Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, jennyV είπε

Το ξεθάβω (μιας και δεν είναι και πολύ παλιό), για να σου πω ότι εγω πιστεύω πως φυσικά μπορείς να τελειώσεις τη σχολή σου και να πάρεις πτυχίο, αν πραγματικά το θέλεις. Για να τελειώσω τη δεύτερη σχολή μου δούλευα εργάτρια 10ωρα για 400ευρω,κι έκανα αιματηρές οικονομίες για να μαζευω λεφτά και να μπορώ να πηγαίνω στις εξεταστικές.(ήταν ΑΕΙ σε άλλη πολη).Εμενα και σε δικό μου σπίτι οπότε τα λεφτα δεν περίσσευαν αλλα΄το ήθελα τόσο πολύ που βρήκα τον τρόπο. Συμβουλή μου είναι ,εφόσον το παρεις απόφαση, να οργανώσεις τις υποχρεωτικές παρακολουθήσεις(αφού θεωρία διαβάζεις κι από το σπίτι) , να συζητησεις χωρίς ντροπή με συμφοιτητές και καθηγητές και να ζητήσεις βοήθεια και φυσικά να είσαι όσο πιο συνεπής γίνεται. Εννοείται πως θέλει υπομονή και θα σου πάρει χρόνο, αλλά αν θεωρείς ότι θα σε βοηθησει επαγγελματικά , γιατί όχι;  Φυσικά και δεν έχασες το τρένο, αν σε ενδιαφέρει θα τα καταφέρεις. Πρόγραμμα, συνέπεια κι υπομονή χρειάζεται και να μην απογοητεύεσαι.

Ευχαριστώ για την απάντηση, να διορθώσω λίγο το αρχικό ποστ, εφόσον δεν έκανα την αίτηση ποτέ αν θέλω ΤΕΙ ή ΑΕΙ πλεόν μιλάμε για Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και όχι ΤΕΙ Αθήνας, απ ότι έμαθα τα εργαστήρια πια δεν έχουν απουσίες(δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό αυτο :P ) και ο βαθμός τους μετράει 30% στον τελικό βαθμό(μου είπαν ότι παιζουν ρόλο οι παρουσίες όμως) 

18 ώρες πριν, G.TH. είπε

Δεν γνωρίζω το πρόγραμμα της σχολής αλλά αν υπάρχουν 1-2 μαθήματα που στην πράξη είναι η μισή σχολή και τα έχεις ήδη περάσει και τα κατέχεις, αξίζει να ασχοληθείς.
Επίσης ρώτα/μάθε αν υπάρχει κανας περίεργος καθηγητής που περνάει 3-4 άτομα το εξάμηνο.

η αλήθεια είναι οτι δεν έχω περάσει σχεδόν τίποτα οπότε θα είναι σα να μπαίνω τώρα 

Επεξ/σία από splanis
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το βασικό όπως είπανε και παραπάνω είναι να δικτυωθείς με άλλους φοιτητητές, μόνος σου δεν επιβιώνεις, ειδικά όταν απέχεις για τόσο καιρό και ξεκινάς πάλι απο το μηδέν. Για τους καθηγητές σίγουρα μετράει να δείξεις ενδιαφέρον ακόμα και αν δεν μπορείς να πηγαίνεις σε όλα τα μαθήματα.

• Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα επανέρχομαι καθώς να ρωτήσω κάτι. Με ψήνει ο κολλητός μου που τελειώνει σιγά σιγά την ίδια σχολή με εμένα να ασχοληθώ με το Cisco ccnα. Όλοι οι καθηγητές στο ΤΕΙ λένε ότι έχει πολύ μέλλον ακόμα καλύτερο απ το ΤΕΙ. Τα λεφτά θα υπάρχουν του χρόνου. Τι λέτε; 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, splanis είπε

Καλησπέρα επανέρχομαι καθώς να ρωτήσω κάτι. Με ψήνει ο κολλητός μου που τελειώνει σιγά σιγά την ίδια σχολή με εμένα να ασχοληθώ με το Cisco ccnα. Όλοι οι καθηγητές στο ΤΕΙ λένε ότι έχει πολύ μέλλον ακόμα καλύτερο απ το ΤΕΙ. Τα λεφτά θα υπάρχουν του χρόνου. Τι λέτε; 

Ίδια σχολή είμαι στη κατεύθυνση δίκτυα αλλά όχι Αθηνα

Δεν είναι εύκολο πρέπει να έχεις αρκετή γνώση .

Που είχα συζητήσει με το καθηγητή μου είχε πει με 3η φορά το πήρε.

Καλύτερα εάν το αποφάσισες να αρχίσεις να μαζεύεις μαθήματα και ειδικά της κατεύθυνσης ώστε να έχει κάποιο θεμέλιο στις γνωσεις

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι.  Όπως είχα γράψει νομίζω παλαιότερα αυτή την στιγμή είμαι σε ένα ιεκ, δίνω εξεταστική στο παδα και μόλις αρχίσουν τα μαθήματα θα πηγαίνω φουλ. Δυστυχως το ιεκ μου τρώει όλα τα απογεύματα και μένει ακόμα ένα εξάμηνο. Επίσης χρειάζεται να κάνω πρακτική για ένα 8μηνο μετά απλήρωτος πράγματα που δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω. Συν τις εξετάσεις πιστοποίησης που δεν έχω καν σημειώσεις. Σκέφτομαι να το σταματήσω καθώς την πληροφορική την βλέπω πολύ σοβαρά, θέλω να την τελειώσω και να κάνω σεμινάρια Cisco η κατι παρόμοιο στα δίκτυα. Μου λένε πολύ ότι λίγο έμεινε και να συνεχίσω για να παρω το χαρτί κλπ κλπ. Απλά μου φαίνεται εντελώς χάσιμο χρόνου, πάω εκεί και κοιτάω τα ταβάνια και σπαταλώ τα απογεύματα μου + αν είναι να κάνω πρακτική, απλήρωτη εργασια για ένα τομέα που δεν με ενδιαφέρει και για ένα χαρτί ΙΕΚ; τι λέτε; 

Δημοσ.

Φίλε είσαι αναποφάσιστος εγώ αυτό ξέρω :-D. Είμαι και εγώ στην ίδια σχολή με σένα και μπήκα στα 25 μου. Ποτέ δεν είναι αργά. Όπως είπαν και οι άλλοι θες υπομονή , επιμονή καλό πρόγραμμα και στόχο. Δεν χρειάζεται να διαλέξεις μεταξύ ΤΕΙ και ccna. Απλά κάνε την σχολή σου , πήγαινε κατεύθυνση δίκτυα και παράλληλα όταν είσαι 3-4 έτος διαβασε και δώσε την πιστοποίηση. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, splanis είπε

Καλησπέρα και πάλι.  Όπως είχα γράψει νομίζω παλαιότερα αυτή την στιγμή είμαι σε ένα ιεκ, δίνω εξεταστική στο παδα και μόλις αρχίσουν τα μαθήματα θα πηγαίνω φουλ. Δυστυχως το ιεκ μου τρώει όλα τα απογεύματα και μένει ακόμα ένα εξάμηνο. Επίσης χρειάζεται να κάνω πρακτική για ένα 8μηνο μετά απλήρωτος πράγματα που δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω. Συν τις εξετάσεις πιστοποίησης που δεν έχω καν σημειώσεις. Σκέφτομαι να το σταματήσω καθώς την πληροφορική την βλέπω πολύ σοβαρά, θέλω να την τελειώσω και να κάνω σεμινάρια Cisco η κατι παρόμοιο στα δίκτυα. Μου λένε πολύ ότι λίγο έμεινε και να συνεχίσω για να παρω το χαρτί κλπ κλπ. Απλά μου φαίνεται εντελώς χάσιμο χρόνου, πάω εκεί και κοιτάω τα ταβάνια και σπαταλώ τα απογεύματα μου + αν είναι να κάνω πρακτική, απλήρωτη εργασια για ένα τομέα που δεν με ενδιαφέρει και για ένα χαρτί ΙΕΚ; τι λέτε; 

Δεν χρειάζεται να κάνεις απληρωτη πρακτική. Βρες μια κανονική δουλειά σχετική με το αντικείμενο για να αναγνωρισεις τα ένσημα αντί να κάνεις Free πρακτική ή  βρες κανένα γνωστό να σου κάνει μια εικονικη πρόσληψη και μην πατήσεις ποτέ όπως κάνουν το 80% των ατόμων που και καλά κάνουν πρακτική από ιεκ... Άποψη μου κάνε το 6μηνο σου να τελειώσεις με τα μάθηματα και μετά θα μπορείς να  κάνεις πρακτική και πιστοποίηση οπότε θέλεις. 

Επεξ/σία από solton57010
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, solton57010 είπε

Δεν χρειάζεται να κάνεις απληρωτη πρακτική. Βρες μια κανονική δουλειά σχετική με το αντικείμενο για να αναγνωρισεις τα ένσημα αντί να κάνεις Free πρακτική ή  βρες κανένα γνωστό να σου κάνει μια εικονικη πρόσληψη και μην πατήσεις ποτέ όπως κάνουν το 80% των ατόμων που και καλά κάνουν πρακτική από ιεκ... Άποψη μου κάνε το 6μηνο σου να τελειώσεις με τα μάθηματα και μετά θα μπορείς να  κάνεις πρακτική και πιστοποίηση οπότε θέλεις. 

Δεν είναι τόσο εύκολο αυτό που λες γιατί για να κάνω την πρακτική κάπου πρέπει να υπάρχει διαιτολόγος, δηλαδή είτε σε γραφείο, κέντρο αδυνάτισματος κλπ κλπ και απ όσο ξέρω δεν πληρώνει κάνεις. Καταρχάς παλαιότερα που ήθελα να την κάνω την πρακτική παράλληλα με το ιεκ πήρα γύρω στα 100 τηλ και βιογραφικά και δεν βρήκα πουθενά, ούτε καν απλήρωτη πρακτική! Όσο για γνωστό, δυστυχώς δεν έχω κανεναν

3 ώρες πριν, Aggeluska είπε

Φίλε είσαι αναποφάσιστος εγώ αυτό ξέρω :-D. Είμαι και εγώ στην ίδια σχολή με σένα και μπήκα στα 25 μου. Ποτέ δεν είναι αργά. Όπως είπαν και οι άλλοι θες υπομονή , επιμονή καλό πρόγραμμα και στόχο. Δεν χρειάζεται να διαλέξεις μεταξύ ΤΕΙ και ccna. Απλά κάνε την σχολή σου , πήγαινε κατεύθυνση δίκτυα και παράλληλα όταν είσαι 3-4 έτος διαβασε και δώσε την πιστοποίηση. 

Το ξέρω ότι είμαι αναποφασιστος αλλά έπαιξαν πολλοι παράγοντες ρόλο, βαρεμάρα, είχα πιάσει δουλειά για αρκετό καιρό, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού κλπ, αλλά επειδή τωρα τα ξεπερνάω σιγά σιγά βρίσκω ενδιαφέρον στην πληροφορική. Δεν έγραψα κάπου ότι θα αφήσω την πληροφορική για ccna είπα ότι θα τα κάνω και τα 2

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
Στις 27/2/2019 στις 2:33 ΜΜ, splanis είπε

Εγω λεω να μη χάσεις αλλο χρόνο, σταμάτα το ΙΕΚ και πιασε τη πληροφορική άμεσα απο αυτο το εξάμηνο ;)

Δημοσ.
Μόλις τώρα, l3ck είπε

Εγω λεω να μη χάσεις αλλο χρόνο, σταμάτα το ΙΕΚ και πιασε τη πληροφορική άμεσα απο αυτο το εξάμηνο ;)

Την πληροφορική θα την πιάσω σίγουρα, ήδη δίνω μαθήματα τώρα. Για το ιεκ είμαι στην σκέψη ακόμα 😕

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, splanis είπε

Την πληροφορική θα την πιάσω σίγουρα, ήδη δίνω μαθήματα τώρα. Για το ιεκ είμαι στην σκέψη ακόμα 😕

Πιστεύω θα το μετανιώσεις αν χάσεις και άλλο χρόνο σε κάτι που δεν πρόκειται να ασχοληθείς.. Τζάμπα θα σε ταλαιπωρεί!

Δημοσ.

Αν σπουδαζεις πληροφορικη οπως λες, ασχολουσου με πιστοποιησεις. Cisco, Linux, Windows Server. Εγω πληροφικη τελιωσα ΤΕΙ και Ελλαδα δεν ειδα μελλον. Οποτε πηρα cisco και εφυγα στο εξωτερικο. Παντως και Ελλαδα που τσεκαρα ειδα οτι ζητανε να εχεις πιστοποιησεις.

• Like 1
Δημοσ.

Τελειωσε οπωσδηποτε το ΙΕΚ σου και μην ασχοληθεις με πρακτικη. Θα το μετανιωσεις οικτρα στο μελλον αν το αφησεις τωρα, ενα εξαμηνο πριν το τελος.

Μπορει τωρα να σου φαινεται οτι η Πληροφορικη ειναι το μελλον, αλλα σε 20 χρονια απο τωρα να ειναι η διαιτολογια στην πρωτη γραμμη (που ακομα και τωρα ειναι)

Επειτα απο τον Σεπτεμβρη ξεκινα εντατικα τη σχολη σου, με μεθοδο, οργανωση, καθημερινη σχεδον παρακολουθηση και συνεπεια.

Πες οτι περασες τωρα εστω και στα 25 η στα 30 σου

Συμβουλη μου ειναι να λυνεις οσο πιο πολλες ασκησεις μπορεις, ειναι το κλειδι για ολες τις πρακτικες επιστημες-σπουδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...