ARTHURLUFFY Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Καλημέρα. Με ποιο από τα δύο αξίζει περισσότερο να ασχοληθεί κάποιος; Με το wordpress έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις e shop? Έχω διαβάσει παλαιότερα ποστ και οι περισσότεροι ελεγαν ότι το wordpress αξίζει περισσότερο αλλά σκέφτηκα ότι μπορεί να έχει αλλάξει κάτι έως σήμερα. Ευχαριστώ!
Guerriero4 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Αυτή είναι ερώτηση για το 2008 όχι το 2018 Wordpress μόνο. 2
cmd.gr Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Στις 7/12/2018 στις 4:05 ΠΜ, ARTHURLUFFY είπε Με το wordpress έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις e shop? Ναι, και μάλιστα πολύ όμορφα και λειτουργικά eshop. Με το joomla θα παιδευτείς αρκετά 1 1
Volga Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Με όλο το σεβασμό σε κάθε άτομο που έγραψε... είναι κάπως αστείο το 2019 να λέμε οτι το Χ είναι καλύτερο από το Ψ. Καθένα είναι καλύτερα στον ΤΟΜΕΑ του. Αν το site σου είναι κάτι απλό και θες να τελειώσεις γρήγορα γρηγορα να πας στο επομενο διαλέγοντας ένα έτοιμο template και απλά αλλάζοντας μερικά κείμενα ΝΑΙ το Wordpress είναι καλύτερο. Αν πάλι θες να "χτίσεις" πάνω εφαρμογές κλπ ή το site σου έχει ένα μεγάλο menu πάς σε Joomla γιατί στο Wordpress είναι αδύνατο να το διαχειριστείς, διότι ΟΛΗ η δομή περιεχομένου στο Wordpress είναι μεσα σε 1 μονο πίνακα κατι που από μονο του το κάνει αστείο για βαριά χρήση (Development επιπεδου...Β λυκείου). Αν εν τέλει θες πραγματικό eshop τα ξεχνάς όλα και πας σε μια λύση eshop (Open Cart, Magendo) που υπάρχει σωστή εξειδίκευση και οχι μια άρπα κόλα λύση για να πουμε οτι κατι καναμε. Αλλά και πάλι. ολα βασίζονται στο τι ξέρεις ΕΣΥ να κάνεις και οχι τι κανει το CMS. Αν ξέρεις ΕΣΥ τι κάνεις, ξέρεις που πρέπει να στοχεύσεις και πως θα κανεις τη δουλειά σου γρήγορα και αποδοτικά. Το να λέμε οτι το Wordpress είναι γενικά και αόριστα καλύτερο είναι τόσο αστείο οσο να λέμε οτι το πράσινο κουμπί υπόβολής απάντησης κατω δεξια σε κάθε post στο insomnia... θα έκανε πιο γρήγορα post τη φόρμα αν ηταν..μπλε. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2019 από Volga 1 1
becoming_I Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Ο ΤS ρώτησε συγκεκριμένα μεταξύ των 2. Δε ρώτησε ποιο είναι το καλύτερο CMS για eshop να του πούμε ένα opencart ή ένα Magento. Επιπλέον κάποια λογισμικά κάνουν κάποια πράγματα καλύτερα από κάποια άλλα. 1 ώρα πριν, Volga είπε Αν πάλι θες να "χτίσεις" πάνω εφαρμογές κλπ ή το site σου έχει ένα μεγάλο menu πάς σε Joomla γιατί στο Wordpress είναι αδύνατο να το διαχειριστείς, διότι ΟΛΗ η δομή περιεχομένου στο Wordpress είναι μεσα σε 1 μονο πίνακα κατι που από μονο του το κάνει αστείο για βαριά χρήση (Development επιπεδου...Β λυκείου). Μάλλον το techcrunch το in.gr και το protagon.gr διαφωνούν μαζί σου που είναι στημένα σε wordpress. Ένα site δεν είναι μόνο CMS, αλλά και ένα backend server side που αν είναι στημένο σωστά κάνει τη διαφορά. Το Joomla δεν είναι κακό αλλά κατά τη γνώμη μου έμεινε πίσω στις εξελίξεις σε θέματα plugins. Όταν το Wordpress είναι στο 30% των sites παγκοσμίως, κάτι κάνει σωστά. ΥΓ. Η απάντηση στον TS ήταν ανάλογη του επιπέδου της ερώτησης. Δε ρώτησε κάτι τεχνικό για να λάβει ανάλογα πιο σύνθετη απάντηση. 1 1
Volga Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, becoming_I είπε Ο ΤS ρώτησε συγκεκριμένα μεταξύ των 2. Δε ρώτησε ποιο είναι το καλύτερο CMS για eshop να του πούμε ένα opencart ή ένα Magento. Επιπλέον κάποια λογισμικά κάνουν κάποια πράγματα καλύτερα από κάποια άλλα. Μάλλον το techcrunch το in.gr και το protagon.gr διαφωνούν μαζί σου που είναι στημένα σε wordpress. Ένα site δεν είναι μόνο CMS, αλλά και ένα backend server side που αν είναι στημένο σωστά κάνει τη διαφορά. Το Joomla δεν είναι κακό αλλά κατά τη γνώμη μου έμεινε πίσω στις εξελίξεις σε θέματα plugins. Όταν το Wordpress είναι στο 30% των sites παγκοσμίως, κάτι κάνει σωστά. ΥΓ. Η απάντηση στον TS ήταν ανάλογη του επιπέδου της ερώτησης. Δε ρώτησε κάτι τεχνικό για να λάβει ανάλογα πιο σύνθετη απάντηση. Δεν μου λέει κάτι όλο αυτό, γιατι ξέρω και τα 2,, ξέρω πως δουλεύουν γιατί τα δουλεύω σε καθημερινή βαση, οχι σε επίπεδο να γεμίσω ένα site αλλα να φτιάξω ground up template και plugins και ξέρω απολύτως καθαρά τα pros και τα cons του καθενός. Δουλεύω από το 2004 στον τομέα αυτό και είμαι πολύ απόλυτος σε αυτό που γράφω. ολα βασίζονται στο τι ξέρεις ΕΣΥ να κάνεις και οχι τι κανει το CMS. Αν ξέρεις ΕΣΥ τι κάνεις, ξέρεις που πρέπει να στοχεύσεις και πως θα κανεις τη δουλειά σου γρήγορα και αποδοτικά. ΥΓ. Και εννοείται βέβαια οτι ισχύει και αυτό που γράφεις... αν το παω κατι σε dedicated server με καλό support Και καλή γραμμή. και μαυρο χάλι να είναι ο κώδικας... καλά θα παει 1
vadou Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 5 ώρες πριν, Volga είπε Δουλεύω από το 2004 στον τομέα αυτό και είμαι πολύ απόλυτος σε αυτό που γράφω. Καλά, μην είσαι και τόσο απόλυτος... 😛
sinikos Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Αν και ξεκινησα με joomla και εκανα αρκετα καλα πραγματα, θεωρω οτι εχασε το τρενο εναντι του wordpress. Απο την αλλη θεωρω το wordpress ιδανικο να φτιαξεις ενα μπλογκ ή ενα site εταιρικης παρουσιασης, απλα πιστευω οτι σε αλλα πραγματα ειναι καλυτερο να χρησιμοποιεις πιο εξειδικευμενες πλατφορμες. Δηλαδη για eshop magento, prestashop, opencart κλπ, για forum ipboard, phpbb κλπ. Προσθετα που επεκτεινουν το wordpress σε κατι αλλο, ειναι καλο μονο αν αυτη η επεκταση ειναι δευτερευουσα. Δηλαδη εχεις ενα μπλογκ και θες να εχεις και ενα marketplace (να πουλας μπλουζακια και καπελα με την φιρμα σου). Να εχεις ενα μπλογκ και να θες να φτιαξεις ενα απλουστατο forum για support κλπ κλπ κλπ. 2
takis1984 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Το joomla είναι πιο σωστά δομημένο και με πιο καλογραμμένες εφαρμογές (αν δεν έχεις σκοπό να τις γράψεις μόνος σου) στο wordpress θα βρεις πολλά widgets και plugins αλλά τα περισσότερα από αυτά είναι κακογραμμένα και με πολλά λάθη. Επίσης ποια plugin χρειάζεται να εγκαταστήσεις για να έχεις ssl, captcha, δίγλωσσο site και twofactorauthentication στο joomla? Βασικά κανένα τα έχει όλα στο core και αναβαθμίζονται στο core του πράγμα που βελτιώνει αρκετά την ασφάλεια του site σου και την ευκολία που το ενημερώνεις. Αν με ρωτήσεις πιο είναι πιο εύκολο για να μάθεις να φτιάχνεις ένα site στα γρήγορα χωρίς πολλές γνώσεις θα σου πω το wordpress αν πεις ότι θες πραγματικά να ασχοληθείς θα σου έλεγα να πας σε joomla και στην πορεία μπορείς να δεις και το drupal. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2019 από takis1984 1 1
CyberCr33p Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Για SSL μπορείς και χωρίς plugin. Αρκεί να κάνεις search replace τα παλιά URL από http σε https στη βάση είτε με το πρόγραμμα searchreplacedb είτε από το wp-cli. Για τα υπόλοιπα έχεις δίκιο και θα έπρεπε να τα προσθέσουν (απορώ κιόλας γιατί δεν το κάνουν). Για εμένα άλλο ένα βασικό είναι και το SMTP authentication για την αποστολή e-mails που θα έπρεπε να είναι και αυτό ενσωματωμένο χωρίς να χρειάζεσαι plugin, κάτι που έχει ήδη το Joomla νομίζω από την πρώτη του έκδοση. Σχετικά με τους πόρους που καταναλώνουν, εάν μιλήσουμε για ειδησεογραφικά sites με πολλές χιλιάδες άρθρα όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, το wordpress λόγο του ότι έχει δυνατά caching plugins υπερτερεί σε σχέση με το Joomla. Και το Joomla έχει το Jotcache αλλά και με αυτό (τουλάχιστον τα προηγούμενα έτη που το έχω δοκιμάσει) δεν είχε τόσο καλές επιδόσεις εάν το συγκρίνεις με Wordpress. Μια άλλη σημαντική διαφορά είναι ότι το Wordpress έχει καλή προς τα πίσω συμβατότητα. Μπορείς να το αναβαθμίσεις από πολύ παλιά έκδοση στην πιο πρόσφατη και σπάνια να "σπάσει" κάτι. Αυτό βέβαια έχει και το αρνητικό ότι με το πέρασμα των χρόνων μαζεύεται legacy κώδικας. Για να πας το Joomla 1.5 ή 2.5 στην τελευταία του έκδοση στην ουσία πρόκειται για migration κάτι που απαιτεί χρόνο και χρήμα και για αυτό αρκετοί έχουν μείνει σε αυτές τις εκδόσεις με ότι αρνητικό συνεπάγεται αυτό για κενά ασφαλείας και αναγκαστική χρήση παλαιότερων εκδόσεων PHP. Επεξ/σία 19 Μαΐου 2019 από CyberCr33p 4
StigmaX Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Το Joomla δεν χρειάζεται κάποιο extension για να κάνει caching. Υπάρχει στο global configuration ρύθμιση πολλά χρόνια τώρα. Σαν πλατφόρμα τώρα, από την πλευρά του developer το WordPress είναι μονόδρομος. Η ανάπτυξη μιας σελίδας είναι πολύ ευκολότερη, γρηγορότερη και σχεδόν τα πάντα υπάρχουν έτοιμα ως plug-in. Στο Ελλάδα του 2019 που όλοι ξύπνησαν και θέλουν σελίδα με 400 και 500€, μόνο WordPress και έτοιμα website μπορούν να υπάρξουν. 1
CyberCr33p Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Το σύστημα cache που έχει το Joomla δεν βοηθάει ιδιαίτερα εάν έχεις χιλιάδες ταυτόχρονους επισκέπτες. Δεν λέω ότι δεν κάνει δουλειά αλλά καμία σχέση με τα caching plugins του wordpress. Καλύτερη δουλειά κάνει το JotCache. Ανά διαστήματα σε wordpress sites με comet-cache, supercache, wp-rocket, κλπ που φιλοξενούνται σε shared hosting τυχαίνει να έχουν για μικρά διαστήματα 5000+ / requests / sec χωρίς να καθυστερούν να φορτώσουν αλλά και χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην λειτουργία του server.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα