Προς το περιεχόμενο

Η Microsoft αναπτύσσει έναν νέο browser που βασίζεται στο Chromium για να αντικαταστήσει τον Edge στα Windows 10

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πιστεύω γενικά οτι οι browsers ειναι τα λειτουργικά συστήματα της εποχής μας. Ουσιαστικά απ τα windows ή linux το μόνο που θα ζητάμε είναι να τρέχουν έναν browser σε ring 3 και άλλα 2-3 βασικά utilities. Δείτε τι γίνεται με το chrome OS. Αυτό που κάνουμε γενικά σε όλη την ιστορία της πληροφορικής είναι να αναπαράγουμε ιδέες και να χτίζουμε abstraction levels πάνω σε legacy επιπεδα που απλά δεν αλλάζουν. Ετσι πιστεύω οτι στο μέλλον ίσως ο chromium καθιερωθεί ως τα "linux των browser" και απο κει και πέρα θα υλοποιηθούν πάνω σ αυτόν νεα features και standards χρησιμοποιώντας τεχνολογίες όπως το webassebly και το shadow/virtual dom ή οτι ερθει στο μέλλον.

Ο vivaldi, o opera, ο brave και ο chrome (προφανως) βασίζονται όλοι στο chromium. Το μεγαλύτερο ζήτημα με αυτη την είδηση για τον edge ειναι οτι μειώνονται οι εταιρίες που παράγουν rendering κ javascript engines και κατα συνέπεια οι διαφορετικές φωνές στην επιτροπή των web standards. Η mozilla παρά το χαμηλό user base της έχει πολύ μεγάλη επιρροή στην επιτροπή και έχει εισάγει ιστορικά πολλές τεχνολογίες. Προσωπικά σαν χρήστης χρησιμοποιώ firefox και είμαι απολύτως ικανοποιημένος. Η έκδοση quantum τον απογείωσε και ειλικρινά μιλάμε για έναν ταχύτατο και υπερσύγχρονο browser. Δυστυχώς το ίδιο δεν μπορώ να πώ και για την mobile εκδοση η οποία, παρόλο που υποστηρίζει add-ons, είναι αισθητά πιο πίσω απ τον chrome.

Οπως και να χει δεν λέω οτι η google είναι σατανική και οτι είναι απαραίτητα κακό το οτι θα έχει μεγαλύτερο έλεγχο των web standards. Απλώς δεν είναι άσχημο να υπάρχει και μία αντίθετη φωνή με εντελώς διαφορετικά συμφέροντα για το τί όντως είναι καλό για το μέλλον του ιντερνετ. 

Just give Firefox a try ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Well.. στο web development η διαδικασιά είναι ψιλο-standard τα τελευταία 5-6 χρόνια..:

1. Σχεδιάζουμε το site ελέγχοντας ότι όλα εμφανίζονται άψογα σε Chrome και Chrome για Android..
  2. Αφού τελειώσουμε το ελέγχουμε στον FireFox και διορθώνουμε τα όποια προβλήματα εμφάνισης μπορεί να παρουσιάσει σε elements/attributes που δεν υποστηρίζει, εφόσον ο χρόνος που απαιτείται για αυτό δεν είναι υπερβολικός.
  3. Έπειτα ανοίγουμε Edge.. γελάμε λιγάκι μαζί του και το ξανακλείνουμε.. το αφεντικό δε μας αφήνει να σπαταλάμε χρόνο... :D

Τα θέματα μνήμης τώρα εν' όψει 2019 θα έπρεπε να είναι λίγο off-topic.. το minimum που πρέπει να χουν τα σύγχρονα PC σήμερα είναι 16GB (με 32GB recommended).

Posted on Chrome with 37 open tabs - 3 different signed-in accounts.
Chrome Total Memory: <900MB
Chrome Total Virtual Size: <1.2GB
Chrome Process running since: 12:38:03 μμ   4/12/2018
Total System Memory: 12GB used out of 16GB

Επεξ/σία από SolidSnakeGr

Υπερβολές τα 16GB, με 8GB είσαι υπερκαλυμμένος, εκτός κι αν τρέχεις πολύ βαριές εφαρμογές ταυτόχρονα, επεξεργασία γραφικών, animation κτλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για μερικά παράπονα ότι ο firefox παρουσιάζει video stuttering ίσως το παρακάτω βιντεάκι να είναι η λύση. Εμένα μου κάνει stuttering o firefox μόνο σε πλήρη οθόνη στα flash βίντεο (υψηλής αναλύσης) και μόνο σε debian. Και στον chromium τα ίδια μου έκανε. Ούτε η λύση στο βιντέακι μου δούλεψε. Το flash player είναι χειρότερο στα linux; Μήπως είναι παρατημένο;

Επεξ/σία από Krusty

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...