Προς το περιεχόμενο

Amazon Echo και Apple Devices

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωρίζει κάποιος από Amazon echo και αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω για να στριμάρω μουσική στα ηχεία του δωματίου από το mac και το iphone; Κάτι σαν airplay δηλαδή. Θέλω την μουσική που θα έχει ο υπολογιστής ή άμα παίζω youtube από το mac να μπορώ να το αναπαράγω στο Echo που θα είναι συνδεδεμένο με τα ηχεία μου με audio jack. Εν καιρώ θα προσθέσω και άλλα πράγματα (φώτα κλπ).

Θα βρεθεί ένα echo dot 3rd gen στα χέρια μου και θέλω να ξέρω αν θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω με αυτόν τον τρόπο.

Έψαξα στο ίντερνετ και βρήκα αυτό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα με τα smart ηχεία είναι ότι δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σαν απλά ηχεία.  Δεν τα βλέπει ο υπολογιστής σαν ηχεία. Απλά τρέχοντας το πρόγραμμα τους από υπολογιστή μπορεί να έχει πρόσβαση στην μουσική βιβλιοθήκη σου και να παίξει μουσική από εκεί σαν media player. Στην ουσία είναι μια ακόμα συσκευή την οποία μπορείς να χειριστείς από τον υπολογιστή σου, δεν είναι όμως έξοδος ήχου υπολογιστή. 

Ο μόνος τρόπος που βλέπω να γίνεται αυτό που θέλεις να κάνεις ( να τα χρησιμοποιήσεις σαν εξωτερικό ηχείο του υπολογιστή) είναι να πάρεις το echo plus που όπως γράφει η εταιρία στο site το line out του μπορεί να γίνει line in. Το πρόβλημα που βλέπω σε αυτή την συνδεσμολογία είναι ότι έτσι θα είναι πιασμένη η έξοδος ήχου αφού θα χρησιμοποιείται σαν είσοδος κι αν θα θέλεις να συνδέσεις πάνω του ηχεία αυτά θα πρέπει να είναι bluetooth. 

Δεν έχω χρησιμοποιήσει κανένα echo ηχείο ποτέ. Απλά ψάχνοντας στο site της εταιρίας (amazon) και βλέπονται λίγα βιντεάκια αυτό κατάλαβα.

Στα video reviews ο ήχος που άκουσα δεν μου άρεσε καθόλου,  αν είναι να ακούς από τέτοιο μέσο μουσική τα ηχεία του macbook Air είμαι σίγουρος πως παίζουν ποιοτικότερα και καθαρότερα. 

Όταν πάρεις στα χέρια σου το echo θα ξέρεις σίγουρα τι παίζει και θα μας πεις.

Επεξ/σία από kriosgr
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, kriosgr είπε

Το θέμα με τα smart ηχεία είναι ότι δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σαν απλά ηχεία.  Δεν τα βλέπει ο υπολογιστής σαν ηχεία. Απλά τρέχοντας το πρόγραμμα τους από υπολογιστή μπορεί να έχει πρόσβαση στην μουσική βιβλιοθήκη σου και να παίξει μουσική από εκεί σαν media player. Στην ουσία είναι μια ακόμα συσκευή την οποία μπορείς να χειριστείς από τον υπολογιστή σου, δεν είναι όμως έξοδος ήχου υπολογιστή. 

Ο μόνος τρόπος που βλέπω να γίνεται αυτό που θέλεις να κάνεις ( να τα χρησιμοποιήσεις σαν εξωτερικό ηχείο του υπολογιστή) είναι να πάρεις το echo plus που όπως γράφει η εταιρία στο site το line out του μπορεί να γίνει line in. Το πρόβλημα που βλέπω σε αυτή την συνδεσμολογία είναι ότι έτσι θα είναι πιασμένη η έξοδος ήχου αφού θα χρησιμοποιείται σαν είσοδος κι αν θα θέλεις να συνδέσεις πάνω του ηχεία αυτά θα πρέπει να είναι bluetooth. 

Δεν έχω χρησιμοποιήσει κανένα echo ηχείο ποτέ. Απλά ψάχνοντας στο site της εταιρίας (amazon) και βλέπονται λίγα βιντεάκια αυτό κατάλαβα.

Στα video reviews ο ήχος που άκουσα δεν μου άρεσε καθόλου,  αν είναι να ακούς από τέτοιο μέσο μουσική τα ηχεία του macbook Air είμαι σίγουρος πως παίζουν ποιοτικότερα και καθαρότερα. 

Όταν πάρεις στα χέρια σου το echo θα ξέρεις σίγουρα τι παίζει και θα μας πεις.

Δεν θέλω να έχω το echo σαν εξωτερικό μου ηχείο. Αν ήταν έτσι προφανώς θα ήμουν μόνο με τα ηχεία του Mac. :D 

Θέλω να συνδέσω στο audio jack του Echo τα ηχεία μου (logitech 2.1), και στην ουσία να μπορούν να είναι διαθέσιμα από όλες μου τις συσκευές, να στέλνουν δηλαδή ασύρματα τον ήχο. Π.χ ξέρω ότι αυτό μπορώ να το κάνω με ένα airport express. Αλλά από όταν βγήκε το Airplay 2 πήγαν οι τίμες τους στον θεό. Και είπα μήπως με το Echo dot μπορώ να κάνω αυτό που θέλω και συνδυαστηκά αργότερα να βάλω φώτα κλπ και να έχω μία πιο smart κατάσταση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, KrisDs είπε

Για δες το παρακατω νομίζω σε καλύπτει.

https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=202011860

Αυτό λέει τον τρόπο που κάνει pairing με bluetooth. Ξέρω ότι θα κάνει pairing αν το πατάω κάθε φορά. Εγώ προσπαθώ να βρω αν υπάρχει επιλογή για airplay όπως π.χ με το airport express

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...