p.space Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα, είμαι 27 και αν και ίσως λίγο αργά αποφάσισα πως θέλω μηχανή. Δεν έχω δίπλωμα ακόμα οπότε προφανώς θα ξεκινήω απο εκεί. Θέλω γενικά να φτάσω στην Ducati Monster 821. Γενικά τι συμβουλεύεται σε κάποιον που ξεκινάει τώρα και δεν έχει οδηγήσει ποτέ του μηχανή? Είναι καλύτερο στην αρχή (από άποψη ασφάλειας ίσως περισσότερο) να ξεκινήσω με κάτι χαμηλού κυβισμού (παπάκι, σκούτερ κτλπ) ή μπορώ να παω σε υψηλού κυβισμού κατευθείαν. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
γροσερισοπ Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 εγώ πήρα ένα 200άρι duke και ρολάρει άψογα στη πόλη πολύ ελαφρύ και παιχνιδιάρικο και μετά θα πάω στο triple street
NikosKallithea Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Αν δεν νιώθεις οτι είσαι έτοιμος για μεγάλα κυβικά θα σου πρότεινα να πας σε μια μοτοσυκλέτα χαμηλού κυβισμού, αλλα μοτοσυκλέτα, ουτε σκούτερ, ουτε παπιά και αηδίες 3
mp123 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 επειδη κατι αναλογο εκανα και εγω πριν ενα χρονο ( ξεκινησα με σκουτερ 200 cc μετα απο εφτα μηνες μηχανη 300 cc σε κανα τριμηνο θα παω για 300cc- 400 cc σκουτερ η' για 650cc 700 μηχανη δεν ξερω ακομα ) θα σου πω τι θα εκανα αν ξεκινουσα τωρα. οκ θα ξεκινησεις μαθηματα αλλα κανε δεκα δεκαπεντε τουλαχιστον περα απο τα βασικα.παρε μηχανη 300 - 500cc καπου στα 40 - 50 hp για αρχη. . εκει περιπου. οχι παρακατω. ασε τα 250cc .
AristidisZ Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Στις 6/12/2018 στις 12:33 ΠΜ, NikosKallithea είπε Αν δεν νιώθεις οτι είσαι έτοιμος για μεγάλα κυβικά θα σου πρότεινα να πας σε μια μοτοσυκλέτα χαμηλού κυβισμού, αλλα μοτοσυκλέτα, ουτε σκούτερ, ουτε παπιά και αηδίες Αυτό ακριβώς...
Lakou Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Φίλε μου το πρώτο που πρέπει να καταλάβουμε είναι η εμπειρία που έχεις πάνω σε δυο τροχούς.... αυτή είναι η αφετηρία τις σκέψης σου για το τι είδους μηχανάκι θες, μετά φυσικά είναι οι ανάγκες σου... πόλη, ταξίδια, μικρές η μεγάλες αποστάσεις και Μετά οικονομική δυνατότητα....
..MementoMori.. Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στα 33 που το αποφασισα εγω, πηγα πρωτα σε σκουτερ 200cc, μετα σε 500cc και τελος σε V-strom 650cc. Ολα αυτα σε διαστημα 2 ετων. Μετανιωσα που φοβηθηκα στην αρχη και "ταλαιπωρηθηκα" με τα σκουτερ. Αν εισαι συνειδητοποιημενος, αν ξερεις οτι δεν ξερεις και οτι θα περασει αρκετος καιρος μεχρι να μαθεις, να κινεισαι με το διτροχο, τοτε δεν υπαρχει λογος να παρεις σκουτερ. Κοινως, αν μπορεις να ελεγξεις τον εαυτο σου και να μην πηγαινεις σαν ινδιανος, παρε οτι θες. Εννοειται οτι παιζει ρολο και η χρηση. Αλλα για εσενα που εχεις σκοπο να καταληξεις σε μεγαλη μηχανη, δεν εχει νοημα να ξεκινησεις με σκουτερ ή παπακι. Αν φοβασαι τα κυβικα, παρε μια μικροτερη πρωτα. Και φυσικα βγαζεις κατευθειαν διπλωμα απεριοριστων κυβικων για να μην τρεχεις αργοτερα. Το βασικο που πρεπει να εχεις στο μυαλο σου, ειναι πως οτι και αν καβαλας, αμα κανεις μαλακιες, θα χτυπησεις αργα ή γρηγορα. Ειτε εχεις σκουτερ ειτε μεγαλη μηχανη. Το αλλο που πρεπει να ξερεις ειναι οτι πιθανοτατα θα πεσεις ακομα και αν δεν κανεις μαλακιες. Γιατι θα κανει καποιος αλλος. Οποτε παντα κρανος, μπουφαν γαντια κτλ. Εμενα με εσωσαν δυο φορες που με τρακαραν. Πιθανοτατα δεν θα ειχα σκοτωθει γιατι πηγαινα σιγα, αλλα πιστεψε με θα ειχα χτυπησει πολυ ασχημα χωρις αυτα. Αυτα απο εμενα με την λιγη εμπειρια που εχω. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2018 από ..MementoMori..
dimos15 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Γιατι θες μηχανη? Το ξερεις οτι η μιση ελλαδα λαδωνει για να παρει διπλωμα ετσι? Με την μηχανη εισαι εκτεθειμενος απο παντου...😕 Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2018 από dimos15
Mpiftekis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Εγώ πήρα 1η μηχανή στα 27 και πήρα ένα ΤransΑlp700 (55hp). Ήξερα όμως ότι δεν ήξερα και το πήγαινα λάου-λάου (θα μου πεις μ'αυτήν τη μηχανή και να θες δεν μπορείς να πας🤣 γρήγορα). Το μόνο που με δυσκόλεψε ήταν το βάρος της σε συνδυασμό με το ψηλό κέντρο βάρους. Κατά τ'άλλα και τη χάρηκα και με χάρηκε. Της πήρα και τριβάλιτσο και ταξιδάκια κάθε τρεις και λίγο κι όλα καλά. Άποψη μου είναι να καταλάβεις τι παίρνεις (μηχανή= κίνδυνος, είσαι εκτεθειμένος σε καιρικά φαινόμενα και σε δίποδα ζώα πίσω από τιμόνι κλπ) κι από'κει και πέρα κάνεις τα κουμάντα σου. Εννοείται ότι πριν την πάρω, είχα ήδη πάρει κράνος, μπουφάν, γάντια και παπούτσια ειδικά για μηχανή. Να υπολογίζεις γύρω στο χιλιάρικο για όλα αυτά, ειδικά αν θα την κυκλοφορείς χειμώνα-καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει ότι θες 2 απ'όλα (μπουφάν, γάντια, παπούτσια). 1
De@th L0rd Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Στις 7/12/2018 στις 12:53 ΜΜ, dimos15 είπε Γιατι θες μηχανη? Το ξερεις οτι η μιση ελλαδα λαδωνει για να παρει διπλωμα ετσι? Με την μηχανη εισαι εκτεθειμενος απο παντου...😕 Αν πηγαίναμε με αυτή τη λογική θα έπρεπε να κυκλοφορούμε ΟΛΟΙ με αυτοκίνητο ΚΑΙ με στολή motogp μέσα στο αυτοκίνητο. Σκέψου όλα αυτά τα μηχανάκια που βλέπεις να ήταν αυτοκίνητα, όχι να παρκάρεις δε θα έβρισκες, ούτε να βγείς από τη πόρτα του σπιτιού δεν θα μπορούσες... 3
ziaba Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Στις 5/12/2018 στις 11:47 ΜΜ, p.space είπε Καλησπέρα, είμαι 27 και αν και ίσως λίγο αργά αποφάσισα πως θέλω μηχανή. Δεν έχω δίπλωμα ακόμα οπότε προφανώς θα ξεκινήω απο εκεί. Θέλω γενικά να φτάσω στην Ducati Monster 821. Γενικά τι συμβουλεύεται σε κάποιον που ξεκινάει τώρα και δεν έχει οδηγήσει ποτέ του μηχανή? Είναι καλύτερο στην αρχή (από άποψη ασφάλειας ίσως περισσότερο) να ξεκινήσω με κάτι χαμηλού κυβισμού (παπάκι, σκούτερ κτλπ) ή μπορώ να παω σε υψηλού κυβισμού κατευθείαν. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. για τι χρήση το θες? να πηγαίνεις οικονομικά παντού.... να κάνεις την δουλεία σου με λίγα λογία ή να κάνεις την κ@ύλα σου, για την καφετέρια κλπ?
De@th L0rd Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Πάντως αυτό με τις μηχανές μεγάλου κυβισμού και την οικονομία το θεωρώ λίγο χαζό. Η κατανάλωση είναι συγκρίσιμη με του αυτοκινήτου και αν συμπεριλάβουμε και το βάρος-όγκο στην αναλογία, βγαίνουν και πολύ ακριβότερες στην πορεία. Το μόνο οικονομικό στη κατανάλωση είναι παπί και σκούτερ μέχρι το πολύ 200 κυβικά. Οτιδήποτε παραπάνω τσούζει. 1
NikosKallithea Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Η μοτοσυκλέτα ειναι και τρελα, ειναι τροπος ζωής δεν ειναι μόνο πήγαινε ελα σαν το αυτοκίνητο που πας κάπου και το μετανιώνεις 100 φόρες γιατι δεν βρισκεις παρκιν ουτε οταν πας αλλα ουτε οταν γυρίσεις, περαν του οτι πρεπει να ξεκινήσεις και μια ωρα πριν ξεκινήσει αυτος με την μοτοσικλέτα για να φτάσετε την ιδια ωρα 1
xrhstosiak Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 καλυτερα το πρωτο βημα να ειναι το παπι ... και ολα θα παρουν το δρομο τους καλη αρχη 1
UncleKim Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Θα παρεις μοτοσυκλετα με οτι αυτο συνεπαγεται. Ουτε παπι, ουτε σκουτερ. 27 εισαι δεν εισαι 17. Θα παρεις κατι να φρεναρει κ να στριβει αξιοπρεπως. Υπαρχουν σχολεια ασφαλους οδηγησης σε πιστα που με μικρο κοστος μαθαινεις να οδηγεις σωστα κ να το απολαμβανεις. Σεβαστο ποσο απο το budget σου πρεπει να παει σε τουλαχιστον κρανος-γαντια-μποτες. Ενα παλιο ασπαστο 400cc για αρχη ειναι οτι πρεπει. Αν σου αρεσει και σε γεμισει η φαση μοτοσυκλετα με αυτο πας παντου. Δεν θα το βαρεθεις γρηγορα και η επομενη επιλογη σου θα ειναι κατασταλαγμενη για το ποια κατηγορια σου αρμοζει. Καλες βολτες και παντα ορθιος! Ξεχασα. Καλο ειναι να περασεις και μια βολτα σε αντιστοιχο φορουμ. (www.moto.gr) Μπορουν να σου λυθουν πολλες αποριες απο τους χρηστες κτλ Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2018 από UncleKim
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα