vagos789 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, Mikeasdf είπε χρειαζεται να κανω 4 εξαγωγες Αν καποιος μου ελεγε για 4 εξαγωγες θα ετρεχα τοσο γρηγορα που τωρα θα ειχα φτασει στην Αμερικη Εκτος αν εχεις πραγματι πολυ ιδιαιτερο στομα με υπερδοντιαση https://www.healthline.com/health/hyperdontia#treatment
spectaculator Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 14 ώρες πριν, fotodv7 είπε Επισκέφτηκα σήμερα ορθοδοντικό προκειμένου να λύσω κάποιες απορίες σχετικές με το πρόβλημα μου. Είμαι 24 χρονών κι έχω κάποια -όχι τόσο σοβαρά- θέματα με τα δόντια μου. Αυτό που μου πρότεινε ο γιατρός ήταν εξαγωγή 2 δοντιών (τα αμέσως επόμενα από τους κυνόδοντες) και σιδεράκια για 1,5 με 2 χρόνια, ανάλογα την πορεία της θεραπείας. Για να πω την αλήθεια, με προβλημάτισε η εξαγωγή των δοντιών αλλιώς θα του έλεγα να ξεκινήσουμε αμέσως. Μου εξήγησε ότι εάν δεν γίνει η εξαγωγή τα δόντια θα γίνουν ακόμα χειρότερα με τα σιδεράκια. Σχετικά με το κόστος μου ανέφερε ότι θα είναι λίγο κάτω από τα 2.000€. Υπάρχει κάποιος που ακολούθησε παρόμοια θεραπεία να μου πει κάτι που παρέλειψε (σκόπιμα ή όχι) ο γιατρός; Αν είναι να γίνει για αισθητικούς λόγους, είναι τόσο απαραίτητο; Πρόσεχε γιατί μερικές φορές η ατυχής αναδιαμόρφωση της στοματικής κοιλότητας δημιουργεί παράπλευρα προβλήματα που μερικές φορές είναι αδύνατο να προβλεφθούν από πριν. 2
Mikeasdf Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, vagos789 είπε Αν καποιος μου ελεγε για 4 εξαγωγες θα ετρεχα τοσο γρηγορα που τωρα θα ειχα φτασει στην Αμερικη Εκτος αν εχεις πραγματι πολυ ιδιαιτερο στομα με υπερδοντιαση https://www.healthline.com/health/hyperdontia#treatment Χαχα, δυστυχως φιλε μου εχω 2 δοντια τα οποια ειναι ετσι, το ενα μεσα προς ουρανισκο και το αλλο κατω αριστερα απο την εξω πλευρα σαν παρεισακτο Θα φυγει το ενα που ειναι απεξω σιγουρα και μετα ειπαν να βγαλω 2 προγομφιους και το κατω δεξια της αλλης πλευρας νομιζω ωστε να ανοιξει χωρος και να τραβηχτουν και τα υπολοιπα στη θεση που πρεπει να ειναι γιατι αυτη τη στιγμη η οδοντοστοιχια μου ειναι σαν train wreck
defacer Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 6 hours ago, SB_1957 said: Σε μας επέμβαση στη γνάθο και εξαγωγή δοντιών και ξανά επέμβαση στα 15 και πάει λέγοντας! Ναι, και μένα μου αρέσουν οι πατάτες τηγανιτές. Αλλά εδώ σε αυτό το θέμα δεν είπε κανείς τίποτα για επέμβαση.
pavloa Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Εγώ είχα βάλει σιδεράκια στα 16 μου. Τα μπροστά δόντια ήταν προς τα έξω (σαν κουνέλι ήμουν) Πήγα στον ορθοδοντικό και μου είπε οτι θα χρειαστεί να βάλω σιδεράκια πάνω και κάτω και οτι πρέπει να βγάλω δύο καλά δόντια ώστε τα υπόλοιπα να έχουν χώρο για να μετακινηθούν. Η εξαγωγή δεν με πόνεσε καθόλου.. όταν έβαλα τα σιδεράκια για 2 μέρες πονούσα και έτρωγα με το ζόρι, μετά ηρέμησα. Απλά όταν πήγαινα να μου τα σφίξει πάλι για λίγες ώρες πονούσα. Επίσης όταν έρθει ο καιρός να τα βγάλεις μπορεί να χρειαστεί να βάλεις ένα μασελάκι ώστε να σου κρατάει τα δόντια σταθερά ως που να σφίξουν και μην κουνηθούν. Αυτό για λίγους μήνες. Εμένα μου έβαλε στα κάτω δόντια απο την μέσα μεριά ένα σύρμα και μου είπε οτι θα το έχω μια ζωή. Δεν ξέρω γιατί μου το άφησε.
Thulogur Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 1 hour ago, pavloa said: Εμένα μου έβαλε στα κάτω δόντια απο την μέσα μεριά ένα σύρμα και μου είπε οτι θα το έχω μια ζωή. Δεν ξέρω γιατί μου το άφησε. Το σύρμα ακόμα το εχω(13 χρόνια μετα), ειναι πολυ μεγάλη βλακεία γιατι μαζεύεται ολη η πέτρα εκει και δεν καθαρίζει εύκολα.
SB_1957 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, defacer είπε Ναι, και μένα μου αρέσουν οι πατάτες τηγανιτές. Αλλά εδώ σε αυτό το θέμα δεν είπε κανείς τίποτα για επέμβαση. Πολύ προσωπικά το έχεις πάρει! Από ό,τι ανέφερα εσύ κόλλησες στην επέμβαση και αγνόησες επιδεικτικά ότι δεν χρειαζόταν να γίνει τίποτε. Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι δυστυχώς κάποιοι βάζουν το οικονομικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον αυτού που τους εμπιστεύεται! Γι' αυτό πρότεινα, όπως και άλλοι, να ζητήσει και μια δεύτερη και τρίτη γνωμάτευση! Δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλήθηκες?
fotodv7 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Έκλεισα ραντεβού και σε ακόμη έναν και θα δω τι θα μου πει κι αυτός. Απ ότι κατάλαβα δεν υφίσταται κάποιος τρελός πόνος κατά την εξαγωγή (αυτό ήταν που φοβόμουν).
fotodv7 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Πήγα σήμερα και σε 2ο ορθοδοντικό ο οποίος μου πρότεινε την εξαγωγή όλων των φρονιμητων. Έτσι όπως μου το είπε έτσι σηκώθηκα και έφυγα
fotodv7 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Είδε πανοραμική. Δε λέω ότι ήταν κομπογιαννίτης, απλά αν μου βγάλει 4 φρονιμητες θα λιποθυμίσω
SB_1957 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Στις 3/12/2018 στις 9:38 ΜΜ, fotodv7 είπε Επισκέφτηκα σήμερα ορθοδοντικό προκειμένου να λύσω κάποιες απορίες σχετικές με το πρόβλημα μου. Είμαι 24 χρονών κι έχω κάποια -όχι τόσο σοβαρά- θέματα με τα δόντια μου. Γνώμη μου είναι να μην κάνεις τίποτε. Αν το πρόβλημά σου ήταν σοβαρό, οκ. Αλλά αν δεν είναι σοβαρό όπως λες, είναι κρίμα να ταλαιπωρηθείς, να ξοδευτείς και με το ρίσκο να πάει κάτι στραβά και να μπλέξεις! Το σημαντικότερο για μένα είναι να φροντίζεις σωστά τα δόντια σου, για να είναι γερά και να μην χρειάζεσαι οδοντίατρο για τίποτε άλλο εκτός από ετήσιο καθάρισμα!
Thulogur Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Ειναι εξω ; Αν ειναι κάθετα βγαίνουν με ενα τράβηγμα, δεν πρόκειται να πάθεις τίποτα.
SB_1957 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 40 λεπτά πριν, fotodv7 είπε Είδε πανοραμική. Δε λέω ότι ήταν κομπογιαννίτης, απλά αν μου βγάλει 4 φρονιμητες θα λιποθυμίσω Εμένα έτσι στην ψύχρα μου είχε προτείνει οδοντίατρος, μου τον είχαν συστήσει για πολύ καλό και ίσως να είναι, να βγάλω τους φρονιμήτες γιατί λέει συνήθως δεν καθαρίζονται καλά εκεί τέρμα πίσω που είναι και ΙΣΩΣ κάποια στιγμή στο μέλλον να έχω πρόβλημα!!! Ποιο μέλλον? Ημουν 50 χρονών, και δεν είχα ούτε έχω κάποιο πρόβλημα, ούτε χαλασμένα, ούτε ουλίτιδα, ούτε τερηδόνα! Ούτε και δυσκολεύομαι να τα καθαρίσω.
fotodv7 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 36 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Γνώμη μου είναι να μην κάνεις τίποτε. Αν το πρόβλημά σου ήταν σοβαρό, οκ. Αλλά αν δεν είναι σοβαρό όπως λες, είναι κρίμα να ταλαιπωρηθείς, να ξοδευτείς και με το ρίσκο να πάει κάτι στραβά και να μπλέξεις! Το σημαντικότερο για μένα είναι να φροντίζεις σωστά τα δόντια σου, για να είναι γερά και να μην χρειάζεσαι οδοντίατρο για τίποτε άλλο εκτός από ετήσιο καθάρισμα! Κοίτα, δεν είμαι ο τύπος που τον βλέπεις και λες ωχ παναγία μου τι δόντια είναι αυτά. Αλλά ένα κόμπλεξ το έχω με το χαμόγελο μου. Δε χαμογελάω ποτέ με τα δόντια έξω και γενικά ντρέπομαι. Οπότε θέλω να απαλλαγώ από αυτό το θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα