Προς το περιεχόμενο

Ο Tom Cruise προτείνει να απενεργοποιήσουμε το «motion smoothing» στις τηλεοράσεις μας

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

Διάβαζε προσεκτικότερα τι γράφει ο άλλος.

Εσύ διάβαζε προσεκτικότερα με τι ασχολείται το θέμα. Δεν ασχολείται με το πρωτογενές υλικό αν είναι γυρισμένο σε 24 ή σε 60 ή σε πεντακόσιες εκατόν τριανταπέντε χιλιάδες frames. Το θέμα αφορά τη διόρθωση της κίνησης με επεξεργασία F.I. της TV. Οτιδήποτε άλλο δείχνει ότι δεν έχεις κατανοήσει το θέμα της συζήτησης και έχεις μπερδευτεί με τα frames του πρωταρχικού υλικού, λόγω άγνοιας.

Επεξ/σία από Pleo
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 152
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις τώρα, Pleo είπε

Εσύ διάβαζε προσεκτικότερα με τι ασχολείται το θέμα. Δεν ασχολείται με το πρωτογενές υλικό αν είναι γυρισμένο σε 24 ή σε 60 ή σε πεντακόσιες εκατόν τριανταπέντε χιλιάδες frames. Το θέμα αφορά τη διόρθωση της κίνησης με επεξεργασία F.I. της TV.

Μια χαρά το ξέρω το θέμα του thread και κάνω κάποιο σχόλιο που έχει όχι άμεση σχέση αλλά έμμεση και δεν θα σε βάλουμε δερβέναγα για το τι θα σχολιάσουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

Μια χαρά το ξέρω το θέμα του thread και κάνω κάποιο σχόλιο που έχει όχι άμεση σχέση αλλά έμμεση και δεν θα σε βάλουμε δερβέναγα για το τι θα σχολιάσουμε.

Μάθε τότε ότι το F.I. έχει να κάνει με την αδυναμία της TV να αποδώσει το πρωταρχικό υλικό και την τραγική προσπάθεια βελτίωσης την οποία έχουν βρει οι κατασκευαστές, καταστρέφοντας ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα και όχι των frames που είναι γυρισμένο αυτό.

Τι άμεση και έμμεση σχέση μας τσαμπουνάς;

Είδες; Τελικά δεν ήξερες με τι ασχολείται το θέμα...

Επεξ/σία από Pleo

1 λεπτό πριν, Hacker?pcs είπε

Μάθε να μιλάς σαν άνθρωπος και να διαβάζεις τι γράφει ο άλλος, δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου.

Άσε τώρα, μόλις είδες τα δύσκολα το γυρνάς στο τάβλι.

Λόγω των περιορισμών της τεχνολογίας, οι τηλεοράσεις δεν μπορούν να αποδώσουν την ίδια ανάλυση σε κινούμενες σκηνές σε σχέση με τις στατικές σκηνές. Το πρόβλημα είναι γνωστό από όταν παρουσιάστηκε η τεχνολογία των LCD. Επιπλέον έχουν και πολλά ακόμα, ειδικά στην κίνηση που αντί να τα λύσουν ή να αλλάξουν τεχνολογία altogether, προσπαθούν να σε κοροιδέψουν με το F.I.
Δε σου φταίει κανένα πρωταρχικό υλικό. Οι τηλεοράσεις είναι ανεπαρκείς.

1 ώρα πριν, Hacker?pcs είπε

πως "καταστράφηκαν" οι αίθουσες που δεν έδειχναν έγχρωμες ταινίες έτσι πρέπει να καταστραφούν και αυτές που δεν δείχνουν μεγαλύτερα από 24 fps. Το πρόβλημα δεν είναι στις αίθουσες αλλά το ότι για να γυριστούν ταινίες σε 48 ή 60 καρέ πρέπει να αλλάξει όλη η παραγωγή τεχνικά (πολύ ακριβό)

Αν αλλάξει το DCI και επιτρέψει 60fps DCP θα πρέπει όλες οι αίθουσες να πετάξουν στα σκουπίδια τους προβολείς κ τους server και να σκάσουν 100 -200.000 για νέο εξοπλισμό αν θέλουν να παίξουν ποτέ ταινία των 60fps. Αυτό εννοώ "καταστροφή".

Επίσης κι αυτό που λες είναι σωστό. Φαντάσου τι όγκο αρχείων θα έχουν να δουλέψουν από το γύρισμα στο μοντάζ κ στη διανομή των DCP. Και οι παραγωγοί επιχειρηματίες είναι που θέλουν να βγάλουν μεγαλύτερο κέρδος. 

Να λέμε "πάλι καλά" που γυρνάνε και σε 4Κ :P

θα πω κατι που δεν ξερω αν εχει νοημα στο συγκεκριμενο τοπικ...εχω δει το hobbit 1 village cinema τοτε και αν θυμαμαι 48 fps + 3D μαζι...

πραγματικα η χειροτερη εμπειρια θεασης, ολα ηταν τοσο γρηγορα τοσο ψευτικα εκτος πραγματικοτητας, δεν ευχαριστηθηκα καθολου την ταινια επισης ζαλιζομουν...αν ηταν video game ναι θα γουσταρα, αλλα σαν ταινια οχι....αν αυτο ενωει ο τομ τοτε συμφωνω μαζι του...

5 ώρες πριν, markoliaz είπε

θα πω κατι που δεν ξερω αν εχει νοημα στο συγκεκριμενο τοπικ...εχω δει το hobbit 1 village cinema τοτε και αν θυμαμαι 48 fps + 3D μαζι...

πραγματικα η χειροτερη εμπειρια θεασης, ολα ηταν τοσο γρηγορα τοσο ψευτικα εκτος πραγματικοτητας, δεν ευχαριστηθηκα καθολου την ταινια επισης ζαλιζομουν...αν ηταν video game ναι θα γουσταρα, αλλα σαν ταινια οχι....αν αυτο ενωει ο τομ τοτε συμφωνω μαζι του...

Έρχεται συχνά αυτή η ταινία σαν παράδειγμα όμως δεν έχουμε δει και κάτι που δεν έχει να κάνει με τόσο CGI (το οποίο πάντα ήταν με το μυαλό στα 24) αλλά με πιο ρεαλιστικό σενάριο, πχ Reservoir Dogs, Se7en, The Insider, κτλ, ταινίες που έχουν να κάνουν με λίγο CGI γενικά. Γενικότερα δεν γίνεται να συγκρίνουμε το πρώιμο στάδιο μιας τεχνολογίας όπως πχ δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το χρώμα των πρώτων έγχρωμων ταινιών με τις σημερινές.

5 ώρες πριν, terzo.k είπε

Επίσης πολύ ωραία τα λέει κι αυτός ο κυριούλης. 

Μπα, γι' αυτό και τον έχουν ψιλοσκίσει στα σχόλια

https://www.youtube.com/watch?v=EM16aiSSpFk&lc=Ugy15C8gzIU-bWKUBWB4AaABAg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χωρις F.I. ενεργοποιημένο ακομα και η ακριβότερη 4Κ TV εχει motion resolution 300 γραμμες. Σε χαμηλη ρυθμιση το F.I. λειτουργεί μια χαρα χωρις να χαλαει την κινηματογραφική αισθηση. 

Οταν γινανε στανταρ τα 24p οι ταινιες δεν ειχαν τοσο κίνηση στα πλανα τους για τεχνικούς λογους, τα panning shots ειχαν συγκεκριμένη ταχύτητα ωστε τα 24p να εχουν μια φυσικοτητα. Ακομα οι μεγάλοι σκηνοθετες ακολουθουν αυτους τους κανονες και σε σινεφίλ ταινιες η απενεργοποίηση του F.I. δεν θα γινει αντιληπτή.

Το σωστο ειναι εφοσον η τεχνολογία το επιτρέπει να παει το σινεμα στα 60fps.

Επεξ/σία από mezzanine
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, mezzanine είπε

Χωρις F.I. ενεργοποιημένο ακομα και η ακριβότερη 4Κ TV εχει motion resolution 300 γραμμες. Σε χαμηλη ρυθμιση το F.I. λειτουργεί μια χαρα χωρις να χαλαει την κινηματογραφική αισθηση. 

Οταν γινανε στανταρ τα 24p οι ταινιες δεν ειχαν τοσο κίνηση στα πλανα τους για τεχνικούς λογους, τα panning shots ειχαν συγκεκριμένη ταχύτητα ωστε τα 24p να εχουν μια φυσικοτητα. Ακομα οι μεγάλοι σκηνοθετες ακολουθουν αυτους τους κανονες και σε σινεφίλ ταινιες η απενεργοποίηση του F.I. δεν θα γινει αντιληπτή.

Το σωστο ειναι εφοσον η τεχνολογία το επιτρέπει να παει το σινεμα στα 60fps.

Έτσι όπως τα λες είναι, με τη διαφορά ότι το F.I. στη χαμηλή ρύθμιση απλά δημιουργεί λιγότερα ή σχεδόν καθόλου moire. Το ότι συνεχίζει να κάνει την κινηση σούπα όμως παρά τις αντίθετες προθέσεις του δημιουργού, εξακολουθεί να υφίσταται δυστυχώς.

Στις 6/12/2018 στις 10:07 ΜΜ, Pandelas είπε

Το να γυρίσουν ταινία σε 60-120hz ούτε που το σκέφτηκαν ακόμα ε??

Εκτός τόπου,χρονου και θέματος! 

Έχεις μπερδέψει τον κουβά με τον μπακλαβά! (για να μην πω το άλλο με την βούρτσα :)

19 ώρες πριν, markoliaz είπε

Η συγκεκριμένη προβολή ήταν πραγματικά για γέλια και για κλάματα. Πράγματι ήταν στα 48 καρέ. 

Αυτό που μου κάνει όμως πραγματικά εντύπωση είναι που και πως το θυμήθηκες και μάλιστα με την λεπτομέρεια των 48 καρέ / δευτερόλεπτο. 

37 λεπτά πριν, panoskatos είπε

Εκτός τόπου,χρονου και θέματος! 

Έχεις μπερδέψει τον κουβά με τον μπακλαβά! (για να μην πω το άλλο με την βούρτσα :)

Η συγκεκριμένη προβολή ήταν πραγματικά για γέλια και για κλάματα. Πράγματι ήταν στα 48 καρέ. 

Αυτό που μου κάνει όμως πραγματικά εντύπωση είναι που και πως το θυμήθηκες και μάλιστα με την λεπτομέρεια των 48 καρέ / δευτερόλεπτο. 

Για δώσε περισσότερες λεπτομέρειες για να δικαιολογήσεις το σκεπτικό σου?
Εγώ νομίζω πως ορισμένοι ή δεν έχουν κάνει φυσική στο σχολείο ή δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο, για να μην πω το άλλο με τους Αλβανούς.
Hertz είναι μονάδα μέτρησης της συχνότητας και ορίζεται ως ένας κύκλος το δευτερόλεπτο, δεν το αναλύω περαιτέρω αλλά μην ξαφνιαστείς αν κάπου ακούσεις πως fps σημαίνει frames per second. Εκτός από τη μέτρηση του ρυθμού ανανέωσης οθονών χρησιμοποιείται και για τη μέτρηση άλλων περιοδικών συμβάντων, δυστυχώς.

Η Hertz είναι εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων, άσχετοι! Άκου μονάδα μέτρησης...

2 λεπτά πριν, Pandelas είπε

Εγώ νομίζω πως ορισμένοι ή δεν έχουν κάνει φυσική στο σχολείο ή δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο, για να μην πω το άλλο με τους Αλβανούς.
Hertz είναι μονάδα μέτρησης της συχνότητας και ορίζεται ως ένας κύκλος το δευτερόλεπτο, δεν το αναλύω περαιτέρω αλλά μην ξαφνιαστείς αν κάπου ακούσεις πως fps σημαίνει frames per second. Εκτός από τη μέτρηση του ρυθμού ανανέωσης οθονών χρησιμοποιείται και για τη μέτρηση άλλων περιοδικών συμβάντων, δυστυχώς.

.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Pandelas είπε

Αφού ξέρεις και το frames per second πάω πάσο :)

Πάω τώρα να νοικιάσω κανένα αμάξι...

Επεξ/σία από panoskatos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...