Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει ελιτισμός στο Arch Linux?

becoming_I

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, coffeex είπε

Στην περίπτωση του Gentoo έχει νόημα γιατί είναι η διανομή "σχολείο"  

Η διανομή "βλακεία" είναι. Δεν έχει λόγο ύπαρξης η φιλοσοφία της. Πιστεύω ότι το arch είναι ή πρέπει να είναι το μάξιμουμ της τεχνικοτητας και χειροκίνητης ενασχόλησης με μια λινουξ διανομή. Οτιδήποτε περισσότερο είναι περιττό. Αν εσύ θες μια διανομή για νοιώσεις κάτι , ότι είσαι καλύτερος από τούς άλλους ή και στην τελική να νοιώσεις ακόμα και χάκερ... αυτό είναι δικό σου θέμα :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

31 λεπτά πριν, mphxths είπε

Η διανομή "βλακεία" είναι. Δεν έχει λόγο ύπαρξης η φιλοσοφία της. Πιστεύω ότι το arch είναι ή πρέπει να είναι το μάξιμουμ της τεχνικοτητας και χειροκίνητης ενασχόλησης με μια λινουξ διανομή. Οτιδήποτε περισσότερο είναι περιττό. Αν εσύ θες μια διανομή για νοιώσεις κάτι , ότι είσαι καλύτερος από τούς άλλους ή και στην τελική να νοιώσεις ακόμα και χάκερ... αυτό είναι δικό σου θέμα :)

Το Gentoo είναι "το σχολείο" αλλά θέλει κόπο για να μάθεις.

Το καλό είναι ότι υπάρχουν εύκολες διανομές με τις οποίες μπορείς  να κάνεις άλλες δουλειές χωρίς να ασχολείσαι με το πως δουλεύει το ίδιο το λειτουργικό.

Ο ελιτισμός υπάρχει, όχι από όλους, το έχω δει σε σχόλια σε διάφορα forum, σε διάφορα videos στο  youtube κτλ.

Εγώ είμαι της άποψης "σου αρέσει η διανομή που χρησιμοποιείς; "  αν ναι κανένα πρόβλημα για αυτό άλλωστε υπάρχουν τόσες, δοκιμάζεις μερικές και καταλήγεις σε αυτή που σε βολεύει 

για τους x,y λόγους. 

• Like 1

19 λεπτά πριν, pmav99 είπε

Ακόμα και αν το γιατί δεν είναι προφανές σε εμάς, κάθε διανομή που έχει χρήστες, έχει εξορισμού νόημα.

Το γιατι ειναι προφανες , αυτο δεν το κανει και λογικο.Ναι εχει εξ'ορισμου νοημα μιας και εχει εστω και εναν χρηστη.Επισης εχει και την σημασια του που δεν εχει παραπανω :)

10 λεπτά πριν, coffeex είπε

Το Gentoo είναι "το σχολείο" αλλά θέλει κόπο για να μάθεις.

Το καλό είναι ότι υπάρχουν εύκολες διανομές με τις οποίες μπορείς  να κάνεις άλλες δουλειές χωρίς να ασχολείσαι με το πως δουλεύει το ίδιο το λειτουργικό.

Ο ελιτισμός υπάρχει, όχι από όλους, το έχω δει σε σχόλια σε διάφορα forum, σε διάφορα videos στο  youtube κτλ.

Εγώ είμαι της άποψης "σου αρέσει η διανομή που χρησιμοποιείς; "  αν ναι κανένα πρόβλημα για αυτό άλλωστε υπάρχουν τόσες, δοκιμάζεις μερικές και καταλήγεις σε αυτή που σε βολεύει 

για τους x,y λόγους. 

Αν το arch ειναι ο μετριοπαθης ελιτιστης , το gentoo ειναι ο ακραιος.Παπαρια σχολειο ειναι.Μπορεις να μαθεις το λειτουργικο με οποιαδηποτε διανομη...απο arch μεχρι ubuntu.Μπορεις να τους βγαλεις τα ματια.Το να compile-αρεις πακετα την σημερον ημεραν ειναι περα απο περιττο και ακραιο.

Για αυτο υπαρχουν αλλωστε και τοσες διανομες , αλλοι να το παιζουν hardcore-αδες με το gentoo , αλλοι ελιτιστες με το arch , αλλοι νομπαδες στο ubuntu και η καθε διανομη να κοιταει το δεντρο (=τον εαυτο της) και να χανει το δασος , που ειναι η προσελκυση πελατειας..στο λινουξ...γενικα.Μην ξαναλεμε τα ιδια.
Βγαινει διαβαζα το dirt 4 natively σε λινουξ , ευχομαι στους gentoo-αδες καλα compiles :)

ΥΓ :Πριν χιλιαδες χρονια καναμε compile τον κερνελ με το χερι , configuration με το χερι χωρις γοογλε και guides , ο,τι πιαναμε απο το README , compiles πακετων με το χερι αφου ψαχναμε τις εξαρτησεις μια μια , εξαρτηση της εξαρτηση ω εξαρτηση , να την βρουμε να την κατεβασουμε να την εγκαταστησουμε..μετα απο 3 ωρες , φταναμε στο σημειο να ασχοληθουμε με το αρχικο πακετο αφου ξεμπερδευαμε με τις εξαρτησεις....τι να μου πει και το gentoo απο την ζωη του...Ολα αυτα τα καναμε την πρηγουμενη χιλιετια , να τα κανεις τωρα εν ετει 2018 , ειναι βλακεια , οχι σχολειο.

• Like 2

8 λεπτά πριν, mphxths είπε

Αν το arch ειναι ο μετριοπαθης ελιτιστης , το gentoo ειναι ο ακραιος.Παπαρια σχολειο ειναι.Μπορεις να μαθεις το λειτουργικο με οποιαδηποτε διανομη...απο arch μεχρι ubuntu.Μπορεις να τους βγαλεις τα ματια.Το να compile-αρεις πακετα την σημερον ημεραν ειναι περα απο περιττο και ακραιο.

Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι είναι ... εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί τους θεωρείς όλους για ελιτιστές. 

• Like 1

1 λεπτό πριν, coffeex είπε

Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι είναι ... εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί τους θεωρείς όλους για ελιτιστές. 

Μαλλον εισαι καινουργιος στο λινουξ.Ή δεν ξερεις τι σημαινει η λεξη ελιτιστης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pmav99 είπε

@mphxths το πρόβλημα τελικά ποιο είναι θα μας πεις (κατά προτίμηση χωρίς χαρακτηρισμούς :) );

Δεν εχω προβλημα με κανεναν.Δεν εμποδιζουν την ζωη μου.Την ζωη μου την εμποδιζει η nvidia που δεν βγαζει επισημη και σωστη υποστηριξη για hybrid graphics (optimus).Γιατι δεν ασχολειται?
Γιατι εχει το λινουξ χεσμενο.Γιατι το χει χεσμενο?Γιατι εχει μικρο μεριδιο στην πιτα.Γιατι συμβαινει αυτο?Γιατι (κατ'εμε) δεν υπαρχει σαφης κατευθυνση των πραγματων.Ή απλα σνομπαρει το λινουξ.Σιγουρα τα πραγματα στον χωρο του λινουξ δεν την διευκολυνουν.Αν θελετε να επεκταθω σε αυτα μπορω , αλλα το χουμε κανει χιλιαδες φορες , μην επαναλαμβανομαστε.
Σε ολα αυτα λοιπον , τον ρολο τους (αρνητικο) παιζουν καποιες διανομες , που οσο καλες και αν ειναι ή οσο ΣΧΟΛΕΙΟ και αν ειναι , δεν διευκολυνουν τους χρηστες.

Θα που πειτε , οκ ρε φιλε , αν δεν σε διευκολυνουν πηγαινε στο ubuntu.Εδω ειμαστε hardcore-αδες , βαρια πεπονια..δεν σε θελουμε στην παρεα μας.Ε αυτο γινεται.Ολος ο κοσμος εχει παει στο ubuntu (και οχι τοσο στο debian) , στο manjaro (και οχι στο arch) και γενικως σε διανομες που κανουν την ζωη μας ευκολη.Και προβλεπω οτι στο μελλον θα μεινουν 2-3 βασικες , 2-3 based σε αυτες και οι αλλες θα ξεχαστουν και θα εκλειψουν.

Προς το παρον αυτες οι ελιτιστικες διανομες κανουν ζημια στις υπολοιπες διανομες και κατ'επεκταση στον χωρο του λινουξ.Και ναι ειναι ελιτιστικες.Οταν φτιαχνεις μια διανομη για λιγους , για τους γνωστες , για τους καλους , για τους μαγκες , για αυτους που θελουν να ξεχωρισουν απο την μαζα ...αυτο ειναι ελιτιστικη συμπεριφορα.
Οταν ο νομπας που σου λεει που να βαζω τωρα arch , ας βαλω manjaro , βρισκει ενα προβλημα και σου λεει το arch wiki ειναι καλο , δινει λυσεις , αφου στο arch στηριζεται το manjaro ας παω απο το φορουμ εκει να ρωτησω για να λυσω το προβλημα μου..αυτοι θα ξερουν καλυτερα..και ακουει τα μπινελικια της ζωης του ή στην καλυτερη "εχεις manjaro , δεν ειναι arch , φυγε πριν σου σπασουμε τα ποδια" "γιατι μας ειπες ψεματα οτι τρεχεις arch ενω τρεχεις manjaro , δρομοοοοοοο" , αυτος τι εντυπωση σχηματιζει?Και στο νομπαδικο μυαλο του , μπορει να υποθεσει οτι ολα τα φορουμς ετσι ειναι , οποτε γιατι να ασχοληθω με αλλη διανομη , να ακουσω και αλλα μπινελικια ?Πισω στα windows...μειον ενας πελατης..μειον Χ πελατες..και μετα κλαιγομαστε που δεν ερχονται ΑΑΑ τιτλοι στο λινουξ....

Δεν πειραζει τουλαχιστον ειμαστε hardcore-αδες και compile-αρουμε text εργαλεια στην κονσολα και μαθαινουμε λινουξ εν ετει 2018...

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 4

Τουλάχιστον όπως τα βλέπω εγώ τα πράγματα, είτε όντως δεν έχεις πρόβλημα με κανέναν είτε θα τους λες βλάκες. Και τα δύο μαζί δεν γίνονται...

Από εκεί και πέρα. Ο καθένας κάνει αυτό που ο ίδιος θεωρεί σωστό/καλύτερο/whatever.

• Δεν σου αρέσει το compiling, μην βάλεις gentoo. Τόσο απλά. Ούτε σε υποχρέωσε κανείς να βάλεις gentoo, ούτε όσοι βάζουν είναι βλάκες.
  • Δεν σου αρέσει η νοοτροπία στο archlinux forum. ΟΚ, μην μπαίνεις ή ακόμη και μη βάλεις arch. Κάνεις δεν σε υποχρεώνει να τους συναναστρέφεσαι.
  • Δεν είναι το linux στο επίπεδο που να σε ικανοποιεί; Κανένα πρόβλημα, μη βάλεις linux.

Βέβαια θα μου πεις, αν τα κάνεις αυτά μετά με τι θα γκρινιάζεις; :P :D

• Like 2

5 λεπτά πριν, pmav99 είπε

Δεν σου αρέσει το compiling, μην βάλεις gentoo.

Η ζημια εγινε , ψηθηκα να το βαλω σε ενα vm .Δεν ειναι να σας ερθει στο μυαλο μια διανομη , μου την υποβαλλετε στο υποσυνειδητο μετα :)

Το thread μου θυμίζει συζητήσεις προ εικοσαετίας του στυλ "είναι ελιτιστικό το slackware". Απλά ορισμένες διανομές προτιμούν να κρατάνε για λογαριασμό τους το προφίλ των purists ώστε να μην χρειάζεται να παρέχουν υποστήριξη στον κάθε ταλαίπωρο που θέλει να βρει πως θα κάνει mount το dvd.

Μόλις τώρα, elorant είπε

Το thread μου θυμίζει συζητήσεις προ εικοσαετίας του στυλ "είναι ελιτιστικό το slackware". Απλά ορισμένες διανομές προτιμούν να κρατάνε για λογαριασμό τους το προφίλ των purists ώστε να μην χρειάζεται να παρέχουν υποστήριξη στον κάθε ταλαίπωρο που θέλει να βρει πως θα κάνει mount το dvd.

Αν ειχαμε αυτην την λογικη εδω μεσα στο ινσομνια , ξερεις ποσοι μελλοντικοι χρηστες θα χαν γυρισει τρεχοντας στα windows?Γιατι τους βοηθησαμε?Παιρνουμε ποσοστα απο τις διανομες?Απο τον λινους?Αν δεν βλεπεις την big picture που λενε και στο αμερικα , δεν θα κατσω να στην αναλυσω..το χω κανει χιλιαδες φορες..

Απλα στον πλανητη Γη το ανθρωπινο ειδος θελει να ξεχωριζει...ειμαι λευκος , ειμαι πλουσιος , ξερω λινουξ , εχω γρηγορο αμαξι , εχω μοντελο για γυναικα κλπ κλπ...δεν ειναι κακο να ξεχωριζεις.Και στην τελικη βγαλε τα απωθημενα σου με οποιον τροπο θες.Απλα βοηθα και τον διπλα σου να γινει καλυτερος.Αν δεν το καταλαβαινεις πως το να βοηθας τον διπλα σου (να μαθει λινουξ) βοηθαει και σενα (γενικα μιλαω ε) , τοτε ειναι περιττη η κουβεντα που κανουμε...

• Like 2

Και τι έγινε άμα γυρνούσαν στα Windows; Κι εγώ Windows χρησιμοποιώ πλέον στο βασικό μου μηχανάκι. Δεν είμαστε στο 1998 που η Microsoft ήταν ο Εωσφόρος.

Δεν υπάρχει big picture για το Linux. Όσοι νομίζετε ότι το Linux βγήκε για να αλλάξει τον κόσμο έχετε αυταπάτες. Το Linux βγήκε για να ανταγωνιστεί τα υπόλοιπα unices και τα κατάφερε μια χαρά ως προς αυτό. Για κάποιον που δούλευε σε HP-UX ένα λινουξάκι ήταν σωτήριο.

Κανείς δεν γίνεται καλύτερος χρησιμοποιώντας Linux. Σιγά μην το αναγάγουμε και σε θρησκεία. Την δουλειά του μπορεί να κάνει καλύτερα, ή και όχι, και μέχρι εκεί.

4 λεπτά πριν, elorant είπε

Το Linux βγήκε για να ανταγωνιστεί τα υπόλοιπα unices

Ουτε καν.Απο τα χειλη του Λινους , το λινουξ βγηκε για το desktop pc.Τωρα εσυ ή εγω τι πιστευω για το λινουξ και για ποιον λογο βγηκε ειναι περιττο απο την στιγμη που εχει τοποθετηθει ο ιδιος ο δημιουργος του.Και απο τα χειλη του επισης ακουστηκε οτι εχει αποτυχει στον σκοπο του.Να πιασει μια καλη θεση στα desktop pcs.
Για αυτο μην συσχετιζεις hp-ux , irix , aix κλπ σερβερο-unix με το λινουξ.

Και επισης κανεις δεν ειπε οτι τα Windows ειναι ο Εωσφορος (αν και εχει δειξει τετοια σημαδια κατα καιρους) , ουτε οτι ενας χρηστης ντε και καλα πρεπει να χρησιμοποιει λινουξ , ουτε οτι θα γινει καλυτερος ανθρωπος!Αλλα αν ερθει και σου πει ενας , θελω να βαλω λινουξ  για τους χ,ψ δικους του λογους , γιατι να μην τον βοηθησεις?Γιατι να το παιξεις ελιτιστης και να του πεις "φιλαρακι δεν ξερεις βασικες χακεριστικες γνωσεις , γυρνα πισω στα windows ρε νομπα!!" ?

Ο χρηστης του λινουξ ξεροντας οτι η βιομηχανια τον εχει γραμμενο , θελει και τον συμφερει να ερθει λαος στο λινουξ .Προφανως οχι με το ζορι , αλλα οι ελαχιστοι που θα σκεφτουν το λινουξ σαν επιλογη ειναι ευπροσδεκτοι...μην ξανα αναλυσω τους λογους...Αλλα μερικοι βαζουν το e-penis παραπανω απο το γενικο καλο της λινουξ κοινοτητας..δικαιωμα τους..δεν πειραζει..θα παιζουμε μια ζωη με free υποδυεστερα πακετα και θα ονειρευομαστε μια παραλληλη διασταση οπου υπαρχει το photoshop στο λινουξ , ή μεγαλοι τιτλοι παιχνιδιων :)

ΥΓ : Και εγω windows χρησιμοποιω...γιατι στην παραλληλη διασταση που ανεφερα το optimus υποστηριζεται στο λινουξ..στην δικη μας..οχι. 

ΥΓ 2 : Βγαλτε απο την λιστα των ελιτ διανομων το Gentoo .Εβγαλε live cd/dvd σε γραφικο περιβαλλον το παλιοφλωρικο ..ουυυυυυυυυυυυυυ !! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...