Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα. Αν γνωριζει καποιος τα φωτα του παρακαλω. 

Στο κελι Ο492 υπαρχει ο τυπος =IF(F492/L492<0;"-";F492/L492)

Απλα διαιρει το F492 με L492. Αν ειναι αρνητικο το προσημο να βγαινει παυλα αλλιως να δειχνει το αποτελεσμα της διαιρεσης

Τωρα θελω ομως να προσθεσω και το G492. Δηλαδη (F492+G492)/L492.

φτιαχνω αυτο =IF(F492+G492)/L492<0;"-";(F492+G492)/L492 αλλα μου βγαζει την εικονα παρακατω

αν βαλω ομως απλα =(F492+G492)/L492 το παιρνει κανονικα

Screenshot_1.jpg

Screenshot_2.jpg

Επεξ/σία από nikos121
Δημοσ.

Έχεις ξεχάσει μια παρένθεση αμέσως μετά το IF και άλλη μια στο τέλος

=IF((F492+G492)/L492<0;0;(F492+G492)/L492)

κατά τα άλλα μια χαρά δουλεύει

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς την IF() για να μορφοποιείς τα κελιά βάσει αποτελέσματος.

Μπορείς κάλλιστα να αφήσεις τις πράξεις  =F492/L492 και =(F492+G492)/L492 και να εφαρμόσεις στα κελιά την προσαρμοσμένη μορφοποίηση 0;-

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστω πολυ και τους 2. Κατι τελευταιο. Πως γινεται να το κανω να μην δειχνει #ΤΙΜΗ παρα μονο μια παυλα πχ.

Θελω οταν δεν εχω εισαγει δεδομενα να δειχνει παυλες

Ισως αν στην f και στην g που αντλει τα δεδομενα βαλω αντι για παυλες να δειχνει μηδενικα?

Screenshot_3.jpg

Επεξ/σία από nikos121
Δημοσ.

Το  -60105 είναι μια (αρνητική) τιμή. Το αρνητικό πρόσημο δεν είναι! Γι' αυτό και οι τύποι επιστρέφουν το σφάλμα #ΤΙΜΗ!

Αν εφαρμόσεις την πρακτική με τη μορφοποίηση 0;- οι τύποι θα έχουν πρόσβαση στις τιμές και εσύ θα βλέπεις αυτό που θέλεις. ;-)

Δημοσ.

σορυ δεν το επιασα αυτο με το 0;- 

Που ακριβως το βαζω;

και τους τυπους που εχω κανει μεχρι εδω μονος μου τους εφτιαξα χωρις να γνωριζω τπτ απο εξελ

εννοεις εδώ να αλλαξω κατι?

Screenshot_4.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνεις δεξί κλικ στα επιλεγμένα κελιά και επιλέγεις Μορφοποίηση κελιών.

Στην καρτέλα Αριθμός επιλέγεις ως Κατηγορία Προσαρμογή και στο πεδίο Τύπος εισάγεις το 0;- και αποδέχεσαι τις επιλογές σου.

Αυτό σημαίνει πως οι θετικές τιμές εμφανίζονται κανονικά ενώ οι αρνητικές ως "-".

Φυσικά θα πρέπει να αφαιρέσεις και τη συνάρτηση IF() από τους τύπους των κελιών.

Περισσότερες πληροφορίες για τη μορφοποίηση των κελιών θα βρεις στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://support.microsoft.com/el-gr/help/264372/how-to-control-and-understand-settings-in-the-format-cells-dialog-box

Επεξ/σία από MastroGiannis
Εισαγωγή συνδέσμου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...