Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την καλησπέρα μου σε όλους,

"Οπου φωχός κι' η μοίρα του" που με απλά λόγια στη προκειμένη περίπτωση σημαίνει ότι ψάχνω να βρώ ένα φθηνό τρόπο να ενισχύσω το Ασύρματο δίκτυο.

Εχοντας σαν δεδομένο ότι οι κεραίες των συσκευών που δίνουν οι Εταιρείες δεν αλλάζουν (τώρα πια δεν τις βλέπεις κιόλας γιατί δεν έχουν, μιλώ για παλιά που είχαν μια μικρή) βρήκα την παρακάτω USB συσκευή που αν κατάλαβα καλά είναι μια κεραία με USB απόληξη, και σκέφτηκα μήπως μπορεί να συνδεθεί στη USB θύρα που έχει το modem/router μου και βολέψει κάπως την κατάσταση.

https://www.e-shop.gr/ugo-uaw-1013-usb-wifi-2dbi-150mb-ethernet-adapter-p-PER.573846

Βέβαια και αυτή, αν βέβαια δουλεύει, έχω σκοπό να την αλλάξω με μεγαλύτερη κεραία. Μπορεί κάποιος να με πληροφορήσει αν θα δουλέψει με τον τρόπο που σκέφτομαι;

Πάμε τώρα στη περίπτωση που δεν δουλεύει. Εναλλακτική λύση είναι ένα νέο modem/router με αποσπώμενες κεραίες. Αυτό γίνεται. Επειδή όμως η διαφορά τιμών μεταξύ Moder/Router και σκέτου Router δεν είναι αμελητέα, μπορεί κάποιος να μου πει αν, αγοράζονται ένα σκέτο ADSL router, μπορώ να το συνδέσω μέσω Ethernet στο υπάρχον modem/router, ή η ταλαιπωρία για έξτρα παραμμετροποιήσεις, δεν αξίζει τη διαφορά τιμής.

Ευχαριστώ

Χρήστος

Επεξ/σία από ChrisTERiS
Δημοσ.

99.9% η θυρα usb του μοντεμ ειναι για διαμοιρασμό αρχείων και όχι για αυτό που σκέφτεσαι.

αν η γραμμή σου ΔΕΝ ειναι VOIP (κοινώς αν το τηλέφωνο δεν συνδέεται πάνω στο μόντεμ) μπορείς να αγοράσεις όποια συσκευή θες και να αφήσεις στην ακρη του παρόχου γενικότερα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

99.9% η θυρα usb του μοντεμ ειναι για διαμοιρασμό αρχείων και όχι για αυτό που σκέφτεσαι.

αν η γραμμή σου ΔΕΝ ειναι VOIP (κοινώς αν το τηλέφωνο δεν συνδέεται πάνω στο μόντεμ) μπορείς να αγοράσεις όποια συσκευή θες και να αφήσεις στην ακρη του παρόχου γενικότερα.

Πρώτα απ' όλα ευχαριστώ για τη βοήθεια,

1.- Απ' ότι ξέρω οι USB θύρες κάνουν ότι δουλειά είναι προγραμματισμένο να κάνουν οι προσαρμογείς USB που συνδέεις. Αλλά πάλι δεν είμαι σίγουρος, γι' αυτό το λόγο και ρώτησα.

2.- Εχω δύο γραμμές, μία με οπτική ίνα, αλλά ναι, και το Fiber Router δεν έχει αποσπώμενες κεραίες, αυτό μάλιστα ούτε καν USB θύρα δεν έχει. Η άλλη η γραμμή είναι κανονική ADSL over PSTN και το τηλέφωνο δεν κουμπώνει στο μόντεμ, αλλά στο διαχωριστή σήματος. Το ξέρω ότι μπορώ να βάλω οποιοδήποτε ADSL moder/router. Ελεγα μήπως υπήρχε περίπτωση να βάλω μόνο ADSL router, όχι τόσο για να γλυτώσω 20-30 Ευρώ, αλλά γιατί να μη δώσω αυτά τα επιπλέον χρήματα να πάρω ένα καλύτερο ADSL router.

Δημοσ.

οχι δεν παιζει usb wifi σε usb θυρα.σε μερικα ρουτερ παιζουν μονο usb dongle 3g/4g.

4 hours ago, ChrisTERiS said:

Την καλησπέρα μου σε όλους,

"Οπου φωχός κι' η μοίρα του" που με απλά λόγια στη προκειμένη περίπτωση σημαίνει ότι ψάχνω να βρώ ένα φθηνό τρόπο να ενισχύσω το Ασύρματο δίκτυο.

Εχοντας σαν δεδομένο ότι οι κεραίες των συσκευών που δίνουν οι Εταιρείες δεν αλλάζουν (τώρα πια δεν τις βλέπεις κιόλας γιατί δεν έχουν, μιλώ για παλιά που είχαν μια μικρή) βρήκα την παρακάτω USB συσκευή που αν κατάλαβα καλά είναι μια κεραία με USB απόληξη, και σκέφτηκα μήπως μπορεί να συνδεθεί στη USB θύρα που έχει το modem/router μου και βολέψει κάπως την κατάσταση.

https://www.e-shop.gr/ugo-uaw-1013-usb-wifi-2dbi-150mb-ethernet-adapter-p-PER.573846

Βέβαια και αυτή, αν βέβαια δουλεύει, έχω σκοπό να την αλλάξω με μεγαλύτερη κεραία. Μπορεί κάποιος να με πληροφορήσει αν θα δουλέψει με τον τρόπο που σκέφτομαι;

Πάμε τώρα στη περίπτωση που δεν δουλεύει. Εναλλακτική λύση είναι ένα νέο modem/router με αποσπώμενες κεραίες. Αυτό γίνεται. Επειδή όμως η διαφορά τιμών μεταξύ Moder/Router και σκέτου Router δεν είναι αμελητέα, μπορεί κάποιος να μου πει αν, αγοράζονται ένα σκέτο ADSL router, μπορώ να το συνδέσω μέσω Ethernet στο υπάρχον modem/router, ή η ταλαιπωρία για έξτρα παραμμετροποιήσεις, δεν αξίζει τη διαφορά τιμής.

Ευχαριστώ

Χρήστος

το ασυρματο δικτυο θα επεκταθει μονο με repeater η με powerlines η με access point

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, donblunts είπε

Και τα drivers του αντάπτορα πως θα τα περασεις στο modem σου;

Δεν χρειάζεται drivers, είναι plug-n-play, δοκιμασμένο αλλά σε υπολογιστή. Επίσης στο USB του router δοκίμασα και δούλεψαν άψογα χωρίς κάποιο setup, εξωτερικός σκληρός δίσκος, εκτυπωτής, μέχρι και κάτι που δεν περίμενα να δουλέψει, μία USB κάρτα ήχου με τα ηχεία της. Εστειλα τον ήχο απο τον υπολογιστή μου εκεί και δούλεψε. Αλλά φυσικά το έκανε μπάχαλο η ανηψιά μου που έκανε το ίδιο απο τον δικό της υπολογιστή (ταυτόχρονα με μένα). Πάντως δούλεψε.

13 ώρες πριν, poulinos είπε

οχι δεν παιζει usb wifi σε usb θυρα.σε μερικα ρουτερ παιζουν μονο usb dongle 3g/4g.

το ασυρματο δικτυο θα επεκταθει μονο με repeater η με powerlines η με access point

Δυστυχώς είναι σε απόσταση γύρω στα 50 μέτρα, με διαφορετικό πίνακα και δυστυχώς και διαφορετική φάση.

Οταν έγραφα ότι θέλω να βάλω αποσπώμενη κεραία, δεν εννοούσα μία 15 εκ αντί για 5 εκ, αλλά εξωτερική κεραία.

Επεξ/σία από ChrisTERiS
Δημοσ.
On 06/12/2018 at 13:13, ChrisTERiS said:

Δεν χρειάζεται drivers, είναι plug-n-play, δοκιμασμένο αλλά σε υπολογιστή. Επίσης στο USB του router δοκίμασα και δούλεψαν άψογα χωρίς κάποιο setup, εξωτερικός σκληρός δίσκος, εκτυπωτής, μέχρι και κάτι που δεν περίμενα να δουλέψει, μία USB κάρτα ήχου με τα ηχεία της. Εστειλα τον ήχο απο τον υπολογιστή μου εκεί και δούλεψε. Αλλά φυσικά το έκανε μπάχαλο η ανηψιά μου που έκανε το ίδιο απο τον δικό της υπολογιστή (ταυτόχρονα με μένα). Πάντως δούλεψε.

Δυστυχώς είναι σε απόσταση γύρω στα 50 μέτρα, με διαφορετικό πίνακα και δυστυχώς και διαφορετική φάση.

Οταν έγραφα ότι θέλω να βάλω αποσπώμενη κεραία, δεν εννοούσα μία 15 εκ αντί για 5 εκ, αλλά εξωτερική κεραία.

παμε ενα ενα.

α. οι εκτυπωτες παιζουν στο Usb για να γινουν δικτυακοι.επισης το ιδιο και οι σκληροι.επισης και τα usb dongle 3g/4g παιζουν για να εχεις backup 3g/4g..δεν σημαινει οτι παιζουν παντα ολα αλλα εξαρτατε τι εχει ορισει ο κατασκευαστης.η καρτα δικτυου η usb αυτο που εκανες αν καταλαβα ειναι απλα να δωσεις ρευμα στα ηχεια.η usb ναι μπορει να παιξει για να δινει ρευμα.μεχρι και το κινητο σου μπορεις να φορτισεις ή ενα power bank.

δευτερον powerline δυσκολα θα παιξουν αμα ειναι διαφορετικη φαση και διαφορετικος πινακας.θελει δοκιμη.

γ.το να αλλαξεις την υπαρχουσα κεραια του ρουτερ με μια εξωτερικη ακομα και αν ανοιξεις το router θα κερδισεις ελαχιστα.δεν ειναι μονο τι στελνει το router αλλα ειναι τι στελνει και η αλλη συσκευη. ακομα και αν εσυ στελνεις δυνατα δεν σημαινει οτι η αλλη συσκευη μπορει να κανει το ιδιο.επισης το ιδιο ισχυει και αμα παρεις πιο καλο adslrouter .στα 2,4 ghz μπορεις να παιξεις μεχρι 100mw Που ειναι το νομιμο. αν θες να λυσεις το θεμα σου θα πρεπει να βαλεις καποιο Repeater ή ακομα καλυτερα καποιο access point που θα παιρνει Internet με καλώδιο ethernet απο το adsl router σου. για access point μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα παλιό adsl modem router που μπορεί να σου περισσεύει .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...