Προς το περιεχόμενο

Αγορά μηχανής στα 200-250?

Pseudonumo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρετε!

Σκέφτομαι την αγορά dslr/mirrorless στα 200 με μαξ 250 (αν οντως θα κάνει διάφορα) για χρήση κυρίως σε ταξίδια και όπου αλλού χρειαστεί.

Να σημειώσω οτι μου αρέσει πολυ να φωτογραφίζω βράδυ (δυστυχώς) και ας πέφτει η ποιότητα της εικόνας. Γενικά, φωτογραφίζω οτιδήποτε (τοπία, πορτραίτο...ναι και το περίφημο bokeh) και οπουδήποτε, αρκεί να μου αρέσει. Επίσης, δεν έχω σκοπό να αγοράσω δεύτερο φακό άμεσα, απλώς θέλω να "αναβαθμιστώ" από compact μηχανές και κινητά.

Βίντεο δεν τραβάω συχνά. Επίσης, με ενδιαφέρει να zoomαρει παραπάνω από τις compact.

Κοιτάω προς μεταχειρισμένα φαντάζομαι, όμως ποια θα μου προτείνατε να ψάξω; 

Επεξ/σία από Pseudonumo
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Θελεις και zoom μεγαλυτερο απο compact αλλα θελεις και bokeh και να τραβας βραδυ. Αυτα σημαινουν επιπλεον φακους απο τον κιτ. Στα χρηματα που ζητας δεν θα βρεις κατι που να τα καλυπτει ολα αυτα. Ισως βρεις καποια entry level DSLR με τον κιτ φακο μεταχειρισμενη. Αν εισαι ΟΚ με αυτο το ξεκινα να κοιτας.

5 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Θελεις και zoom μεγαλυτερο απο compact αλλα θελεις και bokeh και να τραβας βραδυ. Αυτα σημαινουν επιπλεον φακους απο τον κιτ. Στα χρηματα που ζητας δεν θα βρεις κατι που να τα καλυπτει ολα αυτα. Ισως βρεις καποια entry level DSLR με τον κιτ φακο μεταχειρισμενη. Αν εισαι ΟΚ με αυτο το ξεκινα να κοιτας.

Με τον κιτ τι θα καλύψω από αυτά; Θέλω να είναι καλύτερο από την επεξεργασία που κάνει μια καλή φωτογραφική κινητού, αλλιώς παίρνω κινητό με κάποια χρήματα παραπάνω  αντί να πάω σε κάτι τόσο ογκώδες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από την στιγμή που σου αρέσει η νυχτερινή φωτογράφιση το κινητό δεν θα σε καλύψει σε καμία περίπτωση, εκτός αν θες να δώσεις 700 ευρώ, αλλά και πάλι. Σε αυτά τα χρήματα πας σε απλή compact, που πάλι δεν θα κάνεις την δουλειά σου. Θα σου πρότεινα να περιμένεις μέχρι να μαζέψεις κάποια χρήματα για να πάρεις μια απλή dslr που αν τραβάς και σε raw, έχει μεγαλύτερες δυνατότητες επεξεργασίας και σίγουρα καλύτερο iso και ρυθμίσεις για νύχτα.  Η Nikon D3400 είναι μια καλή επιλογή σχετικά οικονομική, εγώ πρόσφατα αγόρασα την d5300 στα 400 ευρώ με τον κιτ φακό, η οποία είναι αρκετά ανώτερη και με σπαστή οθόνη. 

Επεξ/σία από hunter2000

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι κιτ φακοι εχουν zoom range 18-55mm που σημαινει στην πραξη 27-82mm. Tα ~45mm ειναι οτι βλεπει περιπου το ματι μας σαν οπτικο πεδιο.

Δες εδω παρακατω τι σημαινει το σχετικο zoom σε οπτικη

red-barn-focal-lenght-rep-image.jpg

Θα εχεις σαφως καλυτερη ποιοτητα και φωτογραφιας οπως και bokeh (μην φανταστεις κατι τρομερο) ειδικα εαν εχεις αποσταση απο το background. Σε πορτρετο τα 82mm ειναι μια καλή εστιακη αποσταση. Σε βραδυνη φωτογραφια αν και ο κιτ φακος δεν θα σε βοηθησει και παλι η φωτο σου θα εχει πολυ περισσοτερη πληροφορια και μετα απο επεξεργασια θα σου δωσει καλυτερο αποτελεσμα.

Απο αποψη αυτοματης επεξεργασιας της φωτο σου το κινητο σαφεστατα θα το κανει καλύτερα (αν και υπερβολικα τις περισσοτερες φορες).

Δυστυχως δεν γινεται με ελαχιστα χρηματα να καλυψεις το 60%+ των θεματων φωτογραφησης με τον καλυτερο τροπο.

Το θεμα ειναι το τι πραγματικα ζητας εσυ απο μια φωτογραφια.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 2

1 ώρα πριν, hunter2000 είπε

Η Nikon D3400 είναι μια καλή επιλογή σχετικά οικονομική, εγώ πρόσφατα αγόρασα την d5300 στα 400 ευρώ με τον κιτ φακό, η οποία είναι αρκετά ανώτερη 

Ανώτερο αισθητήρα δεν έχει . Το οποίο σημαίνει ότι αν εστιάσει σωστά η d3400 , δίνει φωτογραφίες απολύτως όμοιες με την d5300 . 

Τα περισσότερα σημεία εστίασης, οθόνες, χειριστήρια , διευκολύνουν το χρήστη (αν τα επιθυμεί όλα αυτά) , αλλά δεν δίνουν ανώτερη εικόνα. 

Η τυπική σύγκριση του cameradecision , αυτό ακριβώς δείχνει με την ίδια βαθμολογία στο imaging. 

(τα ίδια ισχύουν και σε σύγκριση με ακόμη ανώτερο μοντέλο , όπως η d7100 ). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Ανώτερο αισθητήρα δεν έχει . Το οποίο σημαίνει ότι αν εστιάσει σωστά η d3400 , δίνει φωτογραφίες απολύτως όμοιες με την d5300 . 

Τα περισσότερα σημεία εστίασης, οθόνες, χειριστήρια , διευκολύνουν το χρήστη (αν τα επιθυμεί όλα αυτά) , αλλά δεν δίνουν ανώτερη εικόνα. 

Η τυπική σύγκριση του cameradecision , αυτό ακριβώς δείχνει με την ίδια βαθμολογία στο imaging. 

(τα ίδια ισχύουν και σε σύγκριση με ακόμη ανώτερο μοντέλο , όπως η d7100 ). 

Δεν είπα εγώ ότι έχει ανώτερο αισθητήρα. Έχει λίγο καλύτερο iso, σπαστή οθόνη, περισσότερα focus points, περισσότερα CROSS-TYPE AF POINTS, gps, wifi.

Επεξ/σία από hunter2000

Είχα τον fd 50mm 1.8 με αντάπτορα στην nx300 και είχα βγάλει κάποιες καλές φωτογραφίες. Ωραίο bokeh και έβγαζε και κάποια ατμόσφαιρα/ζεστασιά στα χρώματα κλπ. Είχε και η nx300 focus peaking που βοηθούσε την όλη κατάσταση, αλλά όπως και να χει, ήταν κουραστική η όλη διαδικασία για μένα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Είχα τον fd 50mm 1.8 με αντάπτορα στην nx300 και είχα βγάλει κάποιες καλές φωτογραφίες. Ωραίο bokeh και έβγαζε και κάποια ατμόσφαιρα/ζεστασιά στα χρώματα κλπ. Είχε και η nx300 focus peaking που βοηθούσε την όλη κατάσταση, αλλά όπως και να χει, ήταν κουραστική η όλη διαδικασία για μένα. 

Το φαντάστηκα. Καλύτερα να μείνει στο σώμα που βρίσκεται τώρα.

8 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Οι κιτ φακοι εχουν zoom range 18-55mm που σημαινει στην πραξη 27-82mm. Tα ~45mm ειναι οτι βλεπει περιπου το ματι μας σαν οπτικο πεδιο.

Δες εδω παρακατω τι σημαινει το σχετικο zoom σε οπτικη

red-barn-focal-lenght-rep-image.jpg

Θα εχεις σαφως καλυτερη ποιοτητα και φωτογραφιας οπως και bokeh (μην φανταστεις κατι τρομερο) ειδικα εαν εχεις αποσταση απο το background. Σε πορτρετο τα 82mm ειναι μια καλή εστιακη αποσταση. Σε βραδυνη φωτογραφια αν και ο κιτ φακος δεν θα σε βοηθησει και παλι η φωτο σου θα εχει πολυ περισσοτερη πληροφορια και μετα απο επεξεργασια θα σου δωσει καλυτερο αποτελεσμα.

Απο αποψη αυτοματης επεξεργασιας της φωτο σου το κινητο σαφεστατα θα το κανει καλύτερα (αν και υπερβολικα τις περισσοτερες φορες).

Δυστυχως δεν γινεται με ελαχιστα χρηματα να καλυψεις το 60%+ των θεματων φωτογραφησης με τον καλυτερο τροπο.

Το θεμα ειναι το τι πραγματικα ζητας εσυ απο μια φωτογραφια.

Τα 85mm με καλύπτουν όπως βλέπω τις εικόνες.

Σίγουρα δεν ψάχνω το τέλειο, άλλωστε και πολλές φορές βλέπω δουλειά από επαγγελματίες φωτογράφους με ακριβές κάμερες που δε μου αρέσει. Θέλω κυρίως λεπτομέρεια στη φωτογραφία για all around χρήση και όχι φωτογραφία που είναι προϊόν επεξεργασίας. Μετά, μπορώ να την επεξεργαστώ στον υπολογιστή.

Επεξ/σία από Pseudonumo

Το budget σου ειναι χαμηλο γι αυτο δεν εχεις και πολλες προτασεις. Μηπως να ξανασκεφτεις το βαθος χρονου που θα την χρησιμοποιεις την μηχανη και να κανεις κρατει μεχρι να ανεβεις σε χρηματα? Κινητο "καλο" δεν παιρνεις πλεον με αυτα τα λεφτα που το αλλαζεις και σε 2-3 χρονια, ποσο μαλλον μια μηχανη που ελλειψει προβληματων στο κλειστρο δεν εχει ημερομηνια ληξης. Επισης πρεπει να υπολογίσεις τα extra χρηματα που θα δωσεις για παρελκομενα. Βαλε τσαντα, extra μπαταρια ειδικα αν παρεις mirrorless σιγουρα. Συντομα θα θελησεις τριποδο για βραδινες ληψεις κ.ο.κ. Γνωμη μου, πρωτα δοκιμασε σε ενα καταστημα μηχανές απο διαφορες εταιριες για να δεις τι σου αρεσει και εργονομικα δες και τις δοσεις και αρχισε την αποταμιευση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Ablaoublas_542 είπε

Το budget σου ειναι χαμηλο γι αυτο δεν εχεις και πολλες προτασεις. Μηπως να ξανασκεφτεις το βαθος χρονου που θα την χρησιμοποιεις την μηχανη και να κανεις κρατει μεχρι να ανεβεις σε χρηματα? Κινητο "καλο" δεν παιρνεις πλεον με αυτα τα λεφτα που το αλλαζεις και σε 2-3 χρονια, ποσο μαλλον μια μηχανη που ελλειψει προβληματων στο κλειστρο δεν εχει ημερομηνια ληξης. Επισης πρεπει να υπολογίσεις τα extra χρηματα που θα δωσεις για παρελκομενα. Βαλε τσαντα, extra μπαταρια ειδικα αν παρεις mirrorless σιγουρα. Συντομα θα θελησεις τριποδο για βραδινες ληψεις κ.ο.κ. Γνωμη μου, πρωτα δοκιμασε σε ενα καταστημα μηχανές απο διαφορες εταιριες για να δεις τι σου αρεσει και εργονομικα δες και τις δοσεις και αρχισε την αποταμιευση

Μιλάω για μεταχειρισμένα. Αν πούμε 250-300 πάλι δεν υπάρχουν επιλογές; Απλώς μια d3300 με κιτ φακό; Δεν κοιτάω κάτι άλλο, πχ mirrorless ?

Όσο για το που θα τη χρησιμοποιώ, γράφω. Ας πούμε η κυρία χρήση θα είναι σε ταξίδια. Επίσης, τρίποδο καλό υπάρχει.

Δε θέλω να πάω σε κάτι πολύ ακριβό γιατί θέλω πρώτα να δω αν θα με βολεύει.

Τσάντα δε θα πάρω αρχικά, θα μπαίνει στο backpack, σε άλλη θέση από το λάπτοπ.

Επεξ/σία από Pseudonumo

Φίλε μου θες μηχανή για τοπία, πορτρέτα και να ζουμάρει περισσότερο από τις compact.

Αυτά είναι 3 διαφορετικοί ακριβοί φακοί νομίζω ή ένας φτηνός αλλά με χαμηλή ποιότητα στο σύνολο του.

Όπως και να έχει είναι όλοι εκτός του budget σου

3 ώρες πριν, Pseudonumo είπε

Μιλάω για μεταχειρισμένα. Αν πούμε 250-300 πάλι δεν υπάρχουν επιλογές; Απλώς μια d3300 με κιτ φακό; Δεν κοιτάω κάτι άλλο, πχ mirrorless ?

Όσο για το που θα τη χρησιμοποιώ, γράφω. Ας πούμε η κυρία χρήση θα είναι σε ταξίδια. Επίσης, τρίποδο καλό υπάρχει.

Δε θέλω να πάω σε κάτι πολύ ακριβό γιατί θέλω πρώτα να δω αν θα με βολεύει.

Τσάντα δε θα πάρω αρχικά, θα μπαίνει στο backpack, σε άλλη θέση από το λάπτοπ.

Γράφω να σκεφτείς το για πόσα χρόνια θα την εχεις. Ναι μεν θα δώσεις πχ. 400 ευρώ αλλά θα την έχεις 5-6χρόνια πχ. (βασικά με την χρήση πάει). Το καινούργια το είπα λόγω δόσεων για να μην ειναι τόσο μεγάλο εφάπαξ ποσό. mirrorless μπορώ να προτείνω αυτήν που έχω και γω, την olympus em10 II που παίζει γύρω στα 400 μτχ ανάλογα πάντα. Γενικά καλύτερα να τις πιάσεις πρώτα στα χέρια σου για να βρεις κάτι που σε βολεύει όπως λες και συ. Δύο λόγοι για παράδειγμα: μπορεί να θες οφθαλμόσκοπιο οπωσδήποτε (οι περισσότεροι το θέλουμε) και η sony a5000 και διάφορες άλλες λύσεις στα 3-4 κατοστάρικα δεν έχουν. Μπορεί μια entry level dslr να σου φαίνεται βαριά/ατσούμπαλη και άμα την πάρεις να καταλήγεις να την αφήνεις πίσω στις εκδρομές ή στο σακίδιο.. just my 2 cents

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...