sotirisl Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 παιδιά, ξεχνάτε το πιο βασικό... μέχρι πριν αρκετά χρόνια, μια εταιρία video games βασιζόταν αποκλειστικά σε καταστήματα retail (π.χ. στην Ελλάδα Πλαίσιο, στις ΗΠΑ Gamestop, etc...) προκειμένου να φτάσουν τα video games στα χέρια των καταναλωτών. Οι retailers έχετε ιδέα τι ποσοστά κέρδους είχαν επί της προτεινόμενης λιανικής τιμής; 35%-40% τουλάχιστον!!! Αν σε αυτό υπολογίσεις και το κόστος παραγωγής DVD κτλ, βλέπεις ότι το ποσοστό αυτό μεγαλώνει παραπάνω... Η ψηφιακή διανομή κοστίζει λιγότερο από την διανομή DVD... Απλά τώρα η κάθε μεγάλη εταιρία θέλει να διανέμει τα παιχνίδια μόνη της και να μην εξαρτάται από τρίτους (Valve)... 4
MessatsuRoku Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Λιγο υψηλα ποσοστα αλλα καλυτερη πλατφορμα για το παιχνιδι σου δεν βρησκεις απο το Στεαμ... δεν ειναι τυχαιο οπου ολες οι υπολοιπες πλατφορμες ( Uplay, Origin κ.α ) δουλευουν μονο με τα παιχνιδια της εταιρειας
yokki Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, ktf είπε Kinguin, G2A και λοιπά "κλειδάδικα" τύπου marketplace (που ο καθένας μπορεί να πουλήσει) δεν συνεισφέρουν καθόλου. Με λίγο googlarisma θα δεις ότι εμπλέκονται στην ουσία σε ξέπλυμα χρήματος. Επιτήδειοι με κλεμμένα paypal, πιστωτικές κτλ κάνουν αγορές από σοβαρά μαγαζιά και στην πορεία τα μεταπωλούν σε αυτά τα "κλειδάδικα". Στην πορεία έρχονται τα chargebacks στα καταστήματα (όταν καταλάβουν τα θύματα ότι γίνονται συναλλαγές εν αγνοία τους). Πολλές φορές αγοράζουν κατευθείαν από sites των δημιουργών (οι περισσότεροι game devs τα πουλάνε και στο site τους). Μερικές φορές οι δημιουργοί μπαίνουν στην διαδικασία να ανακαλέσουν αυτά τα serial keys και να τα απενεργοποιήσουν στην ουσία (ακόμα και αν τα έχεις ήδη προσθέσει στο λογαριασμό σου στο steam). Στην ουσία για τα 10€ που θα γλυτώσεις εσύ, άλλοι κλαίνε πολλαπλάσια (αν έχεις ιδέα από chargeback fees από τράπεζες και paypal). Για τους δημιουργούς παιχνιδιών είναι προτιμώτερο να το κατεβάσεις πειρατικό από το να αγοράσεις το παιχνίδι από τέτοια καταστήματα. αυτά που αναφέρεις ναι μεν έχουν γίνει σε κάμποσα κλειδάδικα από κάμποσους sellers αλλά γενικά να ξέρεις απλώς αγοράζουν κλειδιά από φθηνότερες αγορές και τα μεταπωλούν στις ακριβότερες. στην συγκεκριμμένη περίπτωση δεν χάνει ούτε το steam ούτε ο dev λεφτά απλώς μια πώληση που στην μια περιοχή την έχουν 60 euros και στην άλλη 30 γίνεται 30. και αν νομίζεις "ναι μα χάνονται 30 euros από την πώληση" έχω να απαντήσω ότι στις άλλες πωλήσεις μπαίνει καπέλο 30 άμα το δεις από την άλλη μεριά. 2
ktf Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 21 λεπτά πριν, yokki είπε αυτά που αναφέρεις ναι μεν έχουν γίνει σε κάμποσα κλειδάδικα από κάμποσους sellers αλλά γενικά να ξέρεις απλώς αγοράζουν κλειδιά από φθηνότερες αγορές και τα μεταπωλούν στις ακριβότερες. στην συγκεκριμμένη περίπτωση δεν χάνει ούτε το steam ούτε ο dev λεφτά απλώς μια πώληση που στην μια περιοχή την έχουν 60 euros και στην άλλη 30 γίνεται 30. και αν νομίζεις "ναι μα χάνονται 30 euros από την πώληση" έχω να απαντήσω ότι στις άλλες πωλήσεις μπαίνει καπέλο 30 άμα το δεις από την άλλη μεριά. Εσύ αναφέρεσαι σε "γκρίζες" περιπτώσεις, όπως αυτήν που ανέφερες, μεταπωλήσεις κλειδιών από bundles κτλ. Το επιχείρημά ότι δεν είναι όλα τα κλειδιά που πουλάνε μαύρα αλλά κάποια είναι γκρίζα δεν τους ευνοεί ιδιαίτερα.
motherfather Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Ξοδέφτηκαν! Αν ήταν έτσι τα κιμπαριλίκια...
KilliK Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 το Windows Store φοβοταν ο χοντρος, απο το Fortnite την βρηκε τελικα. 😂
uesugi1989 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, Istros είπε Δηλαδή τώρα οι εταιρείες που θα πουλάνε τα δικά τους παιχνίδια θα τα διαθέτουν 30% φθηνότερα η έστω ένα 20%?η θα τα πουλάνε στην ίδια τιμή για να κονομανε 30% περισσότερα?Μάλλον το δεύτερο. Εννοείται το δεύτερο. Αλλά έστω κ έτσι, προτιμώ όλα τα χρήματα από την τιμή ενός παιχνιδιού να πάνε στον εκδότη γιατί τουλάχιστον αυτός ο εκδότης θα επενδύσει ένα μέρος των χρημάτων σε νέα παιχνίδια Αντίθετα ότι πάει στη valve δεν επενδυεται στη βιομηχανία του gaming γιατί αυτή δεν φτιάχνει παιχνίδια 3
Istros Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, uesugi1989 είπε Εννοείται το δεύτερο. Αλλά έστω κ έτσι, προτιμώ όλα τα χρήματα από την τιμή ενός παιχνιδιού να πάνε στον εκδότη γιατί τουλάχιστον αυτός ο εκδότης θα επενδύσει ένα μέρος των χρημάτων σε νέα παιχνίδια Αντίθετα ότι πάει στη valve δεν επενδυεται στη βιομηχανία του gaming γιατί αυτή δεν φτιάχνει παιχνίδια Σιγουρ αυτό θα γίνει,αλλά το καλύτερο θα ήταν αυτό το ποσοστό από 70% που είναι σήμερα να πήγαινε 85% στον εκδοτη και το 15% να είναι κέρδος για τον καταναλωτή. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2018 από Istros
uesugi1989 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, MessatsuRoku είπε Λιγο υψηλα ποσοστα αλλα καλυτερη πλατφορμα για το παιχνιδι σου δεν βρησκεις απο το Στεαμ... δεν ειναι τυχαιο οπου ολες οι υπολοιπες πλατφορμες ( Uplay, Origin κ.α ) δουλευουν μονο με τα παιχνιδια της εταιρειας Τι ακριβώς καλύτερο έχει το steam και δε βρίσκεις καλύτερη πλατφόρμα? Ίσα ίσα που σε σχέση με το origin ( με το οποίο έχω τη μεγαλύτερη εξοικείωση και το βάζω ως παράδειγμα ), το steam είναι bloated με ένα σωρό παπαριες. Cards, diamonds, marketplace κτλ. Ως αποτέλεσμα κάνει να launchάρει σχεδόν ένα λεπτό και έχει update τρεις φορές τη μέρα. Όχι steam, δε με ενδιαφέρουν ούτε οι κάρτες, ούτε τα διαμαντάκια ούτε τα item ουτε τα live stream του CSGO. θέλω απλά να παίξω το single player παιχνίδι μου στον λίγο ελεύθερο μου χρόνο 9 λεπτά πριν, Istros είπε Σιγουρ αυτό θα γίνει,αλλά το καλύτερο θα ήταν αυτό το ποσοστό από 70% που είναι σήμερα να πήγαινε 85% στον εκδοτη και το 15% να είναι κέρδος για τον καταναλωτή. Αυτός θα ήταν ένας τρόπος να κερδίσουν χρήστες από το steam οι publishers, ειδικά με λίγο έξυπνο μάρκετινγκ: "Μπορείς να αγοράσεις το παιχνίδι μου από το steam στα 50 ευρώ η από το δικό μου store στα 40 ευρώ. BTW, στο steam store είναι πιο ακριβό επειδή η valve σε χρεώνει επιπλέον 30% της τιμής του παιχνιδιού" 1
MessatsuRoku Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 38 λεπτά πριν, uesugi1989 είπε Τι ακριβώς καλύτερο έχει το steam και δε βρίσκεις καλύτερη πλατφόρμα? Ίσα ίσα που σε σχέση με το origin ( με το οποίο έχω τη μεγαλύτερη εξοικείωση και το βάζω ως παράδειγμα ), το steam είναι bloated με ένα σωρό παπαριες. Cards, diamonds, marketplace κτλ. Ως αποτέλεσμα κάνει να launchάρει σχεδόν ένα λεπτό και έχει update τρεις φορές τη μέρα. Όχι steam, δε με ενδιαφέρουν ούτε οι κάρτες, ούτε τα διαμαντάκια ούτε τα item ουτε τα live stream του CSGO. θέλω απλά να παίξω το single player παιχνίδι μου στον λίγο ελεύθερο μου χρόνο Αυτός θα ήταν ένας τρόπος να κερδίσουν χρήστες από το steam οι publishers, ειδικά με λίγο έξυπνο μάρκετινγκ: "Μπορείς να αγοράσεις το παιχνίδι μου από το steam στα 50 ευρώ η από το δικό μου store στα 40 ευρώ. BTW, στο steam store είναι πιο ακριβό επειδή η valve σε χρεώνει επιπλέον 30% της τιμής του παιχνιδιού" υπαρχει το marketplace του CSGO, DOTA κ.α οπου ειναι τεραστιο...
mourouzis2005 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 16 ώρες πριν, christospvl είπε 80% λέει.. Δηλαδή κάθεται η εταιρία σκάει ένα καρο λεφτά να φτιάξει το παιχνίδι και η Valve παίρνει τα πάντα.. Θυμηθείτε με στο τέλος θα αποκαλυφθεί πως ο αληθινός πρόεδρος της Valve ήταν Έλληνας χαχαχα Φιλε η εταιρεια παιρνει 80, η Valve 20. Οσο ανεβαινει το κερδος απο το παιχνιδι τοσο ανεναινει το ποσοστο της "μαμας" εταιρειας που εφτιαξε το παιχνιδι.
geodevil Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 16 ώρες πριν, Sir_Teraflop είπε To Steam να πάει άπατο. Ξεκίνησε ως ψηφιακή πλατφόρμα αποκλειστικής διανομής του Half Life - έπιασε την χρυσή κότα του digital distribution και από τότε "παρασιτεί" σε άλλη πλατφόρμα. (windows κλπ). Έρχεται τώρα η EPIC και σου λέει "κάτσε ρε φίλε δεν είναι δυνατόν να μου επιβάλλεις φόρο (και δεν είναι της "δεκάτης") στο παιχνίδι που έφτιαξα εγώ ." Βασικά καιρό το σκέφτονται και το προσπαθούν όλοι οι Publishers με τα Stores τους αλλά δεν νικάς τόσο εύκολα την δύναμη της συνήθειας (και του digital libray να προσθέσω εγώ). Η κίνηση της Epic ήταν αναμενόμενη. Όπως και με την Google και το Fortnite. Όπως θα δούμε σύντομα και άλλες εταιρείες με τους Launcher τους. Όπως έκανε η Blizzard, η EA μέχρι και η Bethesda πρόσφατα. Και όλα τα παραπάνω τα δικαιολογώ. Αν δεν είσαι platform holder/παραγωγός υλικού σε αυτήν την βιομηχανία ειδικά που γίνεται ολόενα και πιο πολυέξοδη και "risky" δεν θα πας μακριά. Βέβαια ο Gaben το κατάλαβε για αυτό άνοιξε Developer Portal (Pun intended) κτλ... Δεν ξέρω αν προλαβαίνει αυτό που έρχεται. Το ζήτημα είναι ότι αυτήν την στιγμή η βιομηχανία της ψηφιακής διανομής "αυτοδιορθώνεται" και όπως λένε "τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια": Δηλαδή ΕΜΕΙΣ. Για μένα το Steam θα επιβιώσει μόνο αν γίνει εντελώς DRM FREE (στυλ GoG) ή αρχίσει πάλι όπως κάποτε να παράγει το δικό του "υλικό". Και η μεγαλύτερη ειρωνεία είναι ότι μιλάμε για πρώην υπάλληλο της MS. Ακριβώς έτσι είναι, να προσθέσω ότι πρόλαβε τη Blizzard, η Valve με το steam (και το DOTA) τότε, αλλιώς νομίζω θα ήταν στη θέση του το battle-net.. Βέβαια, είχε προσέξει πολύ να γιγαντώσει τη πλατφόρμα της η Valve τότε στην αρχή σε αντίθεση με τις άλλες εταιρίες (ΕΑ, Blizzard που δεν έδωσαν πολύ σημασία στην αρχή), να όμως όπως πάει το πράγμα η κάθε εταιρία που βγάζει ένα παιχνίδι επιτυχία, θα φτιάχνει και πλατφόρμα (εκτός αν είναι drm free) για να μην έχει "ενοίκιο" 1
JimGer Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Εγώ πάντως από τη μεριά του non-gamer έχω να πω ότι το steam έφερε πολύ κόσμο και από τα crackαρισμένα και άτομα που δύσκολα θα ασχολούνταν με pc games. Έχει σχεδόν ευκολία κονσόλας στο pc. Νομίζω ότι αναγέννησε αρκετά το pc gaming. Μπορεί να λέω και @@. Αλλά από εμένα προσωπικά οι devs δεν έχασαν. Όλοι κερδισμένοι βγήκαν (μάλλον και εγώ). Δηλαδή έχω σκάσει κάποια λεφτά (μέσω Ρωσσίας κλπ κλπ) τα οποία σίγουρα δεν θα έσκαγα. Και όταν σε κάποια φάση αρχίσω να παίζω games θα έχω ένα σύνολο παιχνιδιών που θέλω έτοιμα στο pc updated κλπ. 1
logistoulis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, JimGer είπε Και όταν σε κάποια φάση αρχίσω να παίζω games θα έχω ένα σύνολο παιχνιδιών που θέλω έτοιμα στο pc updated κλπ. τι εννοείς όταν θα αρχίσεις; δεν έχεις αρχίσει ήδη; αγοράζεις παιχνίδια έτσι;
paragontikos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 μια χαρα ειναι το steam, σιγα μη βαλουμε 100 προγραμματα για παιχνιδια, ο χρηστης εχει και τα παιχνιδια του μαζεμενα, ας τα βρουνε στα λεφτα.. αυτοι που εξυμνούν το Origin και την EA.. τι να πω.. ειναι η χειροτερη εταιρεια σε πολιτικες χρεωσης content και γενικοτερα.. τωρα η blizzard ναι, μπορει να το υποστηριξει καθως εχει και πιο σοβαρα παιχνιδια και dedicated κοσμο ( εκει που ξεκινα το wow τελειωνει η ζωη.. 😀) καθως και το fortnite που ειναι trend ή το lol επισης αρκετοι θα παιξουν οτι ειναι single player απο τον θειο κτλ.. στη τελικη προφανως ο καθενας κανει οτι θελει, μπορεις να εχεις καμποσες πλατφορμες στο pc για καθε εταιρεια, προσωπικα δε ψηνομαι 🙃
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα