Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που ενσωματώνει τους υπότιτλους στις ταινίες που κατεβάζω και να τρέχει στο Linux mint?

sea-marine

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας. Ο τίτλος από μόνος του τα λέει όλα...έψαξα στο google και βρήκα το DeVeDe και δοκίμασα να το κάνω αυτό και όταν μου φόρτωσε στο 100% η μπάρα, μου έβγαλε σφάλμα και όταν  πήγα στο φάκελο που καθόρισα να αποθηκευτεί η ταινία με ενσωματωμένους τους υπότιτλους, είχε 2 αρχεία βίντεο και  κάτι άλλα αρχεία, άνοιξα τα αρχεία βίντεο και δεν μου παίζανε.

Μπορείτε σας παρακαλώ να μου προτείνετε κάποιο τέτοιο πρόγραμμα για αυτή τη δουλειά που να  δουλεύει σε linux mint?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Επεξ/σία από sea-marine
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασα με το HandBrake και περίμενα πολύ ώρα μέχρι να μου φορτώσει στο 100% η μπάρα και στο τέλος, ΔΕΝ εμφανιζόντουσαν οι υπότιτλοι.

Μπορεί και να μην έκανα κάτι καλά.

Επεξ/σία από sea-marine

θέλω να βάλω την ταινία σε ένα στικάκι να τη δω στην τηλεόραση μου αλλά η τηλεόραση μου, δεν έχει επιλογή να προσθέσει το αρχείο των υποτίτλων στο βίντεο.

Δεν χρειάζεται. Οι τηλεοράσεις βλέπουν τους υπόλιτλους αυτόματα αν είναι στο ίδιο φάκελο με την ταινία. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο υπότιτλος να έχει ακριβώς το ίδιο όνομα και σε μερικές τηλεοράσεις χρειάζεται και το όνομα ταινίας του υπότιτλου να μην έχει μέσα τελείες και τέτοιους χαρακτήρες αλλά μόνο γράμματα και κενά. 

Υπαρχει και το Avidemux http://avidemux.sourceforge.net/

AVIDEMUX : ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΥΠΟΤΙΤΛΩΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΒΗΜΑ 1ο
Εγκατάσταση του avidemux από τα αποθετήρια (σχεδόν κάθε διανομής ...)

ΒΗΜΑ 2ο
Πατάμε το εικονίδιο "Άνοιγμα", και διαλέγουμε από το δίσκο, την ταινία που θέλουμε να γράψουμε.
Στην αρχή θα μας βγάλει κάποιο παραθυράκι στο οποίο απαντάμε καταφατικά, και περιμένουμε να φορτώσει την ταινία μας ...

ΒΗΜΑ 3ο
Πηγαίνουμε στην αριστερή μεριά, του avidemux, και στις επιλογές "Video" , "Audio" βλέπουμε να γράφει "Copy". Αυτό σημαίνει ότι με την επιλογή αυτή θα αντιγράψει την ταινία όπως είναι ...
Βλέπουμε επίσης και την επιλογή "Format"

Εμείς επιλέγουμε κάτι .... εγώ συνήθως επιλέγω στις επιλογές "Video" "MPEG-4 ASP(Xvid)", στις επιλογές "Audio" "AC3(lav)" και στις επιλογές "Format" "AVI"

ΒΗΜΑ 4ο
Στο "Video", θα εμφανιστούν οι επιλογές "Configure", και "Filters"

ΒΗΜΑ 5ο
Στο παράθυρο "Configure", γίνεται χαμός από επιλογές (οι οποίες θέλουν πειράματα, που δεν τα έχω κάνει).
Εκεί εγώ επιλέγω, στην 1η καρτέλα "General" και στην επιλογή "Encoding Mode", "Video Size(Two Pass)" και θέτω πόσα MB θέλω να είναι η ταινία μου.
H ταινία μπορεί και να κρατήσει κανά 2 ώρες (λόγω ότι κάνει 2 "περάσματα")

ΒΗΜΑ 6ο
Στο παράθυρο "Filters", πηγαίνουμε στην αριστερή μεριά, στην επιλογή "Subtitles".
Εδώ για απλά srt αρχεία, επιλέγω το "Subtitler" με διπλό κλικ (τα άλλα δεν τα έχω δοκιμάσει).
Στο παραθυράκι που εμφανίζεται επιλέγω:
1. Subtitle file, δηλαδή επιλέγω το αρχείο srt, που έχει τους υπόλιτλους.
2. Font, αυτό είναι σημαντικό για να φαίνονται οι ελληνικοί υπότιτλοι...
συνήθως βάζω arial (σε πολλές διανομές βρίσκονται "/usr/share/fonts/" πάρα πολλά fonts ....)
3. Encoding, εδώ επιλέγουμε "Greek"
4. Set Size and Position
και ότι άλλο τραβάει η ψυχή μας....

ΒΗΜΑ 7ο
Στο "Audio", θα εμφανιστούν οι επιλογές "Configure", και "Filters"
Στο "Configure", θέτουμε το "Bitrate" που θέλουμε για τον ήχο ...

ΒΗΜΑ 8ο
Πατάμε το εικονίδιο "Αποθήκευση" και περιμένουμε .........

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Υπάρχει περίπτωση, μετά τη φόρτωση της ταινίας το παράθυρο του προγράμματος να βγεί εκτός των ορίων της οθόνης, με αποτέλεσμα να μη φαίνονται τα μενού και τα κουμπιά του προγράματος ...

Η λύση είναι:

Κρατάμαι πατημένο το αριστερό ALT, και σέρνουμε το παράθυρο με το ποντίκι προς όπου θελήσουμε, για να εμφανιστούν τα αντίστοιχα κουμπιά ...

Με το που πάτησα άνοιγμα και φόρτωσα την ταινία που θέλω, μου εμφάνισε μήνυμα "Δεν βρέθηκε αποκωδικοποιητής ήχου για αυτό το αρχείο. Η αποθήκευση (ήχος+βίντεο) θα δημιουργήσει προβληματικό AVI. Η αποθήκευση ήχου θα λειτουργήσει" και μετά μου εμφανίζει μια μεγαλη  πράσινη οθόνη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...