Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

όχι φίλε επειδή δεν γνωρίζω πως δοκίμασα να βγάλω φωτογραφιες στη οθόνη και δεν τα κατάφερα , το burn in το έχουνε πάθει και τα δύο κινητά μου πάνω ψηλά στη οθόνη, επειδή χρησιμοποιώ το Facebook και YouTube αρκετές ώρες την ημέρα, πάνω από 10 σίγουρα, υπάρχει πάντως μπόλικο φωτογραφικό υλικό στο διαδίκτυο και από άλλους κατόχους galaxy s8 που έπαθαν burn in. Εντομεταξυ οταν είχα το Galaxy s5 neo και επαθα burn in, αρκετοί μου είπαν,  ότι τα παλιότερα κινητά τις Samsung είχαν αυτό το πρόβλημα, και να μην ανησυχώ για τα νέα galaxy, ότι δεν θα το πάθω. Η χρήση που κάνω  και λόγω δουλειάς είμαι όλοι μέρα Facebook εχει αποτύπωθει εκεί ψηλά.  Στη Samsung μου είπαν δεν το αναγνωρίζει σαν πρόβλημα, και ότι είναι από την έντονη χρήση, εγώ πάντως ξενέρωσα που έδωσα τόσα λεφτά, φαίνεται όταν βλέπεις βίντεο στο YouTube το αποτύπωμα, χρησιμοποιώ έντονο μαύρο εξώφυλλο στη οθόνη του κινητού για να μην φαίνεται, και επειδή υπάρχει είδη το πρόβλημα και είμαι Facebook δεν το βλέπω επειδή βρίσκεται ψηλά, όταν όμως βλέπω Full screen βίντεακία στο YouTube φαίνεται.

• Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, woox-2 είπε

όχι φίλε επειδή δεν γνωρίζω πως δοκίμασα να βγάλω φωτογραφιες στη οθόνη και δεν τα κατάφερα ...

Βαλε στο κινητο σου ενα βιντεο με γκρι καρτελα 50% να παιζει και φωτογραφησε με ενα αλλο κινητο αφου κανεις ζουμ.

Στο παρακατω λινκ σου βαζω ενα γκρι πατερνακι απο youtube με μεταβλητη φωτεινοτητα. Δοκιμασε να παιξεις αυτο και τσεκαρε πότε το Burn in φαινεται πιο καθαρα. Εκεινη τη στιγμη απο αλλο κινητο ή καμερα, βγαλε μια εστιασμενη και ζουμαρισμενη φωτο (οσο μπορεις).

Καπου στο 40%-60% φωτεινοτητας του παρακανω πατερν, θα δεις πιο ευκολα το αποτυπωμα.

https://www.youtube.com/watch?v=ZgzUCR6nQQw

Επεξ/σία από warewolf
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, warewolf είπε

Ειναι ευκολο να ανεβασεις μια φωτο με το Burn in. ?

Κατσε καλα. 🙂

Οταν τα χρονια που σου εχουν απομεινει να ζησεις ειναι λιγοτερα απο αυτα που εχεις ζησει, τοτε ο χρονος σου γινεται πιο πολυτιμος. (για να τον χαραμιζεις απαντωντας σε τρολς)

Δεν χρειαζεται να το αναγνωρισω καποια στιγμη. Ουδεποτε ισχυριστηκα πως ειναι για ολους. Ουτε για το μεσο χρηστη.

Ουτε η QLED ειναι για το μεσο χρηστη. Ο μεσος χρηστης βλεπει σε μια απλη lcd 200-500 ευρω.

Η OLED ειναι για τον ψαγμενο χρηστη. Για αυτον που θελει οτι καλυτερο στα ποιοτικα χαρακτηριστικα της εικονας.

Όταν είπα μέσος χρήστης δεν εννοούσα τις γνώσεις που έχει ο καθένας άλλα την χρήση που μπορεί να κάνει σε μια τηλεόραση!Δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος δεν επιλέγει oled είναι αυτοματα και αδαής περί εικόνας και Τεχνολογίας..Υπάρχουν πολύ καλες led και qled τηλεοράσεις που δίνουν εικόνα υψηλής ποιότητας χωρίς τις παθογένειες μιας ακόμη πρώιμης Τεχνολογίας!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπαρχουν LCD που παιζουν καλα με τις παθογενειες μιας οψιμης τεχνολογιας. (θα ελεγα εγω)

Δεν θεωρω αχρηστες τις lcd. Αλλα στον τομεα ποιοτητα εικονας οσο οψιμη και να ειναι σαν τεχνολογια δεν μπορουν να δωσουν παραπανω. (δες bold παρακατω)

Δεν εννοουσα μεσος χρηστης στις γνωσεις του πως κατασκευαζεται μια tv ή εγκυκλοπαιδικες γνωσεις και θεωρειες επανω σε αυτη.

Εννοουσα μεσο χρηστη σε απαιτησεις ποιοτητας εικονας. Σημερα μπορει να εχει αλλαξει και η χρηση μιας Tv (τηλεοπτικο, ταινιες, παιχνιδια, αθλητικα, παρακολουθηση καμερων ασφαλειας ή οτι φανταστεις.) Μια Tv πλεον περισσοτερο απο ποτέ καλυπτει πολλων ειδων χρησεις, ενω καποτε ο σκοπος του να αποκτησουμε μια πιο καλη τηλεοραση, γινοταν αυστηρα με γνωμονα την καλυτερη ποιοτητα για ταινιες. 

Τοποθετηθηκα μονο στο κομματι που αφορα αυστηρα την ποιοτητα εικονας αυτη καθε αυτη. Και αυτο το κομματι της εικονας, μετριεται εργαστηριακα με οργανα και μπορουμε να ποσοτικοποιησουμε το ποσο καλη ειναι σε διαφορους τομεις της ποιοτητας εικονας (κοντραστ, κινηση, χρωματικο ευρος, γωνιες θεασης κλπ)

Αν ηθελα να αγορασω μια Tv οπου δεν θα ηταν ιδιαιτερα για χρηση ταινιων/σειρων, δεν θα με ενοιαζε και τοσο η ποιοτητα εικονας. Για λιγο τηλεοπτικο, λιγο ποδοσφαιρο λιγο παιχνιδι, να δει η γυναικα μενεγακη, η γιαγια μαστερ σεφ ή ενα ντοκυμαντερ και τα παιδια παιδικα.

Η Oled θα συγκριθει με τις premium κατηγοριες lcd οπου εχουν πολλες ζωνες ελεγχου. Και εκεινες προσπαθουν μια καλυτερη εικονα στις ταινιες προπαθωντας να ελεγξουν οσο μπορουν τον οπισθιο για να βελτιωσουν μαυρο και κοντραστ.

Δεν ειναι αχρηστες προς Θεου, απλως σε απολυτους ορους εικονας οι oled υπερεχουν.

Με τον ορο "μεσος χρηστης " λοιπον εννοουσα αυτον που δεν ειναι ιδιαιτερα απαιτητικος στην εικονα. (εχει δεν εχει γνωσεις)

Ολοι πληρωνουμε ενα τιμημα με τις επιλογες μας.  Εγω δεν μπορω να λιωνω στα παιχνιδια 12ωρα χωρις να την κλεισω 1-2 φορες για 2 λεπτα για σιγουρια...ο αλλος δεν μπορει να δει εικονα με υψηλο κοντραστ (η παραμετρος με την υψηλοτερη βαρυτητα οσον αφορα την ποιοτητα εικονας)  Σαφως και οι εξελιξεις εχουν δωσει καλυτερη κινηση (π.χ. frame interpolation) μεγαλυτερη φωτεινοτητα (χρησιμη καπου για καποιους), αλλα σε καποιους τομεις οι LED-QLED-QUANTUM DOT, οπως κι αν τις βαφτισεις LCD ειναι. Και ουτε η LCD 8Κ με τα 15 χιλιαρικα δεν μπορει να σου δωσει καλο κοντραστ, καλο μαυρο, καλη εικονα υπο γωνια κλπ Σε αυτους τους τομεις δυστυχως εχουν πιασει ταβανι.

Εκει ψαχνομαστε πλεον για τεχνολογια αυτοφωτων. Πρωιμα ξε πρωιμα, ξεκινησαν σε αυτους τους τομεις 1 ή περισσοτερα σκαλια επανω απο τις τωρινες lcd.

Αριστες γωνιες θεασεις, αριστο μαυρο, αριστη αντιθεση. Πασχουν καπου, δεν ειναι τελειες. Εχουν τους συμβιβασμους και ο καθενας θα κανει τις επιλογες του.

αν τωρα δεν μου δινουν 1000nits στο γυαλισμενο ματι του αιμοβορου πειρατη μεσα στο HDR, δεν πειραζει. Αν πρεπει να την κλεινω και να μην την εχω για παρακολουθηση στατικης εικονας wallpaper δεν πειραζει. Ενας που θα παρει oled παιδια, εχει κανει τις επιλογες του. Οσοι μελετημενα την αγοραζουν, ξερουν και το γιατι νκαι εχουν ηδη κανει τους οποιους συμβιβασμους.

Καποτε υπηρξαν οι plasma τις θυμαστε. ? Δεν πουλησαν αυτες. ? Δεν εβγαζαν αποτυπωματα. ? Δεν ηταν φουρνοι θερμοτητας. ? Δεν εκαιγαν τα αντερα τους. ?

Κι ομως, οι λατρεις της αντιθεσης/μαυρου τις επελεγαν κι ας ειχαν τα μειονεκτηματα τους. Εδιναν προτεραιοτητα στην εικονα.

Το ιδιο συμβαινει και σημερα με τις oled.  Και παρ'ολο που ειναι πιο ανθεκτικες, δεχονται εναν ανηλεη πολεμο. γιατι, τι αλλαξε. ?

Απλο ειναι. Καποτε αυτος που επαιρνε την πλασμα ηταν ενας ψαγμενος, συνειδητοποιημενος της εικονας. Ηξερε γιατι την παιρνει, ελαθε για τις αδυναμιες της και τον τροπο χρησης της.

Σημερα σου πεταγεται το 14χρονο και σου λεει....ααα εγω δεν μπορω να παιζω σερι χωρις κλεισιμο 12 ωρες  Online game. ? Εσυ παιδι μου, εισαι για ψυχολογικη απεξαρτηση απο τα παιχνιδια, που εχεις απαιτηση η Oled να μην σου βγαλει Burn in. 😀

Επεξ/σία από warewolf
  • Like 5
Δημοσ.

Κάτοχος Β7 oled. Η καλύτερη αγορά που έκανα ποτέ. Βέβαια πριν δώσω τα 1700€ κάθισα και διάβασα ότι υπάρχει σχετικό με oled από τα καλύτερα site και fora μέχρι το reddit δεν πήγα να σκάσω 3+ μισθούς έτσι στα τύφλα. Ο πωλητής την δουλειά του και τα ποσοστά του θέλει να πιάσει, έτσι λέει η επιχείρηση. Στα της οθόνης, η χρήση περιλαμβάνει ταινίες, σειρές, PlayStation με στατικα ή όχι hud και λίγη τηλεόραση. Κάθε Κυριακή βράδυ όσο κοιμαμαι το βάζω χειροκίνητα να τρέξει το Pixel refresh της LG και όλα καλά ένα χρόνο τώρα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, iazriel είπε

Κάτοχος Β7 oled. Η καλύτερη αγορά που έκανα ποτέ. Βέβαια πριν δώσω τα 1700€ κάθισα και διάβασα ότι υπάρχει σχετικό με oled από τα καλύτερα site και fora μέχρι το reddit δεν πήγα να σκάσω 3+ μισθούς έτσι στα τύφλα. Ο πωλητής την δουλειά του και τα ποσοστά του θέλει να πιάσει, έτσι λέει η επιχείρηση. Στα της οθόνης, η χρήση περιλαμβάνει ταινίες, σειρές, PlayStation με στατικα ή όχι hud και λίγη τηλεόραση. Κάθε Κυριακή βράδυ όσο κοιμαμαι το βάζω χειροκίνητα να τρέξει το Pixel refresh της LG και όλα καλά ένα χρόνο τώρα. 

Θα ελεγα να μην τρεχεις συχνα το Pixel refresh. Στην ουσια ανεβαζεις την ταση σε ολο το panel απο τα τρανζιστορ οδηγησης. Αν το πανελ δεν εχει καταπονηθει ψστε σταδιακα να πεσει η ταση του απο το compensation cycle, τοτε αν δεν εχει προβλεφθει δικλειδα ασφαλειας απο τους κατασκευαστες, ενδεχεται να κανεις ζημια στο πανελ υπερ οδηγωντας το και να προκαλεσεις προωρη γηρανση του πανελ. Η sony στις δικιες της oled, νομιζω πως αναφερει να το τρεχεις max μια φορα το χρονο ή αν παρατηρησεις σημαδια αποτυπωματος που δεν εφυγαν με το αυτοματο Compensation cycle

Η λoγικη θα ηθελε ενα κατασκευαστη που θα με προστατευσει απο την αγνοια μου και θα εβαζε αλλη μια δικλειδα ασφαλειας, ωστε οταν το pixel refresh μετρησει το πανελ και δει οτι η ταση ειναι ηδη ψηλα, να μην την ανεβασει κι αλλο.

Δυστυχως καποιο paper δεν εχω βρει και δεν γνωριζω αν τελικα κινδυνευει ή οχι το panel αν το τρεχεις χωρις λογο συχνα.  Αν λαβουμε υπ οψιν ομως και την οδηγια της sony για χειροκινητο pixel refreshment μια φορα το χρονο...θα προτεινα να εισαι φειδωλος στην  χρηση του (μεχρι τουλαχιστον να μαθουμε τι ισχυει).

Επεξ/σία από warewolf
Δημοσ.
3 ώρες πριν, warewolf είπε

Θα ελεγα να μην τρεχεις συχνα το Pixel refresh. Στην ουσια ανεβαζεις την ταση σε ολο το panel απο τα τρανζιστορ οδηγησης. Αν το πανελ δεν εχει καταπονηθει ψστε σταδιακα να πεσει η ταση του απο το compensation cycle, τοτε αν δεν εχει προβλεφθει δικλειδα ασφαλειας απο τους κατασκευαστες, ενδεχεται να κανεις ζημια στο πανελ υπερ οδηγωντας το και να προκαλεσεις προωρη γηρανση του πανελ. Η sony στις δικιες της oled, νομιζω πως αναφερει να το τρεχεις max μια φορα το χρονο ή αν παρατηρησεις σημαδια αποτυπωματος που δεν εφυγαν με το αυτοματο Compensation cycle

Η λoγικη θα ηθελε ενα κατασκευαστη που θα με προστατευσει απο την αγνοια μου και θα εβαζε αλλη μια δικλειδα ασφαλειας, ωστε οταν το pixel refresh μετρησει το πανελ και δει οτι η ταση ειναι ηδη ψηλα, να μην την ανεβασει κι αλλο.

Δυστυχως καποιο paper δεν εχω βρει και δεν γνωριζω αν τελικα κινδυνευει ή οχι το panel αν το τρεχεις χωρις λογο συχνα.  Αν λαβουμε υπ οψιν ομως και την οδηγια της sony για χειροκινητο pixel refreshment μια φορα το χρονο...θα προτεινα να εισαι φειδωλος στην  χρηση του (μεχρι τουλαχιστον να μαθουμε τι ισχυει).

Έχεις δίκιο, να διευκρινίσω πως το εβδομαδιαίο Pixel Refresh το έτρεχα σε περιόδους που έπαιζα πολλές ώρες PlayStation με στατικά HUD σε αρκετά σημεία. Και επειδή το panel τα έδινε όλα σε αυτά τα games (OLED light στο 90, contrast 100 κτλ κτλ) better safe than sorry. Σε καταστάσεις ταινιών, σειρών, γενικά κινούμενων εικόνων χωρίς στατικά σημεία δεν ασχολούμαι καν...Σε κάθε περίπτωση πολύ μικρό το τίμημα γι'αυτό που βλέπουν τα μάτια μου.

Δημοσ.

Καλησπέρα και από μένα, εγώ είχα ανοίξει το προηγούμενο νήμα πριν κάποιους μήνες για μια b7 που είχα πάρει και στο 3μηνο έβγαλε burn in κάτω αριστερά το λογότυπο του shopping star. Πραγματικά το λογότυπο φαινόταν αυτούσιο και πεντακάθαρα σε κάθε έντονο χρώμα στο πάνελ. Για να μην τα πολυλογώ η lg μου έκανε αντικατάσταση με καινούρια b7 και μέχρι στιγμής όλα είναι μια χαρά. Έχει απαγορευτεί το shopping star στην καινούρια tv ;) πλάκα κάνω, θεωρώ πως από τη στιγμή που η lg μου έκανε αντικατάσταση σε θέμα burn in αν ξαναπαρουσιαστει θα την ξανά αλλάξει. 

Η αλήθεια είναι πως η χρήση της τηλεόρασης είναι περισσότερο σε υλικό απο νετφλιξ, pc και games και πολυ λιγότερο σε κανάλια. Τελικά έχω καταλήξει πως η 1η μάλλον είχε κάποια ευπάθεια γιατί με την ίδια σχεδόν χρήση αυτη που εχω τωρα δεν έχει πάθει το παραμικρό. 

Τέλος να πω πως έμαθα και αλλα πράγματα από τα παιδιά που μπήκαν εδώ και αφιέρωσαν τόσο πολύ χρόνο για να μας περάσουν όλες αυτές τις γνώσεις. 

Δημοσ.

Iazriel

Αν θες την επομενη φορα ριξε το contrast απο το 100 στο 85 και το oled light απο το 90 στο 80. Και δοκιμασε στις ιδιες ωρες παιχνιδιου για να δεις εαν παλι θα αφησει αποτυπωμα.

Επισης θα ηθελα μια διευκρινιση. Ποσες ωρες επαιζες παιχνιδι σερι. ? Το αποτυπωμα παιχνιδιων παρεμενε και υστερα απο compensation cycle.?

Στο υπολοιπο περιεχομενο ταινιες κλπ παλι με τις ιδιες υψηλες ρυθμισεις oled light και contrast παιζεις. ?

Ποιο mode χρησιμοποιεις για ταινιες κι αν εχεις αλλαξει ρυθμισεις στο mode.

Για να βγαινουν και καποια συμπερασματα απο τις δικες σου συνηθειες χρησης.

Ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τη λειτουργία Pixel Refresh, η SONY, στις ΟLED της, οι οποίες φοράνε πάνελ LG φυσικά, συστήνει να μήν χρησιμοποιείται αυτή η λειτουργία περισσότερo από μία φορά το χρόνο, διότι φθείρει τα εικονοστοιχεία του πάνελ.

Αναφορά σε κείμενο

WARNING! Don't perform Panel refresh more than once a year as it may affect the panel's useable life.

https://www.sony.com/electronics/support/articles/00173467

Βλέπω το ανέφερε και ο werewolf πιο πάνω. 

Εγώ προσωπικά δεν λειτουργώ ώς προασπιστής κάποιας τεχνολογίας, και θα προτείνω αυτό που έχω πεί πολλές φορές:

Αυτός που ενδιαφέρεται να κάνει μιά αγορά τηλεόρασης, δεν πρέπει να βασίζεται αποκλειστικά στο παρών φόρουμ. Εδώ είναι η αφετηρία τη έρευνας αγοράς του. Ο λόγος είναι ότι εδώ το στατιστικό δείγμα κατόχων και ατόμων με γνώση είναι πάρα πολύ μικρό.

Εφόσον κάποιος έχει κατασταλάξει σε κάποια μοντέλα που τον ενδιαφέρουν, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πάει στο avforums και να δεί τα αντίστοιχα τόπικς των συγκεκριμένων μοντέλων. Είναι βέβαιο ότι εκεί θα δεί τις όποιες ιδιαιτερότητες έχει το μοντέλο που τον ενδιαφέρει και στο τέλος η αγορά του θα είναι με πλήρη γνώση των καλών και των κακών.

Και αυτό διότι η τέλεια τηλεόραση ακόμα δεν υπάρχει.

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι ενα προιον ειναι ταυτιση χομπυ που εχει   χ  ψ λεφτα και πχ ενα χ ψ προιον που κανει χ ψ λεφτα αν μπορουμε να τα διαθεσουμε για επαγγελματικο σκοπο και μπορουμε να το εχουμε  και για χομπυ αναλογα με την χρηση μπορει να βγαλει καμποσο καιρο και μπορουμε να υπολογισουμε αυτο το καιρο βαση της εκαστοτε εταιριας και τι προσφερει και αναλογα τις εγγυησης παντα και αν μας συμφερει.μπορουμε να προβουμε σε αγορα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το να μαθουμε ποσες oled επαθαν Burn in ειναι η μια παραμετρος.

Το να καταλαβουμε γιατι το επαθαν ειναι η δευτερη.

Ετσι λοιπον αν δεν μπορουμε να γνωριζουμε τις συνθηκες θεασης της καθε μιας, δεν μπορουμε να ερμηνευσουμε σωστα τα οποια δεδομενα συλλεξουμε σε οποιοδηποτε φορουμ.

Ξερετε, εαν καποιος δεν εχει κατανοησει πως και γιατι παθαινει Burn in (και τι μπορει να κανει ως προληψη) ειτε εδω ειτε στο avs ειτε οπουδηποτε, δεν μας βοηθαει προς τη σωστη κατευθυνση.

Πριν απο λιγες εβδομαδες, διαβαζοντας απο καποιον κατοχο Oled, οτι για προληψη πηγε και επαιζε βιντεακια με εναλλαγη χρωματιστων καρτελλων, με χιονακια κλπ για να συντηρει το πανελ απο τυχον αποτυπωματα, μου ηρθε στο μυαλο πως ενδεχομενως οι κατοχοι/χρηστες, εχουν αγνοια τι ειναι το Burn in και ετσι εκαναν βηματα προς την λαθος κατευθυνση ως προληψη.  Καποιοι δυστυχως ακομη νομιζουν πως ισως καποιο Pixel εχει "κολλησει" και για αυτο φαινεται αποτυπωμα, ετσι πανε και βαζουν βιντεακια με χιονια.

Ετσι γεννηθηκε και η ιδεα του να δημιουργησουμε ενα μικρο αρθρο για το τι ειναι το Burn in και πως προστατευομαστε, το οποιο και ποσταρα κι εδω στην αρχη του θεματος.

Οταν καποιος διαβασει αυτο το αρθρο (τμημα του ξανα αναφερθηκε και εδω απο εμενα) Δεν θα καταλαβει μονο τι ειναι το Burn in, αλλα θα διαπιστωσει οτι μεριδα ευθυνης για το Burn in συνεργειακα, φερει και η πολυ υψηλη φωτεινοτητα μιας oled.

Παρατηρηστε πιο προσεκτικα το πρωτο ποστ του παθοντα patsidas.    Αναφερει μονιμη παρακολουθηση σε 2 Modes: Sport και eco. Τωρα μπορει καποιος να υποθεσει οτι το "eco" ειναι καποιο Mode μειωμενης εντασης κλπ, αλλα δυστυχως , αυτα τα δυο Mode παιζουν στο 100% της εντασης φωτεινοτητας της Tv. Απλα και λαικα, επαιζε στην τσιτα μονιμα.

Η κυρια αντιδραση μου το να επεμβω σε αυτο το τοπικ εδω και να ποσταρω και το αρθρο περι Burn in που δημοσιευτηκε σε διπλανο φορουμ, ηταν γιατι η περιπτωση του patsidas, μου θυμησε ακριβως την περιπτωση αγνοιας του αλλου χρηστη, που ετρεχε πατερνακια που δεν ειχαν νοημα.

Σκεφτηκα λοιπον, οτι οσον αφορα τη δικη μας χωρα τουλαχιστον, με τις δικες μας συνηθειες θεασης ( μια Tv για πολλους, ασταματητο παιξιμο, τερματισμενα ρυθμιστικα) εαν πρωτα δεν ενημερωθει ο ελληνας χρηστης γιατι θα το παθει και πότε, ειναι δυσκολο εκ των υστερων να ερμηνευσουμε εαν εφερε και αυτος μεριδιο ευθυνης ή οχι.

Οπως το παραδειγμα αεροδρομιου πιο πανω. Σε επιδερμικη αναγνωση, οι Oled παθαινουν Burn in,. Αν σας πουν οτι οι τηλεορασεις αυτες δεν εκλεισαν ουτε μια φορα μεσα στους μηνες που επαθαν Burn in, επειδη επαιζαν μονιμα δρομολογια αναχωρησης, θα αναθεωρησετε. ? Αν ηταν crt ή plasma στη θεση τους δεν θα παθαιναν Burn in.  ?

Το συγκεκριμενο τοπικ, βγηκε και λιγο Off topic και απο εμενα, αλλα επρεπε. Εκει που σκοπος μου ηταν αφενος να αναφερω τους λογους που παθαινουν Burn in και απο την αλλη να προσπαθησω να μαθω τις συνθηκες θεασης του patsidas για τους λογους που εξηγησα....ειχαμε και διαφορους δυναμιτισμους και χαρακτηρισμους για τις Oled απο τον rog-x, οπου οι αναφορες του ηταν εκτος τοπου χρονου και ειρμου, για να το πω ευγενικα.

Ακουστηκαν πολλα και ισως ακουστουν κι αλλα, (και τρολς με σκοπιμοτητες μεσα σε ολα) ομως κατ εμε, η χρησιμοτητα του δεν ειναι να πει ο καθενας τον πονο του, αλλα να κατανοησουν ολο και πιο πολλοι τι πρεπει ή δεν πρεπει να κανουν εαν εχουν μια Oled. Ειλικρινα, μπορω να προκαλεσω Burn in επιτηδες σε οποιαδηποτε Oled μεσα σε 2-3 εβδομαδες εαν θελω. Καταλαβαινετε με ποση καφριλα θα της συμπεριφερθω.

Το θεμα λοιπον που εχει ουσια, ειναι πρωτα να κατανοησουν οι κατοχοι ή οι μελλοντικοι υποψηφιοι οτι οντως οι oled δεν ειναι για ολους. Δεν κανει για τις βιτρινες καταστηματων που τις εχουν ανοιχτες για 12 ωρες σε dynamic mode, δεν κανουν για καφενεια, δεν κανουν για να την αφησει καποιος απο το πρωι μεχρι το βραδυ ανοιχτη χωρις κλεισιμο για να βλεπουν 5 μελη οικογενειας, δεν κανει για πορτατιφ, δεν κανει για gamers που εχουν βγαλει ριζες στον καναπε.

Μην πηγαινουμε ομως στην αλλη ακρη, γιατι τα πραγματα εχουν αρχισει να γινονται ξεκαθαρα υστερα απο καποιες χιλιαδες ωρες λειτουργιας απο τους μεχρι τωρα χρηστες.

Αν ακουσετε για καποιον που επαθε Burn in, ρωτηστε πρωτα ποσες ωρες την κρατουσε σερι ανοιχτη και σε τι φωτεινοτητες την ειχε να παιζει τα στατικα αντικειμενα. (δεν ειναι ολα τα στατικα επικινδυνα το ιδιο, αλλα αυτα με 100% φωτεινοτητας ειναι στην πολυωρη χρηση )

Ποσοι ειναι οι κατοχοι ελλαδα. ? Απο αυτους ποσοι ειχαν μαθει τι εστι Oled. ? Τι χρηση εκαναν. ? Υπαρχει αγνοια, συγχιση. Και για να ξεδιαλυνει το τοπιο που μονο τους υποψηφιους χρηστες θα βοηθησει αυτο, θα πρεπει να κανουμε και μια δευτερη πιο προσεκτικη αναγνωση, καθε φορα που ακουμε οτι καποιο αεροδρομιο ειχε oled οπου το Burn in τους φαινοταν και απο το διαστημα.

Γινεται αντιληπτο οτι για επιπεδο κουτσομπολιου, οπαδισμου και για τρολς, το θεμα προσφερεται για αρτο και θεαμα. Αν καταληξει να ειναι ομως μονο για αυτο, ως ουσια δεν εξυπηρετει σε τιποτε.

Εκτος απο την συνηθεια σε καποια σπιτια η ανοιχτη Tv να περναει απο τον προηγουμενο κατοχο στον επομενο χωρις κλεισιμο λιγων λεπτων, οπου ειναι ενα θεμα για τις Oled υπαρχει και κατι αλλο. Υπαρχει και αυτη η συνηθεια να παιζουν καποιοι μονιμα στο πιο φωτεινο Mode (dynamic/sport ) ή να πειραζουν χειροκινητα contrast/oled light (ή οπισθιο φωτισμο στις Lcd) και να τα εχουν να παιζουν στο τερμα 24/7.  Αλλη μια συνηθεια που δυστυχως καποιος σε μια Oled προς ωρας τουλαχιστον πρεπει να την ξεχασει.

Οποιοι ανηκουν στην κατηγορια συμπεριφορας : η Tv παιζει ασταματητα χωρις κλεισιμο ολη μερα λογω οικογενειας, ή εμας μας αρεσει να παιζουν τερμα οι φωτεινοτητες μονιμα, στρεφεται σε lcd, τοσο απλα. Οσοι ομως μπορουν να κανουν μια πιο φυσιολογικη χρηση σε αυτα τα δυο πραγματα...οι μεχρι τωρα ενδειξεις δειχνουν πως δεν υπαρχει προβλημα.

Επεξ/σία από warewolf
  • Thanks 1
Δημοσ.

Η Oled επίσης δεν κάνει για λειτουργία ως PC monitor. 

Αυτός ήταν ο λόγος που όταν ψαχνόμουν μεταξύ Sony XE9005 και LG B7 κατέληξα αναγκαστικά στην πρώτη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξαρταται την χρηση που θες να κανεις. Αν pc monitor εννοεις καποιο σταθμο εργασιας οπου για 8 ωρες θα δουλευεις επανω σε μονιμα ανοιχτο παραθυρο που δεν αλλαζει καθολου με τερμα φωτεινοτητα, μαλλον οχι δεν κανει.

Απο τις 10-12 ωρες χρησης που κανω εγω καθημερινα, οι μισες ειναι για σερφαρισμα, videos, ειδησεις, αρθρα κλπ λιγο απ'ολα.

Μονο στα full screen video δεν εχω στατικες μπαρες. Τωρα που σου γραφω π.χ. βλεπω την μπαρα των win και την μπαρα του browser. Ισχυει και εδω οτι και στις υπολοιπες κατηγοριες θεασης.

Κανε ενα κλεισιμο καθε 4 ωρες, μην εχεις ΜΟΝΙΜΑ μια μπαρα, ουτε και κατ εξακολουθηση οταν ανοιγεις καθε φορα την Tv.

Θα ελεγα να μην εχεις και contrast 100 και oled light 100, αλλα θεωρω οτι αν δεν εχεις καλιμπραρει, τουλαχιστον θα εχεις φροντισει να σερφαρεις σε ενα mode normal και οχι σε καποιο preset "dynamic."

Nα σημειωσω εδω πως η αναφορα μου σε φωτεινοτητα στις Oled, ειναι γιατι ο κοσμος γενικα εχει μια συνηθεια και στις LCD. Αγοραζει μια τηλεοραση και το πρωτο πραγμα που κανει ειναι να τερματισει contrast, οπισθιο φωτισμο, sharpness, δυναμικο contrast, τερμα μπασα, τερμα πριμα, γενικα οτι τερματιζει.

ΑΥΤΗ η συνηθεια, δεν θεωρειται φυσιολογικη λειτουργια στις Oled. Μπορει να εχουν  καποιο dynamic mode για εφε που εχουν στο 100% το φως, αλλα αυτα τα mode ειναι για να δεις κατι για λιγο για εντυπωσιασμο (οπως τα demo στα καταστηματα), οχι για να δουλευει το μεσο 24/7 ετσι. Υπαρχει και κοσμος που λατρευει τη "λειτουργια καταστηματος" και τα "ζωντανα" χρωματα.

Υπαρχουν ατομα που αγορασαν oled για χρηση 80% παιχνιδια. Και σκεφτηκαν...τι με νοιαζουν τα καλιμπραρισματα εμενα. ? Εγω τα θελω ολα τσιτα, δειχνουν πιο ομορφα.

Και παιζουν 12ωρα (χωρις κλεισιμο)

Και με ολα στο τερμα.

Και μετα burn in.

Επεξ/σία από warewolf
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...