Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν 2 ημέρες έκανα ανανέωση χρόνου 10€, κάτοχος καρτοκινητού vodafone cu. Αποφάσισα να μήν εκτελέσω καμία κλήση απ'το κινητό μου ώστε το Σαβ/κο με την ησυχία μου να τσεκάρω τα πακέτα της vodafone και να αγοράσω αυτό που μου ταιριάζει. Σήμερα, το κινητό μου χτύπησε 6 φορές. Και οι 6 ήρθαν μηνύματα από το 56400 κι αφορούν διαφημίσεις παιχνιδιών κι εφαρμογών. Εννοείται πως δεν τα'χω ανοίξει. Αμέσως καλώ να μάθω το υπόλοιπό μου το οποίο πλέων είναι 2€. Κάλεσα ευθείς αμέσως την υποστήριξη της vodafone από όπου και με ενημέρωσαν ότι πιθανών έχω κάνει κάποια εγγραφή μέσω κάποιας εφαρμογής, και από εδώ και στο εξής θα μου κάνουν μπλοκάρισμα πενταψήφιων. Το αυτονόητο που τους ρώτησα είναι, γιατί δεν υπάρχει by default αποκλεισμός πενταψήφιων αριθμών και αφήνουν άγνωστους να κλέβουν το υπόλοιπο των μονάδων μας. Δεν υπάρχει ηθική η δικαιοσύνη στο παζάρι των τηλεπικοινωνιών, οπότε όπως καταλαβαίνεται το'ριξαν πάνω μου. Φυσικά δεν μπορούσα να κάτσω με σταυρωμένα χέρια καθώς δεν παίζω παιχνίδια κι εφαρμογές στο smartphone μου πέραν των social που διαθέτουμε οι περισσότεροι. Προχώρησα λοιπόν σε μια έρευνα και διαπίστωσα ότι η πηγή του κακού είναι η telebox με έδρα την Λευκωσία(Κύπρος), η οποία έχει άμεση επικοινωνία με τους παρόχους της χώρας μας, και αυτό εξηγεί πολλά σχετικά με την παράνομη διακίνηση των προσωπικών μας στοιχείων. Έστειλα λοιπόν ένα e-mail στο [email protected] κι απαίτησα να μου επιστραφούν στον αριθμό μου οι μονάδες που κλάπηκαν, γιατί περί κλοπής πρόκειται όταν δεν υπάρχει συγκατάθεση. Αυτή τη στιγμή που ολοκληρώνω αυτό το άρθρο το οποίο πρέπει να υπάρχει ώστε να εμφανίζεται μέσω το googlε για μελλοντικές αναζητήσεις, θα προχωρήσω σε γραπτή καταγγελία στον ΕΕΤΤ και στον συνήγορο του καταναλωτή. Δείτε το screenshot καθώς και τα στοιχεία της telebox όπως φαίνονται ξέμπαρκα στο site τους.

29w8w9v.png

2v28wfk.jpg

Σκεφτείτε πόσους συνδρομητές ληστεύουν σε συνεχή βάση. Πόσα γεροντάκια κι ανυποψίαστους καταναλωτές.

• Like 10
  • Thanks 3
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρε τηλ. εξηπηρετηση πελατων και ζητα φραγη στα 5ψηφια, εχουμε μπλεξει με τα λαμογια, απ οπου μπορουν αρπαζουν 😕 edit α ειδα οτι το εκανες

Επεξ/σία από Mesqal
Δημοσ.

Ότι λέει ο φίλος από πάνω ΧΘΕΣ .

Επίσης σε όσους γνωστούς έχετε και ειδικά μεγάλης ηλικίας όπου θα αργήσουν να καταλάβουν.

Είναι μάστιγα πλέον,δεν κάνεις εγγραφή δεν επισκέπτεται κάτι εσύ.

Ουσιαστικά από το πουθενά φαίνεσαι εγγεγραμμένος σε μια υπηρεσία η οποία σου στέλνει μήνυματα τα οποία δε χρήζουν καμιας χρησιμότητας κιόλας.

Δηλαδή απλά ένα χέρι μπαίνει στην τσέπη και σου παίρνει λεφτά.

Δε μπορώ να το πω πιο απλά.

Υπάρχει καιρό το φαινόμενο πολλοί άνθρωποι τον έχουν πάει στον συνήγορο του καταναλωτή αλλά δεν έχει πάψει, απεναντίας έχει γίνει χειρότερα.

Αποκλεισμός μέσο του διεφθαρμένου παρόχου σας ΧΘΕΣ.

Τώρα κάντε κλήση και ζητήστε το.

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, georgerapp είπε

Ότι λέει ο φίλος από πάνω ΧΘΕΣ .

Επίσης σε όσους γνωστούς έχετε και ειδικά μεγάλης ηλικίας όπου θα αργήσουν να καταλάβουν.

Είναι μάστιγα πλέον,δεν κάνεις εγγραφή δεν επισκέπτεται κάτι εσύ.

Ουσιαστικά από το πουθενά φαίνεσαι εγγεγραμμένος σε μια υπηρεσία η οποία σου στέλνει μήνυματα τα οποία δε χρήζουν καμιας χρησιμότητας κιόλας.

Δηλαδή απλά ένα χέρι μπαίνει στην τσέπη και σου παίρνει λεφτά.

Δε μπορώ να το πω πιο απλά.

Υπάρχει καιρό το φαινόμενο πολλοί άνθρωποι τον έχουν πάει στον συνήγορο του καταναλωτή αλλά δεν έχει πάψει, απεναντίας έχει γίνει χειρότερα.

Αποκλεισμός μέσο του διεφθαρμένου παρόχου σας ΧΘΕΣ.

Τώρα κάντε κλήση και ζητήστε το.

Καθαρο κλεψιμο ειναι ενω δεν εχεις βαλει πουθενα τον αριθμο σου σε κανουν εγγραφη αυτοι δεν ξερω πως και σε χρεωνουν με το ετσι θελω. Φυλακη πρεπει να μπουν εχουν φαει εκατομμυρια ολα αυτα τα χρονια.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Και εγώ πρώτη φορά το έβλεπα όταν τρώγανε την κάρτα της γυναίκας μου και μετά από ένα μήνα μου ήρθε και εμένα μήνυμα αλλά δεν πρόλαβαν γιατί το έκανα μπλοκ μέσα από την συσκευή και καπάκι τηλέφωνο στον πάροχο.

Φίλοι γνωστοί γονείς σε όλους τα έχω μπλοκάρει.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, jonnis44gt είπε

Πως γινετε να μην εχεις κανει εγγραφη και σε χρεωνουνε πρωτη φωρα βλεπω κατι τετειο ...Ακυρο βλεπω τωρα σε αναζητηση που εκανα οτι η εταιρια αυτη κλεβει απο το 2010 τουλαχιστον βλεπω αποτελεσματα στο google ΕΔΩ

Αστα. Φιλος με συμβολαιο των 20 ευρω του ηρθε λογαριασμος 149 ευρω. Προφανως τα πληρωσε και το γυρισε απευθειας σε καρτα. Τουλαχιστον να μην μπορουν να φανε παραπανω απο την καρτα που βαζει καθε μηνα. Τηλεφωνο στα κεντρικα και πειτε τους να βαλουν φραγη σε ολα τα 5ψηφια. Ουτε να μπορειτε να στειλετε ουτε να μπορουν να σας στειλουν.

Δημοσ.

Παιδια μου επεστρεψε τις χαμενες μοναδες η βοβταφον. Δεν μεριμενα να βρω το δικιο μου μεσα σε μια μερα. Δεν παυει ομως αυτο το πραγμα να ειναι παρανομο. Σας προτρεπω να ενημερωνετε τον κοσμο οτι μπορουν να κανουν δωρεαν καταγγελιες στον ΕΕΤ και τον συνηγορο του καταναλωτη.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θυμαμαι σε παρομοιο θεμα ειχαν αναφερει εναν δικηγορο που τα αναλαμβανει αυτα και βγαζει αποζημιωσεις... 

Επεξ/σία από k_w_t
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Θυμαμαι σε παρομοιο θεμα ειχαν αναφερει εναν δικηγορο που τα αναλαμβανει αυτα και βγαζει αποζημιωσεις... 

θα το ψαξω, αν ακουσεις κατι συγκεκριμενο επικοινωνησε μαζι μου θελω να συμμετέχω... Μια ομαδικη δεν θα μας βαρύνει οικονομικά... και θα κανουμε τη δουλεια μας :D 

• Moderators
Δημοσ.

Παρόμοιο συνέβη και σε μένα από άλλο πενταψήφιο μόλις την περασμένη εβδομάδα και άδειασε η κάρτα (δεν είχε μεγάλο υπόλοιπο).

Η υποστήριξη της vodafone επέμενε ότι κάτι έκανα εγώ και γράφτηκα στην υπηρεσία, που δεν ισχύει. Ούτε κλικ σε ύποπτα links, ούτε εγγραφή από μόνος μου έκανα πουθενά. Βασικά ούτε καν χρησιμοποιούσα το κινητό και δούλευα όταν άρχισαν να έρχονται απανωτά τα μηνύματα. Ούτε άνοιξα τα SMS μέχρι που ήρθε ένα από vodafone που έγραφε: 

Αναφορά σε κείμενο

Σας ενημερώνουμε ότι με βάση τις χρεώσεις του λογαριασμού σας, ενδέχεται να έχετε εγγραφεί σε χρεώσιμη υπηρεσία SMS μέσω τρίτων εταιρειών. Εάν δεν επιθυμείτε να την διατηρήσετε στείλτε STOP στους πενταψήφιους αριθμούς από τους οποίους λαμβάνεται τα SMS.

Που φυσικά αν κάνει κάτι είναι μάλλον ημίμετρο. 

Τέλος πάντων, μετά από τηλέφωνο στην υποστήριξη της Vodafone, πιστώθηκε "χαριστικά" το ποσό που χάθηκε και έγινε το μπλοκάρισμα στους πενταψήφιους -- που από ό,τι φαίνεται από τα περιστατικά που αναφέρονται θα έπρεπε να είναι ενεργοποιημένο by default αλλά δεν είναι. 

H "εταιρεία" που έδωσε η vodafone ώς υπεύθυνη για τα μηνύματα που μου ήρθαν ήταν μια "veoo" .

Δημοσ.

Εννοείται πως δεν είχα κάνει ποτέ καμία εγγραφή. Πήρα την εταιρεία μου (Voda) και μου είπαν πως θα μπλοκάρουν όλα τα πενταψήφια που χρεώνουν και πως η ασφάλεια της γραμμής είναι δική τους ευθύνη κλπ κλπ

Screenshot_2018-12-04-08-24-25.png

• Thanks 1
Δημοσ.

οι υπηρεσίες αυτές έχουν συνήθως 2 βήματα εγγραφής. βάζεις το κινητό σου, στο στέλνουν ένα pin και το pin αυτό εγγράφεσαι. η vodafone έχει το one step verification. δεν χρειάζεται να βάλεις pin. όταν σου σκάνε παραθυράκια δεξιά και αριστερά όταν ψάχνεις στο ίντερνετ και κάπου ξεχαστείς και πατήσεις κάπου που δεν πρέπει, εγγράφεσαι στην υπηρεσία απευθείας και μόνο από το μήνυμα αυτό καταλαβαίνεις πως έχεις εγγραφεί. 

ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι άμεση διαγραφή, μπλοκάρισμα στα πενταψήφια και καταγγελία

ΥΓ οι πάροχοι δεν μπορούν να το παίζουν αθώες περιστέρες σε αυτές τις χρεώσεις καθώς παίρνουν τα μισά χρήματα από αυτά που μας χρεώνουν

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mhlogiatros είπε

Συγγνώμη δηλαδή το app σου παίρνει τον αριθμό από το facebook η google login που τρέχει στο background ;

δεν χρειάζεται να το πάρει από κανένα app. το δίνει απλόχερα η εταιρεία κινητής που χρησιμοποιείς

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...