Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα έχω την εξής ερώτηση.εχω μια μπριζα τηλεφώνου στο σαλόνι του σπίτι μου που από εκεί έχω σύνδεση το ρούτερ.. Κάθε φορά που θέλω να μπω στο ίντερνετ τραβάω καλώδιο από το σαλόνι στο δωμάτιο που είναι ακριβώς δίπλα(ο υπολογιστής με το ρούτερ έχουν απόσταση 5-6μετρα). Η ερώτηση είναι η εξής.. Μπορώ να επεκτείνω τα καλώδιο από την πρίζα του τηλέφωνου που έχω στο σαλόνι;; δλδ μπορώ να πάρω καλώδιο τηλέφωνου και να συνδέσω π. Χ το κόκκινο με κόκκινο πράσινο με πράσινο και μαύρο με μαυρο(τα χρώματα είναι στην τύχη) και να επεκτείνω έτσι το καλώδιο του τηλεφώνου για να το φέρω κοντά στον υπολογιστή; για να μην τραβάω καλώδιο εθερνετ συνέχεια;;; 

Επεξ/σία από antreasmg
Δημοσ.

Ναι, μπορείς να βάλεις προέκταση τηλεφωνικού καλωδίου.

Αλλά είναι το ίδιο πράγμα με το να περάσεις καλώδιο δικτύου. Τι σ' ενοχλεί σε αυτό και όχι στο τηλεφωνικό καλώδιο;

Δημοσ.

Μπορείς αλλά μην βάλεις καλώδιο τηλεφώνου (πολυκλωνο) αλλά καλώδιο utp (μονόκλωνο) cat5e είναι οκ.

Αλλιώς κατευθείαν καλώδιο για δικτυο ή wifi λύσεις.

Δημοσ.

Μπορείς να το κάνεις, άλλα όσο μεγαλύτερο είναι το τηλεφωνικό καλώδιο τόσες μεγαλύτερες είναι η απώλειες, εγώ στην θέση σου θα περνούσα ένα cat 5e μέχρι το δωμάτιο και αν ήθελα Wifi και άλλες θύρες Ethernet  θα έβαζα ένα παλιό ρουτερ σε bridge mode.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, antreasmg είπε

Jkoukos θέλω πολλά μέτρα π. Χ 15 για το περάσω γύρω από τους τοίχους ντουλάπες 

Εε και; Το καλώδιο δικτύου δεν έχει θέμα απώλειας δεδομένων για έως 100 μέτρα, σε αντίθεση με το DSL σήμα σε τηλεφωνικό καλώδιο.

Μια φορά θα το περάσεις και θα ξενοιάσεις για πάντα και χωρίς θέματα. Αν δεν μπορείς να το κάνεις αλλάζει το θέμα, οπότε βάλε προέκταση στην τηλεφωνική γραμμή.

Δημοσ.
14 hours ago, antreasmg said:

Και πως να το πιάσω το καλώδιο(ethernet η καλώδιο τηλέφωνου) πάνω στον τοίχο;; δεν θέλω κανάλια και τέτοια.. 

καναλι ή θερμόκολλα ή ροκες.δεν υπαρχει αλλος τροπος

• Like 1
Δημοσ.

Πάνω στο σοβατεπί στο κάτω μέρος του τοίχου. Έτσι το έχω σε όλο το διαμέρισμα κατασκευής του 1974.

Είτε βάζεις λεπτό αυτοκόλλητο καναλάκι (υπάρχουν σε πολλά χρώματα) που να ταιριάζει με το σοβατεπί, είτε με θερμόκολλα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...