kalyteros Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω πόσο ακατόρθωτο-δύσκολο θα ηταν για κάποιον με σχεδόν μηδενική εμπειρία να κατασκευάσει ένα πρόγραμμα με Arduino το οποίο θα είναι προγραμματισμένο έτσι ώστε να "ακολουθεί" τον ήλιο. Έψαξα αρκετά και υπάρχουν ήδη εξεζητημένοι κώδικες για να γίνει αυτό το έργο. Επίσης, θα ηταν δυνατό αν απλά πετούσα έναν έτοιμο κώδικα να δουλέψει; Αν όχι, ποια είναι τα βήματα για να πραγματοποιήσω κάτι τέτοιο; Ευχαριστώ! Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2018 από kalyteros
NikosKallithea Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Το μηχανικο κομμάτι το εχεις έτοιμο, πως θε κινήσεις τα πάνελ;
kalyteros Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 21 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Το μηχανικο κομμάτι το εχεις έτοιμο, πως θε κινήσεις τα πάνελ; Τα πάνελ υπάρχουν ήδη και απλά θέλουμε να προσθέσουμε τα τρακτέρ. Ναι, ουσιαστικά με έναν μονοαξονικο και θέλουμε κίνηση μόνο Ανατολή/Δύση.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Αυτοί οι "εξεζητημένοι κώδικες" είναι δωρεάν διαθέσιμοι;
kalyteros Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 11 λεπτά πριν, elorant είπε Αυτοί οι "εξεζητημένοι κώδικες" είναι δωρεάν διαθέσιμοι; Ναι, αλλα οχι ακριβως γι'αυτο που ψαχνω εγω.
pmav99 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) @elorant a dime a dozen https://create.arduino.cc/projecthub/projects/tags/solar Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2018 από pmav99
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δεν νομίζω ότι έχει και πολύ νόημα αυτό το thread. Δεν ξέρεις καθόλου από προγραμματισμό και δεν υπάρχει κάτι έτοιμο που να κάνει αυτό που θες. Στην καλύτερη περίπτωση θα πρέπει να προσαρμόσεις κάποιο έτοιμο πρόγραμμα αλλά χωρίς να καταλαβαίνεις τι και πως είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις άκρη. Βέβαια κανείς δεν σε εμποδίζει να το δοκιμάσεις.
Lanike71 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Για επαγγελματική χρήση μιλάμε; Ή χομπίστας;
kalyteros Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, Lanike71 είπε Για επαγγελματική χρήση μιλάμε; Ή χομπίστας; Για την ακρίβεια ο πατέρας μου είχε κάνει μια μονάδα 100kW με σταθερή βάση και το συζητήσαμε και είπαμε να προχωρήσουμε στην ανακατασκευή τους με την χρήση ιχνηλατών. Έχουμε ξεκινήσει τις κατάλληλες προετοιμασίες και έχουμε ετοιμάσει τα αλουμίνια , τις βάσεις κτλ και ψάχνω αν θα μπορούσα να προγραμματίσω εγώ την πλακέτα για να γλυτώσουμε ένα αρκετά μεγάλο κόστος. Ξεκίνησα να διαβάζω αλλά δε νομίζω δυστυχώς να προλάβω καθώς δεν έχω και την ανάλογη εμπειρία. Οπότε, καθαρά επαγγελματική χρήση 😎
kalyteros Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, elorant είπε Πόσο είναι το κόστος της εφαρμογής; 1000e + 50 ευρώ για κάθε πλακέτα περίπου 1600 ευρώ συνολικά .
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 OK βρες έναν προγραμματιστή που να ξέρει από arduino και δώστου τα μισά.
Lanike71 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δεν ξέρω τα κέρδη που μπορεί να έχει μία τέτοια επιχείρηση (υποθέτω όχι πάρα πολλά, αφού θες να γλιτώσεις 1600 ευρώ) αλλά δε θα εμπιστευόμουν τον εαυτό μου (σου) να φτιάξω μία εφαρμογή, με δανεικό κώδικα και να φοβάμαι να φύγω ένα διήμερο από το σπίτι μήπως και συμβεί κάποιο απρόοπτο. Οπότε ότι λέει ο @elorant. Βρες έναν που ξέρει και γλίτωσε μερικά χρήματα.
παπι Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Σα προτζεκτ ειναι αρκετα απλο, 1000€ που ζηταει δεν ειναι και πολλα ασχετα που ειναι ευκολη δουλειά. Βεβαια αυτο με τις πλακετες δειχνει οτι ειναι λιγο ασχετος, το λεω επειδη θες μονο μια, αντε δυο για μπακαπ. Δες και αλλες προσφορες. Δες και για τι αυξηση αποδοσης θα παρεις και μετα βαλτα κατω να δεις αν αξιζει οικονομικα ενα τετοιο απγκρειντ.
nkarama Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, παπι είπε Σα προτζεκτ ειναι αρκετα απλο, 1000€ που ζηταει δεν ειναι και πολλα ασχετα που ειναι ευκολη δουλειά. Βεβαια αυτο με τις πλακετες δειχνει οτι ειναι λιγο ασχετος, το λεω επειδη θες μονο μια, αντε δυο για μπακαπ. Δες και αλλες προσφορες. Δες και για τι αυξηση αποδοσης θα παρεις και μετα βαλτα κατω να δεις αν αξιζει οικονομικα ενα τετοιο απγκρειντ. Φαντάζομαι τα 100kW δεν θα είναι όλο σε μια βάση, εκτός και αν έχει κάνει καμμιά σούπερ ντούπερ κατασκευή που θα είναι ακριβότερη και απο τα ίδια τα πάνελ..., οπότε θα μιλούσαμε για διαφορετικά κόστη. Οπότε πως κατάλαβες εσύ οτι είναι άσχετος? Δεν μπορούμε να κατηγορούμε κάποιον, χωρίς να ξέρουμε λεπρομέρειες... (όχι δεν είμαι εγώ αυτός που έκανε την προσφορά, εγώ είμαι πραγματικά άσχετος )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα