bep1995 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπερα, εχω ενα προβλημα που μαλλον υπηρχε απη την αρχη αλλα τωρα το προσεξα. Ολα τα αρχεια txt και srt που εχω εχνουν κατι ρομβους αντι για ελληνικα. Exω τα 10αρια τα οποια ειχα περασει πριν 1.5 μηνα σε ενα νεο-παλιο συστημα 😛. Οτι αρχεια ηταν σε utf-8 απο πριν ειναι κομπλε ολα τα αλλα ειναι σε ρομβους, αν αποθηκευσω ενα uft-8 αρχειο σε ansi η unicode ειναι οκ, αν αποθηκευσω ενα αρχειο απο αυτα που ειναι με ροβμους σε utf-8 δεν υπαρχει διαφορα, παραμενει το ιδιο. Αν ανοιξω και γραψω κατι στα ελληνικα σε ενα απο αυτα με τους ρομβους και το αποθηκευσω και το ξανα ανοιξω μονο αυτη η λεξη θα ειναι στα ελληνικα. Επισης και οποιον καινουριο υποτιτλο κατεβασω παλι υπαρχει θεμα εκτος και ειναι ηδη utf-8, αν δεν ειναι οτι και να κανω δε φτιαχνει. Εχω δοκιμασει τα παντα σχεδον, εκανα re install τα ελληνικα, αλλαξα την γλωσσα συστηματος σε ελληνικα, αλλαξα το region στα ελληνικα εκανα ποσα restart ενδιαμεσα, περασα τα αρχεια αυτα σε κατι 10αρια που εχω σε vmware τιποτα τιποτα.... Αν εχει κανεις καμια ιδεα γιατι δεν ξερω τι αλλο να κανω.... image Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2018 από bep1995
micos000 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Μάλλον είσαι εδώ -> https://answers.microsoft.com/en-us/surface/forum/surfbook-surfaccess/how-to-change-system-locale-in-windows-10-the/d7826ef0-13cd-43ea-8e01-2846d813dfed
jim_p Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Για αρχη βαλε ενα σοβαρο text editor, πχ το notepad++ και μετετρεψε το αρχειο σε οτι encoding σου αρεσει (iso-8859-7, windows-1253 ή utf8).
bep1995 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) @micos000 το ειχα κανει και αυτο αλλα τιποτα, παπαλα.. @jim_p αυτο μαλιστα δουλεψε, το φερα λιγο στα μετρα μου με τις ρυθμισεις αλλα νομιζω ειναι καλο. Αν και η ιδεα να εχω εξτρα εφαρμογη μονο και μονο για να βλεπω τους υποτιτλους και τα txt μου φενεται βλακεια, ελεος δηλαδη, στα 7αρια δεν ειχα θεμα, και ειχα και ολες τις ρυθμισεις των windows στα αγγλικα, αλλα τελος παντων, αν καποια στιγμη φτιαξει μπορει να το βγαλω το notepad++ αλλα προς το παρον με βολεψες !! Thanks !! Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2018 από bep1995
micos000 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 12 ώρες πριν, bep1995 είπε το ειχα κανει και αυτο αλλα τιποτα, παπαλα.. Δηλαδή αυτό είναι στα Ελληνικά και πάλι σου βγάζει λάθος τους ansi χαρακτήρες;
bep1995 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, micos000 said: Δηλαδή αυτό είναι στα Ελληνικά και πάλι σου βγάζει λάθος τους ansi χαρακτήρες; Yeap.... Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2018 από bep1995
micos000 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στο σημειωματάριο, αν πας μενού Μορφή->Γραμματοσειρά, ποια έχει επιλεγμένη και τι γραφή έχει; Εγώ έχω Consolas 11 και γραφή Δυτική. Τα windows από που τα κονόμησες; Από ms ή από "αλλού"; Ποια έκδοση είναι; Πάτα WINDOWS+R και δώσε winver. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2018 από micos000
bep1995 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Και εγω consolas το εχω, ειναι το default ουτως η αλλος, δε το πειραξα, τα windows απο τη microsoft τα κατεβασα. και εχω την 17763.134 που ειναι η τελευταια. Δε ξερω φιλε τι φταιει και σε κατι εικονικα 10αρια ltsc που εχω το ιδιο γινεται....
micos000 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Χμμμ. Η 1809 είναι. Μάλλον έχει πολλά bugs τελικά. ΣΗΜΕΙΩΣΗ (προς εμένα): Να μην κάνω την ενημέρωση πριν δω ότι όσοι την έκαναν δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2018 από micos000
jim_p Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Απ' οτι εχω παρατηρησει εγω, που δουλευω σε λινουξ το 90% του χρονου μου και αναγκαζομαι να μετατρεπω πολλα srt αρχεια σε αλλη κωδικοποιηση με το geany (εφαρμογη αντιστοιχη του notepad++) για να παιξουν, εινια πως καποιοι... υποτιτλιστες βγαζουν γενικα προβληματικους υποτιτλους...
accipio Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 52 λεπτά πριν, micos000 είπε Χμμμ. Η 1809 είναι. Μάλλον έχει πολλά bugs τελικά. ΣΗΜΕΙΩΣΗ (προς εμένα): Να μην κάνω την ενημέρωση πριν δω ότι όσοι την έκαναν δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Έχω την 1809 (update από 1803) και δεν έχω παρατηρήσει κανένα πρόβλημα ούτε με αρχεία txt ούτε με srt. Ούτε ρόβμους ούτε τίποτα άλλο παράξενο.
micos000 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Την έκανες update στην παλιά ή καθαρή εγκατάσταση;
bep1995 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Τραγικο, πολυ τραγικο........ Το εφτιαξα, ειχα επιλεγμενη απο την αρχη ΑΥΤΗ τη μ@λακια (beta: use unicode utf-8 for worldwide language support) , νομιζοντας οτι θα ηταν καλυτερα αλλα αυτο ηταν το προβλημα τελικα, το απενεργοποιησα και τωρα ειναι μια χαρα, τους διαβαζει ολους τους υποτιτλους κανονικα ειτε ειναι utf-8 ειτε οχι. Αρα ολα καλα, τζαμπα κατηγορησα τα windows 😛. Σας ευχαριστω παντως ολους !!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα