Προς το περιεχόμενο

Η Microsoft αναπτύσσει έναν νέο browser που βασίζεται στο Chromium για να αντικαταστήσει τον Edge στα Windows 10

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Mόλις βλέπω microsoft σε browser μου έρχεται στο μυαλό το windows defender που εγώ προσωπικά το θεωρώ άχρηστο και αναξιόπιστο και δεν βλέπω λόγο ύπαρξης. Ασε που η microsoft αλλάζει συχνά ονομασίες και browsers και μπερδεύομαι. Γενικά η microsoft στον τομέα antivirus και browser που και τα 2 έχουν να κάνουν και με τον τομέα τις προστασίας και user experience δεν το έχει καθόλου. Chrome και firefox μονο. Σύμφωνο και σε αυτό που λέει ο φίλος πιο πάνω. Ακόμη και αν είναι 99% google chrome , μόνο και μόνο που θα είναι της microsoft δεν θα τον δοκιμάσει κανείς.... χαχαχαχαχαχ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όποιος θέλει πάντως ας δοκιμάσει ένα 1080p 60hz βίντεο με chrome σε mobile επεξεργαστή με ισχύ ανάλογη ενός E6600 (πχ Z3735 κλπ.) και μετά ας δοκιμάσει και το ίδιο βίντεο σε Edge...καμιά σχέση όμως...εντελώς καμιά...ο Edge πάει καλύτερα σε χαμηλότερων δυνατοτήτων μηχανήματα...για να μην λέμε μόνο τα στραβά του...

• Like 1
  • Thanks 2

19 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Όποιος θέλει πάντως ας δοκιμάσει ένα 1080p 60hz βίντεο με chrome σε mobile επεξεργαστή με ισχύ ανάλογη ενός E6600 (πχ Z3735 κλπ.) και μετά ας δοκιμάσει και το ίδιο βίντεο σε Edge...καμιά σχέση όμως...εντελώς καμιά...ο Edge πάει καλύτερα σε χαμηλότερων δυνατοτήτων μηχανήματα...για να μην λέμε μόνο τα στραβά του...

Συμφωνώ και επαυξάνω ο edge σε χαμηλών δυνατοτήτων μηχάνημα χειρότερο από αυτό που ανέφερες τα πήγαινε πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο browser και αν χρησιμοποίησα.

1 ώρα πριν, Tilemaxx είπε

Ηταν ωραία η επανάσταση και η ελευθερία  που όλοι βιώσαμε με το FF σε σχέση με την χούντα του IE, αλλά πλέον έχει μείνει πολύ πίσω για τον μέσο χρήστη σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Οτι ναναι διαβαζουμε, οτι ναναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Tilemaxx είπε

Τι να σου πω βρε Χάρη.. Ήμουν χρήστης του Firefox φανατικά και ανελλιπώς από το 2006 και την 1.5, μέχρι και πρόπερσι όπου το γύρισα ολοκληρωτικά σε Chrome. Σε ότι λαπτοπ που έχω δουλέψει σε αυτό το διάστημα με μάξιμουμ 4GB RAM, το FF πάντοτε θα είχε αυτό το ανεπαίσθητο stutter σε όλες τις σελίδες που το Chrome απλά δεν είχε ότι και να έκανες. Και μπορεί να ανέβαζε το memory footprint παραπάνω αλλά και σε videoplayback και σε οτιδήποτε άλλο είναι απείρως πιο smooth του ΦΦ. Το οποίο όσο περισσότερο το χρησιμοποιούσα τόσο σταδιακά κολλούσε και περισσότερο.

Ηταν ωραία η επανάσταση και η ελευθερία  που όλοι βιώσαμε με το FF σε σχέση με την χούντα του IE, αλλά πλέον έχει μείνει πολύ πίσω για τον μέσο χρήστη σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

η quantum εκδοση του FF εχει λυσει πλεον το προβλημα του lagging και ειναι το ιδιο smooth με τον Chrome, τουλαχιστον oσο αφορα το desktop.

επισης το Sidebar ΑPI του ειναι θεοσταλτο, ολo το management γινεται στο ιδιο sidebar (tabs,bookmarks,history,downloads,addons,κτλ). ειναι ο μονος λογος που θα με κανει να ξαναγυρισω στον FF αν το αποφασισω ποτε, αφου τα σαινια οι μηχανικοι της Google αρνουνται πεισματικα να ενσωματωσουν παρομοιο API για λογους "απλοτητας".

προτεινω να του δωσεις μια ακομη ευκαιρια, ειδικα οταν δηλωνεις οτι ησουν πιστος φαν τοσα χρονια:

https://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, KilliK είπε

η quantum εκδοση του FF εχει λυσει πλεον το προβλημα του lagging και ειναι το ιδιο smooth με τον Chrome, τουλαχιστον oσο αφορα το desktop.

this^^

Χρησιμοποιω firefox χωρις πλακα απο εποχη netscape navigator, και ενω πριν καμποσα χρονια ηταν σπασιμο νευρων, εδω και ενα χρονο ειναι godsend.

Επεξ/σία από Apostol.
  • Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, KilliK είπε

επισης το Sidebar ΑPI του ειναι θεοσταλτο, ολo το management γινεται στο ιδιο sidebar (tabs,bookmarks,history,downloads,addons,κτλ). ειναι ο μονος λογος που θα με κανει να ξαναγυρισω στον FF αν το αποφασισω ποτε, αφου τα σαινια οι μηχανικοι της Google αρνουνται πεισματικα να ενσωματωσουν παρομοιο API για λογους "απλοτητας".

προτεινω να του δωσεις μια ακομη ευκαιρια, ειδικα οταν δηλωνεις οτι ησουν πιστος φαν τοσα χρονια:

https://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/

Το έχω ήδη για περιστασιακή χρήση ως δεύτερο browser, ειδικότερα για κάποια ελάχιστα σαιτς που κάνουν νερά στο chrome, και για YT downloading. Το θέμα με το stutter που λύνεται στο quantum δεν το έχω προσέξει γιατί το χρησιμοποιώ ελάχιστα. Αλλά μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες γιατί η παραμετροποίηση του μου λειπει από το Chrome..

Επεξ/σία από Tilemaxx

Μια χαρά και το Opera και πολύ συμπαθητικό και το Vivaldi. Μην κολλάμε στο μονωπώλιο-χαφιέ της Google.

Τώρα για τον Edge, τί να πει κανείς.. Καλός, γρήγορος και παίζει σφαίρα σε low-end μηχανάκια, αλλά και τα windows phone τα ίδια ήταν και πάτωσαν. Δεν ξέρω πόσο ακόμα contribute πρέπει να κάνει στο open-source η Microsoft για να βγάλει από πάνω της τη ρετσινιά στο μυαλό της πλέμπας..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρουσίαση του azure όπου ο edge κρασαρει συνέχεια και ο μηχανικός της Microsoft αναγκάζεται να βάλει τον chrome για να συνεχίσει.Στο 37:10

Επεξ/σία από Istros

4 ώρες πριν, Tilemaxx είπε

Τι να σου πω βρε Χάρη.. Ήμουν χρήστης του Firefox φανατικά και ανελλιπώς από το 2006 και την 1.5, μέχρι και πρόπερσι όπου το γύρισα ολοκληρωτικά σε Chrome. Σε ότι λαπτοπ που έχω δουλέψει σε αυτό το διάστημα με μάξιμουμ 4GB RAM, το FF πάντοτε θα είχε αυτό το ανεπαίσθητο stutter σε όλες τις σελίδες που το Chrome απλά δεν είχε ότι και να έκανες. Και μπορεί να ανέβαζε το memory footprint παραπάνω αλλά και σε videoplayback και σε οτιδήποτε άλλο είναι απείρως πιο smooth του ΦΦ. Το οποίο όσο περισσότερο το χρησιμοποιούσα τόσο σταδιακά κολλούσε και περισσότερο.

Και εγώ ακριβώς τα ίδια με firefox και chrome. 

Όσο για τον browser της ms, δεν πάει να βγάλει όσους θέλει, με αυτούς που υπάρχουν ήδη είμαι καλυμμένος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...