Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Ablaoublas_542 είπε

Οι "σημαντικοί" φωτογράφοι δεν είναι σημαντικοί λόγω του εξοπλισμού τους.. βλεπε ansel adams. Τωρα αν εσυ βγαζεις ψηφιακες εικονες για τα σκουπιδια ψαξε το προβλημα πισω απο το οφθαλμοσκοπιο οχι μπροστα 🙂

*Το δυναμικο ευρος και η αναλυση μαρκετιστικος ορος, μαλιστα. science would like a word with you 

Ποιος ansel adams φίλε μου, στο σήμερα αναφέρομαι όχι στο τι γινόταν πριν 80 χρόνια.

Προφανώς για να τα γράφεις αυτά είσαι εντελώς άσχετος με το τι συμβαίνει στην καλλιτεχνική φωτογραφία σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι κακό αυτό αλλά μην γράφεις για αυτό γιατί εκτίθεσαι.

Την επόμενη φορά που θα βρεθείς έξω από κάποιο μεγάλο φεστιβάλ φωτογραφίας ή κάποιο μουσείο σύγχρονης τέχνης (στα έργα τελευταίας δεκαετίας προφανώς στο μουσείο) κάνε τον κόπο να μπεις μέσα να δεις τι γίνεται και έλα και ξαναγράψε μας..

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, laradoomed123 είπε

Στη φωτογραφία πάντως δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως οι πιο πολλοί σημαντικοί φωτογράφοι όταν θέλουν να κάνουν ένα σοβαρό πρότζεκτ χρησιμοποιούν μόνο φιλμ.Τα παραδείγματα είναι πραγματικά άπειρα. 

Στο μόνο που έχει προσφέρει κάτι η ψηφιακή φωτογραφία είναι στο επαγγελματικό κομμάτι τύπου γαμοβαπτίσεις, φωτορεπορταζ κ στις φωτογραφίες διακοπών-αναμνηστικές. Πέρα από αυτό το αποτέλεσμα είναι πραγματικά για τα σκουπίδια.

* και προφανώς το σκανάρεις μετά το φιλμ και το βάζεις δίπλα δίπλα με μια φωτογραφία που έκανες στις ίδιες συνθήκες με μια καρατούμπανη ψηφιακή τελευταίας τεχνολογίας και γελάει μέχρι κ το πληκτρολόγιο με την άπειρη ανάλυση, το άπειρο δυναμικό εύρος και τις λοιπές μπούρδες του μαρκετινγκ.

η συσκευή με την οποία σάρωσες το φιλμ λειτουργεί με την ίδια αρχή πάνω κάτω που λειτουργούν και οι ψηφιακές φωτογραφικές.

Το να λες ότι έβαλες μια σάρωση φιλμ δίπλα σε αρχείο φωτογραφίας (raw) που παρήγαγε ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και να γελάς θα πρεπε να σε προβληματίζει.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, laradoomed123 είπε

Ποιος ansel adams φίλε μου, στο σήμερα αναφέρομαι όχι στο τι γινόταν πριν 80 χρόνια.

Προφανώς για να τα γράφεις αυτά είσαι εντελώς άσχετος με το τι συμβαίνει στην καλλιτεχνική φωτογραφία σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι κακό αυτό αλλά μην γράφεις για αυτό γιατί εκτίθεσαι.

Την επόμενη φορά που θα βρεθείς έξω από κάποιο μεγάλο φεστιβάλ φωτογραφίας ή κάποιο μουσείο σύγχρονης τέχνης (στα έργα τελευταίας δεκαετίας προφανώς στο μουσείο) κάνε τον κόπο να μπεις μέσα να δεις τι γίνεται και έλα και ξαναγράψε μας..

Μονο και μονο που απο το τεχνικο ζητημα του σκαναρισμενου φιλμ εναντι της ψηφιακης φωτογραφιας περασες στο "ξες ποιος ειμαι εγω και τι φωτογραφίες εχω δει" εκτιθεσαι Ριζο. Ασε που ξαφνικα εγινε η φωτογραφια ως τεχνη, συναρτηση του εξοπλισμου που χρησιμοποιεις. Γελοιο σαν σκεψη. Δεν ηξερα οτι ο ansel adams ειναι Ξεπερασμενος(hint: δεν ειναι) , good to know. 

Ειπαμε, πισω απο το οφθαλμοσκοπιο 🙂

Δημοσ.

Δεν ξέρω,μπορεί να είναι θέμα αντίληψης του ματιού και συνήθειας,όμως στο μάτι ως τώρα μου φαίνονται αρκετά πιο ρεαλιστικά και πιο φυσικά τα έργα που έχουν γυριστεί στό γνωστό κινηματογραφικό φορμάτ με τις ανάλογες κάμερες και μου φαίνονται πολύ "ψεύτικα" τα έργα που γυρίζονται τα τελευταία χρόνια,με παρόμοιες μεθόδους,υπάρχει λόγος που τόσα χρόνια υπήρχε αυτό το φορμάτ στίς κινηματογραφικές ταινίες και έχει γίνει μετά απο μεγάλη ερεύνα,δεν είναι μόνο ο περιορισμός της τεχνολογίας στίς κάμερες που μπορεί να ήταν παράγοντας,για κάποια χρόνια,όμως σίγουρα οχι επι τόσες πολλές δεκαετίες.

Κάθε τεχνολογία έχει τα υπέρ και τα κατά της και όπως είπαμε για τα φίλμ κάτι ανάλογο μπορεί να ειπωθεί και για την φωτογραφία,που όπως λένε αρκετοί ειδικοί,υπερτερεί απο την ψηφιακή σε κάποια πράγματα πχ στήν ανάλυση στήν καλύτερη απόδοση μαύρου/άσπρου σε καλύτερη απόδοση σε τοπία κλπ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Undertaker25 είπε

Ευτυχώς που υπάρχουν σκηνοθέτες όπως ο Νόλαν και ο Ταραντίνο που κρατούν τη μαγεία του φιλμ ακόμα ζωντανή. Προσωπικά σιχαίνομαι τις ψηφιακές κάμερες και θεωρώ πως ψευτίζουν εντελώς την εικόνα.

Απλά σύγκρινε την αναλογική εικόνα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών με την ψηφιακή του Χόμπιτ.

Πως ακριβως την κρατανε ζωντανη οταν στις ταινιες τους το post production, διανομη και προβολη γινεται με ψηφιακο τροπο; 😒

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, fotoalexandros είπε

Οι ψηφιακές κάμερες δυστυχώς κατέστρεψαν την ποιότητα  και του κινηματογράφου πέραν της φωτογραφίας. Αν και η ανάλυση ανέβηκε - σε σχέση με το μισό καρέ που χρησιμοποιούσε  το κινηματογραφικό φίλμ - το αποτέλεσμα είναι άχρωμο,  με έντονο κυανοπράσινο στα σκοτεινά πλάνα, και ειδικά σε σκηνές με υψηλή αντίθεση, άθλιο σε σχέση με του φιλμ. 

Αυτό το κυανοπρασινο παλικάρι μου δεν δημιουργείται λόγω έλλειψης ποιότητας, απλά είναι το χρωματικό cast που επιλέγει ο σκηνοθέτης. Άλλοτε κυανοπράσινο, άλλοτε κυανόγκρι ή σχεδόν πράσινο όπως στο Matrix.

Άλλωστε υπάρχουν πολλές ταινίες με υψηλό κορεσμό χρωμάτων ή έντονο contrast. Επιλογή του σκηνοθέτη... Απλά οι μηχανές με φιλμ κατέγραφαν με οτι white balance είχε επιλέγει και η επιλογή του χρωματικού cast (που δεν ήταν και πολύ συχνό) γινόταν με φίλτρα μπροστά από τον φακό.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

η ταινια που γυριστηκε με φιλμ, τυπωθηκε σε φιλμ και πρβληθηκε σε φιλμ δεν εχει ακόμα δει αξιο αντιπαλο απο την ψηφιακη τεχνολογια.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε

η ταινια που γυριστηκε με φιλμ, τυπωθηκε σε φιλμ και πρβληθηκε σε φιλμ δεν εχει ακόμα δει αξιο αντιπαλο απο την ψηφιακη τεχνολογια.

nostalgia talking 

Δημοσ.

Αυτό που δείχνει ψεύτικο στις ταινίες δέν έχει να κάνει τόσο με τα χρώματα αλλά με το frame interpolation*. Αυτό ίσως μπερδεύει τους περισσότερους.

*ψάξε, μάθε...

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Θα δει με το hdr...

• Like 1
Δημοσ.

βεβαίως προσαρμόστηκαν οι κορυφαίοι αναμορφικοί φακοί Hawk65 της Vantage, που ξεπερνούν κατά πολλές φορές το κόστος της ίδιας της κάμερας

χμμμμ δηλαδη σε ενα 106 αν ριξεις 50 χιλιαρικα και τρεξει σε κοντρα με ενα wrc και εχει ελπιδες σημαινει οτι τα 106 κανουν για αγωνες ,εδω γελανε και οι πετρες 😂😂😂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...