γιατί πληρώνει όσα πληρώνει. Επομένως, δεν ξέρω γιατί ορισμένοι το γράφουν αυτό, σαν να απαντά σε οτιδήποτε έγραψα. (..) Ούτε είπα σε κανέναν πόσο να αγοράζει, ούτε του ζήτησα κανενός είδους λογαριασμό, ούτε τίποτε. Φέρτε πίσω τον κανονικό Snoob της αρχής όχι αυτόν τον ξεχασιάρη του τέλους. 😅
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Το παράλληλο σύμπαν που το βλέπεις; Αυτά που παραθέτεις, απλά επιβεβαιώνουν πως έχω απόλυτο δίκιο όταν γράφω "δεν ξέρω τι εννοεί ο καθένας όταν γράφει άμεση wishlist". Και, αν κρίνω από τον ορισμό που μετά το δικό μου μήνυμα σκάρωσες, δηλαδή ότι η άμεση wishlist είναι τελικά ένα bookmark όπου τοποθετείς παιχνίδια για μελλοντικό έλεγχο, τότε μάλλον πρέπει να ξαναδείς σε κάποιο λεξικό τι σημαίνει η λέξη άμεσος... Γιατί, το μήνυμά σου πριν την ευφάνταση ερμηνεία του "άμεσος" που ήρθε μετά το δικό μου σχόλιο, ανέφερε πως "ό,τι έδωσε το EGS ήταν στην άμεση wishlist μου". Νομίζω, λοιπόν, πως εύλογα θα απορούσε κανείς τι σόι "άμεση" wishlist είναι αυτή που περιλαμβάνει παιχνίδια τα οποία κυκλοφορούν επί χρόνια και στο μεταξύ έχουν βγει από πρακτικά δωρεάν μέχρι τιμή καφέ στο χέρι. Δικαίωμα να απορώ έχω, και δεν το διαπραγματεύομαι. Λογαριασμό δεν σου ζήτησα, όμως, ούτε σε ρώτησα γιατί αφήνεις το Torchlight μια εξαετία στην "αμεση wishlist" σου, ενώ έχει βγει γύρω στις δεκαπέντε φορές στα περίπου 2 ευρώ. Δεν πρόλαβες, εντάξει. Και τις δεκαπέντε φορές; Και τις δεκαπέντε. Ο καθένας μπορεί να δώσει ό,τι νόημα θέλει στις λέξεις, να βαφτίσει το άμεσο, μελλοντικό, να εννοεί όταν γράφει άμεση wishlist ένα είδος bookmark όπου θα αφήσει έναν τίτλο ο οποίος στο μεταξύ κυκλοφορεί στο 2ευρώ πέντε φορές για άλλα πέντε χρόνια να σιτέψει. Δικαίωμά του. Εξίσου δικαίωμά μου να θεωρώ τον ορισμό του "άμεσου" τραβηγμένο από τα μαλλιά. Λογαριασμό όμως δεν ζήτησα από κανέναν, ούτε καν από αυτούς που κάνουν τα δύσμοιρα Ελληνικά σφεντόνα. 1 1
pigeon Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ελα τώρα Snoob, κάπου ώπα. Βλέπεις ότι προσπαθώ φιλότιμα να αγνοήσω τις ειρωνίες και να κάνω φιλικό διάλογο αλλά επιμένεις συστηματικά στις προσβολές. Δεν βρίσκω κανένα νόημα σε τέτοια αντιπαράθεση, ούτε έχω μετοχές σε κανένα μαγαζί. Τι πάει να πει "μετά το δικό σου μήνυμα, άρα...."; Αυτό έγραψα: Αναφορά σε κείμενο Για μένα όσα έδωσε ήταν στο άμεσο wishlist μου για αγορά. Οπως τώρα δίνει το horace που κατεβάζω να ξεκινήσω, αν περιμένω λογική τιμή στις (χαχα) εκπτώσεις του steam θα γεράσω. Εξήγησα σε απλά ΕΛΛΗΝΙΚΑ, το wishlist του steam το έχω για bookmarking, κρατώ σε ξεχωριστό αρχείο μια άμεση wishlist είναι μια λίστα 10-15 τσεκαρισμένων τίτλων για άμεσα ψώνια. Οχι θα το σκεφτω, καλούτσικο, για αργότερα κτλ. Αυτό είναι σαφές και στα 2 quotes που έβαλα και δεν μπορώ να εξηγήσω την επιμονή σου. Δικαίωμα να απορείς ΕΧΕΙΣ, μετά την εξήγησή μου δεν έχεις κανένα δικαιωμα να αφήνεις υπονοούμενα και ειρωνίες. Και ναι πράγματι, αν εξαιρέσω αυτά που είχα ήδη στο steam και αυτά που δε θα αγόραζα έτσι κι αλλιώς, τα υπόλοιπα δωρεάν του EGS ήταν wishlisted. Ελπιζα μάλιστα σε καλύτερες εκπτώσεις του steam μέσα στο 2019, ειδικά σε τίτλους 4-5ετίας, αλλά ήταν απογοήτευση. To Horace είναι καινούργιος τίτλος, δεν περίμενα θαύματα. Συνεχίζεις να μετράς τα παιχνίδια με το κόστος του καφέ, του σινεμα και του ποπκόρν που θεωρείς αυτονόητα καθημερινά έξοδα για όλους. Ούτε αγοράζουν όλοι όποτε τους καπνίσει, ούτε οι προτεραιότητες στις αγορές είναι ίδιες για όλους τους αγοραστές. Εχω 3000+ παιχνιδια στη βιβλιοθήκη, κάμποσα ακόμα σε gog, egs. Αγοράζω συνεχώς τίτλους ανάλογα με τις ανάγκες μου, με τα κέφια, με τα "ιστορικά χαμηλά" και με τις εκπτώσεις. Οταν ένας τίτλος έχει 10ε για σένα είναι χαρτοπόλεμος, σινεμά+ποπκορν, για μένα είναι μισό σουπερμάρκετ. Επομένως θα το πάρει αυτός που προηγείται κι ας ...σιτέψουν στη λίστα οι τίτλοι. Κάτι άλλο για να το κλείσουμε κι αυτό, ψηφιακή σκόνη δεν υπάρχει. Μόνο OCD και ψυχαναγκασμοί στα κολλημένα μυαλά υπάρχουν και δυστυχώς δεν φτάνουν τα 10ε να ξεκολλήσουν. Ο καθένας ας κάνει ότι θέλει με τη ζωή του, έτσι λεω εγώ, που αγοράζω δέκα βιβλία στο παζάρι για να τα διαβάσω μήνες μετά. Γιατί έτσι. Το ίδιο και με τα παιχνίδια, ειδικά με τα δωρεάν και τα διαφημιστικά. Δωρεάν δεν έχει βγεί τίποτε από τα δώρα του EGS. Ακόμα και αυτό που περιφέρεις από πόστ σε πόστ για το costume quest οτι έκανε 0,01ε είναι εντελώς λάθος ή εσκεμμένο ψέμα για εντυπωσιασμό. Το ίδιο κάνεις με το torchlight που αφενός έχει βγει στα 3ε στο steam πολλές φορές, αφετέρου το έχω ήδη σε drm-free μορφή πριν χρόνια και το πήρα στο steam κάποια στιγμή το καλοκαιρι ή νωρίτερα. Οπότε όλα αυτά περί σιτέματος δεν έχουν βάση, είναι υποθέσεις και δεν ζητάς ούτε συγγνώμη από πάνω. Γενικά διαπιστώνω ότι κρίνεις συνεχώς τους άλλους με τη δική σου μεζούρα, ύστερα βγάζεις συμπεράσματα χωρίς στοιχεία και στο τέλος δεν δέχεσαι ούτε τις απαντήσεις που σου δίνουν. Συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια, βάζεις τιμές steam, gog, green και του μαναβη στη γωνία. Ποιός σου είπε ότι εμπιστεύομαι ή θέλω θα αγοράσω από οποιοδήποτε μαγαζί; Υστερα βάζεις τιμές από 15 μέρες πίσω μέχρι 6 χρόνια πίσω. Δηλαδή πως το σκέφτηκες, θα μπούμε σε χρονομηχανή ή πρέπει να είχα καβάτζα λεφτά στο paypal για πληρωμές, σε εποχές cc μάλιστα; Στο τέλος παραθέτεις και μια λίστα με 55 τουλαχιστον παιχνίδια των 10ε σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, 550ε η λυπητερή. Ψιλοπράγματα δηλαδή, ας ψωνίσουμε. Γιατί να ...σιτεύουν; Θα σου κάνω σκόντο, μια 500αρα ευρώ. Να στείλω IBAN ή θα τα φέρει το "παιδι" με το μηχανάκι; 🛴 Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2020 από pigeon
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα