Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. 

Στη δουλειά έχουμε έναν υπολογιστή που έχει ίντερνετ μέσο καλωδίου ethernet. 

Με τι τρόπο μπορώ να έχω ασύρματο ίντερνετ από αυτό;

Με ρούτερ γίνεται να συνδέσω το ethernet και να έχω ασύρματο ίντερνετ ή μόνο με καλώδιο τηλεφώνου;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Χρειάζεσαι ένα router που να λειτουργει ως Access Point (AP). Υπάρχουν διάφορα στην αγορα, αλλά αν εχεις κάποιο παλιο modem router μπορεις να το κάνεις αυτό ως access point αρκεί να αλλάξεις το default gateway (να μην είναι ιδιο με το router που σας δινει internet -απο εκει που ερχεται το καλώδιο) και μετά να απενεργοποιήσεις το DHCP. 

Δημοσ.
18 ώρες πριν, isay είπε

Χρειάζεσαι ένα router που να λειτουργει ως Access Point (AP). Υπάρχουν διάφορα στην αγορα, αλλά αν εχεις κάποιο παλιο modem router μπορεις να το κάνεις αυτό ως access point αρκεί να αλλάξεις το default gateway (να μην είναι ιδιο με το router που σας δινει internet -απο εκει που ερχεται το καλώδιο) και μετά να απενεργοποιήσεις το DHCP. 

Ευχαριστώ πολύ αλλά μπορείς να μου πεις και πως να το κάνω μια και δεν γνωρίζω; 😅

Δημοσ.

επισης γινεται αν γινουν bridge τα connections wifi και internet αρκει η καρτα να μπορει να γυρισει σε adhoc ωστε να παιζει σαν access point. ισως να παιζει και με ics.

19 hours ago, ARTHURLUFFY said:

Καλημέρα. 

Στη δουλειά έχουμε έναν υπολογιστή που έχει ίντερνετ μέσο καλωδίου ethernet. 

Με τι τρόπο μπορώ να έχω ασύρματο ίντερνετ από αυτό;

Με ρούτερ γίνεται να συνδέσω το ethernet και να έχω ασύρματο ίντερνετ ή μόνο με καλώδιο τηλεφώνου;

Ευχαριστώ

Δημοσ.
3 ώρες πριν, poulinos είπε

επισης γινεται αν γινουν bridge τα connections wifi και internet αρκει η καρτα να μπορει να γυρισει σε adhoc ωστε να παιζει σαν access point. ισως να παιζει και με ics.

Δεν καταλαβαίνω τίποτα.

Χαχαχα.

Εγώ αυτό που θέλω να μάθω είναι πως μπορώ από το εθερνετ αυτού του υπολογιστή να πάρω ασύρματο ίντερνετ. 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
On 07/12/2018 at 03:28, ARTHURLUFFY said:

Δεν καταλαβαίνω τίποτα.

Χαχαχα.

Εγώ αυτό που θέλω να μάθω είναι πως μπορώ από το εθερνετ αυτού του υπολογιστή να πάρω ασύρματο ίντερνετ. 

ειναι λιγο πιο δυσκολος τροπος απλα βολευει αν δεν εχεις router αλλα εχεις ηδη ασυρματη καρτα.επισης μια διευκρινηση.αναλογως πως εχει σεταριστει το δικτυο μπορει στο καλωδιο ethernet να μην αφηνουν να συνδεθει αλλη συσκευη οποτε εκει αντι για access point να χρειαστεις router με wan. επισης σε περιπτωση που δεν ισχυει αυτο μπορει την θεση ενος access point να παρει ενα παλιο adsl router με τις καταλληλες ρυθμισεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδες να ρωτησω κατι, μηπως το ψυχος επηρεαζει την ασυρματη συνδεση? Αυτες τις μερες του παγετου εχω προβλημα, πολυ ασθενης συνδεση ή  και διακεκομμενη. Ενω το άλλο μου pc που εχει καλυτερη επαφη με το ρουτερ συνδεεται απροβληματιστα.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
On 10/01/2019 at 01:14, rus said:

Παιδες να ρωτησω κατι, μηπως το ψυχος επηρεαζει την ασυρματη συνδεση? Αυτες τις μερες του παγετου εχω προβλημα, πολυ ασθενης συνδεση ή  και διακεκομμενη. Ενω το άλλο μου pc που εχει καλυτερη επαφη με το ρουτερ συνδεεται απροβληματιστα.

Δοκιμασε να αλλαξεις καναλι ή να μετακινησεις λιγο το router. Ενα link σε Outdoor χωρο μπορει να επηρεαστει  σε μεγάλο βαθμό από βροχη ,χιονι, ομιχλη,θερμοκρασία,υγρασια αλλα σε Indoor χωρο(μεσα στο σπιτι) μπορεί να επηρεαστει συνήθως απο θερμοκρασια και υγρασια μονο.  Οι μεταβολες στο wifi ειναι μικροτερες απο οτι σε outdoor λόγω οτι ειναι  πιο σταθερες οι συνθηκες αρα θα πρεπει να σε επηρεαζει και σχετικά λίγο. Δηλαδη μπορει να εχεις λιγο χαμηλοτερη θερμοκρασια στο σπιτι ή  λιγο παραπανω υγρασια αλλα δεν θα πρεπει να σε επηρεασουν τοσο πολυ εκτος αν το σημα ειναι ηδη οριακο στην συσκευη που θες.

Δημοσ.
22 hours ago, poulinos said:

Δοκιμασε να αλλαξεις καναλι ή να μετακινησεις λιγο το router. Ενα link σε Outdoor χωρο μπορει να επηρεαστει  σε μεγάλο βαθμό από βροχη ,χιονι, ομιχλη,θερμοκρασία,υγρασια αλλα σε Indoor χωρο(μεσα στο σπιτι) μπορεί να επηρεαστει συνήθως απο θερμοκρασια και υγρασια μονο.  Οι μεταβολες στο wifi ειναι μικροτερες απο οτι σε outdoor λόγω οτι ειναι  πιο σταθερες οι συνθηκες αρα θα πρεπει να σε επηρεαζει και σχετικά λίγο. Δηλαδη μπορει να εχεις λιγο χαμηλοτερη θερμοκρασια στο σπιτι ή  λιγο παραπανω υγρασια αλλα δεν θα πρεπει να σε επηρεασουν τοσο πολυ εκτος αν το σημα ειναι ηδη οριακο στην συσκευη που θες.

Mαλλον εχει δικιο ο φιλος M@dB0x, σημερα που ζεστανε είναι ok η συνδεση. 

Δημοσ.
19 minutes ago, rus said:

Mαλλον εχει δικιο ο φιλος M@dB0x, σημερα που ζεστανε είναι ok η συνδεση. 

στους εξωτερικους χωρους οι καιρικες συνθηκες επηρεαζουν παρα πολυ την συνδεση αλλα σε εσωτερικο σπιτιου δεν εχεις βροχη δεν εχεις ομιχλη αλλα εχεις 2 μεταβλητες που επηρεαζουν το wifi.το ενα ειναι η θερμοκρασια και το αλλο ειναι η  υγρασια που αλλαζουν σε ενα σπιτι αλλα οχι τοσο πολυ.αν βεβαια η συσκευη σου που λες οτι εκανε διακοπες παιζει παρα πολυ οριακα τοτε αυτο το λιγο ειναι που μπορει να κανει την διαφορα.αν δηλαδη μια συσκευη εχει 5 παυλες σημα και πας στις 4 μικρο το κακο.αν ομως εισαι ηδη στις 1 με 2 και πεσεις αλλη μια τοτε αυτο ειναι θεμα.αν εισαι επισης οριακα δεν θα μπορεις να εκμεταλευτεις και τις μεγιστες ταχυτητες οποτε καλο θα ηταν να διορθωσεις την ποιοτητα του σηματος αν θες καλυτερα αποτελεσματα . επισης αν και αυτο ισχυει σε outdoor συσκευες ,καθε συσκευη εχει καποια ορια θερμοκρασιας και υγρασιας που δουλευει ιδανικα.εξω απο αυτα ορια μπορει να υπαρχει το οποιοδηποτε θεμα με το wifi αλλα και γενικοτερα .βεβαια μεσα στο σπιτι σου δεν θα πιασει ποτε μιον 5 αλλα το καλοκαιρι ειναι πιο πολυ το θεμα που χτυπαμε μεγαλες θερμοκρασιες μεσα στα σπιτια 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, poulinos είπε

στους εξωτερικους χωρους οι καιρικες συνθηκες επηρεαζουν παρα πολυ την συνδεση αλλα σε εσωτερικο σπιτιου δεν εχεις βροχη δεν εχεις ομιχλη αλλα εχεις 2 μεταβλητες που επηρεαζουν το wifi.το ενα ειναι η θερμοκρασια και το αλλο ειναι η  υγρασια που αλλαζουν σε ενα σπιτι αλλα οχι τοσο πολυ.αν βεβαια η συσκευη σου που λες οτι εκανε διακοπες παιζει παρα πολυ οριακα τοτε αυτο το λιγο ειναι που μπορει να κανει την διαφορα.αν δηλαδη μια συσκευη εχει 5 παυλες σημα και πας στις 4 μικρο το κακο.αν ομως εισαι ηδη στις 1 με 2 και πεσεις αλλη μια τοτε αυτο ειναι θεμα.αν εισαι επισης οριακα δεν θα μπορεις να εκμεταλευτεις και τις μεγιστες ταχυτητες οποτε καλο θα ηταν να διορθωσεις την ποιοτητα του σηματος αν θες καλυτερα αποτελεσματα . επισης αν και αυτο ισχυει σε outdoor συσκευες ,καθε συσκευη εχει καποια ορια θερμοκρασιας και υγρασιας που δουλευει ιδανικα.εξω απο αυτα ορια μπορει να υπαρχει το οποιοδηποτε θεμα με το wifi αλλα και γενικοτερα .βεβαια μεσα στο σπιτι σου δεν θα πιασει ποτε μιον 5 αλλα το καλοκαιρι ειναι πιο πολυ το θεμα που χτυπαμε μεγαλες θερμοκρασιες μεσα στα σπιτια 

Στη προβληματικη τωρα κατασταση μιλαω για 1-2 παυλες, ή και για καμια παυλα. Το άλλο μου pc που εχει λιγοτερους τοιχους αποσταση από το ρουτερ δεν ειχε κανενα πρόβλημα. Χτες το βραδυ για 2-3 ωρες ειχα παλι προβληματακι αλλα τωρα ειμαι ενταξει. Οι παυλες που εχω κανονικα είναι συνηθως τέσσερις.

Μου λες λοιπον οτι οντως το κρυο επηρεαζει την οικιακη ασυρματη συνδεση. Και υποθετω θα την επηρεαζει πιο ευκολα όταν μεσολαβουν τοιχοι και εμποδια.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
15 hours ago, M@dB0x said:

O πουλινος δεν εχει υγρασια στο σπιτι............. δεν τον πιανουν αυτον αυτα.

αλλα εχεις 2 μεταβλητες που επηρεαζουν το wifi.το ενα ειναι η θερμοκρασια και το αλλο ειναι η  υγρασια που αλλαζουν σε ενα σπιτι αλλα οχι τοσο πολυ.

α.το πρωτο μαλλον ειναι οτι υπαρχει θεμα στο να διαβασεις γιατι δεν εγραψα πουθενα οτι δεν επηρεαζει η θερμοκρασια και η υγρασια απλα ανεφερα οτι επηρεαζει λιγοτερο απο οτι σε Outdoor χωρο που εχεις παραπανω μεταβλητες να σου επηρεασουν το σημα.outdoor μπορει να ειναι ενα Link ή να προσπαθεις να πιασεις σημα απο ενα γειτονα.

β.για σενα να σου δωσουμε  silica gel γιατι φαινεται οτι στο δικο σου σπιτι η υγρασια γινεται και condensing  με αποτελεσμα στο wifi να εχεις τις ιδιες απωλειες με τον εξωτερικο χωρο.

8 hours ago, rus said:

Στη προβληματικη τωρα κατασταση μιλαω για 1-2 παυλες, ή και για καμια παυλα. Το άλλο μου pc που εχει λιγοτερους τοιχους αποσταση από το ρουτερ δεν ειχε κανενα πρόβλημα. Χτες το βραδυ για 2-3 ωρες ειχα παλι προβληματακι αλλα τωρα ειμαι ενταξει. Οι παυλες που εχω κανονικα είναι συνηθως τέσσερις.

Μου λες λοιπον οτι οντως το κρυο επηρεαζει την οικιακη ασυρματη συνδεση. Και υποθετω θα την επηρεαζει πιο ευκολα όταν μεσολαβουν τοιχοι και εμποδια.

ολα επηρεαζουν απλα η συγκριση ηταν μεταξυ εσωτερικου και εξωτερικου χωρου που στον εξωτερικο χωρο ειναι ολα πιο εντονα.

α.να αλλαξεις τις θερμοκρασιες μεσα στο σπιτι και την υγρασια για να παιζει καλυτερα το wifi ....δεν εχει νοημα.  οποτε η κανεις υπομονη ή δοκιμαζεις πραγματα μηπως το κανεις καλυτερο.το τι πραγματα το αναφερω πιο κατω.

β.οι τοιχοι θα σου κοψουν περισσοτερο σημα απο οτι η υγρασια/θερμοκρασια.οποτε αν χανεις ενα χ ποσοστο απο τον καθε τοιχο θα χασεις συν ενα εξτρα ποσοστο απο υγρασια/θερμοκρασια.οποτε το βασικο θεμα ειναι τι θα κανεις για να διορθωσεις αυτο το προβλημα.

η αλλαγη καναλιου ειναι μια δοκιμη να κανεις για να δεις αν θα παιξεις πιο σταθερα. το δευτερο ειναι αν μπορει να τοποθετηθει καπου αλλου το ρουτερ ωστε να εχεις καλυτερο σημα στην προβληματικη συσκευη.γ.μπορεις να πειραξεις το channel width/channel bandwidth και απο πχ 40 να το κανεις 20 και να δεις αν θα παιξεις πιο σταθερα αν σου δινει τετοια επιλογη το ρουτερ.αν η ασυρματη καρτα ειναι Usb μπορεις να βαλεις μια επεκταση για να φερεις το Usb σε καλυτερο σημειο ωστε να βελτιωθει το σημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...