voltmod Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Εδώ και αρκετό καιρό η Seagate διαφημίζει την τεχνολογία HAMR, την οποία και θα χρησιμοποιήσει για να αυξήσει την χωρητικότητα των μελλοντικών μοντέλων σκληρών δίσκων της. Ο στόχος της Seagate με την τεχνολογία HAMR (Heat-Assisted Magnetic Recording) είναι να αυξήσει την πυκνότητα των σκληρών δίσκων χωρίς να καταφύγει στις συμβατικές λύσεις αύξησης της χωρητικότητας, όπως με την αύξηση του «φυσικού αποτυπώματος» τους ή με την αύξηση του αριθμού των platters στο εσωτερικό τους κ.ά. Η εταιρεία λέει ότι δοκιμάζει στο εργαστήριο της σκληρούς δίσκους HAMR χωρητικότητας 16TB και πως μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι τα επιθυμητά, και ότι αναμένεται να διαθέσει 16TB HAMR-based σκληρούς δίσκους σε συνεργάτες της μέχρι το 2019. Οι σκληροί δίσκοι τεχνολογίας HAMR παρέχουν επίσης την απαραίτητη συμβατότητα για τους εταιρικούς πελάτες, καθώς δεν απαιτούν ειδική μεταχείριση ή πρόσθετο hardware για να εγκατασταθούν στα συστήματα τους. H Seagate σχεδιάζει να κυκλοφορήσει λύσεις χωρητικότητας έως και 20TB μέχρι το 2020 και λύσεις 48TB χρησιμοποιώντας τον τυποποιημένο form factor 3,5” μέχρι το 2024. Η Seagate δηλώνει επίσης ότι οι μονάδες HAMR ξεπερνούν κατά πολύ τις παραμέτρους αξιοπιστίας που απαιτούνται από τη βιομηχανία. «Η Seagate ξεκίνησε να δοκιμάζει εσωτερικά τις πρώτες μονάδες Exos HAMR χρησιμοποιώντας ένα πλήρες σύνολο από τυποποιημένα benchmark test που χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία και την βελτιστοποίηση κάθε νέου προϊόντος σκληρού δίσκου για deployment» δήλωσε ο Senior Director του τμήματος Enterprise Product Line Management της Seagate. «Οι δοκιμές μας απέδειξαν την συμβατότητα των σκληρών δίσκων με τα συστήματα που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις σήμερα. Δεν απαιτούνται αλλαγές σε επίπεδο συστήματος για να λειτουργήσει κάποιος τα drives τεχνολογίας HAMR στα εταιρικά περιβάλλοντα των πελατών μας». TechPowerUp Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
michael92 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 HAMR γιατί θα το βαράς με σφυρί όταν γίνει bricked. 3
Retromaniac Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Μόνο 800.000 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα από τον amstrad PC με τα 20 mb σκληρό, που έχω κρατήσει. 2
menthol1979 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Μια χαρά. Τέσσερις τέτοιοι (όταν πέσουν οι τιμές) στο 4-bay NAS μου και έχω με τη μια ωφέλιμη 48ΤΒ. Κουκλι. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 4 minutes ago, menthol1979 said: Μια χαρά. Τέσσερις τέτοιοι (όταν πέσουν οι τιμές) στο 4-bay NAS μου και έχω με τη μια ωφέλιμη 48ΤΒ. Κουκλι. Όταν πέσουν οι τιμές θα έχουν βγει μεγαλύτεροι και θα λιγουρέυεσαι εκείνους... 😛 2
michael92 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, ThReSh είπε Όταν πέσουν οι τιμές θα έχουν βγει μεγαλύτεροι και θα λιγουρέυεσαι εκείνους... 😛 Δεν βλέπω να πέσουν ποτέ οι τιμές στους 14+TB HDDs όταν αρχίζουν να χρησιμοποιούν εξωτικές τεχνολογίες σαν και αυτή. Μάλλον πάνε για enterprise only και το consumer storage συνεχίζει να είναι σε limbo από το 2011.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 minute ago, michael92 said: Δεν βλέπω να πέσουν ποτέ οι τιμές στους 14+TB HDDs όταν αρχίζουν να χρησιμοποιούν εξωτικές τεχνολογίες σαν και αυτή. Μάλλον πάνε για enterprise only και το consumer storage συνεχίζει να είναι σε limbo από το 2011. Ποτέ μην λες ποτέ, "σύντομα" σίγουρα δεν θα πέσουν... Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2018 από ThReSh
Silverage Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δηλαδή αυτοί οι σκληροί θα έχουν και ένα laser μέσα;
Arkin Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 25 λεπτά πριν, michael92 είπε Δεν βλέπω να πέσουν ποτέ οι τιμές στους 14+TB HDDs όταν αρχίζουν να χρησιμοποιούν εξωτικές τεχνολογίες σαν και αυτή. Μάλλον πάνε για enterprise only και το consumer storage συνεχίζει να είναι σε limbo από το 2011. Σε μια 10ετια θα βρισκουμε 20tb σκληρους με 100 ευρω. Δεν γινεται και αλλιως με τις ολο αυξανομενες αναγκες για αποθηκευτικο χωρο.
jmirko15 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Arkin είπε Σε μια 10ετια θα βρισκουμε 20tb σκληρους με 100 ευρω. Δεν γινεται και αλλιως με τις ολο αυξανομενες αναγκες για αποθηκευτικο χωρο. Βέβαια άμα ρωτήσεις εδώ μέσα δεν χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω από έναν 500GB SSD.. 😏 1
Arkin Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, jmirko15 είπε Βέβαια άμα ρωτήσεις εδώ μέσα δεν χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω από έναν 500GB SSD.. 😏 Αναλογα τι κραταει ο καθενας. 27ΤΒ εχω και φτανουν και δεν φτανουν. Στο pc με 1TB ssd ειμαι κομπλε βεβαια.
jmirko15 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Arkin είπε Αναλογα τι κραταει ο καθενας. 27ΤΒ εχω και φτανουν και δεν φτανουν. Στο pc με 1TB ssd ειμαι κομπλε βεβαια. Ο φίλε hoarder. Στο PC έχω 7ΤΒ για seeding και περίπου άλλα 40ΤΒ συνολικά. Need more αλλά no more moola atm..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα