dimifoti Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα στην ομάδα. 50 συσκευές. 50 τιμές. 50 κάμερες. Ένα διάγραμμα νέφους - Pareto, με σκοπό να βοηθήσει οποιονδήποτε επιθυμεί το καλύτερο bang for the buck για την επιλογή κινητού με κριτήριο την καλύτερη δυνατή κάμερα. Πριν μου επιτεθείτε για τα κινητά που λείπουν (Poco κ.α.) έλαβα υπόψη μου τα 50 καλύτερα βάσει DXO ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ αυτή τη στιγμή κινητά. Ξέρω ότι πολλοί έχουν ενστάσεις για το DXOMark αλλά δυστυχώς είναι το μόνο απόλυτο σύστημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή και το μόνο που μπορούσε να μου δώσει τα δεδομένα που χρειάζομαι. GCam και άλλα mods βελτίωσης κάμερας δε λαμβάνονται υπόψη. Τα υπόμνημα εξηγεί τα βασικά του διαγράμματος και στον άξονα x είναι το σκορ ενώ στον άξονα y η τιμή. Για απορίες είστε ελεύθεροι να με ρωτήσετε. Ελπίζω να βοηθήσει μελλοντικούς αγοραστές. Επισυνάπτω και το excel σε μορφή pdf για όποιο θέλει να του ρίξει μία ματιά. Link για καλύτερη ποιότητα του διαγράμματος σε περίπτωση που δε φαίνεται καλά: https://i.imgur.com/S7t8O4y.png Scatter Chart -Pareto DXO - Cost.pdf 4 1
saruman123 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ανούσιο ποστ γιατί όποιος ξέρει ο DxOmark(που δεν είναι Ευαγγέλιο)στο site έχει ήδη βαθμολογικά και αριθμητικά τα κινητά. https://www.dxomark.com/category/mobile-reviews/ Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2018 από saruman123 1
dimifoti Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, saruman123 είπε Ανούσιο ποστ γιατί όποιος ξέρει ο DxOmark(που δεν είναι Ευαγγέλιο)στο site έχει ήδη βαθμολογικά και αριθμητικά τα κινητά. https://www.dxomark.com/category/mobile-reviews/ Πώς έχει σχέση η βαθμολογική κατάταξη του DXOMarks στο site τους με τη στατιστικό γράφημα που παρέθεσα? Νομίζω είμαι ξεκάθαρος στο που αποσκοπεί το γράφημα, τι σημαίνει και πως εξυπηρετεί και μάλλον χάνεις το νόημα. Ανέφερα από την αρχή ότι το DXO αν και δεν ειναι ευαγγέλιο όπως σωστά λες είναι ο μόνος απόλυτος τρόπος ποσοτικοποίησης που υπάρχει τώρα. Επίσης λέει κάπου στο site τους τιμές? Αναφέρονται κάπου συγκεντρωμένα τα πιο αποδοτικά κινητά στον τομέα της κάμερας συναρτήσει τιμής? Καταγράφονται συγκεντρωτικά τα κινητά που έχουν κακή σχέση κάμερας τιμής? Πέρα από όλα αυτά θεωρώ πως μία τέτοια διαδικασία σαν την παραπάνω μπορεί να είναι μπούσουλας γενικά για αγορές πόσο μάλλον για κινητά, ειδικά αν θέλουμε να βγάλουμε την καλύτερη απόδοση σε ένα χαρακτηριστικό συναρτήσει τιμής. π.χ. θα μπορούσε να γίνει κάτι ανάλογο με το Antutu ή τη μπαταρία ή άλλα χαρακτηριστικά που βάζει σε προτεραιότητα ο κάθε χρήστης. Οπότε αυτό το ποστ αν και ανούσιο κατ εσέ, για μένα πέραν από ενημερωτικό πιστεύω είναι και τροφή για σκέψη και οπτικοποίηση της χρηματικής αξίας ή του value for money αν θες. Μαλλον δεν διάβασες τίποτα από τα παραπάνω και αρκέστηκες σε ένα γρήγορο κακοπροαίρετο σχόλιο αλλά όπως και να χει ευχαριστώ. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2018 από dimifoti
darksoul93 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Ενδιαφέρον διάγραμμα. Προφανώς και δεν είναι ίδιο με την κατηγοριοποίηση του dxo που απλά τα βάζει κατά σειρά σκορ ενώ εδώ λαμβάνει σαν παράμετρο και το κόστος. Αλλά από ότι φαίνεται καποιοι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να διαβάσουν πέντε σειρές και απλά κράζουν χωρίς λόγο. 1
iganiats Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Συγχαρητήρια για τη δουλειά σου και τον κόπο που έκανες. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2018 από iganiats 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα