geotsar Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Καλημέρα, Σε UPS που καλυπτόταν από εγγύηση 2 χρόνων, έσκασαν τα τρανζίστορ και η απάντηση από το Service ήταν ότι σου αντικαθιστούμε μεν την πλακέτα που έσκασε αλλά θα πρέπει να πληρώσω για αγορά νέων μπαταριών που ναι μεν βραχυκύκλώθηκαν και καταστράφηκαν από την αστοχία των τρανζίστορ αλλά δεν καλύπτονται από εγγύηση γιατί έχει περάσει ο ένας χρόνος από την αγορά του UPS. Πριν από δύο μήνες περίπου μου παρουσίασε πρόβλημα το UPS που έχω για τις ανάγκες ενός Pc και ενός Monitor. Το πρόβλημα: Καθώς δούλευα στον υπολογιστή και χωρίς να διακρίνω κάποια πτώση τάσης ή διακοπή του ρεύματος ακούγετε ξαφνικά ένας έντονος κρότος σαν κάτι να έσκασε, ένας παρατεταμένος ήχος σαν κάτι να βράζει, και μία πολύ έντονη μυρωδιά καμένου. Σε δοκιμή λειτουργίας του Pc την επομένη, ευτυχώς, λειτουργούσε κανονικά. Το είχα αποσυνδέσει από το UPS. Το UPS ήταν εντός εγγύησης όσων αφορά τα ηλεκτρομηχανολογικά του μέρη. Είχε περάσει ο ένας χρόνος οπότε η εγγύηση για τις μπαταρίες δεν ίσχυε πια, παρότι, πριν το πρόβλημα του UPS, σε διακοπές του ρεύματος οι μπαταρίες είχαν ανταπεξέλθει αφήνοντάς μου αρκετό χρόνο να ολοκληρώσω εργασίες και να κλείσω με σχετική άνεση χρόνου τον υπολογιστή. Μένω στην επαρχία και θέλοντας να αποφύγω τα πρόσθετα έξοδα αποστολής και παραλαβής του UPS από το service, προτίμησα να το μεταφέρω ο ίδιος σε κάποιο προγραμματισμένο ταξίδι μου στην Αθήνα. Πολυλογίες θα μου πείτε τα παραπάνω, απλά τα αναφέρω για να καταλάβετε πως ένιωσα όταν μετά την πολυήμερη αποχή από το Pc λόγω έλλειψης UPS, μεταφορά του μέσα σε σακίδιο (πρόκειται για UPS 1500 VA Line Interactive μάλλον με δύο μπαταρίες), παράδοσή του στο service, παραλαβή και διαπίστωση μετά την επιστροφή στο χώρο μου ότι το UPS συνεχίζει να μη λειτουργεί. Κοιτάζοντας την ασφαλειοθήκη διαπιστώνω ότι η ασφάλεια ήταν καμένη. Αντικαθιστώντας την και τοποθετώντας το φις στην πρίζα ξανακαίγεται η ασφάλεια. Έξαλλος, τους πήρα τηλέφωνο γιατί μου το παρέδωσαν λέγοντάς μου ότι αντικατέστησαν κάποια πλακέτα και ότι λειτουργεί κανονικά ενώ παρέλαβα μία μη επιδιορθωμένη συσκευή. Τους την είχα παραδώσει στο χώρο τους και την είχα παραλάβει από το χώρο τους επαναλαμβάνω. Προσπάθησαν να το αποφύγουν αλλά τελικά ανέλαβαν τη μεταφορά του UPS στο Service τους στην Αθήνα με δικά τους έξοδα. Προχθές, σε τηλεφωνική επικοινωνία μου ανέφεραν ότι το UPS είχε υποστεί βραχυκύκλωμα που είχε καταστρέψει τις μπαταρίες. Ήθελαν να μου το πουν από όταν το παρέλαβα από το Service αλλά δεν μου το είπαν. Η λύση που μου πρότειναν για να μου παραδώσουν επισκευασμένο το UPS ήταν να αγοράσω νέες μπαταρίες. Εάν θέλω να μου το επισκευάσουν. Εμπαιγμός εκ του ασφαλούς μέσα από το τηλέφωνο. Η δική μου σκέψη χωρίς να είμαι ηλεκτρονικός και γιαυτό ζητώ τη συμβουλή σας. Θεωρώ ότι αφού το τρανζίστορ ήταν που μάλλον έσκασε, όπως μου είπαν, δημιούργησε βραχυκύκλωμα και κατέστρεψε τις μπαταρίες, δηλαδή, ένα εξάρτημα που καλύπτεται από εγγύηση κατέστρεψε τις μπαταρίες που μέχρι τότε λειτουργούσαν κανονικά, η εγγύηση του αιτίου θα πρέπει να καλύψει και το αποτέλεσμα. Μέχρι τώρα έχω αλλάξει 5 UPS και ποτέ δεν μου είχε παρουσιαστεί αντίστοιχο πρόβλημα. Άλλαζα τις μπαταρίες κάθε 4-5 χρόνια και αντικαθιστούσα το UPS μόνο για αισθητικούς λόγους. Καίγονταν τα πλαστικά του, κιτρίνιζε το χρώμα του εξωτερικά,…
alkis13 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Δεν φταις εσυ για τα τρανσισοτρ, και οτι πηραν αυτα μαζι τους, συνηγορο καταναλωτη να του εξηγησεις και παρακαλω να δημοσιευεις το ονομα τοσο του ups οσο και του service, ετσι ωστε σε ενα google search να εχει ο κοσμος στα υποψιν του το νημα αυτο. 2
geotsar Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Όπως καταλαβαίνω, συμφωνείτε και εσείς ότι από τη στιγμή που η καταστροφή των μπαταριών οφείλεται στα τρανζίστορ που έσκασαν και προκάλεσαν το βραχυκύκλωμα, θα πρέπει το Service να αντικαταστήσει εκτός από την κατεστραμμένη πλακέτα και τις μπαταρίες. Το UPS είναι το Turbo-X 1500 VA Line Interactive αγορασμένο από το Πλαίσιο Μεταμόρφωσης Αττικής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα