cmour79 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Θέλω να πλύνω τον κινητήρα του αυτοκινήτου. Λουσμενος από λαδια, έκανα service, επιδιορθώθηκαν οι διαρροές (υποτίθεται), αλλά έχει πολλά υπολείμματα λαδιών ακόμη. Πέρα από τη λύση να το πάω σε πλυντήριο αυτοκινήτων, έχει κάποιος δοκιμάσει κάποια άλλη λύση; Έχω βρει από YouTubers διάφορα foamy σπρέι. Αλλά όλα στο τέλος τα ξεπλένουν με νερό κάτι το οποίο θέλω να αποφύγω. Υπαρχει κάποια ασφαλή, εύκολη κ αποδοτική λύση στο πρόβλημα του καθαρισμού του κινητήρα;
papoys1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Συνήθως όλες έχουν την ίδια τακτική. Ρίχνουν πρώτα κάποιο ειδικό υγρό το αφήνουν να δράσει να διασπάσει τα λάδια και μετά υποτίθεται με μεγάλη προσοχή ξέπλυμα με νερό με ότι ρίσκο συνεπάγεται αυτό.Απλά να βρεις κάποιον που το έχει ξανακάνει και έχει εμπειρία μην πας σε κανένα πλυντήριο και το κάνει κανένας αλλοδαπός. Το αφήνουν να στεγνώσει και το βάζουμε μπροστά.Αποφεύγουμε να το κάνουμε για πλάκα αλλά σε περίπτωση όπως η δική σου αναγκαίο κακό. 2
De@th L0rd Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Αν ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες δε θα αντιμετωπίσεις κανένα απολύτως πρόβλημα. 3
cmour79 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, De@th L0rd είπε Αν ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες δε θα αντιμετωπίσεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Ωραίος ο Chris.. τον παρακολουθώ.. αλλά εγώ δεν είμαι τόσο της υπομονής.. ήθελα κάτι σε ψεκάστε - σκουπίστε - τελειώσατε.. Νομίζω πως θα ακολουθήσω τη συμβουλή του παππού και θα το πάω σε έναν επαγγελματία.. Θα φροντίσω να κρατήσω και καμια φωτογραφία του πριν να έχω να συγκρίνω με το μετά!
De@th L0rd Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 47 λεπτά πριν, cmour79 είπε Ωραίος ο Chris.. τον παρακολουθώ.. αλλά εγώ δεν είμαι τόσο της υπομονής.. ήθελα κάτι σε ψεκάστε - σκουπίστε - τελειώσατε.. Νομίζω πως θα ακολουθήσω τη συμβουλή του παππού και θα το πάω σε έναν επαγγελματία.. Θα φροντίσω να κρατήσω και καμια φωτογραφία του πριν να έχω να συγκρίνω με το μετά! Δεν υπάρχει αυτό, ειδικά όταν θες να καθαρίσεις κινητήρα. Συγκαταλέγεται στις δύσκολες εργασίες... 1
meletis_m Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Γενικά στους βενζινοκινητήρες το αποφεύγουν. Πρόσφατα έπλυνα μόνος μου , γιατί όταν το πήγα σε βενζινάδικο και καλά να είναι καθαρός ο κινητήρας για τη τοποθέτηση συστήματος υγραερίου, αποτέλεσμα ήταν να ρετάρει μετά ο κινητήρας. Όταν το έκανα μόνος μου δέν υπήρξε κανένα θέμα και που είχε το υγραέριο επάνω. Το σημαντικότερο να είναι εντελώς κρύος ο κινητήρας, να σκεπαστούν με σακούλες διανομέας , εγκέφαλος, και ότι ηλεκτρονικό υπάρχει. Δέν ρίχνουμε νερό με επιμονή στα ηλεκτρονικά. Χρησιμοποίησα ειδικο καθαριστικό. Αφού το ξέπλυνα εντελώς το φύσηξα με πεπιεσμένο αέρα το κινητήρα. Δέν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα , 1 φορά το χρόνο το καθαρίζω το κινητήρα.
cmour79 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, meletis_m είπε Γενικά στους βενζινοκινητήρες το αποφεύγουν. Πρόσφατα έπλυνα μόνος μου , γιατί όταν το πήγα σε βενζινάδικο και καλά να είναι καθαρός ο κινητήρας για τη τοποθέτηση συστήματος υγραερίου, αποτέλεσμα ήταν να ρετάρει μετά ο κινητήρας. Όταν το έκανα μόνος μου δέν υπήρξε κανένα θέμα και που είχε το υγραέριο επάνω. Το σημαντικότερο να είναι εντελώς κρύος ο κινητήρας, να σκεπαστούν με σακούλες διανομέας , εγκέφαλος, και ότι ηλεκτρονικό υπάρχει. Δέν ρίχνουμε νερό με επιμονή στα ηλεκτρονικά. Χρησιμοποίησα ειδικο καθαριστικό. Αφού το ξέπλυνα εντελώς το φύσηξα με πεπιεσμένο αέρα το κινητήρα. Δέν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα , 1 φορά το χρόνο το καθαρίζω το κινητήρα. Σαν διαδικασία ακούγεται πολύ σωστό. Ειδικό καθαριστικό; Θυμάσαι μάρκα;
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 19 ώρες πριν, cmour79 είπε Θέλω να πλύνω τον κινητήρα του αυτοκινήτου. Λουσμενος από λαδια, έκανα service, επιδιορθώθηκαν οι διαρροές (υποτίθεται), αλλά έχει πολλά υπολείμματα λαδιών ακόμη. Πέρα από τη λύση να το πάω σε πλυντήριο αυτοκινήτων, έχει κάποιος δοκιμάσει κάποια άλλη λύση; Έχω βρει από YouTubers διάφορα foamy σπρέι. Αλλά όλα στο τέλος τα ξεπλένουν με νερό κάτι το οποίο θέλω να αποφύγω. Υπαρχει κάποια ασφαλή, εύκολη κ αποδοτική λύση στο πρόβλημα του καθαρισμού του κινητήρα; Αφιέρωσε ενα 2ωρο,παρε πανακια καθαρισμού, πετσετακια,λίγο νερό και καθάρισε το. Το πλύσιμο κινητήρα είναι ενα ρίσκο.Μπορεί να τον κανει ενας επαγγελματιας γυαλί χωρίς να υπάρξει καμμία ζημιά, μπορεί και να υπάρξει.
meletis_m Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 13 ώρες πριν, cmour79 είπε Σαν διαδικασία ακούγεται πολύ σωστό. Ειδικό καθαριστικό; Θυμάσαι μάρκα; Της Wurth είχα χρησιμοποιήσει, ψεκάζεις όλη την επιφάνεια το αφήνεις για 3-4 λεπτά και μετά το πλένεις. 1
De@th L0rd Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Κι εγώ έχω κάνει ως εξής με αυτό της Wurth άλλα δεν είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Εγώ το πήγα ένα βήμα παραπέρα βέβαια. Για να δω αν θα υπάρξει πρόβλημα. Το παρακάτω δε το προτείνω σε κανένα βέβαια. Επειδή θα έκανα γενικότερο τσέκ κ συντήρηση στις φύσες, γιατί το αυτοκίνητο στην Ελλάδα δεν υπάρχει δυνατότητα να αντικατασταθεί ούτε να βγάζει προβλήματα από σε ηλεκτρικά, έκανα κι ένα καθάρισμα ως εξής: Έβγαλα την μπαταρία Ξεκούμπωσα όλες τις φύσες που μπορούσα να ξεκουμπούσω και έβαλα διηλεκτρικό γράσο και ψέκασα και τη φύσα εξωτερικά με σπρέι σιλικόνης για να διατηρηθούν ελαστικ΄ς. Το άφησα για 24 ώρες. Πήρε πολύ ώρα και κάποιες φύσες είχαν δύσκολη πρόσβαση κτλ. Συμπεριλαμβάνοντας τις πίπες των μπουζί. Κάλυψα με σακούλες όλα τα προβληματικά μέρη, διανομέας, ασφαλειοθήκη, κτλ. Ψεκασα τα πάντα με το wurth ακολουθώντας τις οδηγίες κ παράλληλα με ένα βουρτσάκι πέρασα όλα τα μέρη που είχαν κολλημένες βρωμιές Το άφησα όσο έλεγε Πήρα το πιεστικό και ειδικά εκεί στο μπλόκ του κινητήρα που είχε σκόνη και λάδια το ξέσκισα. Εκεί που ήταν οι πλεξούδες δεν έριχνα. Πήρα αέρα με πίεση και στέγνωσα τα πολλά νερά και μετά το άφησα για 24 ώρες να στεγνώσει με ανοικτό καπό (καλοκαίρι) Μετά από 24 ώρες έβαλα την μπαταρία και το ξεκίνησα όλα δούλευαν και δουλεύουν άψογα Αποτελέσματα παρόμοια με του Chrisfix, απλά πλεξούδες και σπιράλ είχαν σκόνη ακόμη επάνω, τα βασικά κομμάτια όμως ήταν κομπλέ. Κάποια νερά που είχαν μείνει μέσα στα πηγάδια των μπουζί, με το που ζεστάθηκε ο κινητήρας και το έκανα μια βόλτα εξατμίστηκαν. Επίσης επειδή υπάρχει μια διαμάχη με τα μεταχειρισμένα και τους καθαρούς κινητήρες, όταν ψαχνόμαστε, η καλύτερη λύση είναι να βγάλουμε αν επιτρέπει ο ιδιοκτήτης με συνοδεία του το αμάξι σε δρόμο με υψηλές ταχύτητες και να το σκίσουμε για κανα μισάωρο. Αν έχει πλύνει το μοτέρ για να καλύψει διαρροές, σίγουρα θα ξαναβγούν. Αν δεν έχει τίποτα εμφανές μετά το ξέσκισμα κατά πάσα πιθανότητα, απλά ο ιδιοκτήτης είναι μερακλής. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2018 από De@th L0rd σειρά
cmour79 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Εσύ πάντως σίγουρα είσαι μερακλής..εύγε!!😀 1
De@th L0rd Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Επίσης μεγάλη προσοχή στο φίλτρο αέρα αν ρίξετε νερά μέσα στη μηχανή, ειδικά αν είναι φιλτροχοάνη μπαίνει σακούλα κ αν είναι φιλτρόκουτο βγάζουμε φίλτρο από μέσα και το ξαναβάζουμε όταν τελειώσουμε. Εννοείται το φιλτρόκουτο το έχουμε κουμπωμένο πάντα. Τα περισσότερα αυτοκίνητα δυστυχώς δεν αντιδρούν καλά σε αυτό, γιατί έχουν παλιώσει πολύ (Ελλάδα) + οτι το κλίμα είναι ακραίο το καλοκαίρι και οτιδήποτε πλαστικό ζορίζεται και τα ηλεκτρονικά μαζί με τις θερμοκρασίες στη μηχανή, ξεσκίζουν την αδιαβροχοποίηση στις ενώσεις. Επομένως αν το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά παλιό και δεν έχει καθαριστεί ποτέ, μόνο με πανάκια ο καθαρισμός. 2
ziaba Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Στις 7/12/2018 στις 6:56 ΠΜ, papoys1 είπε Συνήθως όλες έχουν την ίδια τακτική. Ρίχνουν πρώτα κάποιο ειδικό υγρό το αφήνουν να δράσει να διασπάσει τα λάδια και μετά υποτίθεται με μεγάλη προσοχή ξέπλυμα με νερό με ότι ρίσκο συνεπάγεται αυτό.Απλά να βρεις κάποιον που το έχει ξανακάνει και έχει εμπειρία μην πας σε κανένα πλυντήριο και το κάνει κανένας αλλοδαπός. Το αφήνουν να στεγνώσει και το βάζουμε μπροστά.Αποφεύγουμε να το κάνουμε για πλάκα αλλά σε περίπτωση όπως η δική σου αναγκαίο κακό. 'Ετσι ακριβώς! Αυτή η δουλεία μπορεί να γίνει μόνο από ντόπια χέρια (αν είναι και ξάδελφος ακόμα καλύτερά) ... Ο αλλοδαπός δεν παίζει να χει ούτε γνώσεις ούτε εμπειρία, θα σου κάνει ζημία 1000%😦
De@th L0rd Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 16 ώρες πριν, ziaba είπε 'Ετσι ακριβώς! Αυτή η δουλεία μπορεί να γίνει μόνο από ντόπια χέρια (αν είναι και ξάδελφος ακόμα καλύτερά) ... Ο αλλοδαπός δεν παίζει να χει ούτε γνώσεις ούτε εμπειρία, θα σου κάνει ζημία 1000%😦 Υπάρχει και η αντίθετη άποψη όμως. Ότι ο ντόπιος είναι ντεμπελχανάς και το πάνε στον "Πακιστανό" για να το "γλύψει" το αυτοκίνητο. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα