GiwrgosP- Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Εχω στο σπιτι μου σταθερο και ιντερνετ απο τη vodafone εδω και αρκετα χρονια. Πριν 6-7 χρονια θυμαμαι που επαιρνα 16mbps download χωρις προβληματα και σφαλματα. Τα τελευταια 3-4 χρονια η κατασταση ειναι ασχημη αφου το ρουτερ μου κλειδωνει στα 10mbps ενω τα speedtest γραφουν γυρω στα 7. Το κυριοτερο ωστοσο δεν ειναι το bandwidth αλλα η ποιοτητα συνδεσης αφου πολλες φορες εχω προβληματα και στο απλο Browsing. (Υπαρχουν και σφαλματα απο οτι βλεπω στο ρουτερ αλλα μου ειπαν απο την υποστηριξη οτι ειναι σε λογικα πλαισια οι τιμες). Προσφατα με ενημερωσαν απο τη vodafone οτι βαλανε δικτυο οπτικων ινων στην περιοχη μου. Το ερωτημα μου ειναι το εξης: Μπορω εγω να ζητησω να μου δωσουν adsl συνδεση μεσω του δικτυου οπτικης ινας (μιας και το δικτυο χαλκου το χουν παραμελησει τελειως οπως φαινεται); Το χει κανει κανεις; P.S. 1) Ενας φιλος στην cosmote σε αλλη πολη παιρνει adsl συνδεση 24ρα καθαρη απο δικτυο οπτικων ινων. 2) Προφανως τα προβληματα που ανεφερα παραπανω ειναι δικαιολογιες και απλα θελω να εκμεταλλευτώ την ανωτερη ποιοτητα συνδεσης των οπτικων ινων
poulinos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 δεν υπαρχει adsl ή vdsl απο οπτικη ινα.το adsl/vdsl απο kv ειναι οπτικη ινα μεχρι το kv και απο εκει χαλκος.αλλιως δεν θα λεγοταν vdsl/adsl.οτι πετανε την κλασικη μαρκετινιστικη βλακεια οτι περασαμε ινες και νεα υπηρεσια fiber ειναι απλα για να ακουγεται πιασαρικο. αν ζητησεις vdsl θα σε ριξουν σε kv αν λειτουργουν. αν το kv ειναι του οτε και ζητησεις adsl μπορει να σου δωσουν vdsl 24/1 απο το kv. οπτικη ινα χωρις χαλκο ειναι μονο το ftth που τωρα ξεκιναει σιγα σιγα στην αθηνα. 8 hours ago, GiwrgosP- said: Εχω στο σπιτι μου σταθερο και ιντερνετ απο τη vodafone εδω και αρκετα χρονια. Πριν 6-7 χρονια θυμαμαι που επαιρνα 16mbps download χωρις προβληματα και σφαλματα. Τα τελευταια 3-4 χρονια η κατασταση ειναι ασχημη αφου το ρουτερ μου κλειδωνει στα 10mbps ενω τα speedtest γραφουν γυρω στα 7. Το κυριοτερο ωστοσο δεν ειναι το bandwidth αλλα η ποιοτητα συνδεσης αφου πολλες φορες εχω προβληματα και στο απλο Browsing. (Υπαρχουν και σφαλματα απο οτι βλεπω στο ρουτερ αλλα μου ειπαν απο την υποστηριξη οτι ειναι σε λογικα πλαισια οι τιμες). Προσφατα με ενημερωσαν απο τη vodafone οτι βαλανε δικτυο οπτικων ινων στην περιοχη μου. Το ερωτημα μου ειναι το εξης: Μπορω εγω να ζητησω να μου δωσουν adsl συνδεση μεσω του δικτυου οπτικης ινας (μιας και το δικτυο χαλκου το χουν παραμελησει τελειως οπως φαινεται); Το χει κανει κανεις; P.S. 1) Ενας φιλος στην cosmote σε αλλη πολη παιρνει adsl συνδεση 24ρα καθαρη απο δικτυο οπτικων ινων. 2) Προφανως τα προβληματα που ανεφερα παραπανω ειναι δικαιολογιες και απλα θελω να εκμεταλλευτώ την ανωτερη ποιοτητα συνδεσης των οπτικων ινων 1
GiwrgosP- Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Στις 5/12/2018 στις 12:32 ΠΜ, poulinos είπε δεν υπαρχει adsl ή vdsl απο οπτικη ινα.το adsl/vdsl απο kv ειναι οπτικη ινα μεχρι το kv και απο εκει χαλκος.αλλιως δεν θα λεγοταν vdsl/adsl.οτι πετανε την κλασικη μαρκετινιστικη βλακεια οτι περασαμε ινες και νεα υπηρεσια fiber ειναι απλα για να ακουγεται πιασαρικο. αν ζητησεις vdsl θα σε ριξουν σε kv αν λειτουργουν. αν το kv ειναι του οτε και ζητησεις adsl μπορει να σου δωσουν vdsl 24/1 απο το kv. οπτικη ινα χωρις χαλκο ειναι μονο το ftth που τωρα ξεκιναει σιγα σιγα στην αθηνα. Αρα να υποθεσω οτι ο φιλος εχει 24/1 vdsl που του το εδωσαν ως adsl;
poulinos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 1 hour ago, GiwrgosP- said: Αρα να υποθεσω οτι ο φιλος εχει 24/1 vdsl που του το εδωσαν ως adsl; η cosmote συνηθως οταν υπαρχει kv που λειτουργει αντι να σου δωσει adsl απο το αστικο κεντρο και να πιανεις πχ 5,10,15 δεν ξερω ποσο, σου δινει vdsl 24/1 απο το καφαο.ετσι και εσυ παιζεις καρφωτα 24 και ο οτε κερδιζει διαφορα.βεβαια εκει σε γυρνανε και σε voip βεβαια το οποιο προσωπικα δεν με χαλαει καπου και ετσι και αλλιως αργα ή γρηγορα θα γυρίσουμε εκει. για σενα τωρα. αν το kv ειναι του οτε και ζητησεις adsl/vdsl απο τον οτε θα σου δωσει απο το Kv. αν ζητησεις vdsl απο την vodafone θα σου δωσει απο το kv.σε adsl θα σε αφησει απο το αστικο κεντρο. αν το kv ειναι της vodafone εκει ναι θα μπορουσαν να σου δωσουν 24/1 απο το Kv αλλα δεν ξερω αν το εχουν σαν υπηρεσια και αν το κανουν.αν ζητησεις απο αλλο παροχο adsl θα σου δωσει απο το αστικο κεντρο ενω vdsl θα σου δωσει απο το Kv παλι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα