Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά...

θέλω να ρωτήσω κάτι.. πήρα έναν σκληρό δίσκο 3000GB, Άλλα για κάποιο λόγο έχω μόνο τα 2000, και χάνω περίπου 700 και κάτι GB...

Ξέρετε γιατί γίνετε αυτό ??
Πως θα μπορέσω να τα πάρω πίσω ???

ευχαριστώ πολύ

Screenshot (41).png

Δημοσ.

Έχεις δύο τρόπους με το disk management της εικόνας σου:

(α) δεξί κλικ πάνω στο μαύρο κομμάτι (unallocated space) - του αποδίδεις ένα γράμμα (π.χ. F) και του κάνεις format σε ntfs.

(β) δεξί κλικ πάνω στο e και ζητάς extend partition, δηλαδή να επεκτείνει το διαμέρισμα Ε σε όλον τον μη χρησιμοποιούμενο χώρο.

Δημοσ.
Στις 4/12/2018 στις 6:15 ΜΜ, fujitsuA530 είπε

Έχεις δύο τρόπους με το disk management της εικόνας σου:

(α) δεξί κλικ πάνω στο μαύρο κομμάτι (unallocated space) - του αποδίδεις ένα γράμμα (π.χ. F) και του κάνεις format σε ntfs.

(β) δεξί κλικ πάνω στο e και ζητάς extend partition, δηλαδή να επεκτείνει το διαμέρισμα Ε σε όλον τον μη χρησιμοποιούμενο χώρο.

φίλε μου δυστυχώς κανένα από τα 2 δεν μπορώ να κάνω.. δεν μου βγάζει αυτά που λες.. τι να κάνω τώρα ??

Screenshot (43).png

Screenshot (44).png

Δημοσ.

αν έχεις πολύ παλιά μητρική υπάρχει περίπτωση να μην μπορεί να δει πάνω απο 2ΤΒ

επίσης δεν γράφει αν ο δισκος ειναι σε MBR, θα πρέπει να ειναι σε GPT partition για 3ΤΒ.

Δημοσ.

Οπωσδήποτε υπάρχουν και άλλα προγράμματα διαχείρισης δίσκων που θα κάνουν τη δουλειά. Η τελευταία λύση είναι νομίζω να πάρεις ένα καλό backup και μετά να κάνεις format. Όπως σου έγραψε και ο προηγούμενος, πρόσεξε να ορίσεις τον δίσκο ως GPT.

Δημοσ.
Στις ‎5‎/‎12‎/‎2018 στις 2:13 ΜΜ, fujitsuA530 είπε

Οπωσδήποτε υπάρχουν και άλλα προγράμματα διαχείρισης δίσκων που θα κάνουν τη δουλειά. Η τελευταία λύση είναι νομίζω να πάρεις ένα καλό backup και μετά να κάνεις format. Όπως σου έγραψε και ο προηγούμενος, πρόσεξε να ορίσεις τον δίσκο ως GPT.

τι είναι πάλι αυτό το GPT ??
Πως το κάνω με πιο πρόγραμμα ??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες μήπως μπορείς να κάνεις δουλειά με το Partition Manager https://www.paragon-software.com/free/pm-express/#

Το GPT είναι σύστημα διαχείρισης διαμερισμάτων δίσκου (partitions). (Βλέποντας την εικόνα του δίσκου σου υποψιάζομαι ότι είναι ήδη σε GPT) Για περισσότερα διάβασε εδώ: https://docs.microsoft.com/en-us/windows-server/storage/disk-management/change-an-mbr-disk-into-a-gpt-disk

Επεξ/σία από fujitsuA530
Δημοσ.

Μονιζω ότι εισαι σε MBR.Οποτε βλέπεις μέχρι 2Tb και μέχρι 4 partitions.Στο disk managment κανε δεξι κλικ στον δισκο>properties>volume και δες τι λεει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...