Προς το περιεχόμενο

Αγορά μηχανής στα 200-250?

Pseudonumo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 21/12/2018 στις 1:12 ΠΜ, MiP είπε

Καλησπέρα,

Συγνώμη εάν είμαι σε λάθος θέμα αλλά σε σύγκριση Sony A5000 vs Sony NEX3n τι θα προτείνατε.

Ψάχνω μεταχειρισμένη mirroless μέχρι 200€. Ξέρω δεν είναι πολλά αλλά δυστυχώς μέχρι εκεί είναι το budget για τώρα. Θα χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο σε ταξίδια και ίσως μια μελλοντική αγορά ευρυγώνιου φακού. Ευχαριστώ.

κοιτα και την 5100 ειναι φθηνη ως μεταχειρισμενη....εχει και καταγραφη video χωρις line skipping

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπέρα,

Συγνώμη εάν είμαι σε λάθος θέμα αλλά σε σύγκριση Sony A5000 vs Sony NEX3n τι θα προτείνατε.

Ψάχνω μεταχειρισμένη mirroless μέχρι 200€. Ξέρω δεν είναι πολλά αλλά δυστυχώς μέχρι εκεί είναι το budget για τώρα. Θα χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο σε ταξίδια και ίσως μια μελλοντική αγορά ευρυγώνιου φακού. Ευχαριστώ.

FUJI X-M1 στα 300€

Πολύ καλύτερη μηχανη. Η Α5000 ειναι μετρια με κακη οθονη που θα σε ταλαιπωρησει. Αξιζει τα +50€ απο το budget σου

FUJI X-A10 στα 220€ εντός budget

Οχι φυσικα στο ιδιο επιπεδο με την Χ-Μ1 αλλα προτιμοτερη απο την Α5000

• Thanks 1

Αν θέλεις ταξίδια και βράδυ και να πειραματιστείς, νομίζω ενδιαφέρον έχει μια Χ100. Την original μάλλον μπορείς να τη βρεις στα ~250ευρώ.

Έχει 12ΜΡ αισθητήρα (που όμως είναι αρκετά και για κροπάρισμα) αλλά ο σένσοράς της βγάζει ευχάριστο θόρυβο στα υψηλά ISO που θα χρησιμοποιήσεις βράδυ. Επίσης έχει έναν σχετικά φωτεινό φακό f/2.0. Για βράδυ τα αποτελέσματα που θα σου δώσει θα είναι σαφώς καλύτερα οποιασδήποτε μοντέρνας APSC με κιτ φακό.

Μειονέκτημα ότι δεν έχει ζουμ και είσαι κολλημένος στα 35mm ισοδύναμο (λίγο πιο ζουμαρισμένος από το τυπικό κινητό που είναι στα ~28mm) και επίσης ότι είναι μια σχετικά αργή στη λειτουργία της κάμερα που όμως αν καταλαβαίνω το vibe σου μάλλον δε θα σε ενοχλήσει.

Χωράει σε τσέπη μπουφάν ή πλαινή τσέπη βερμούδας και ζυγίζει ελάχιστα.

Καλησπέρα,

Με λιγα παραπανω παιρνεις την πολυ καλύτερη Α5100 ολοκαινουργια (εαν προλαβεις).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SeNNinhA είπε

Με λιγα παραπανω παιρνεις την πολυ καλύτερη Α5100 ολοκαινουργια (εαν προλαβεις).

Για αστροφωτογραφηση και λιγο πορτραιτα θα την παλεψω με αυτην; Εντελως νεος στο χωρο της φωτογραφιας με μεγαλο ενδιαφερον για αστροφωτογραφηση αλλα δεν θελω προς το παρον να ανεβω παρα πολυ σε μπατζετ πριν καταλαβω τα βασικα της φωτογραφιας.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

54 λεπτά πριν, Capt.staros είπε

Για αστροφωτογραφηση και λιγο πορτραιτα θα την παλεψω με αυτην; Εντελως νεος στο χωρο της φωτογραφιας με μεγαλο ενδιαφερον για αστροφωτογραφηση αλλα δεν θελω προς το παρον να ανεβω παρα πολυ σε μπατζετ πριν καταλαβω τα βασικα της φωτογραφιας.

Ο αισθητηρας της ειναι καλός. Αλλα σε φακο απο οσο ξερω θα χρειαστεις κατι παραπανω. Οταν τον χρειαστεις θα ειναι σαφως πιο ακριβος απο εναν Nikon/Canon ή γενικα φακο DSLR. Θα ελεγα οτι για τετοια χρηση ειναι πιο σωστη μια Nikon DSLR. Αλλα δεν ασχολουμαι με το θεμα οποτε θα περιμενεις να σου πουν καποιοι σχετικοι. Μπορεις να βρεις σχετικα θεματα εδω μεσα ή να ανοιξεις ενα νεο εαν δεν καλυπτεσαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Ο αισθητηρας της ειναι καλός. Αλλα σε φακο απο οσο ξερω θα χρειαστεις κατι παραπανω. Οταν τον χρειαστεις θα ειναι σαφως πιο ακριβος απο εναν Nikon/Canon ή γενικα φακο DSLR. Θα ελεγα οτι για τετοια χρηση ειναι πιο σωστη μια Nikon DSLR. Αλλα δεν ασχολουμαι με το θεμα οποτε θα περιμενεις να σου πουν καποιοι σχετικοι. Μπορεις να βρεις σχετικα θεματα εδω μεσα ή να ανοιξεις ενα νεο εαν δεν καλυπτεσαι.

Ευχαριστω. Απο το λιγο που το εψαξα πολλοι λενε οτι οι mirrorless της sony δεν ειναι ιδιαιτερα καλες για αστροφωτογραφηση. Μαλλον καλυτερα να αρχισω διαβαζοντας κανενα βιβλιο και να περιμενω μηπως υπαρξει καποια μεταχειρισμενη dslr σε σχετικα καλη τιμη και οπως σωστα αναφερεις πολλοι προτεινουν τις NIKON.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...