Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Αν εχει ιμαντα χρονισμου και όχι καδενα και μαλλον δεν μπορεις να ξερεις αν και ποτε εχει αλλαχτει αλλαξε τον αμμεσως.

Καδενατο είναι 

• Like 1
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, turbat0s είπε

Ε εντάξει άμα κάποια τα ξεφορτώνονται λόγω ρύπων, προφανώς τα συγκεκριμένα δεν εμπίπτουν στην κατηγορία "καλό μεταχειρισμένο". 

Το θέμα είναι να μην πέσεις σε λαμόγιο και σαπάκι. Άμα είναι να γλιτώσεις το ελληνικό σαπάκι και να φορτωθείς το ξένο τί νόημα έχει?

Στις μεγαλες αγορες βγαινουν με πολυ μεγαλο ρυθμο νεα αυτοκινητα στους δρομους και οποτε πιεζουν τις τιμες των μεταχειρισμενων. Ουτε σαπακι ειναι 10ετιας αυτοκινητο, ουτε εχουν αλλαξει τοσο τα ορια για βενζινοκινητηρες απο το 2009. Αλλα με ελαχιστα περισσοτερα λεφτα απο αυτα που κοστιζει ενα αυτοκινητο του 2009, ενας Ιταλος/Γερμανος/Γαλλος θα βρει του 11 ή του 12. Ειναι καθαρα προσφορα και ζητηση.

Και πολλες φορες ριχνουν τις τιμες οι ιδιες οι εταιριες, για παραδειγμα η Mercedes στη Γερμανια γεμισε τους δρομους με καινουρια Smart με το Car2go. Μετα απο 1 χρονο αρχισε να τα σκοτωνει η ιδια σε εξευτελιστικες τιμες, μεσω δημοπρασιων. Οποτε οι τιμες σε ολα τα μεταχειρισμενα Smart συμπιεστηκαν προς τα κατω. Στην Ελλαδα ενα Smart του 2012 αξιζει παραπανω απ'οτι στη Γερμανια, οποτε συμφερει και τους εμπορους να τα στελνουν σε αλλες χωρες ;) 

• Like 2
Δημοσ.

Για προσφορά και ζήτηση το συζητάμε. Αλλά όχι να λέμε ότι ένα σωστό μεταχειρισμένο (που έχει σωστούς ρύπους!) δεν μπορεί να βρει αγοραστή στην τεράστια αγορά της Γερμανίας και αναγκάζεται να καταλήξει Ελλάδα.

Δημοσ.

Καλησπέρα, για να μην ανοίγω καινούριο θέμα.

Ξέρει κανείς γιατί ενώ έγινε μεταβίβαση αυτοκινήτου σε ΚΕΠ (σημαντικό hint) αρχές Οκτωβρίου, τα τέλη από το Gsis έχουν βγει στο ΑΦΜ του πρώην ιδιοκτήτη και όχι στου νέου?

Πως προτείνετε να προχωρήσουμε?

Ευχαριστώ πολυ για οποία απάντηση.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Thanos (Earth -616) είπε

Ξέρει κανείς γιατί ενώ έγινε μεταβίβαση αυτοκινήτου σε ΚΕΠ (σημαντικό hint) αρχές Οκτωβρίου, τα τέλη από το Gsis έχουν βγει στο ΑΦΜ του πρώην ιδιοκτήτη και όχι στου νέου?

Πράγματι σημαντικό hint, διότι εγώ πούλησα ΙΧ πριν 20 μέρες (κατευθείαν στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών) και τα τέλη είδα ότι βγήκαν στον αγοραστή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Thanos (Earth -616) είπε

Γιατι απο ΚΕΠ μπορει να κανει μεχρι και 2 μηνες να βγει η νεα αδεια στο ονομα του νεου ιδιοκτητη (αυτο ισχυει οταν σου δινουν εναν φακελο με προσωρινα στοιχεια οχηματος οχι σε ολλες τις περιπτωσεις).

Επεξ/σία από primeragt
Δημοσ.
4 ώρες πριν, turbat0s είπε

Για προσφορά και ζήτηση το συζητάμε. Αλλά όχι να λέμε ότι ένα σωστό μεταχειρισμένο (που έχει σωστούς ρύπους!) δεν μπορεί να βρει αγοραστή στην τεράστια αγορά της Γερμανίας και αναγκάζεται να καταλήξει Ελλάδα.

Ξαναδιαβασε το σχολιο μου. Δεν σου ειπα πουθενα οτι δε θα βρει αγοραστη. Αλλα πρεπει να καταλαβετε λιγο πως λειτουργει η αγορα.

Ο περισσοτερος κοσμος εκει στην Ευρωπη δεν νοιαζεται να πουλαει 6 μηνες το αυτοκινητο του μεχρι να βρεθει ο γαμπρος. Προτιμαει να παει στον εμπορο ή την αντιπροσωπεια που θα παρει το επομενο και να το δωσει ανταλλαγη. Και να χασει 500€ απο οσο θα το εδινε μονος του, παλι τον συμφερει γιατι ειναι αβεβαιο το αν θα το δωσει εγκαιρως. Οι αντιπροσωπειες κι οι μαντρες μαζευουν μεγαλο αριθμο απο αμαξια που φευγουν δυσκολα σε υψηλες τιμες. Η μεγαλη προσφορα αυτοκινητων σπρωχνει τις τιμες προς τα κατω. Οποτε οι αντιπροσωπειες τα βγαζουν σε δημοπρασιες που αγοραζουν μονο οι εμποροι κι οι τιμες ειναι χωμα. Αν πας να δωσεις το Polo σου στη BMW ανταλλαγη (που θα το παρει για πενταροδεκαρες), νομιζεις θα κατσει η BMW να το ξαναπουλησει; Την επομενη βδομαδα θα ειναι σε δημοπρασια, ετοιμο να φυγει. Οσο οσο. 

Αν ενας εμπορος αγορασει bulk Κορσακια ντιζελ, παρει ρε παιδι μου 10 την ιδια μερα σε σχεδον συμβολικη τιμη, απο το να τα παζαρευει με τον καθενα που θα ερθει και να του πιανουν το χωρο, τα δινει σε εναν Ελληνα που συνεργαζεται κι ας βγαλει και 500-1000€ κερδος απο το καθενα. Παλι κερδισμενος ειναι. Αυτος εστω τα πηρε 3, τα πουλησε 3.5 στο εμπορο, ο εμπορος στο δινει εσενα 5.5-6 και μενεις και ικανοποιημενος. Ολοι κερδιζουν. Εκτος απο σενα :P 

Για να καταλαβετε το ποσο πεφτουν οι τιμες στη Γερμανια, η Mercedes οταν εληξε το leasing με μια τραπεζα για Smart, τα εδωσε 50% κατω απο την αξια τους εκεινη τη στιγμη, αρκει να φυγουν μαζικα. Αυτοκινητα 3ετιας...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Thanos (Earth -616) είπε

Καταρχήν τα ΚΕΠ δεν κάνουν μεταβιβάσεις, αυτό που κάνουν είναι να δέχονται αιτήματα για μεταβιβάσεις μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να τα προωθούν στην αρμόδια υπηρεσία(τοπική διεύθυνση μεταφορών), και συνήθως με αυτό το τρόπο παίρνει τουλάχιστον ένα μήνα για να γίνει η μεταβίβαση.

Τώρα στην περίπτωση σου, είσαι σίγουρος πως έχει ήδη γίνει η μεταβίβαση? Έχεις την νέα άδεια στα χέρια σου? Αν ναι, τότε ακολουθείς τις οδηγίες που σου δίνει το taxis, πας εφορία με την άδεια σου:

Ζητήθηκαν τ.κ. έτους :2019, ΑΦΜ :xxxxxxxxx, Αρ.Κυκλ.:xxxxxxx --- Ο ΑΦΜ δεν εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του οχήματος ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΔΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Καταρχήν τα ΚΕΠ δεν κάνουν μεταβιβάσεις, αυτό που κάνουν είναι να δέχονται αιτήματα για μεταβιβάσεις μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να τα προωθούν στην αρμόδια υπηρεσία(τοπική διεύθυνση μεταφορών), και συνήθως με αυτό το τρόπο παίρνει τουλάχιστον ένα μήνα για να γίνει η μεταβίβαση.

Τώρα στην περίπτωση σου, είσαι σίγουρος πως έχει ήδη γίνει η μεταβίβαση? Έχεις την νέα άδεια στα χέρια σου? Αν ναι, τότε ακολουθείς τις οδηγίες που σου δίνει το taxis, πας εφορία με την άδεια σου:

Ζητήθηκαν τ.κ. έτους :2019, ΑΦΜ :xxxxxxxxx, Αρ.Κυκλ.:xxxxxxx --- Ο ΑΦΜ δεν εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του οχήματος ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΔΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Σωστά τα λες, το θέμα μου εμένα είναι ότι είμαι από την πλευρά του πωλητή. Είμαι συνάμα σε επικοινωνία με τον αγοραστή για να δούμε πως θα το κάνουμε. Το θέμα είναι ότι γω δεν θέλω να φαίνεται αυτό σαν εκκρεμότητα στο Taxis μου.

Την επόμενη φορά βέβαια δεν θα χρησιμοποιήσω τα ΚΕΠ για να κάνω το αίτημα της μεταβίβασης,αλλά θα πάω κατευθείαν στην τοπική διεύθυνση μεταφορών.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Thanos (Earth -616) είπε

Σωστά τα λες, το θέμα μου εμένα είναι ότι είμαι από την πλευρά του πωλητή. Είμαι συνάμα σε επικοινωνία με τον αγοραστή για να δούμε πως θα το κάνουμε. Το θέμα είναι ότι γω δεν θέλω να φαίνεται αυτό σαν εκκρεμότητα στο Taxis μου.

Την επόμενη φορά βέβαια δεν θα χρησιμοποιήσω τα ΚΕΠ για να κάνω το αίτημα της μεταβίβασης,αλλά θα πάω κατευθείαν στην τοπική διεύθυνση μεταφορών.

Το κυριότερο πάντως δεν το διευκρινίζεις, ο αγοραστής έχει την νέα άδεια στα χέρια του ή όχι?

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το κυριότερο πάντως δεν το διευκρινίζεις, ο αγοραστής έχει την νέα άδεια στα χέρια του ή όχι?

Νέα άδεια, όχι δεν έχει. Έχει την υπάρχουσα άδεια που πάνω έχει σφραγίδα ΚΕΠ με στοιχεία μεταβίβασης (κάτα σαν οπισθογράφιση επιταγής μοιάζει).

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Thanos (Earth -616) είπε

Νέα άδεια, όχι δεν έχει. Έχει την υπάρχουσα άδεια που πάνω έχει σφραγίδα ΚΕΠ με στοιχεία μεταβίβασης (κάτα σαν οπισθογράφιση επιταγής μοιάζει).

Τότε το πιθανότερο είναι να μην έχει γίνει ακόμα η μεταβίβαση, και στην εφορία να πάει δεν νομίζω να μπορέσει να γίνει κάτι αν το αυτοκίνητο είναι ακόμα στο όνομα σου. Ας περιμένει ως το τέλος του χρόνου, το πολύ πολύ ας τα πληρώσει στο δικό σου όνομα.

Δημοσ.
On 04/12/2018 at 14:21, turbat0s said:

Πράγματι σημαντικό hint, διότι εγώ πούλησα ΙΧ πριν 20 μέρες (κατευθείαν στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών) και τα τέλη είδα ότι βγήκαν στον αγοραστή.

Και εμένα το ίδιο, πούλησα πριν μερικές μέρες το αυτοκίνητο μου. Τετάρτη έγιναν τα χαρτιά στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών, Παρασκευή απόγευμα δεν φαινόταν πλέον το αμάξι στην κατοχή μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα ότι θα γίνει τόσο γρήγορα, και πίστευα ότι ο αγοραστής έπρεπε να πληρώσει τα τέλη που είχαν βγει στο δικό μου όνομα αλλά τελικά όλα καλά.

Δημοσ.

Μιας και πολλά παιδιά ασχολήθηκαν και με βοήθησαν να πω ότι το πήρα το αμάξι τελικά. Έγινε και ένας καλός έλεγχος-service της τάξεως των 350€ και μέχρι στιγμής(χωρίς φυσικά να τι έχω χρησιμοποιήσει πολύ) είναι πολύ ευχαριστημένος. Και ελπίζω να μην παρουσιάσει κάτι στο μέλλον. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...