nightwalker1990 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Καλημέρα και καλό μήνα στην παρέα, Πριν μέρες αγόρασαμε με την γυναίκα μου το Sony BDV-E6100 απο media markt μιας και ήταν σε προσφορά.. Έχω τις εξής απορίες μιας και είμαι άσχετος και δεν είχα ποτέ μου home cinema παρά μόνο HI-FI 1) Το 6μετρο καλώδιο απο την μια κολώνα δεν μου φτάνει επειδή τα έβαλα σε πάνελ περιμετρικά... να δοκιμάσω να βάλω επέκταση? Αν ναι να προσέξω κάτι στο καλώδιο που θ'αγοράσω? 2) Για 1000 watt δεν έχει την *δύναμη* που περίμενα γενικά... Το woofer βαράει πολύ καλά όμως υστερεί το όλο σύστημα σε ένταση.. Ακόμα και τα db που του ανέβασα απο το μενού για τις κολώνες δεν έχει τρελή διαφορά.. 3) Για μουσική το έχω βάλει στο AUTO ώστε να μου παίζουν όλα τα ηχεία.. Είναι συνδεδεμένο με HDMΙ και οπτική ίνα. Αν γνωρίζει κάποιος tips να παίζει μόνο ο ήχος απο την οπτική ας γράψει 4) Τα πρωτόκολλα που υποστηρίζει για τον ήχο πως χρησιμοποιούνται? Πχ στο Netflix τα περισσότερα υποστηρίζουν 5.1... Τα υπόλοιπα είναι θέμα κωδικοποίησης απο ταινία? και αν είναι πως θα γνωρίζω κάθε φορά τι preset να του βάλω να παίζει?? 5) Η διάταξη είναι ως εξής: FRONT LEFT αριστερά απο το σύνθετο -CENTER- στην Tv εμπρός FRONT RIGHT δεξιά απο το σύνθετο και τα REAR LEFT - REAR RIGHT πίσω απο τον καναπέ αντίστοιχα. Έχω κάνει κάτι λάθος?????? Οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ πολύ!!
Pleo Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Από κανένα σύστημα όλα-σε-ένα μην περιμένεις σοβαρές στάθμες. Είναι όλα ψόφια εντελώς και ανεξαιρέτως. Ούτε και το subwoofer τους είναι subwoofer. Για γέλια είναι. Γενικά μην περιμένεις πολλά στον ήχο τους. Για κανονικό Home Cinema θέλεις ενισχυτή AV, ξεχωριστά ηχεία και ξεχωριστό ενεργό subwoofer. Όχι 1000 Watt δεν έχει το σύστημα (ούτε σε γκρεμό με ούριο ανεμοστρόβιλο δεν φτάνει τόσα) αλλά υπολόγισε κανά 20-30άρι Watt ανα κανάλι, κι αυτό με καλό καιρό. Πάμε παρακάτω. Αν το συστηματάκι υποστηρίζει ARC από την HDMI και το ίδιο κάνει και η τηλεόραση σε μια από τις HDMI της, τότε δεν χρειάζεσαι οπτική ίνα. Αν όχι τότε χρειάζεσαι. Οι σχετικές στάθμες των ηχείων, αυτό που λες dB σε όλα τα ηχεία, είναι για να τα κάνεις να παίζουν όλα τα ηχεία στη σωστή στάθμη και όχι για να το χρησιμοποιήσεις για να ακούς δυνατότερα. Θα χρειαστείς ντεσιμπελόμετρο και τρίποδο για τη δουλειά αυτή. Αλλιώς μην τις πειράζεις. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2018 από Pleo
nightwalker1990 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Pleo είπε Από κανένα σύστημα όλα-σε-ένα μην περιμένεις σοβαρές στάθμες. Είναι όλα ψόφια εντελώς και ανεξαιρέτως. Ούτε και το subwoofer τους είναι subwoofer. Για γέλια είναι. Γενικά μην περιμένεις πολλά στον ήχο τους. Για κανονικό Home Cinema θέλεις ενισχυτή AV, ξεχωριστά ηχεία και ξεχωριστό ενεργό subwoofer. Πάμε παρακάτω. Αν το συστηματάκι υποστηρίζει ARC από την HDMI και το ίδιο κάνει και η τηλεόραση σε μια από τις HDMI της, τότε δεν χρειάζεσαι οπτική ίνα. Αν όχι τότε χρειάζεσαι. Οι σχετικές στάθμες των ηχείων, αυτό που λες dB σε όλα τα ηχεία, είναι για να τα κάνεις να παίζουν όλα τα ηχεία στη σωστή στάθμη και όχι για να το χρησιμοποιήσεις για να ακούς δυνατότερα. Θα χρειαστείς ντεσιμπελόμετρο και τρίποδο για τη δουλειά αυτή. Αλλιώς μην τις πειράζεις. θα τσεκάρω αργότερα την ρύθμιση που είπες για το Arc. για την επέκταση μπορώ να του βάλω χοντρό καλώδιο που είχα απο το HI-FI??? Δεν ήθελα γενικά να βάλω χέρι αλλά στην μια κολώνα που παέι δεξιά του καναπέ δεν φτάνει στο πάνελ που οδηγεί στο dvd. Όταν λες τρίποδο τι εννοείς??? Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2018 από nightwalker1990
Pleo Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Βρες ένα τρόπο να αλλάξεις όλο το καλώδιο σε μακρύτερο. Τις επεκτάσεις τις αποφεύγουμε εκτός αν δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Αν παρ' όλα αυτά δεν γίνεται αλλιώς, βάλε κλέμες https://www.leroymerlin.gr/gr/ilektrologika/sundeseis-kai-diakladoseis/klemes/
nightwalker1990 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, Pleo είπε Βρες ένα τρόπο να αλλάξεις όλο το καλώδιο σε μακρύτερο. Τις επεκτάσεις τις αποφεύγουμε εκτός αν δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Αν παρ' όλα αυτά δεν γίνεται αλλιώς, βάλε κλέμες https://www.leroymerlin.gr/gr/ilektrologika/sundeseis-kai-diakladoseis/klemes/ για να μην χάσω σε απόδοση???? Θα έβαζα μονοτική ταινία στην ένωση.. επειδή το καλώδιο ξεκινάει μέσα απο την κολώνα και δεν θέλω να την πειράξω γι'αυτο ρώτησα για καλώδιο..
Pleo Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Τι εννοείς δεν θες να πειράξεις το καλώδιο; Από τη στιγμή που είναι φιξ το καλώδιο θα πρέπει να το κόψεις σε κάποιο σημείο για να βάλεις προέκταση. Αυτό είναι σωστό να γίνει με κλέμα. Σωστό δεν είναι γενικότερα να βάζεις προεκτάσεις σε καλώδια, αλλά εδώ μιλάμε για κάτι που αφ' ενός δεν γίνεται αλλιώς και αφ' ετέρου δεν είναι κάποιας ποιότητας για να ανησυχείς γι' αυτή.
elgol Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Επειδη αν καταλαβαινω καλα δεν εχεις βαλει τα front σε κυκλο με διαμετρο την αποσταση του κεντρικου με σενα θα πρεπει να κανονισεις τις σταθμες ηχου του καθε ηχειου Οι κακες συνδεσεις ακουγονται αλλα αν το καλωδιο ειναι 6 μετρα απο τον ενισχυτη και δε φτανει τοτε μαλον ειναι κακοτοποθετημενο το ολο setup κι αν και ο χωρος σου δεν ειναι καταλληλς δε θα χασεις και τιποτε Επισης τα πισω ηχεια δεν τοποθετουνται ακριβως πισω αλλα καπως πλαγια αν τα βαλεις πισω απο τον καναπε Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2018 από elgol
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα