Getta Robo Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 1 hour ago, blackrider said: ΕΠΙΣΗΣ η τιμη του εισιτηρίου ειναι ΧΑΜΗΛΗ για προβολη laser σε σχεση με το εξωτερικό. Σε σχεση με ποιες χωρες θεωρειται χαμηλη τιμη τα 11€ που εχουμε εδω;
blackrider Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 @Kostas88KG Ναι, αυτα τα demo ειναι απο τα παμπολα ντοκιμαντερ που εχουν γυριστει με καμερες IMAX. Ουσιαστικα το IMAX ξεκινησε για ντοκιμαντερ σε πλανηταρια, στη NASA και ελάχιστα χρησιμοποιηθηκε απο το Hollywood λογω ακραιου κοστους των φιλμ 70 χιλιοστων και των καμερων που ζυγιζουν σαν "αυτοκινητα". Στις ταινιες που χρησιμοποιουνται, ειναι υπερπαραγωγες υψηλου μπατζετ, μια το χρονο και αν. Βεβαια τωρα συνεργαζονται με την ARRI και εισηγαγαν τις ψηφιακες IMAX/ARRI που και αυτες ειναι πανακριβες ομως χρησιμοποιηθηκαν εξ ολοκληρου στους Avengers: Infinity War. ΟΛΕΣ οι υπολοιπες ταινιες ειναι απλα UPSCALE για προβολη σε κινηματογραφους IMAX. Το aspect ratio στο Aquaman ειχε προσχεδιαστει απο το σκηνοθετη για τις προβολες IMAX, αλλα περαν απο αυτο, δεν ειναι native. Για τον ηχο, μου αρεσε πολυ η ποιοτητα του μπασου, αλλα νομιζω το ATMOS εχει καλυτερη αισθηση κινησης στο χωρο. Στο θεμα της εντασης ισως δεν ειμαι και ο πιο αντικειμενικος γιατι εχω εγκατασταση home theater και εχω συνηθισει στις υψηλες εντασεις αλλά και παλι στο aquaman οι διαλογοι ηταν χαμηλα. Αν δεν διαβαζεις υποτιτλους αλλα προσπαθεις να ακουσεις τον διαλογο θα το αξιολογησεις ετσι. Τελος, για τον ηχο υπαρχει reference* εντασης (και για το εμπορικο και για το σπιτικο σινεμα) και μου φαινεται περιεργο πως εγινε αυτο. *85db για καθε ηχειο με peak στα 105db και για το subwoofer 115db 30 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Σε σχεση με ποιες χωρες θεωρειται χαμηλη τιμη τα 11€ που εχουμε εδω; Στις ανεπτυγμένες χώρες αγγίζουν τα 20 €. To ΙΜΑΧ και το DOLBY CINEMA (που δεν υπαρχει στην ελλαδα) ειναι οι βασικοι παικτες στη premium κατηγορια.
Getta Robo Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 15 minutes ago, blackrider said: @Kostas88KG Στις ανεπτυγμένες χώρες αγγίζουν τα 20 €. To ΙΜΑΧ και το DOLBY CINEMA (που δεν υπαρχει στην ελλαδα) ειναι οι βασικοι παικτες στη premium κατηγορια. Με εξαιρεση χωρες τυπου Νορβηγια - Ελβετια - Σιγκαπουρη, εχεις καποια πιο συγκεκριμενα παραδειγματα κοστους εισητηριων τα +/ - 20€; Κανονικες προβολες και οχι 3D συγκεκριμενα.
blackrider Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Με εξαιρεση χωρες τυπου Νορβηγια - Ελβετια - Σιγκαπουρη, εχεις καποια πιο συγκεκριμενα παραδειγματα κοστους εισητηριων τα +/ - 20€; Κανονικες προβολες και οχι 3D συγκεκριμενα. Αγγλια, Αμερικη, Αυστραλια. Και ανεφερα τη δικη μας τιμη ως ενδειξη προβολης πρωτης γενιας 2Κ. Τσεκαρε τις τιμες σε IMAX with Laser και πες μου αν κανω λαθος.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) @blackrider Είσαι θεούλης! Αν και θέλω να ρωτήσω κι αλλα, οχι σημερα. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2018 από Kostas88KG
Getta Robo Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 2 minutes ago, blackrider said: Αγγλια, Αμερικη, Αυστραλια. Και ανεφερα τη δικη μας τιμη ως ενδειξη προβολης πρωτης γενιας 2Κ. Τσεκαρε τις τιμες σε IMAX with Laser και πες μου αν κανω λαθος. Εχω βρει διαφορα φθηνοτερα παραδειγματα διχως να παω στο ακρο με τα πανακριβα η σε χωρες που δεν εχουμε σχεση βαση εισοδηματος. Δες ομως σε IMAX 2D laser το κοστος στο Βερολινο, Γερμανια. 11.50 το απλο, 14.50 το 3D. Τα ιδια και στην Αυστρια. https://www.cinestar.de/kino-berlin-imax-im-sony-center/info/preise Εν ολιγης θελω να θιξω πως ειμαστε συγκριτικα φθηνοτεροι, οχι φθηνοι.
blackrider Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 30 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Εχω βρει διαφορα φθηνοτερα παραδειγματα διχως να παω στο ακρο με τα πανακριβα η σε χωρες που δεν εχουμε σχεση βαση εισοδηματος. Δες ομως σε IMAX 2D laser το κοστος στο Βερολινο, Γερμανια. 11.50 το απλο, 14.50 το 3D. Τα ιδια και στην Αυστρια. https://www.cinestar.de/kino-berlin-imax-im-sony-center/info/preise Εν ολιγης θελω να θιξω πως ειμαστε συγκριτικα φθηνοτεροι, οχι φθηνοι. Έχεις δικιο. Δεν ηξερα τι παιζει στη Γερμανια. Thanks for the info
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Με 1.500.000 κόστος αιθουσας δε γίνεται να πάει παρακάτω πιστευω. Εγω θα έλεγα πως είναι ΟΚ η τιμή. Επίσης, κάτι που επιασε το αυτι μου, είναι οτι η IMAX παίρνει ποσοστά απο τα εισητήρια και εχει δικαιώματα γενικότερα στις προβολές. Επίσης η ΙΜΑΧ κάνει "monitoring" τις αίθουσες και μπορεί να αλλάξει τα πάντα απο εικόνα και ήχο σε πραγματικό χρόνο, αν δουν οτι δεν είναι βάσει προδιαγραφών. Οποτε...
Getta Robo Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 25 minutes ago, blackrider said: Έχεις δικιο. Δεν ηξερα τι παιζει στη Γερμανια. Thanks for the info Αυστρια, Σουηδια, Ολλανδια, ειναι πολλες η χωρες με παραπλησια τιμη. Πραγματι σε κινηματογραφους της Νεας Υορκης και της Αυστραλιας φτανει σχεδον τα διπλα χρηματα. Μην ξεχνας ομως και τι μισθους εχουν εκει, αυτο θιγω. Ωραιος για το συστημα σου, ελπιζω και εγω καποια στιγμη να στησω κατι αναλογο. Δεν παει αλλο με την κατασταση στους κινηματογραφους. 19 minutes ago, Kostas88KG said: Με 1.500.000 κόστος αιθουσας δε γίνεται να πάει παρακάτω πιστευω. Εγω θα έλεγα πως είναι ΟΚ η τιμή. Επίσης, κάτι που επιασε το αυτι μου, είναι οτι η IMAX παίρνει ποσοστά απο τα εισητήρια και εχει δικαιώματα γενικότερα στις προβολές. Επίσης η ΙΜΑΧ κάνει "monitoring" τις αίθουσες και μπορεί να αλλάξει τα πάντα απο εικόνα και ήχο σε πραγματικό χρόνο, αν δουν οτι δεν είναι βάσει προδιαγραφών. Οποτε... Δεν ξερω το πλανο τους, πολυ πιθανο να ειναι και ετσι. Λογικα παντως ναι παιρνουν καποιο ποσοστο. Μακαρι να υπαρξει υγιεις ανταγωνισμος ωστε να εχουμε ακομα καλυτερες τιμες.
Nate Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Η αίθουσα είναι imax 15/70 mm, imax laser ή imax digital; Το πρώτο και το δεύτερο είναι γαμάτα, το τρίτο είναι ψευτιά, αλλά δεν λένε ξεκάθαρα στην σελίδα στο facebook ή στο site.
blackrider Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 12 ώρες πριν, Nate είπε Η αίθουσα είναι imax 15/70 mm, imax laser ή imax digital; Το πρώτο και το δεύτερο είναι γαμάτα, το τρίτο είναι ψευτιά, αλλά δεν λένε ξεκάθαρα στην σελίδα στο facebook ή στο site. Μάλλον το τρίτο. Τσέκαρε προηγούμενη ανάρτησή μου.
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Μοναδική εμπειρία πάντως. Δεν ξέρω αν είναι lieMAX, πάντως σε σχέση με οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στην Ελλάδα είναι κλάσεις ανώτερο. Η διαφορά στην τιμή μου φαίνεται πολύ λογική, αφού δεν έχει να κάνει μόνο με την αίθουσα IMAX, αλλά και την γενικότερη "καινούργιλα" και άνεση που βγαζουν οι αίθουσες του Cineplex σε σχέση με τους υπόλοιπους κινηματογράφους. Σειρές F και G, θέσεις 11-15 είναι ιδανικές, αφού καλύπτεται όλο το οπτικό πεδίο από οθόνη. 1
Razor333 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Προφανεστατα και δεν μιλαμε για 70mm film imax, αλλα για καποιου ειδους ψηφιακη προβολη, αυτο που παρατηρησα σε σχεση με αλλους κινηματογραφους της πολης ειναι το σαφως πιο τετραγωνο aspect ratio, αλλα δεν την εκοψα για 1.43:1, μαλλον 1.91:1 ειναι, τωρα αν ειναι imax with laser η imax with xenon, πονταρω στο δευτερο γιατι ειμαστε και ψαροκωσταινα. Κατα τα αλλα ο ηχος ηταν πολυ καλος, τα καθισματα πολυ ανετα. Αυτο που με εντυπωσιασε ηταν τα trailers απο τα ντοκιμαντερ σε 3d, απλα απιστευτα (οπωσδηποτε αν τα φερουν, θα παω να τα δω), επισης δεν παρατηρησα μεγαλη πτωση στην φωτεινοτητα οταν φορας τα γυαλια κατι που ποτε δεν μου αρεσε στις περισσοτερες 3d αιθουσες. Υ.Γ. Μακρια απο τα ποπ κορνς. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2019 από Razor333 1
kinitos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 πάντως άσχετα τι κάνει ο καθένας σπίτι του (λάθος μεν άλλα οκ) στα σινεμά που είναι ρυθμισμένος σωστά ο ήχος ακούγεται όπως ο σκηνοθέτης θέλει ο ήχος σε κάθε ηχείο ( surround) .μιλάμε για ένταση .και μιλάω βεβαία για μεγάλες παράγωγες και οχι μικρές αρα σωστά ρυθμισμένα όλα (στην παράγωγη) τώρα αν εχουμε κάνει ενα σύστημα σπίτι η σινεμά (βασικά σπίτι σινεμά σπάνια και κακώς απαράδεκτο κτλ ) και γουστάρουμε να παίζει τσίτα τα πάντα γιατί άπλα έχουμε 5 ηχεία η και παραπάνω και πρέπει να παίζουν δυνατά αυτό είναι λάθος και οχι το ανάποδο. οσο για το θέμα imax δεν λέγεται κανονικά τέτοια οθόνη άλλα αρκετά μεγαλύτερη (στην vmax mall athens είναι μεγαλύτερη απο αυτήν που λέμε εδω) . και η δυο μηχανές σε αυτό το πεδίο δεν είναι για να δώσει 4κ αλλά για φωτεινότητα και μόνο . και 4κ ταινίες κανονικό 4κ γυρισμένο είναι λίγες. μηχανές 4κ Ελλάδα είναι μετρημένες στα δάχτυλα ενός χεριού
conclave Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΑ CINEPLEXX IMAX Κι εγώ σαν γνησιος Θεσσαλονικιός πήγα από τα ανατολικά προς τα δυτικά μόνο και μόνο για την IMAX. Θα συμφωνήσω με ορισμένους για τα καθίσματα, την άνεση και την ατμόσφαιρα που σου προσφέρει το θρυλικό λογότυπο και οι κινηματογράφοι Cineplexx. Αρχικά να τονίσω ότι δεν είδα καμία ταινία που θα μπορούσε να αξιοποιήσει στο επάκρο την εμπειρία IMAX μιας και είδα το Glass (γυρισμένο με Arri Alexa Mini και SXT σε 2.39:1 aspect ratio). EIKONA: Η καλύτερη εικόνα που έχω δεν σε κινηματογράφο προέρχεται από τα Ster Cinemas. Πολλοί θα διαφωνήσουν, αλλά πριν προλάβετε να πείτε κάτι να τονίσω ότι τα Ster ήταν άθλια σε όλα μέχρι την στιγμή που βάλανε 4Κ προβολείς της Sony. Τότε πήγα και είδα με έναν φίλο μου το Ghostbusters του 2016 σε 4Κ και η εικόνα ήταν ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ απ' ότιδήποτε έχω δει (που ηταν και upscale!). Ένα μεγάλο μπράβο στην Sony που ξέρει πάντα πως να σε εντυπωσιάζει. Η καλύτερη μέχρι τώρα. Στην IMAX αυτό δεν συνέβει ούτε στο ελάχιστο. Είναι απλά ένα καλό 2Κ με καλή αντίθεση. Απογοητευτικό να σε τρώνε τα πρώην Ster με προβολέις της Sony κι εσύ να επενδύεις σε IMAX. Απλά κακό! ΗΧΟΣ: Απογοητευτικός και αυτός. Υπερβολικά δυνατές οι υψηλές συχνότητες κάνουν πάρτι στα αυτιά σου τσιρίζοντας χωρίς να υπάρχουν χαμηλές που να τις αντισταθμίζουν. Τραγικά τα sub της αίθουσας. Θα έλεγα σχεδόν ανύπαρκτα. Μπορεί να φταίει το soundmix της ταινίας σε αυτό (Glass), δεν μπορώ να το πω με σιγουριά αλλά μέχρι στιγμής τα στοιχεία είναι εναντίον της IMAX. Το μόνο θετικό στον ήχο ήταν η καθαρότητά του. Διαυγής ειδικά στις υψηλές. 3D: Αν και δεν είδα ταινία γυρισμένη σε IMAX 3D, και ούτε καν 3D δεν ήταν η ταινία, παρ' όλα αυτά μας δώσανε γυαλιά για τα trailer. Αυτό ομολογώ ότι δεν το έχω ξαναδεί. Νομίζω ότι σε λίγο καιρό θα μπούνε μέσα από τα γυαλιά και μόνο. Δίνουν γυαλιά μόνο και μόνο για 2 trailer που είναι σε 3D. Τα γυαλιά πάντως είναι μεγαλύτερα από τα αντίστοιχα του Village και του Ster (νυν Odeon) στο Μακεδονία, και το 3D είναι σχετικά καλά ρυθμισμένο χωρίς να δημιουργεί διπλά αντικείμενα σε background δημιουργώντας σου πονοκεφάλους. Καθαρό διαυγές με πλούσια χρώματα. Τα trailer που παίχτηκαν σε 3D ήταν το Avengers: Endgame και το Hubble IMAX 3D. Το καλύτερο 3D προσωπικά θεωρώ ότι είναι το Dolby 3D. Και ο μοναδικός κινηματογράφος που έχει Dolby 3D βρίσκεται στην Πλατεία Odeon. Διαυγέστατο, χωρίς διπλασιασμούς αντικειμένων, τρομερή αντίθεση, χρώματα, pop out εκεί που πρέπει και depth όσο χρειάζεται για να είσαι μέσα στην σκηνή χωρίς αυτό να είναι υπερβολικό και να στρεβλώνει τον χωρό δημιουργώντας σου μία δυσκολία στο να αντιληφθείς την θέση κάποιων αντικείμένων σε σχέση με κάποια άλλα. Μπράβο στην Dolby και στην Odeon για την εξαιρετική δουλεία. Να επισημάνω ότι Dolby 3D πρωτοείδα στην Μυτιλήνη στον Κινηματογράφο Αριων και είναι ακριβώς ίδιο με του Odeon. Αυτό δείχνει ότι η Dolby είναι αξιοπιστη και δεν διαφέρει από τόπο σε τόπο. ΑΙΘΟΥΣΑ: Φθηνή. Δεν είναι δυνατόν να φτιάχνουν αίθουσα χωρίς diffuser. Αν και δεν την μελέτησα περαιτέρω, από μία πρώτη ματιά φαίνεται να μην είναι ηχομονωτικά συμπαγής. Με λείες επιφάνεις τόιχων και μία μέτρια γεωμετρία (τα πίσω δεξιά-αριστερά βρίσκονται πιο πίσω από το δωμάτιο του προβολέα το οποίο κόβει την διάδοση ήχων σε διαγώνιες θέσεις). Απαράδεκτο για IMAX. Το μόνο που παρατήρησα όσο μπορούσα ήταν ότι είχε διαχυτικά στην γωνία που σχηματίζει το ταβάνι με τον τοίχο. Αν δεν κάνω λάθος (αν γνωρίζει κάποιος ας με διορθώσει). Παρ' όλα αυτά, ήταν άνετη, περνάς μπροστά από τον διπλανό σου με σχετικά μεγάλη ευκολία χωρίς να τον ποδοπατάς, άνετα μπράτσα στις καρέκλες χωρις να παίζεις αγώνα ταχύτητας με τον διπλανό "ποιος θα προλάβει να ακουμπίσει πρωτος το χέρι", ενώ τα καθίσματα έχουν μία ωραία αίσθηση δέρματος (αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξει το δέρμα σε σχέση με το ανθεκτικότερο πολυεστερικό ύφασμα των άλλων κινηματογράφων-ισως μπούνε και από αυτό μέσα). ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ: Τραγικό το γεγονός ότι τα εκδοτήρια εισητηρίων είναι στον ίδιο πάγκο από τον ίδιο υπάλληλο που σου δίνει ποπ κορν. Απαράδεκτη λογική. Εγώ προσωπικά είχα περίπου 10 άτομα πρίν από εμένα στην ουρά για εισητήρια και ποπ κορν. Σε μια ταινία που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή και προφανώς δεν είναι blockbuster. Φανταστείτε τι θα γίνει στο Avengers. Θα προλαβαίνουν οι 5 υπάλληλοι που χωράει όλο κι όλο ο πάγκος να εξυπηρετούν εισητήρια και ποπ κορν ταυτόχρονα σε 300 και πάνω άτομα; Και ειδικά όταν η ταινία θα αρχίζει σε 10 λεπτά; Και θα είναι και πρεμιέρα; Δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση τους. Ας φτιάξουν ένα αναθεματισμένο πάγκο εκδοτηρίων. Τόσο δύσκολο είναι; Επιπλέον δεν υπάρχουν αρκετές θέσεις αναμονής. Είναι μόνο μία λωρίδα απέναντι από τα εκδοτήρια-ποπ κορν που κάθονται σαν να είναι σε μπαράκι. Η κολόνα είναι περιτριγυρισμένη από ένα άχρηστο χάρτινο διαφημιστικό. Φτιάξτε καθίσματα γύρω από την κολόνα. Κι αυτό δύσκολο είναι; ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ: Εδώ μόνο καλά μπορώ να πω. Το περιβάλλον είναι πανέμορφο με ένα ζαχαρί-άσπρο να κυριαρχεί σε τοίχους και ταβάνι και τα πανέμορφα λογότυπα Cineplexx με κόκκινο και IMAX με μπλέ να κυριαρχούν σε στρατηγικές θέσεις που σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε κάποια αμερικανική πολιτεία. Πραγματικά η αρχιτεκτονική και το design έλαμψαν σε αυτόν τον κινηματογράφο. Τελικό συμπερασμα: Ειναι κακός κινηματογράφος; Όχι ιδιαίτερα. Πέραν των εισητηρίων και της αναμονής ο κινηματογράφος είναι σίγουρα στο πλαίσιο του καλού. Δεν λυπάσαι τα λεφτά σου όταν δεν είναι IMAX και σε καμία περίπτωση δεν μετανιώνεις για την εμπειρία. Όσον αφορά την IMAX σίγουρα υπάρχει μία απογοήτευση για τα 11€ αλλά δεν είναι κάποια άσχημη εμπειρία. Απλά δεν είναι η καλύτερη στην πόλη και η καλύτερη στον κόσμο σίγουρα. Θα πρέπει φυσικά να δω περισσότερες ταινίες και ειδικά αυτές που περιέχουν καλυτερο soundmix και ΣΙΓΟΥΡΑ scenes shooted with IMAX cameras με 1.43:1 format. Best Picture: Odeon Macedonia (Old Ster Cinemas) με Sony 4Κ projector Best Audio: Village Cinemas Dolby Atmos Biggest Screen: Village Cinemas Vmax Best Soundproof Screen: Village Cinemas και Odeon Best 3D Experience: Odeon Dolby 3D με δευτερο τα Village Cimeas Real-D όταν ήταν η Real-D ήταν υπευθυνος προβολής 3D. Πλέον έχουν αλλάξει εταιρέια και το 3D είναι το χειρότερο όλων) Οπότε οι εντυπώσεις μικτές. Αναμονή μέχρι τον Δεκέμβρη για μία ταινία που θα αξιοποιεί την εμπειρία IMAX! (Star Wars Episode IX) Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2019 από conclave 1 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα