Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Η τιμή δεν είναι άσχημη, προσωπικά περίμενα 15-20 euro... 1
thomasG4 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Πολυ καλα νεα ο ερχομος της συγκεκριμενης τεχνολογιας και εξοπλισμου, αλλα λανθασμενη η τιμη εισοδου με τα τωρινα δεδομενα. Εχουμε φτασει να εχουμε τιμες εισητηριων ενα βημα πριν την νομιμη αγορα τους σε φυσικη μορφη. Απαραδεκτο. Είναι μεγέθη που δεν συγκρίνονται όμως. Ταινία IMAX που να αξίζει (να έχει γυριστεί σε IMAX, να έχει πολύ καλά εφέ και να μην ειναι φόλα) βλέπεις μια άντε το πολύ δυο φορές το χρόνο. Ταινίες που να βλέπεις σπίτι σου προφανώς και θα τις δεις και σε bluray rip και δεν θα σε νοιάζει και πολύ. 15 λεπτά πριν, ThReSh είπε Η τιμή δεν είναι άσχημη, προσωπικά περίμενα 15-20 euro... Και από Δευτέρα ως Τετάρτη (εξαιρούνται πρεμιέρες, ειδικές προβολές και αργίες) βλέπω έχει 9,60 το κανονικό εισιτήριο. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2018 από thomasG4
Getta Robo Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 5 minutes ago, thomasG4 said: Είναι μεγέθη που δεν συγκρίνονται όμως. Ταινία IMAX που να αξίζει (να έχει γυριστεί σε IMAX, να έχει πολύ καλά εφέ και να μην ειναι φόλα) βλέπεις μια άντε το πολύ δυο φορές το χρόνο. Ταινίες που να βλέπεις σπίτι σου προφανώς και θα τις δεις και σε bluray rip και δεν θα σε νοιάζει και πολύ. Το προβλημα ειναι συνολικο, οχι μονο για τις τυπου IMAX ταινιες. Εχουμε παρα πολυ ακριβα εισητηρια, και το να παει κανεις σε καλο κινηματογραφο ειναι σχεδον ειδος πολυτελειας. Ειμαι φιλος και πιστευω πολυ στο θεσμο, αλλα ειπαμε, οχι και να εχουμε ισαξιες τιμες εισητηριων με Γερμανια και σια, ενω εχουν αυτοι και 4-5 φορες πανω μισθο. Μακαρι παντως να πανε καλα και να υπαρξουν φθηνοτερες και προπαντως αναβαθμισμενες αιθουσες, ελαχιστοι πλεον κανουν εστω τα τυπικα.. 1
ksessalonikios Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 στον ελληνικό τιμοκατάλογο γράφει για 11€ https://www.cineplexx.gr/center/cineplexx-one-salonica/#pricing
The_Judas Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Νομίζω ότι πλέον το cineplex είναι το καλύτερο στη Θεσσαλονίκη. Ευρύχωρες αίθουσες, πολύ άνετα καθίσματα και καλή ποιότητα εικόνας και ήχου. Καμία σχέση με το στρίμωγμα άλλων κινηματογράφων.
IcemanGr71 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 6/12/2018 στις 7:43 ΠΜ, blanka είπε τεράστια διαφορά σε καθαρότητα εικόνας , αναλογία διαστάσεων εικόνας , και καλύτερες προδιαγραφές ήχου. Οι προδιαγραφές ΙΜΑΧ είναι οι ανώτερες στον κόσμο. Βλέποντας μια ταινία ΙΜΑΧ είναι σαν να μπαίνεις μέσα. ειδικά αν είναι 3D η ταινία. Όπως τα λες είναι φίλε μου.... θυμάμαι την πρώτη ταινία που είδα σε IMAX στην Αγγλία το 2013.... απλά έμεινα παγωτό !!!!!!!!!!! Λες και ήμουν μέσα στη ταινία ήταν απίστευτο !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Η απόλυτη ξενέρα έρχεται μετά όταν πας σε κανονική αίθουσα.... νομίζεις ότι κάτι έχουν τα μάτια σου και δεν βλέπεις καλά .... Στις 5/12/2018 στις 12:37 ΜΜ, thomasG4 είπε Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν trolling, αλλά τελικά είναι αλήθεια. Επιτέλους μετά από τόσα χρόνια θα δούμε ταινίες όπως πρέπει να τις βλέπει κάποιος. Η ειρωνεία είναι που ένας μικρός κινηματογράφος υλοποιεί τη πρώτη ΙΜΑΧ αίθουσα στην Ελλάδα, όταν οι μεγάλες αλυσίδες πετάνε χαρταετό. https://www.imax.com/theatres Σκέψου ότι έχει ήδη σε διάφορες χώρες της Αφρικής.... Πάλι καλά που έρχεται και προς τα εδώ... Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2018 από IcemanGr71
Bourdoulas Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Στις 11/12/2018 στις 4:13 ΜΜ, IcemanGr71 είπε Όπως τα λες είναι φίλε μου.... θυμάμαι την πρώτη ταινία που είδα σε IMAX στην Αγγλία το 2013.... απλά έμεινα παγωτό !!!!!!!!!!! Λες και ήμουν μέσα στη ταινία ήταν απίστευτο !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Η απόλυτη ξενέρα έρχεται μετά όταν πας σε κανονική αίθουσα.... νομίζεις ότι κάτι έχουν τα μάτια σου και δεν βλέπεις καλά .... Σκέψου ότι έχει ήδη σε διάφορες χώρες της Αφρικής.... Πάλι καλά που έρχεται και προς τα εδώ... Κάποτε θα κάλυπτε και αυτή την πλευρά της Αφρικής! 2
naruto14 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Πήγε κάνεις χθες στη πρεμιέρα του Aquaman να πει εντυπώσεις; Σκέφτομαι να το δοκιμάσω και εγώ από βδομάδα...
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, naruto14 είπε Πήγε κάνεις χθες στη πρεμιέρα του Aquaman να πει εντυπώσεις; Σκέφτομαι να το δοκιμάσω και εγώ από βδομάδα... Πήγα. Λοιπόν πάνω που ήθελα να ανοίξω thread το βρήκα έτοιμο. Η τιμή της IMAX είναι 11 ευρώ, που τη βρίσκω νορμάλ. Οι 3D είναι +2 ευρώ αλλά αυτό γίνεται παντού. (και στα village.). Η αίθουσα μυρίζει «κούτα». Πραγματικά όλα εκεί μέσα προς το παρόν μυρίζουν κουτα παιδιά. Ντρέπεσαι να λερώσεις. Εγώ μάζεψα 2-3 ποπ κορν που μου έφυγαν κατά λάθος. ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΑΨΟΓΑ, αναπαυτικά, ούτε να χτυπάνε τα χέρια σου με του διπλανού όπως στη vmax των village (περισσότερα σε λίγο), ούτε να ζεσταίνεσαι από εκείνο το περίεργο ύφασμα που έχει στα village και καμία φορά σε πιάνει φαγούρα ούτε τίποτα. Κάποιου είδους δερμα ή δερματίνη, σκληρό αλλα αναπαυτικο. Δε θα βουλιάξει δηλαδή. Ο,τι καλύτερο εχω συναντήσει. ΟΘΟΝΗ H IMAX οθόνη είναι ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! 2 προβολείς και 4K! (τόσο νομίζω είναι, 4Κ). O τρόπος που είναι στημένη η αίθουσα σχεδόν γεμίζει το οπτικό σου πεδίο. Το γεμίζει και οριζόντια και κάθετα χωρίς να ενοχλεί. ΝΟΜΙΖΩ τουλάχιστον ότι δεν είναι η μεγαλύτερη οθόνη στη Θεσσαλονίκη αν και πάλι μιλάμε για γίγαντα. Τρομερή αντίθεση, ποτέ δεν είδα «γκρι μαυρα». Αντίθετα τη «ζημιά» την έχουν κάνει τα village τόσα χρόνια που εβγαλαν την vmax. Μεγαλύτερη οθόνη λένε τα village. Ναι, οκ αλλα 2Κ σε εκείνη την οθόνη, εμένα μου βγάζει κάτι θολό παιδια. Ποτέ σχεδόν δεν ευχαριστήθηκα ταινία εκει μέσα. Εντυπωσιασκή η οθόνη του VMAX σαν μέγεθος αλλά με πολλά σοβαρά προβλήματα. Τι να την κάνω την 50 μέτρα οθόνη (λέμε τωρα) αν δεν είναι καθαρή η εικόνα; ΗΧΟΣ Παιδιά τόσα χρόνια προσπαθώ να ακούσω souround ήχο στις άλλες αίθουσες. Είμαι από αυτούς που στο home cinema βάζουν τα db στα souround ηχεία στο +6 για να τα ακούω περισσότερο. Ε, στην IMAX τα είδα όλα, ή μάλλον τα άκουσα όλα. Τρομερός ήχος, ΔΥΝΑΤΟΣ σε φάση που κουνιέται κυριολεκτικά ολη η αίθουσα, τραντάζεται το σώμα σου και ο ήχος παραμένει πεντακάθαρος. (το κεντρικό ηχείο στην vmax των village στο αιγαίο sos έτριζε παρεμπιπτόντως και ο ήχος ήταν τόσο σιγά που τον κάλυπτε ο ήχος από όταν μάσαγα τα ποπ κορν. Και δεν ειμαι άνθρωπος που τρώει κάνοντας ήχους) ΓΕΝΙΚΑ Άσχημα στημένο το σύστημα στα ποπ κορν του cineplexx, ακριβα τα ποπ κορν και τα αναψυκτικά περίπου στη κλίμακα των village. Λογικό βεβαια αφού οι κινηματογράφοι βγάζουν κυρίως από εκεί. ΥΓ: Οχι, δε κατηγορώ τα village αν και επειδή παω μονο village πλεον αναγκάζομαι να μπω στη διαδικασία σύγκρισης. Δεν εχω πάει σε άλλες αίθουσες του cineplexx μιας και πρώτη φορά πήγα μονο για την imax. Φαντάζομαι οτι θα είναι σαν των ster αφου πριν εκει ster ηταν. Στα odeon στο κέντρο πχ οι αίθουσες βρωμάνε, κάθεσαι στενά και ο χώρος αναμονής επάνω είναι πολυ μικρός. Στα ster του Μακεδονία (πλεον odeon) τα καθίσματα είχαν εναν πολυ ομορφο ανετο ύφασμα, ηταν παντα καθαρές και η ποιότητα εικόνας και ήχου ήταν άψογη. Εχω να παω 2-3 χρονια βεβαια. Τα villlage τα αγαπώ στις μικρότερες αίθουσες αν και εχω θέμα με την εικόνα και λιγο με τα καθίσματα. Οποτε σε λιστα παμε: Imax Cineplexx (αλλά μόνο για την imax τις άλλες δε τις δοκίμασα) Odeon Μακεδονία (ποιότητα καθισμάτων, εικόνας και ήχου) Village Cosmos (εκτος απο την vmax) Odeon Κέντρο (μακριά) Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2018 από Kostas88KG
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 hours ago, Kostas88KG said: Αντίθετα τη «ζημιά» την έχουν κάνει τα village τόσα χρόνια που εβγαλαν την vmax. Μεγαλύτερη οθόνη λένε τα village. Ναι, οκ αλλα 2Κ σε εκείνη την οθόνη, εμένα μου βγάζει κάτι θολό παιδια. Ευτυχώς στην Αθήνα την αναβάθμισαν κι έχει 4Κ, αλλά το 12αρι δεν το γλυτώνουμε, το οποίο εξαιρείται από την 50% έκπτωση της Τετάρτης. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2018 από ThReSh 1
naruto14 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Εντάξει διαβάζοντας τις εντυπώσεις σου με έψησες. Το 3D του Aquaman ήταν καλό; γιατί από όσο έχω δει μέχρι στιγμής μόνο σε 3d το παίζει.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, naruto14 είπε Εντάξει διαβάζοντας τις εντυπώσεις σου με έψησες. Το 3D του Aquaman ήταν καλό; γιατί από όσο έχω δει μέχρι στιγμής μόνο σε 3d το παίζει. Πήγα να δω την ταινία μονο και μονο λογω IMAX. Μου άρεσε η ταινία επειδή πραγματικά την έζησα. Είχε δράση εφε κλπ. Περιμενω Avengers πως και πως τωρα... 23 ώρες πριν, ThReSh είπε Ευτυχώς στην Αθήνα την αναβάθμισαν κι έχει 4Κ, αλλά το 12αρι δεν το γλυτώνουμε, το οποίο εξαιρείται από την 50% έκπτωση της Τετάρτης. Εδω Θεσσαλονίκη δε βλέπω να γινεται καμία αλλαγή. Είδα και τα φανταστικά ζώα και πού βρίσκονται 2 στα village. ΠΟΛΥ κακή αντίθεση ρε γαμωτο... Θολα προσωπα κλπ κλπ Κατι που δεν εχω καταλάβει ακόμη είναι αυτο το liemax που λενε. IMAX θεωρείται μονο οταν προβάλεται με film ή εχει να κανει με το μέγεθος της οθονης; επειδή ειδα διαφορα βίντεο και ο καθένας λεει ο,τι θελει Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2018 από Kostas88KG
KilliK Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) lieMAX ειναι, οχι το κανονικο ΙΜΑΧ με το αναλογικο φιλμ και την οθονη-θολο. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2018 από KilliK
blackrider Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Πήγα χθες στο Aquaman 3D. Έχουμε και λέμε ξεκινώντας από τα θετικά: 1) Η καλύτερη αίθουσα στη πόλη (άνεση, καθαριότητα, γεωμετρία) 2) Οθόνη "τοίχο τοίχο", η μεγαλύτερη διάσταση που χωράει στην αίθουσα 3) Μακράν το καλύτερο 3D, τουλάχιστον σε σχέση με το RealD που έχουμε στην Ελλάδα 4) Η αίθουσα διαθέτει τον "κανουριο" 12-track ηχοσύστημα της IMAX Οι ενστάσεις: 1) Πιθανόν έχουμε να κάνουμε με IMAX προβολή 3ης κατηγορίας (LieMAX). Η εμπειρία ΔΕΝ έχει καμμία σχέση με το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ IMAX φιλμ 70mm που οι ειδικοί τοποθετούν στα 12K-18K ισοδύναμη ανάλυση. Αυτά τα venues είναι βέβαια μετρημένα στο πλανήτη, σε μεγάλες μητροπόλεις και έχουν οθόνες μεγέθους 12όροφης πολυκατοικίας. ΜΑΛΛΟΝ δεν είναι καν 4Κ ψηφιακή προβολή. Οι συγκεκριμενοι προτζέκτορες παρουσιαστηκαν σε αίθουσες του εξωτερικου από το 2015 και η πηγη φωτός ειναι LASER. Στην αίθουσα της Θεσσαλονίκης πουθενά δεν υπάρχει το λογότυπο IMAX with LASER. Οπότε μιλάμε για το παλιό IMAX digital 2x2K. Η φωτεινότητα μου φανηκε χαμηλη και η ανάλυση σύμφωνα με τα μάτια μου ήταν καπου στα 2-3Κ. Οι διπλοί προτζέκτορες παντα αυξανουν την αναλυση περιπου 0.8Κ οποτε δυο 2Κ δινουν αυτη την αναλυση. ΕΠΙΣΗΣ η τιμη του εισιτηρίου ειναι ΧΑΜΗΛΗ για προβολη laser σε σχεση με το εξωτερικό. Ακόμη, οι γειτονικες "βαλκανικες" χωρες έχουν τους προτζεκτορες 2Κ συμφωνα με το Wikipedia. Θα εκπλαγώ θετικά αν διαψευστώ. 2)Ενώ ο ήχος ήταν πολύ καλός γενικά, προσωπικά θεωρώ τον object based Dolby ATMOS καλύτερο. Επίσης η ένταση μου φανηκε σχετικα χαμηλή. 3) Οι ταινίες που ΔΕΝ εχουν γυριστει με καμερες IMAX 3D ΔΕΝ εχουν καμια σχεση με το υπεροχο 3D της IMAX. Τα κλιπ που παρουσιαστηκαν πριν το AQUAMAN, ηταν απο native τρισδιαστατο υλικο και ηταν φανταστικο. Το Aquaman (που δεν ειναι native) όχι τοσο. Αυτά Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2018 από blackrider 2
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) @blackrider Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αν μπορούσαμε να πάρουμε επίσημη απάντηση απο τα cineplexx για τα specs της αίθουσας. Τώρα που το λες, εχεις δίκιο. Το 3D του aquaman ήταν πολύ διαφορετικό απο τα demo που παίζουν στην αρχή. Δε ξέρω αν σας έδειξαν το demo με το πολεμικό αεροπλάνο και τον ISS. Το αεροπλάνο βγήκε κυριολεκτικά μέσα στην αίθουσα. Στο aquaman ήταν όλα μέσα στην οθόνη, σε βάθος, οχι εξω. Οπότε μάλλον απάντησες στο ερώτημα μου γιατι γινοταν αυτο. Σωστά; Απλά παλι δε καταλαβαίνω, πως γίνεται μια ταινία να είναι IMAX αλλά να μην εχει γυριστεί με κάμερες imax; (επίσης αν πρόσεξες σε κάποια σημεία το ratio γύριζε σε 2.35:1 και σε κάποια σημεία γέμιζε όλη η οθόνη που ειναι πιο τετραγωνισμένη στο imax format). Αυτο βέβαια γίνεται επειδή δεν είναι ολη η ταινία γυρισμένη σε imax. Καμία ταινία δεν εχει γυριστεί 100% σε imax (ίσως 1 μονο αν θυμάμαι καλα). Δώσε μας τα φώτα σου. Για τον ήχο θα διαφωνήσω. Είναι ο,τι πιο δυνατό εχω ακούσει. Σου εχει τύχει ξανα σε αίθουσα να τρέμουν ολα; Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2018 από Kostas88KG
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα