Προς το περιεχόμενο

Robocopy error 2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε παίδες.

Έχω ένα θέμα και θα ήθελα τα φώτα σας. Το ζήτημα που έχω είναι ότι προσπαθώ να χρησιμοποιήσω το Robocopy σε W10 x64 ENG latest έτσι ώστε να κάνω κάποια backups. Οπότε έγραψα ένα .bat αρχείο.

Ορίστε η αρχική έκδοση:

robocopy "D:\Τα έγγραφά μου" "S:\BackUp\Τα έγγραφά μου - BackUp" /MIR /FFT /R:3 /W:10 /Z
pause

Το ζήτημα με τη συγκεκριμένη έκδοση είναι ότι δεν έτρεχε καν το .bat. Όμως παίρνοντας το κείμενο και βάζοντάς το στο command line, δεν τρέχει κάν και το μήνυμα που παίρνω είναι το εξής:

2018/12/04 20:34:13 ERROR 2 (0x00000002) Accessing Source Directory D:\╘ά ▌ήή±ά÷▄ ΉΎΫ\
The system cannot find the file specified. 

Οπότε μετά το διαμόρφωσα προσθέτοντας την εντολή chcp 1253 και πλέον είναι ως εξής:

chcp 1253
robocopy "D:\Τα έγγραφά μου" "S:\BackUp\Τα έγγραφά μου - BackUp" /MIR /FFT /R:3 /W:10 /Z
pause

Βάζοντας το chcp το .bat δουλεύει! Αλλά... στο command line δε διαβάζει πάλι τους ελληνικούς χαρακτήρες και βλέπω κάτι τέτοιο:

14    D:\’ β¨­α £¦¬\
                           0    D:\’ β¨­α £¦¬\PS-IL Extras\

Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί το command line να δείξει ελληνικούς χαρακτήρες εν έτει 2018...

Καμία ιδέα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Greek (Greece) γράφει.

Άρα λογικά δε φταίει αυτό, ε;

To περίεργο της υπόθεσης είναι ότι όταν θα τρέξω την εντολή

σε ένα απλό cmd κάνοντας ένα απλό copy paste και όχι μέσω του .bat Αρχείου τότε όλα λειτουργούν και τα δείχνει μια χαρά. Πολύ περίεργο πάντως..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

προτεινω να δοκιμασεις το Fastcopy το οποιο ειναι unicode και γενικα καλυτερο για αυτη τη δουλεια:

https://fastcopy.jp/en/

υγ. το bat αρχειο που εφτιαξες πρεπει ναναι σε ANSI.

Επεξ/σία από KilliK
Δημοσ.

Θα το δοκιμάσω, ευχαριστώ...

Παρόλα αυτά, είναι σε ANSI. Είναι αδυναμία του Robocopy πιστεύετε;

45 λεπτά πριν, KilliK είπε

προτεινω να δοκιμασεις το Fastcopy το οποιο ειναι unicode και γενικα καλυτερο για αυτη τη δουλεια:

https://fastcopy.jp/en/

Μόλις το δοκίμασα, αλλά δεν μπορώ να βρω ένα εύκολο τρόπο για να κάνω schedule στον task manager... Είναι κάτι που δε βλέπω;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τρεξτο με ενα batch, oτι εκανες και με το robocopy. Στο site εχει ολες τις commandline παραμετρους του.

υγ. Το robocopy απο οτι θυμαμαι εχει να ανανεωθει κατι χρονια. Ισως φταιει και αυτο.

Επεξ/σία από KilliK
Δημοσ.

Errors...

Νομίζω ότι παραιτούμαι από την προσπάθεια και κάτι της τάξης του bvckup 2 είναι πολύ πιο αξιόπιστο.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, dimxr είπε

Errors...

Νομίζω ότι παραιτούμαι από την προσπάθεια και κάτι της τάξης του bvckup 2 είναι πολύ πιο αξιόπιστο.

Η λύση είναι απλή απλά άνοιξε το cmd και δώσε

echo robocopy "D:\Τα έγγραφά μου" "S:\BackUp\Τα έγγραφά μου - BackUp" /MIR /FFT /R:3 /W:10 /Z > ARXEIO.bat

echo pause >> ARXEIO.bat

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι θέμα του robo αλλά του command prompt που δουλεύει σε code page 737 και όταν εσύ γράφεις στο σημειωματάριο σε ANSI και προσπαθείς να τρέξεις το bat τότε τα Ελληνικά γίνονται... Κινέζικα.
Αυτό που λέει ο coffeex είναι μια απλή και καλή λύση. Δηλαδή να γράψεις την εντολή με τα Ελληνικά μέσα από το cmd και να εξάγεις το echo σε αρχείο κειμένου και να προσθέσεις όσες γραμμές θέλεις βάζοντας >> πριν από το όνομα αρχείου.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/12/2018 στις 2:06 ΜΜ, dimxr είπε

Errors...

τι errors σου βγαζει;

παντως γιατι δεν φτιαχνεις το robocopy script σου με το Powershell?

https://serverfault.com/questions/129098/how-to-get-robocopy-running-in-powershell

Επεξ/σία από KilliK
Δημοσ.
Στις 5/12/2018 στις 11:43 ΜΜ, micos000 είπε

Δεν είναι θέμα του robo αλλά του command prompt που δουλεύει σε code page 737 και όταν εσύ γράφεις στο σημειωματάριο σε ANSI και προσπαθείς να τρέξεις το bat τότε τα Ελληνικά γίνονται... Κινέζικα.
Αυτό που λέει ο coffeex είναι μια απλή και καλή λύση. Δηλαδή να γράψεις την εντολή με τα Ελληνικά μέσα από το cmd και να εξάγεις το echo σε αρχείο κειμένου και να προσθέσεις όσες γραμμές θέλεις βάζοντας >> πριν από το όνομα αρχείου.

Παίδες αυτό δούλεψε!!! Ευχαριστώ!

Forums for ever!

Δημοσ.

To ξέρω ότι το έλυσες το θέμα, αλλά προσωπικά όλα μου τα σκριπτακια σε Win τρέχουν σε PowerShell εδώ και μερικά χρόνια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...