Προς το περιεχόμενο

Epic Games Store

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είσαι ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού και εγώ στο νοικιάζω με συμβόλαιο έναντι αντιτοιμου, σου στερω ελευθερία κινήσεων; Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική σου. 

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, xavier είπε

Είσαι ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού και εγώ στο νοικιάζω με συμβόλαιο έναντι αντιτοιμου, σου στερω ελευθερία κινήσεων; Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική σου. 

Εάν το συμβόλαιο μου απαγορεύει να βγω από το σπίτι, φυσικά μου στερεί ελευθερία κινήσεων!!  (Τι άσχετο παράδειγμα διάλεξες και εσύ)

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ο μόνος τρόπος να μη γενικευτεί ο εφιάλτης των αποκλειστικών, είναι να τα πολεμήσουμε όσο είναι νωρίς. Αλλιώς, θα καταντήσουμε κονσόλες. Σήμερα οι client, αύριο το hardware.

Διαβάζω τόσο καιρό τις σαχλαμάρες της Epic πως τάχα μου νοιάζεται για τους developers και το ποσοστό που παίρνουν. Τρίχες νοιάζεται. Το πόσο νοιάζεται το απέδειξε (μεταξύ άλλων) όταν αφού με αποκλειστικά δική της ευθύνη τους αιφνιδίασε με τις εκπτώσεις, πρώτα τους έβρισε και μετά έτρεχε να τα συμμαζέψει. Και δεν είναι τυχαίο πως έβρισε dev που δεν υποτάσσεται στις αποκλειστικότητες. Το πόσο νοιάζεται φάνηκε όταν είχε χρόνο να προσθέσει ένα indie παιχνίδι αποκλειστικό αλλά δεν ευκαιρούσε, μάνα μου, αν δεν ήταν αποκλειστικό.

Το πόσο, δε, νοιάζεται τους χρήστες, αποδείχτηκε όταν πήγε και υφάρπαξε ήδη χρηματοδοτημένο τίτλο, τον κλείδωσε κατ' ελάχιστο στη μπακατέλα για ένα χρόνο. Κατ' ελάχιστο. Και με παντελώς αόριστο σημείο αφετηρίας για να μετρήσουμε τον ένα χρόνο. Τάχα μου 70-30 και 80-20 και γελοιότητες. Κόπτεται ο άνθρωπος που λιώνει τους υπαλλήλους του, για την ευζωΐα των developers. Απορώ, σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται. 100-0 έπαιρνε ο dev ως τότε. Άρα, φούμαρα και τα περί ποσοστών. Δικαιολογίες, για να χρυσωθεί το χάπι. Το ποσοστό από μόνο του δεν λέει τίποτε. Γραμμένους μας έχει. Σαν πρόβατα μας αντιμετωπίζει, να μας μαζέψει στο μαντρί. Λεφτά έχει για να υφαρπάζει πλήρως χρηματοδοτημένους τίτλους, αλλά δεν έχει να φτιάξει ένα ρημάδι verification. 

Έχει μαλλιάσει το πληκτρολόγιό μου να γράφω πως είναι ζήτημα ελευθερίας επιλογών, να μπορούμε να παίζουμε όπου θέλουμε, όπως θέλουμε. Αν ήθελα αποκλειστικότητες, πήγαινα στις κονσόλες, που ζουν από αυτές και χαίρονται, κι οι εταιρίες, κι οι οπαδοί τους.

Προσωπικά, όχι μόνο στο άθλιο EGS, αλλά γενικά, αν διαφωνώ με τον τρόπο που κινείται κάποιος (πόσες φορές το έχω γράψει) δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ για να το αποκτήσω. Αν κυκλοφορήσει το παιχνίδι σε client της επιλογής μου ή DRM-free, έχει καλώς. Αν δεν κυκλοφορήσει, ούτε πειρατικό, ούτε τίποτε. Κυρίως όχι πειρατικό. Ας το χαίρονται οι δημιουργοί του. Σιγά μην το πάρω πειρατικό, να τους δώσω την ικανοποίηση πως, όσο αισχρά κι αν φέρθηκαν, είμαι τόσο καταναλωτίσκος ώστε πρέπει να παίξω το παιχνίδι. Χάρισμά τους. Μου φάγανε κάποια ευρώ, και σε αντάλλαγμα ξεπουλήθηκαν και διέλυσαν τη φήμη τους. Όπως τα ζυγίζει κανείς αυτά τα πράγματα, στην τελική.

Μόνο με σοβαρότητα και σταθερότητα μπορούν να καταπολεμηθούν αυτές οι πρακτικές. Είναι ψέμα πως δεν έχουμε εναλλακτική στο Steam, που υποτίθεται πως μάχεται ο Τιμόθεος. Εναλλακτικές είχαμε και έχουμε, απλά η EGS ρίχνει χρήμα στην αγορά και έχει εξαγοράσει και κάτι "δημοσιογράφους" να πλασάρουν την παραμύθα πως μάχεται το Steam. Στην καλύτερη περίπτωση θέλει να πάρει τη θέση του Steam. Οι πρακτικές του είναι ίδιες ή χειρότερες με του Steam. 

Υ.Γ. Πείτε μου πως αιφνιδιαστήκατε που ο οδικός χάρτης πήγε άκλαφτος... Φώναζε το πράγμα. 

• Like 6
  • Thanks 3
Δημοσ.

Μετά από τόσους μήνες δεν βλέπω προσπάθειες να προσθέσουν features που υπάρχουν στο steam πάντως. Cloud saves έβαλαν μόνο, μη συζητάς. Τελείως πρόχειρο το store τους στην λειτουργικότητα και με τόσα λεφτά που έχουν, θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον στα επίπεδα του steam.

• Like 2
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Aruil είπε

ναι, ποια ελευθερια χανει ο pub/dev? πουλαει το εμπορευμα του στο καταστημα που θελει με δικια του αποφαση, κρινοντας οτι η αποκλειστικοτητα τον ωφελει περισσοτερο. το αν αυτη η αποφαση δεν του βγει σε βαθος χρονου, θα το γνωριζει μονο αυτος. οι υποθεσεις που κανεις για το μελλον και χωρις γνωση του πραγματικου συμβολαιου, δεν ειναι επιχειρημα οτι αυτη η συμφωνια ειναι κακη.

κανεις λαθος. ειναι ακριβως το ιδιο πραμα, διοτι και στις δυο περιπτωσεις επιλεγει ο publisher που θα πουλησει τα παιχνιδια του. το να λες οτι ειναι κακο που εκανε την συμφωνια να  πουλησει τα παιχνιδια του αποκλειστικα, επειδη η συμφωνια του ειναι να πουλησει τα παιχνιδια αποκλειστικα, ειναι circular argument, ειναι πλανη.

Αναφορά σε κείμενο

Με αναγκάζει να κάνω κάτι που πιθανώς δεν θέλω.

oπως δηλαδη η Ναμκο που με αναγκαζει να βαλω τον Steam client και να κλειδωθω στο οικοσυστημα του; την επαινεις ομως την Ναμκο παρολο που κανει το ιδιο πραμα. double standards λεγεται αυτο.

Αναφορά σε κείμενο

Αν πετύχει αυτό το πλάνο τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν θα αρχίσουν να γλυκοκοιτάζουν τις αποκλειστικότητες οι Nvidia/Amd/Intel?

slippery slope fallacy. προχωραμε.

Αναφορά σε κείμενο

Φυσικά και μπορώ να κατηγορήσω την Epic. Η συμφωνίες αυτές δεν πέσαν εξ'ουρανού. Η Epic τους πλησίασε να τις κάνουν. Αν μια κίνηση δεν μου αρέσει, "φταίει" και αυτός που έκανε την πρόταση και αυτός που την δέχτηκε.

δηλαδη η Επικ δεν πρεπει να κανει νομιμες συμφωνιες αποκλειστικοτητας, να κατσει στα αυγα της και να αφησει την Valve να μονοπωλει μια κατα τα αλλα ελευθερη αγορα, επειδη θιγεται η ηθικη σου υποσταση. λυπαμαι, αλλα δεν δουλευει ετσι ο επιχειρηματικος ανταγωνισμος. και φυσικα και μπορεις να την κατακρινεςι οπως νομιζεις. αλλα αυτο δεν σε κανει και σωστο.

Αναφορά σε κείμενο

Βλέπεις που έρχεσαι στα λόγια μου? Πρέπει να προστατεύσει τα συμφέροντα της η Epic, οπότε πρέπει να διασφαλίσει ότι ο publisher δεν θα κάνει ότι θέλει. Κοινώς του στερεί ελευθερία κινήσεων

παλι circular argument. λες οτι του στερει την ελευθερια κινησεων και αυτο ειναι κακο, επειδη του ..στερει την ελευθερια κινησεων. 

ειναι φανερο οτι υπαρχει μια προκαταλειψη κατα της μιας πλευρας και υπερ της αλλης, χωρις ομως να  υπαρχει και μια ικανοποιητικη εξηγηση γιατι συμβαινει αυτο. εχω αυτη την μεροληψια σχολιαζω και κατακρινω, και δεν βλεπω τον λογο να μην συνεχισω να μην το κανω. αυτα, δεν υπαρχει κατι αλλο να συζητησουμε για το θεμα Ναμκο, arrivederci.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
27 minutes ago, KilliK said:

ναι, ποια ελευθερια χανει ο pub/dev? πουλαει το εμπορευμα του στο καταστημα που θελει με δικια του αποφαση, κρινοντας οτι η αποκλειστικοτητα τον ωφελει περισσοτερο. το αν αυτη η αποφαση δεν του βγει σε βαθος χρονου, θα το γνωριζει μονο αυτος. οι υποθεσεις που κανεις για το μελλον και χωρις γνωση του πραγματικου συμβολαιου, δεν ειναι επιχειρημα οτι αυτη η συμφωνια ειναι κακη.

κανεις λαθος. ειναι ακριβως το ιδιο πραμα, διοτι και στις δυο περιπτωσεις επιλεγει ο publisher που θα πουλησει τα παιχνιδια του. το να λες οτι ειναι κακο που εκανε την συμφωνια να  πουλησει τα παιχνιδια του αποκλειστικα, επειδη η συμφωνια του ειναι να πουλησει τα παιχνιδια αποκλειστικα, ειναι circular argument, ειναι πλανη.

oπως δηλαδη η Ναμκο που με αναγκαζει να βαλω τον Steam client και να κλειδωθω στο οικοσυστημα του; την επαινεις ομως την Ναμκο παρολο που κανει το ιδιο πραμα. double standards λεγεται αυτο.

slippery slope fallacy. προχωραμε.

δηλαδη η Επικ δεν πρεπει να κανει νομιμες συμφωνιες αποκλειστικοτητας, να κατσει στα αυγα της και να αφησει την Valve να μονοπωλει μια κατα τα αλλα ελευθερη αγορα, επειδη θιγεται η ηθικη σου υποσταση. λυπαμαι, αλλα δεν δουλευει ετσι ο επιχειρηματικος ανταγωνισμος. και φυσικα και μπορεις να την κατακρινεςι οπως νομιζεις. αλλα αυτο δεν σε κανει και σωστο.

παλι circular argument. λες οτι του στερει την ελευθερια κινησεων και αυτο ειναι κακο, επειδη του ..στερει την ελευθερια κινησεων. 

ειναι φανερο οτι υπαρχει μια προκαταλειψη κατα της μιας πλευρας και υπερ της αλλης, χωρις ομως να  υπαρχει και μια ικανοποιητικη εξηγηση γιατι συμβαινει αυτο. εχω αυτη την μεροληψια σχολιαζω και κατακρινω, και δεν βλεπω τον λογο να μην συνεχισω να μην το κανω. αυτα, δεν υπαρχει κατι αλλο να συζητησουμε για το θεμα Ναμκο, arrivederci.

Χάνει την ελευθερία του να αλλάξει γνώμη. Όπως σου ξαναείπα οποιοδήποτε συμβόλαιο είναι παραχώρηση ελευθεριών. ΕΞ'ΟΡΙΣΜΟΥ. Δεν χρειάζεται να σου εξηγήσω κάτι πάνω σε αυτό. Υπέγραψες συμβόλαιο, περιόρισες τις ελευθερίες σου. Γι αυτό ακριβώς και υπάρχουν.

Δεν κάνω λάθος δεν είναι το ίδιο πράγμα. Σου εξήγηση πολλάκις γιατί δεν είναι το ίδιο και δεν κάνω πουθενά circular argument. Με ρωτάς να σου εξηγήσω τι διαφορά έχει το πορτοκάλι από το μήλο και όταν σου λέω το ένα είναι πορτοκαλί και το άλλο κόκκινο μου λες ότι κάνω επιχείρημα. Άλλο το επιχείρημα και άλλο τα δεδομένα. Αν δεν μπορείς να διαχωρίσεις αυτά τα δύο μη προσπαθείς να μου πεις ότι κάνω fallacies.

Δείξε μου που επαινώ την Namco. Ίσα ίσα είπα ότι δεν την έχω σε ιδιέταιρη εκτίμηση. Συνεχίζεις να μου βάζεις λόγια όπως έκανες και την τελευταία φορά που διαφωνίσαμε. Και για την ακρίβεια είμαι της άποψης ότι αυτό που έκανε η Namco στην προκειμένη περίπτωση ήταν marketing trick. Αν την ενδιέφερε πραγματίκα να έχει το παιχνίδι της παντού θα το είχε και στο GOG ξέρω γω.

Το slipper slope δεν είναι fallacy, είναι μόνο εν δυνάμει αν η τελική κατάσταση έχει μεγάλη απόσταση λογικά από την αρχική. Σε έχω ξαναδιορθώσει σε αυτό το πράγμα.

Δεν είναι circular argument, γιατί πολύ απλά αυτό που λέω δεν είναι ότι του στερεί την ελευθερία κινήσεων και αυτό είναι κακό επειδή του στερεί την ελευθερία κινήσεων. Απλά λέω ότι εξ'ορισμού του στερεί την ελευθερία κινήσεων. Δεν κάνω argument, δήλωση γεγονότων κάνω.

Δεν υπάρχει καμία προκατάληψη. Αυτό θα σήμαινε ότι έχω κάποια εμπάθεια προς την Epic από το παρελθόν και χωρίς λόγο, πράγμα που απλά δεν ισχύει. Κατακρίνω συγκεκριμένες κινήσεις της Epic  που δεν μου αρέσουν. Παλιότερα το είχα κάνει και για το Steam και για τη Microsoft κ.α. και θα το κάνω για πολλές ακόμα.  Εσύ κρίνεις ότι δεν υπάρχει ικανοποιητική εξήγηση. Άρα το αντεπιχείρημα σου σε αυτά που λέω είναι πρακτικά "δεν μου αρέσουν αυτά που λες, έχεις άδικο".

Δημοσ.

συνεχιζεις με την κυκλικη επιχειρηματολογια σου, ισχυριζεσαι οτι ειναι κακο που δεν μπορει να πουλησει εκτος Επικ, επειδη συμφωνησε να μην πουλησει εκτος Επικ. 🙄

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 minutes ago, Aruil said:

Δεν είναι circular argument, γιατί πολύ απλά αυτό που λέω δεν είναι ότι του στερεί την ελευθερία κινήσεων και αυτό είναι κακό επειδή του στερεί την ελευθερία κινήσεων. Απλά λέω ότι εξ'ορισμού του στερεί την ελευθερία κινήσεων. Δεν κάνω argument, δήλωση γεγονότων κάνω.

Πόσο πιο απλά πρέπει να το γράψω? Δεν είναι circular reasoning το να πω ότι το να υπογράψεις ένα συμβόλαιο σου περιορίζει τις ελευθερίες. Δεν είναι καν reasoning. Δεν έχει υποθέσεις επιχείρηματα και συμπέρασμα. Είναι απλά δήλωση.

A contract is a legally binding agreement which recognises and governs the rights and duties of the parties to the agreement.[1] A contract is legally enforceable because it meets the requirements and approval of the law. An agreement typically involves the exchange of goods, services, money, or promises of any of those. In the event of breach of contract, the law awards the injured party access to legal remedies such as damages and cancellation

Επεξ/σία από Aruil
Δημοσ.

επιμενει.  😂

το προβλημα σου ειναι οτι ξεκινας ως δεδομενο οτι μια δεσμευτικη συμφωνια ειναι αρνητικη επειδη ειναι μια ..δεσμευτικη συμφωνια. το λες και μονος σου, ειναι μια δηλωση, περιγραφεις τι ειναι μια συμφωνια. ομως χρησιμοποεις την ιδια την περιγραφη της συμφωνιας ως αποδειξη οτι ειναι αρνητικη. και μετα λες οτι επειδη ο publisher εκανε μια τετοια δεσμευτικη συμφωνια (περιγραφη), αρα εκανε μια αρνητικη συμφωνια (αφου η περιγραφη ειναι αποδειξη οτι ειναι αρνητικη). κανεις κυκλους: περιγραφη -> αρνητικη -> περιγραφη -> αρνητικη

εσυ πρεπει να αποδειξεις γιατι η συγκεκριμενη συμφωνια αποκλειστικοτητας αναμεσα στον pub/dev και την Epic δεν ωφελει τον pub/dev, ο οποιος ομως εχει ηδη εξηγησει δημοσιως γιατι τον ωφελει. πρεπει να χρησιμοποιησεις επιχειρηματα που να αντικρούουν τους λογους που θεωρει την συμφωνια θετικη, και επισης να δειξεις γιατι γενικα τετοιους ειδους συμφωνιες δεν θα τους ωφελησουν ποτε.

i rest my case.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, KilliK said:

επιμενει.  😂

το προβλημα σου ειναι οτι ξεκινας ως δεδομενο οτι μια δεσμευτικη συμφωνια ειναι αρνητικη επειδη ειναι μια ..δεσμευτικη συμφωνια. το λες και μονος σου, ειναι μια δηλωση, περιγραφεις τι ειναι μια συμφωνια. ομως χρησιμοποεις την ιδια την περιγραφη της συμφωνιας ως αποδειξη οτι ειναι αρνητικη. και μετα λες οτι επειδη ο publisher εκανε μια τετοια δεσμευτικη συμφωνια (περιγραφη), αρα εκανε μια αρνητικη συμφωνια (αφου η περιγραφη ειναι αποδειξη οτι ειναι αρνητικη). κανεις κυκλους: περιγραφη -> αρνητικη -> περιγραφη -> αρνητικη

εσυ πρεπει να αποδειξεις γιατι η συγκεκριμενη συμφωνια αποκλειστικοτητας αναμεσα στον pub/dev και την Epic δεν ωφελει τον pub/dev, ο οποιος ομως εχει ηδη εξηγησει δημοσιως γιατι τον ωφελει. πρεπει να χρησιμοποιησεις επιχειρηματα που να αντικρούουν τους λογους που θεωρει την συμφωνια θετικη, και επισης να δειξεις γιατι γενικα τετοιους ειδους συμφωνιες δεν θα τους ωφελησουν ποτε.

i rest my case.

Ωραία τώρα πες μου σε ποιο από τα posts μου χαρακτηρίσα αυτή την συμφωνία σαν αρνητική για τον publisher. Πραγματικά δε σε παίρνει να γελάς.

Επεξ/σία από Aruil
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

3 βδομαδες διακοπες εκανα-εκανα αποχη απο το φορουμ και ακομη να λυσουμε αυτονοητα πραγματα?Σαν να μην περασε μια μερα ειναι εδω μεσα.

Πραγματικα δεν βαρεθηκατε να κανετε κυκλους την συζητηση? κανει καποια καινουργια κοτσανα η επικ και φτου απο την αρχη.

Κυκλους ετσι κυριλε :P

Περα απο την πλακα μονο εγω περιμενω να αλλαξει τακτικη η επικ και να κανει και μερικες σωστες κινησεις απεναντι στους καταναλωτες?Ζηταω πολλα?

Επεξ/σία από icenex
  • Like 2
Δημοσ.

Από την πλευρά ενός Επικ χειτερ...

Ουδέποτε είπε κανείς ότι μας αρέσει που κλειδωθηκαμε με το steam. Κανείς δεν γλύφει τον χοντρό γτ απλά δεν γουστάρει τον Τιμ. Ναι, φάγαμε κάποτε το 2004 το τυράκι με το HL2. Δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί πως θα εξελισσόταν μετά από 10 χρόνια αυτό το online κλείδωμα. Μιλάμε για μια χρονολογία όπου το ίντερνετ στο σπίτι ήταν ακόμα μια μικρή πολυτέλεια, τα esports δεν υπήρχαν και οι γυναίκες ήταν τόσο εμφανείς στα online Games όσο είναι ακόμα σήμερα οι γυναίκες στη δημόσια ζωή της Μέσης Ανατολής. 

Ήρθε το Επικ να κάνει τι; Να φέρει επανάσταση και ανταγωνισμό στους gaming clients; Εδώ γελάμε. Αν ήταν σωστός και τίμιος επαγγελματίας ο Τιμ θα έβγαζε έναν Client έστω με τα μισά features συγκριτικά με του Steam και θα διαφήμιζε "Αγοραστε από εμάς και ενισχύστε τους δημιουργούς. Κρατάμε το χαμηλότερο ποσοστό συγκριτικά με τους άλλους." Και εσείς, ως καταναλωτές, υπέρμαχοι του ανταγωνισμού που νομίζετε θα ανεβάσετε το Επικ και θα πέσουν οι τιμές στο Steam λόγω ανταγωνισμού και κυρίως haters κατά του χοντρού που δεν βγάζει HL3, θα ψωνιζατε από Επικ γγια να στηρίξετε τον ιερό σκοπό του.

Αυτό, για αυτούς που θεωρούν τον εξαναγκασμό και θεμιτή τακτική για να εξελιχθεί κανείς.

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tonkpils είπε

Από την πλευρά ενός Επικ χειτερ...

Και εσείς, ως καταναλωτές, υπέρμαχοι του ανταγωνισμού που νομίζετε θα ανεβάσετε το Επικ και θα πέσουν οι τιμές στο Steam λόγω ανταγωνισμού και κυρίως haters κατά του χοντρού που δεν βγάζει HL3, θα ψωνιζατε από Επικ γγια να στηρίξετε τον ιερό σκοπό του.

Κανεις λαθος σε αυτο.

Οι περισσοτεροι ειναι υπερμαχοι της Epic καθαρα και μονο για τα δωρεαν παιχνιδια που δινει.

Αδιαφορα τους ειναι ολα τα υπολοιπα,απλα πρεπει κατι να βρουν να γραψουν.

Ειδικα το ακυρο που εριξε σε indie developer επειδη αρνηθηκε να κυκλοφορησει το παιχνιδι του σαν exclusive στο καταστημα τους,εκλεισε πολλα στοματα για το τι ρολο βαραει το EGS.

Και ολως τυχαιως μετα απο αυτο το περιστατικο,βγαινουν και καταργουν και το χρονοδιαγραμμα τους για κυκλοφορια παραπανω feature στο EGS.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Οι περισσοτεροι ειναι υπερμαχοι της Epic καθαρα και μονο για τα δωρεαν παιχνιδια που δινει.

αποδειξη;

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...