Dr_73 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Όπως λέει ο τίτλος, βγάζω φωτογραφία με έναν παλιό legacy φακό , για τον οποίο δεν υπάρχει προφίλ ούτε για προγράμματα adobe (lightroom , photoshop) , ούτε για το dxo , ούτε για το free raw therapee. Οπότε το αβαντάζ της μαγικής διόρθωσης με ένα κλικ , απλά δεν υπάρχει . Η κατάσταση σε μία άκρη της φωτογραφίας είναι αυτή : https://ibb.co/qjLbJ7F (επιλέγοντας το εικονίδιο με το βελάκι , αριστερά από το like, βλέπετε τη φωτογραφία σε πλήρη ανάλυση και πατώντας ταυτόχρονα ctrl και + , τη μεγενθύνετε στην οθόνη σας,για να φαίνονται οι λεπτομέρειες) [ Η φωτογραφία είναι με f/5.6 , το συγκεκριμένο σημείο είναι στο άκρο της φωτογραφίας και η απόσταση του τμήματος αυτού από τη μηχανή , σε σχέση με τα σημεία εστίασης είναι Χ10 , οπότε είναι out of focus, αναπόφευκτα ] Σε photoshop , αν ανοιχτεί η φωτογραφία , στο camera raw , πάμε στο lens corrections/manual και οι βέλτιστες ρυθμίσεις δείχνουν να είναι αυτές purple mount 8 , purple hue 22/70 που δίνουν μια μικρή βελτίωση σε σχέση με την αρχική κατάσταση , αλλά και πάλι ενώ έχει φύγει το μωβ, έχουμε μπλε , που δεν είναι δυνατόν να φύγει τελείως (χωρίς να γίνει άσπρο ή πράσινο) https://ibb.co/3dkCxqk Η πλήρης διόρθωση με τη δική μου εμπειρία, είναι εφικτή μόνο με το dxo . Νά πως γίνεται . Απλά ενεργοποιώντας το chromatic detail/aberration , κάνοντας κλικ και επιλέγοντας το purple fringing και βάζοντας το size στο μέγιστο 12, αντί για 7 του default. Και να το αποτέλεσμα , το καλύτερο κατά τη γνώμη μου. https://ibb.co/N7nHZ8r Θα ήθελα να δω άλλες αντιμετωπίσεις του ίδιου προβλήματος ! Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2018 από Dr_73
Cntrl+X Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 16 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Όπως λέει ο τίτλος, βγάζω φωτογραφία με έναν παλιό legacy φακό , για τον οποίο δεν υπάρχει προφίλ ούτε για προγράμματα adobe (lightroom , photoshop) , ούτε για το dxo , ούτε για το free raw therapee. Οπότε το αβαντάζ της μαγικής διόρθωσης με ένα κλικ , απλά δεν υπάρχει . Η κατάσταση σε μία άκρη της φωτογραφίας είναι αυτή : https://ibb.co/qjLbJ7F (επιλέγοντας το εικονίδιο με το βελάκι , αριστερά από το like, βλέπετε τη φωτογραφία σε πλήρη ανάλυση και πατώντας ταυτόχρονα ctrl και + , τη μεγενθύνετε στην οθόνη σας,για να φαίνονται οι λεπτομέρειες) [ Η φωτογραφία είναι με f/5.6 , το συγκεκριμένο σημείο είναι στο άκρο της φωτογραφίας και η απόσταση του τμήματος αυτού από τη μηχανή , σε σχέση με τα σημεία εστίασης είναι Χ10 , οπότε είναι out of focus, αναπόφευκτα ] Σε photoshop , αν ανοιχτεί η φωτογραφία , στο camera raw , πάμε στο lens corrections/manual και οι βέλτιστες ρυθμίσεις δείχνουν να είναι αυτές purple mount 8 , purple hue 22/70 που δίνουν μια μικρή βελτίωση σε σχέση με την αρχική κατάσταση , αλλά και πάλι ενώ έχει φύγει το μωβ, έχουμε μπλε , που δεν είναι δυνατόν να φύγει τελείως (χωρίς να γίνει άσπρο ή πράσινο) https://ibb.co/3dkCxqk Η πλήρης διόρθωση με τη δική μου εμπειρία, είναι εφικτή μόνο με το dxo . Νά πως γίνεται . Απλά ενεργοποιώντας το chromatic detail/aberration , κάνοντας κλικ και επιλέγοντας το purple fringing και βάζοντας το size στο μέγιστο 12, αντί για 7 του default. Και να το αποτέλεσμα , το καλύτερο κατά τη γνώμη μου. https://ibb.co/N7nHZ8r Θα ήθελα να δω άλλες αντιμετωπίσεις του ίδιου προβλήματος ! Με το SίlkyPix αρκεί να κλικάρεις το "chromatic aberration" και διορθώνεται, υπάρχει ή όχι προφίλ!
babisskg Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) How do I use the Chromatic Aberration correction tools in Lightroom_ - Photography Stack Exchange.html Δουλευεις με Windows ? Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2018 από babisskg
Dr_73 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Τις φωτογραφίες ναι . Αυτά που γράφονται στο φόρουμ για το οποίο έβαλες λινκ , έδωσαν το αποτέλεσμα που έβαλα παραπάνω με το photoshop. Όχι τόσο καλό , όσο με το dxo ! 1
babisskg Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 19 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Τις φωτογραφίες ναι . Αυτά που γράφονται στο φόρουμ για το οποίο έβαλες λινκ , έδωσαν το αποτέλεσμα που έβαλα παραπάνω με το photoshop. Όχι τόσο καλό , όσο με το dxo ! Δεν το γνωρίζω αν το Darktable υπάρχει σε έκδοση για περιβάλλον Windows , αν ναι είναι ένα καλό εργαλείο όπως και το RawTherapee . Δουλεύω πολλά χρόνια σε περιβάλλον διανομών Linux , οπότε αν βρεις το Darktable ενδιαφέρον τότε και μόνον τότε θα προτείνω την συνύπαρξη μιας Ubuntu μέσα στα Windows , κάτι πανεύκολο , ώστε να έχεις την δυνατότητα της άμεσης χρήσης τέτοιων εφαρμογών . Η διαδικασία δεν διαρκεί περισσότερο από δέκα λεπτά είναι δε ιδιαίτερα φιλική στην χρήση .
Dr_73 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, babisskg είπε Δεν το γνωρίζω αν το Darktable υπάρχει σε έκδοση για περιβάλλον Windows , αν ναι είναι ένα καλό εργαλείο όπως και το RawTherapee . Δουλεύω πολλά χρόνια σε περιβάλλον διανομών Linux , οπότε αν βρεις το Darktable ενδιαφέρον τότε και μόνον τότε θα προτείνω την συνύπαρξη μιας Ubuntu μέσα στα Windows , κάτι πανεύκολο , ώστε να έχεις την δυνατότητα της άμεσης χρήσης τέτοιων εφαρμογών . Η διαδικασία δεν διαρκεί περισσότερο από δέκα λεπτά είναι δε ιδιαίτερα φιλική στην χρήση . Ο υπολογιστής που έχω τις φωτογραφίες , είναι dual boot, οπότε έχει και linux mint xfce. Ωστόσο τις φωτογραφίες τις επεξεργάζομαι με windows !!!! Στο λίνουξ , συμβαίνει ένα απίστευτο κουλό (είχα βάλει θέμα στην ενότητα λίνουξ και άκρη δεν βρήκε κανείς) . Το raw therapee , δεν βγάζει καν την φωτογραφική μου ως επιλογή , για να κάνει αυτόματη διόρθωση !!!!!!!! Η ίδια έκδοση στα .... windows τη βλέπει κανονικά !!!!!!!!! (τη d610) .
Cntrl+X Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 43 λεπτά πριν, babisskg είπε Δουλευεις με Windows ? Κυρίως Linux (Debian + lxde αλλά και Kubuntu και Lubuntu Linux). Απλά ανέφερα το SilkyPix των windows επειδή έχει αυτή την ευκολία. Μου αρέσει γενικά περισσότερο το RawTherapee που είναι cross platform. 1
babisskg Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, Dr_73 είπε Ο υπολογιστής που έχω τις φωτογραφίες , είναι dual boot, οπότε έχει και linux mint xfce. Ωστόσο τις φωτογραφίες τις επεξεργάζομαι με windows !!!! Στο λίνουξ , συμβαίνει ένα απίστευτο κουλό (είχα βάλει θέμα στην ενότητα λίνουξ και άκρη δεν βρήκε κανείς) . Το raw therapee , δεν βγάζει καν την φωτογραφική μου ως επιλογή , για να κάνει αυτόματη διόρθωση !!!!!!!! Η ίδια έκδοση στα .... windows τη βλέπει κανονικά !!!!!!!!! (τη d610) . Θα δω γιατί δεν βλέπει τη μηχανή σου .......δες αν σου είναι σε κάτι χρήσιμο το Darktable όπως επίσης και το πολύ καλό Krita ...... acm06c.pdf
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα