Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα θέλω βοήθεια στο εξής... Άνοιξα το λάπτοπ μου να αλλάξω πληκτρολόγιο και με την ευκαιρία να βάλω πάστα στον επεξεργαστή και να το καθαρίσω από σκόνες.... Στο κλείσιμο καταλάθος πάτησα τα καλώδια του ανεμιστήρα με τη βίδα και όταν τον άνοιξα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έκανε τσουφ και έβγαλε άσπρο καπνό από το πλάι.... Ο υπολογιστής όμως δούλευε κανονικά... Αφού τον έκλεισα πίστεψα ότι κάηκε το ανεμιστήρα κι έτσι λοιπόν αγόρασα καινούργιο το αντικατέστησαν αλλά όταν ανοίγω τον υπολογιστή δεν ξεκινάει!!!!!😱 Θερμοκρασία εννοηται κάποια στιγμή στο φουλ και έτσι αναγκάζομαι να το κλείσω ξανά....Το λάπτοπ ξεκινάει κανονικά μπαίνει στα windows χωρίς κανένα πρόβλημα αλλά το ανεμιστήρα κι δεν λέει να πάρει μπρος..... ΕΡΩΤΗΣΗ εκαψα κάτι άλλο και δεν το ξέρω???? ΒΟΗΘΕΙΑ

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Moulkas είπε

υπολογιστής όμως δούλευε κανονικά... 😱Θερμοκρασία εννοηται κάποια στιγμή στο φουλ και έτσι αναγκάζομαι να το κλείσω ξανά....Το λάπτοπ ξεκινάει κανονικά μπαίνει στα windows χωρίς κανένα πρόβλημα αλλά το ανεμιστήρα κι δεν λέει να πάρει μπρος..... ΕΡΩΤΗΣΗ εκαψα κάτι άλλο και δεν το ξέρω?

Δεν εχω καταλαβει αν δουλευει ο υπολογιστης.
Εαν το fan δουλευει.
Εαν υπαρχει προβλημα με θερμοκρασιες.

Σε περιπτωση που δεν δουλευει, κοιτας οπτικα, εαν εχεις γνωση, αν κατι εχει βραχυκυκλωσει. Εαν ναι, κοιτας αν μπορεις να το επιδιορθωσεις.

Εαν δεν δουλευει ο ανεμιστήρας δεν θα επρεπε να ανοιγει.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, alkis13 είπε

Εαν δεν δουλευει ο ανεμιστήρας δεν θα επρεπε να ανοιγει.

Θεωρητικα ναι, στην πραξη ομως -και οσο παμε σε παλιοτερα..- δεν συνεβαινε παντα:
θυμαμαι καποιο χειμωνα κατοπιν καργα undervolting, να αποσυνδεω(!) εντελως ομως
το cpu fan σε ενα LG (ηταν το Ε500?) και μολαταυτα, εκκινουσε & δουλευε κανονικα 😀

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πατώντας με τη βίδα τα καλώδια τροφοδοσίας του fan προκαλείς διακοπή ή στην περίπτωσή σου βραχυκύκλωμα αφου έβγαλε καπνό.

Το βραχυκύκλωμα προκάλεσε βλάβη στην τροφοδοσία .Ο ανεμιστήρας δεν έχει πάθει τίποτε αλλά το κύκλωμα ρυθμιζόμενης τάσης του ανεμιστήρα κάηκε.

.Αν δεν φαίνεται κάτι για να επισκευασθεί θέλει εργαστήριο. Αν σου πουν ότι δεν επισκευάζεται και θέλει αλλαγή η μητρική κλπ αλλά δεν το επιθυμείς

για διάφορους λόγους,η μόνη λύση ειναι να τροφοδοτήσεις τον ανεμιστήρα απο  άλλο σημείο για να λειτουργεί συνεχώς,όμως στις μέγιστες στροφές.(δεν είναι καλή λύση αυτή κυρίως λόγω θορύβου)

Επεξ/σία από ankarage
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

φαντάζομαι να έκαψες το κύκλωμα οδήγισης του fan [κάνα mosfet]

ψάξε οπτικά κοντά στο βύσμα για κάτι που έχει αρπάξει ή έστω έχει τρύπα

• Thanks 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους σας αφού λοιπόν έγινε η ζημιά το έδωσα για επισκευή... Τελικά επεστράφη και μου είπαν ότι ξεκόλλησε η vga λόγο θερμοκρασίας... Τεσπά εγώ όταν το έδωσα δούλευε!!!! Τελικά τώρα θέλω ολόκληρη μητρικη ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!

Δημοσ.

χμμμ, μήπως εκεί που το έδωσες είπαν να δοκιμάσουν απλά να ψήσουν την κάρτα γραφικών μπας και παίξει;

Ανοιξέ το και στείλε καμιά φωτογραφία από εκεί να δούμε τι έχουν κάνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...