Προς το περιεχόμενο

Dual monitor 24" 1080p or 27" 2K?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, η οθόνη μου Dell U2515H (2Κ) μας χαιρέτισε οπότε χρειάζομαι μια αλλαγή. 

Επειδή θέλω περισσότερη επιφάνεια, είμαι μεταξύ αγορά 2 σε dual setup (24-25 1080p) ή αγορά νέας 27" (2Κ). 

Η χρήση είναι κώδικας και λίγο gaming (wow επί το πλείστον) και το budget μέχρι 400€. 

Θα είναι καρφωμένες πάνω σε laptop με i7 7700 & 1050ti (hdmi & usb-c) . 

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει σε αυτό το δίλημμα; 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Αν σε ενδιαφέρει να τρέχεις 2 εφαρμογές δίπλα δίπλα (στην μεγάλη οθόνη) δες και για καμιά 34άρα ultrawide. Στην ουσία κερδίζεις μόνο πλάτος (όχι ύψος) http://www.displaywars.com/27-inch-16x9-vs-34-inch-21x9

Δεν έχω δουλέψει 27άρα, ήμουν παλιά με δύο 24άρες 1080p και με είχαν βολέψει. Στην αρχή είναι λίγο περίεργα μέχρι να το συνιθίσεις και θα ξεχνάς την 2η αλλά με τον καιρό γίνονται όλα αυτόματα (και ελαχιστοποιείς τα alt-tabs). Απαραίτητο εργαλείο κατ'εμέ το https://www.displayfusion.com/ για να φέρεις την εμπειρία ακριβώς στα μέτρα σου. Όχι απαραίτητο αλλά σίγουρα βολικό να πάρεις ρυθμιζόμενη βάση για να κουμπώσεις τα πάνελ πάνω, παράδειγμα (όχι πρόταση αγοράς): https://www.amazon.de/Tischhalterung-Standhalterung-Einstellbar-Herausziehen-MD6442/dp/B01LH0L52S/

Από τις 24άρες στην 34άρα δεν είδα καμία βελτίωση σε productivity, ίσως να μου πείρε και πιο πολύ καιρό να συνιθίσω να στοιχίζω τα παράθυρα πλάι-πλάι (τα shortcuts βοηθάνε πολύ). Εκεί που κερδίζεις είναι όλα τα υπόλοιπα, ταινίες, παιχνίδια κτλ είναι σκέτη απόλαυση.

Ότι και να επιλέξεις (2x24, 1x27 ή 1x34") σίγουρα θα έχει πιο πολύ "χώρο" να δουλέψεις.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ Lord Blackadder! 

Βασικά είναι και η ανάλυση ένα θέμα. Από 2Κ επιστρέφω σε 1080 και με προβληματίζει λίγο. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, indian είπε

Σε ευχαριστώ πολύ Lord Blackadder! 

Βασικά είναι και η ανάλυση ένα θέμα. Από 2Κ επιστρέφω σε 1080 και με προβληματίζει λίγο. 

Στις 24" τα 1080p είναι μια χαρά, δεν έχεις θέμα με την ευκρίνεια της εικόνας καθώς η διαφορά στα pixels per inch σε σύγκριση με 2Κ 27" είναι μικρή.

Από πλευράς gaming (μιας και το ανέφερες), η 1050Ti θα τα πάει πολύ καλύτερα σε 1080p, σε σχέση με τα 2Κ που έχεις τώρα.

Δημοσ.

Σπίτι έχω και εγώ 2515h και μια 22αρα. Στην δουλειά έχω 2 24 1080p. Για κώδικα όπως λες και εσύ οι 2 οθόνες είναι must. Καταλαβαίνω ότι θα σου φανεί κάπως η αλλαγή σε 1080p από 2k αλλά εγώ στην θέση σου θα προτιμούσα 2 οθόνες παρά 1 με μεγαλύτερη ανάλυση. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν 2 27' 2k αλλά πάει μακριά η βαλίτσα σε κοστος

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Amaretos είπε

Σπίτι έχω και εγώ 2515h και μια 22αρα. Στην δουλειά έχω 2 24 1080p. Για κώδικα όπως λες και εσύ οι 2 οθόνες είναι must. Καταλαβαίνω ότι θα σου φανεί κάπως η αλλαγή σε 1080p από 2k αλλά εγώ στην θέση σου θα προτιμούσα 2 οθόνες παρά 1 με μεγαλύτερη ανάλυση. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν 2 27' 2k αλλά πάει μακριά η βαλίτσα σε κοστος

Όντως το κόστος είναι ένα θέμα, ειδικά με 2 ποιοτικές οθόνες. Σε ευχαριστώ. 

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Εγώ προσωπικά θα σου πρότεινα ένα dual setup μ΄αυτές https://www.skroutz.gr/s/5728225/Dell-UltraSharp-U2415.htm εγώ τις χρησιμοποιώ στο γραφείο μου, στο σπίτι έχω μια dell u2715. Το dual όμως το βρίσκω ιδιαίτερα βολικό με μεγάλη επιφάνεια εργασίας, που σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με μια μόνο οθόνη των 27΄΄. Το κόστος απόκτησής τους δεν είναι ιδιαίτερα μακριά από το όριο που έθεσες.

Δημοσ.

Ναι την είχα δει αλλά η πρώτη διαθέσιμη πάει στα 249, οπότε 2 είναι πάνω από το όριο. Θα περιμένω να δω λίγο αν θα γίνει διαθέσιμη.

Σε ευχαριστώ.

Μια άλλη ερώτηση είναι το κατά πόσο θα είναι καλή η σύνδεση με αντάπτορα USB-C to HDMI/DP. Αν έχει κάποιος ας πει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...