Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για την ακριβεια -και αν πιστεψω εναν καλο ηχοληπτη- συνηθως ειναι το καλυτερο σε αυτα
να μιλας: υπο ελαφρια γωνια -> δηλαδη λιγο στο πλαι τους! [οχι "καρφωτα" μπροστα τους] 🎙️

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Etherovamon είπε

Μπουρδουκλώθηκα με τα γερμανικά... Μάλλον σε Ελλάδα θα καταλήξουμε για να συνεννοούμαστε και για πιο άμεση επαφή σε περίπτωση εγγύησης. Εδώ είναι τα στατιστικά αυτού στο οποίο καταλήγουμε. omni-directional και condencer γράφει. Επειδή θα ηχογραφεί από όλες τις πλευρές, λίγο προβληματίζομαι τώρα. Εμείς από μπροστά κυρίως θα ηχογραφούμε (ένα παιδί τη φορά). Φφφφφφφ...

Ξεφεύγουμε "λίγο" στην τιμή με αυτά. :)

Βεβαια οταν λες Κυριως εννοεις οτι δεν θα ειναι Μονο απο μπροστα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Βεβαια οταν λες Κυριως εννοεις οτι δεν θα ειναι Μονο απο μπροστα.

Εννοώ πως 80% των περιπτώσεων θα είναι από μπροστά και 20% να ηχογραφήσουμε και κανένα τραγουδάκι με όλα τα παιδιά της τάξης να τραγουδούν παρατεταγμένα π.χ. αμφιθεατρικά στον χώρο.

2 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

Για την ακριβεια -και αν πιστεψω εναν καλο ηχοληπτη- συνηθως ειναι το καλυτερο σε αυτα
να μιλας: υπο ελαφρια γωνια -> δηλαδη λιγο στο πλαι τους! [οχι "καρφωτα" μπροστα τους] 🎙️

Με αυτό μήπως εννοείς πως το omni-directional ίσως να είναι πιο χρήσιμο εν τέλει;

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, warlock9_0 είπε

εγώ προτείνω αυτό https://www.skroutz.gr/s/3221601/Behringer-C-1U.html

τεράστια διαφορά στην ποιότητα από αυτά που έχετε βάλει, usb δεν χρειάζεται τίποτα

Σαν εταιρεια πολυ καλη αλλα δεν ξερω γιατι δεν μου το ειχε βγαλει στην λιστα.

Εννοώ πως 80% των περιπτώσεων θα είναι από μπροστά και 20% να ηχογραφήσουμε και κανένα τραγουδάκι με όλα τα παιδιά της τάξης να τραγουδούν παρατεταγμένα π.χ. αμφιθεατρικά στον χώρο.

Με αυτό μήπως εννοείς πως το omni-directional ίσως να είναι πιο χρήσιμο εν τέλει;

Το 20% με Cardioid ομως δεν θα δουλευει, πρεπει να εισαι μπροστα απο το μικροφωνο (αντε να εχει 90 μοιρες καλυψη για ορθη ηχογραφηση).

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, warlock9_0 είπε

τεράστια διαφορά στην ποιότητα από αυτά που έχετε βάλει, usb δεν χρειάζεται τίποτα

Ναι αλλα εχουμε βαλει και αυτα -απο τα οποια δεν παιζει να ειναι καλυτερο τους!-
βεβαιως ειναι φθηνοτερο και επομενως σε αυτο το σημειο = της τιμης, υπερεχει!
https://www.skroutz.gr/s/10789009/Marantz-Pod-Pack-1.html
https://www.bluedesigns.com/products/snowball-ice/
🎙️

Θα πιασουμε ατελειωτη συζητηση..και επιπλεον στην πραξη = αν δεν στησει καποιος ηχοληπτης μικροφωνα
δεν μπορει να σου απαντησει με σιγουρια
! Εδω δωματιο αλλαζεις, η και την τοποθετηση σου εντος του ιδιου
δωματιου και αλλαζουν αρκετα στην ηχογραφηση...🤹‍♂️ Διαφορετικα μικροφωνα μπορει να εχουν το βελτιστο
εφαρμογης σε διαφορετικα σεναρια. Για τα πυκνωτικα ειδικα -και τουλαχιστον για τα σχετικα απλα & φθηνα!-,
μου εχει συστηθει ως καλυτερο: η ομιλια να γινεται υπο ελαφρια γωνια -> δηλαδη λιγο στο πλαι τους και οχι
"καρφωτα" μπροστα τους, ωστε / για να μην χτυπαει κατευθειαν-"μπαμ" επανω του η φωνη. (ενηλικων εστω) 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα πυκνωτικά υπό γωνία, τουλάχιστον από ό,τι έχω δει χωρίς να είμαι και τρελά γνώστης, χρησιμοποιουντε αν δεν έχεις pop filter σε φθηνά μικρόφωνα

για να προσθέσω σε αυτό που γράφω, αν είσαι υπό γωνία ο ήχος μαλακώνει αλλά έχεις χρωματισμό που δεν μπορείς να ελέγξεις, τουλάχιστον στα φθηνά μικρόφωνα και αν δεν έχεις εμπειρία

Επεξ/σία από warlock9_0
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, warlock9_0 είπε

1. Πρέπει να ψαχτούμε και για βάση κάτι το οποίο είναι παραπάνω έξοδα.

2. Τα σχόλιά του στο σκρούτζ με προβληματίζουν. Πολλοί είναι αυτοί με 4 αστέρια αξιολόγηση και αρκετοί αμφισβητούν την έντασή του.

3. Στα χαρακτηριστικά αναφέρει Unidirectional (Cardioid). Να ξεχάσουμε, δηλαδή, την ηχογράφησης χορωδίας;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Etherovamon είπε

1. Πρέπει να ψαχτούμε και για βάση κάτι το οποίο είναι παραπάνω έξοδα.

2. Τα σχόλιά του στο σκρούτζ με προβληματίζουν. Πολλοί είναι αυτοί με 4 αστέρια αξιολόγηση και αρκετοί αμφισβητούν την έντασή του.

3. Στα χαρακτηριστικά αναφέρει Unidirectional (Cardioid). Να ξεχάσουμε, δηλαδή, την ηχογράφησης χορωδίας;

Αν η χορωδια ειναι μπροστα απο το μικροφωνο δεν θα εχεις θεμα.

Αν θα ειναι γυρω απο το μικροφωνο θελεις Omni.

• Like 1
Δημοσ.

Πείστηκα, τελικά, για το Behringer C-1U. Νομίζω είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Ποιες βάσεις να ψάχνω στο σκρουτζ, που να είναι σίγουρα συμβατές με το μικρόφωνο; Όπως αυτή σε αυτό το βίντεο, για παράδειγμα. 'Η  μια τέτοια. Θα ταίριαζε;

Δημοσ.

ξαναδοκιμασε με αυτο που σου εφερε ο μαθητης σου και βαλτο να ειναι default απο τις ιδιοτητες του ηχου και δε θα χρειαστει να αγορασεις τπτ.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, M@dB0x είπε

ξαναδοκιμασε με αυτο που σου εφερε ο μαθητης σου και βαλτο να ειναι default απο τις ιδιοτητες του ηχου και δε θα χρειαστει να αγορασεις τπτ.

:mellow:

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 26/2/2019 στις 10:13 ΜΜ, jerry banana είπε

τελικα ποιο αγόρασες?

Έδωσα "κάτι" παραπάνω και πήρα αυτό. Νομίζω, όμως, πως είναι κορυφαία επιλογή για την κατηγορία του.

Δημοσ.

Έδωσα "κάτι" παραπάνω και πήρα αυτό. Νομίζω, όμως, πως είναι κορυφαία επιλογή για την κατηγορία του.

Eυχαριστώ πολύ!Το κάτι γιατί σε  εισαγωγικα? :P 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...